X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie ;)
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie ;)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2014, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia tak samo wlasnie mysle jak Ty..
    Ciezki temat, ale kazda sie przekona na wlasnej skorze..

• Aggie Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daria, o tych "dwoch godzinach" byla mowa zeby wlasnie unormowac produkcje tego mleczka, a dzidzia moze pobudzic ja, tak jak niby laktator... tak jak piszesz wiele opini na kazdy temat :) trzeba samemu wyczuc co bedzie lepsze :)

Dodi lubi tę wiadomość

7a4akrhm7fw1jhk0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2014, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aggie tak ale 2 h jak w zegarku czasami ciezko, bo jak dziecko spi to sie wybidza je? Chyba tak tez sie nie powinno nie?
    Wiem ze nalezy dostawiac bo jak ssie to sie pobudza laktacja, ale chyba nie zawsze leci tego mleczka wystarczajaco..
    No nic bedziemy sie martwic jak juz urodzimy :P

• ninkapa Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda powiem tak a jakies pojecie tez mam skoro tomoja 3 ciaza jak dasz butle w tych pierwszych dniach to sa ogromne szanse ze dziwckoodrzuci cyca bo to i inny chwyt i poza tym z butli nie meczy sie tak bardzo pije z butli czasami nawet tydzien czy dwa trwa nauka poprawnego chwytania cyca ile razy ja musialam zabierac piers bo zle chwycil a piersia karmi sie na rzadanie a codo wybudzania to trzeba obudzic jak spi iles tam godzini nie jadl szczegolnie noworodki

Camille87, Dodi, celia lubią tę wiadomość

relgh371blt2rdpa.png

relgsg18glt7yrrj.png

1usa9vvjzcjrn0lc.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2014, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czerwcowki polecaly jakies saszetki na laktacje podobno bardzo dobre - femaltiker albo herbatki laktacyjne moze cos zdzialamy jak mleczka nie bedzie :-) a nawal chyba kazda ma moja siostra mimo ze pokarmu miala bardzo malo to nawal jej nie ominal..

Daria moj tylek wypina obok pepka a nogami sie z boku zapiera :P ja go masuje po tej pupce i jeszcze bardziej wypina hihi

Ruda27, Dodi, celia, Magda2013 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2014, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja postaram sie tak jak ninkapa pisze - nie dokarmiac sztucznym i przystawiac caky czas ewentualnie laktatorem pobudzac - taki mam plan a jak wyjdzie to sie okaze za troche ponad miesiac :P

Ruda27 lubi tę wiadomość

• ninkapa Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Same sie przekonacie jak to bedzie i takze same zadecydujecie nikt was nie zmusi do karmienia piersia skoro bedziecie z tego powodu miec jakues obiekcje typu ze nie dojada lub inne....

Camille87 lubi tę wiadomość

relgh371blt2rdpa.png

relgsg18glt7yrrj.png

1usa9vvjzcjrn0lc.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2014, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ninkapa wrote:
    Ruda powiem tak a jakies pojecie tez mam skoro tomoja 3 ciaza jak dasz butle w tych pierwszych dniach to sa ogromne szanse ze dziwckoodrzuci cyca bo to i inny chwyt i poza tym z butli nie meczy sie tak bardzo pije z butli czasami nawet tydzien czy dwa trwa nauka poprawnego chwytania cyca ile razy ja musialam zabierac piers bo zle chwycil a piersia karmi sie na rzadanie a codo wybudzania to trzeba obudzic jak spi iles tam godzini nie jadl szczegolnie noworodki

Ja to wiem, sama mowilam juz dawno ze jak bede karmila z cyca to nawet nie chce odciagac zeby karmic z butli( wlasnym mlekiem nawet) wiec tu nie chodzi ze ja tego chce.. Ale wydaje mi sie ze u kazdego jest inaczej. Sama mowisz ze mialas problemy wczesniej i nie karmilas zbytnio a teraz piszesz jakbys to wiedziala najlepiej..
    No to ze karmi sie na zawolanie to jest oczywiste, ale chyba nue co 2 h i wybudza,, wybudzic mozna po 3-4 godzinach to rozumiem, ale tez bez przesady

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2014, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camille87 wrote:
    Ja postaram sie tak jak ninkapa pisze - nie dokarmiac sztucznym i przystawiac caky czas ewentualnie laktatorem pobudzac - taki mam plan a jak wyjdzie to sie okaze za troche ponad miesiac :P

Tez tak bede walczyla.. Oby sie udalo bez dokarmiania czy w ogole przechodzenia na butle

