Sierpniowe Mamusie ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyMadzia ja mam skurcze takie delikatne, czasami nie wiem czy brzuch mi sie spina czy to maly wypycha i musze sama sprawdzac naciskajac na brzuch
Ona mi polozna ostatnio kazala brac 6 tabl magnezu dziennie, ale moj gin kazal zmniejszyc do 3 i stopniowo zmniejszac.. Podejrzewam, ze po to zeby pozniej wlasnie macica dzialala a nie byla hamowana.. W koncu za 3-4 tygodnie moge juz rodzic
Ja polecam olej z kokosu. Smaruje brzuch tym i wieczorem olejkiem z babydream.. Narazie rozstepow brak, nie no mam 3 takie kropki na boczkach wiec pewnie sie zaczynaja rozwijac dziadyDodi, celia lubią tę wiadomość
-
ja biore 9 tabletek dziennie teraz .
tzn maglek b6 kazał mi brac 3 razy dziennie po 2 tabletki a asparaginian (to jest zelazo z magnezem) kazał mi brac 3 razy po 1 tabletce.
On mowi ze magnez nie przyswaja sie tak dobrze wiec trzeba go brac teraz wiecej i ze oni w szpitalu czesto dają dożylnie zeby sie lepiej przyswoiłWiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2014, 10:44
https://www.maluchy.pl/li-69616.png -
nick nieaktualnyMadzia bo magne b6 mozna wiecej, a sam magnez jak kupilam tez pisalo tylko 1 tabletke..
Ona duzo tego bierzesz..
Ja kupilam inke i pisze z magnezem, wiec plus 3 tabletki mysle stykna
Z om mam 41 dni do porodu, ale minus jakis tydzien to ok 44inaczej mi w at wyliczyli a inaczej tu.. Wiec nie moge tak juz liczyc na dnie ale w przyblizeniu
w kazdym razenie juz niedlugo
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMagda ja juz nie uzywam gerbera, mi sie tez troche rolowal ale zaczal mnie wkurzasz ze jest taki rzadki, wiec jak siw skonczyl kupilam palmersa i jestem zadowolona
Co do magnezu ja nie biore oddzielnej tabletki, magnez mam w vitaminerze prenatal z dha ( 50mg). Moj gin mowi ze macica musi sie spinac bo sie przygotowuje do porodu, szyjka wysoko zamknieta wiec te skurcze nie sa niebezpieczne -
nick nieaktualny
-
Magda2013 wrote:Ona20 ja kupilam sobie magnez i tam na opakow.jest napisane zeby brac tylko jedna tabl.dziennie.Wiec tak biore. A Ty jakie bierzesz i ile dziennie ?
Mika a umowa Ci sie konczy z dniem porodu czy nie ?
Nie Ja mam umowę do sierpnia 2015 więc skończy mi sie po wybraniu rocznego macierzyńskiego