• ninkapa Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda 2 dzieckokarmilampiersia czytaj uwaznie wiec wiem co pisze....poza tum nie mowie owybudzaniu co2 h ewentalnie co 4 h ale watpie ze dziecko tyle przespi w dzien.... I niestety dziecko potrafi caly dzien inoc byc na cycu bo czesto sobie przysypia i jak chcesz odlozyc do lozeczka to znowu zaczyna jesc

relgh371blt2rdpa.png

relgsg18glt7yrrj.png

1usa9vvjzcjrn0lc.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2014, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem ninkapa, ale i tak uwzam ze u kazdego jest inaczej..
    Bede starala sie robic napewno tak jak piszesz, ale jak to wyjdzie sie okaze.. Watpie, zeby kazda z czerwcowek robila cos zle, wiekszosc z nich sie bardzo stara i nie zawsze to wychodzi..
    Zobaczymy co bedzie u nas i tyle :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2014, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ninkapa spokojnie :-) twoje rady sa naprawde cenne i wierze w to ze niepowodzenie karmienia przy pierwszym dziecku wynika wlasnie z owczesnego braku tej wiedzy ktora masz teraz. Kazdej z nas zalezy na karmieniu piersia ;)

Ruda27, Aggie lubią tę wiadomość

• ninkapa Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No pewnie ze u kazdego jest inaczej ale pewne zasady pozostaja niezmienione jesli nie wierzysz w to o czym pisalam to poczytaj o karmieniu piersia na necie ale nie na forach a jakues medyczne tresci....

relgh371blt2rdpa.png

relgsg18glt7yrrj.png

1usa9vvjzcjrn0lc.png[
  • ninkapa Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmienie piersia jest trudne i meczace bo np po butli przewaznie dziecko hest spokojne okolo 3 h a te piersiowe niestety czesciej sie domaga tak samo te pieriowe dluzej w nocy chca jesc gdzie butlowe przesypiaja cale noce oczywiscie sa wyjatki....dlatego nie warto teraz tym sie stresowac bo to tez ma wplyw na laktacje ponoc ale nie jestem pewna po cesarce pozniej mleczko moze sie pojawic ale nie wiem ile w tum prawdy

Camille87, Ruda27, Dodi, Magda2013 lubią tę wiadomość

relgh371blt2rdpa.png

relgsg18glt7yrrj.png

1usa9vvjzcjrn0lc.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2014, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe a gdzie ja napisalam ze nie wierze?
    Przeciez to jest logiczne ze im wiecej dziecko czy nawet laktator ciagnie to sie wytwarza mleczko. Ale tez nie jest powiedziane ze tak bedzie caly czas i bedzie to takie latwe.. Nie bede sie przeciez spierala, nie mam innego zdania niz Twoje,. Chce karmic piersia i zrobie wszystko co bedzie potrzebne.. Nie czytam tylko czerwcowek, ale tez rozmawiam z innymi matkami i co nieco slyszalam :)!

Camille87, Dodi lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2014, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I masz racje, nie ma co sie juz teraz tym stresowac... Bedziemy wymieiniac sie doswiadczeniami jak juz urodzimy i bedziemy sie zmagac z tym tematem :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2014, 22:51

• ninkapa Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha nie zapomnijcie ze pidczas nawalu mozna dostac zapalenia piersi wtedy najlepiej od iagac mleczko bo ja milam zastoj tego mleczka w pierwszej ciazy i dostalam wysokiej goraczki myslalam ze mam grype ale polozna uswiadomila mi ze to przez ten stan zapslny na szczescie uniknelam antybiotyku bo troszke odciagnelam

Camille87, Magda2013 lubią tę wiadomość

relgh371blt2rdpa.png

relgsg18glt7yrrj.png

1usa9vvjzcjrn0lc.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2014, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nam polozna na sr o tym mowila - i ze jak jest zastoj robia sie twarde "kulki" na piersiach i trzeba rozbita kapusta okladac ponoc najlepiej dziala, lepiej niz oklady z pieluch tetrowych :)

Ruda27, celia, Magda2013 lubią tę wiadomość

• ninkapa Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kapuscie tez slyszalam bo wycaga stan zapalny

relgh371blt2rdpa.png

relgsg18glt7yrrj.png

1usa9vvjzcjrn0lc.png[
  • amela Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    matko znowu tyle naskrobałyście :D Oj też się często zastanawiam jak to będzie z tym karmieniem... trzeba się tego nauczyć bo wydaje mi się że to wbrew pozorom nie jest takie łatwe, ale myśle, że wszystko przyjdzie samo z czasem, oby tylko mleczko było :)

Camille87, Ruda27, Dodi, celia lubią tę wiadomość

ex2btrd8qii9i9cu.png
    http://avatars.zapodaj.net/images/1e838c757e81.gif
‹‹ 1375 1376 1377 1378 1379 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