Sierpniowe Mamusie ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyAggie tak ale 2 h jak w zegarku czasami ciezko, bo jak dziecko spi to sie wybidza je? Chyba tak tez sie nie powinno nie?
Wiem ze nalezy dostawiac bo jak ssie to sie pobudza laktacja, ale chyba nie zawsze leci tego mleczka wystarczajaco..
No nic bedziemy sie martwic jak juz urodzimy -
Ruda powiem tak a jakies pojecie tez mam skoro tomoja 3 ciaza jak dasz butle w tych pierwszych dniach to sa ogromne szanse ze dziwckoodrzuci cyca bo to i inny chwyt i poza tym z butli nie meczy sie tak bardzo pije z butli czasami nawet tydzien czy dwa trwa nauka poprawnego chwytania cyca ile razy ja musialam zabierac piers bo zle chwycil a piersia karmi sie na rzadanie a codo wybudzania to trzeba obudzic jak spi iles tam godzini nie jadl szczegolnie noworodki
Camille87, Dodi, celia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyCzerwcowki polecaly jakies saszetki na laktacje podobno bardzo dobre - femaltiker albo herbatki laktacyjne moze cos zdzialamy jak mleczka nie bedzie
a nawal chyba kazda ma moja siostra mimo ze pokarmu miala bardzo malo to nawal jej nie ominal..
Daria moj tylek wypina obok pepka a nogami sie z boku zapieraja go masuje po tej pupce i jeszcze bardziej wypina hihi
Ruda27, Dodi, celia, Magda2013 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyninkapa wrote:Ruda powiem tak a jakies pojecie tez mam skoro tomoja 3 ciaza jak dasz butle w tych pierwszych dniach to sa ogromne szanse ze dziwckoodrzuci cyca bo to i inny chwyt i poza tym z butli nie meczy sie tak bardzo pije z butli czasami nawet tydzien czy dwa trwa nauka poprawnego chwytania cyca ile razy ja musialam zabierac piers bo zle chwycil a piersia karmi sie na rzadanie a codo wybudzania to trzeba obudzic jak spi iles tam godzini nie jadl szczegolnie noworodki
Ja to wiem, sama mowilam juz dawno ze jak bede karmila z cyca to nawet nie chce odciagac zeby karmic z butli( wlasnym mlekiem nawet) wiec tu nie chodzi ze ja tego chce.. Ale wydaje mi sie ze u kazdego jest inaczej. Sama mowisz ze mialas problemy wczesniej i nie karmilas zbytnio a teraz piszesz jakbys to wiedziala najlepiej..
No to ze karmi sie na zawolanie to jest oczywiste, ale chyba nue co 2 h i wybudza,, wybudzic mozna po 3-4 godzinach to rozumiem, ale tez bez przesadyCamille87 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyCamille87 wrote:Ja postaram sie tak jak ninkapa pisze - nie dokarmiac sztucznym i przystawiac caky czas ewentualnie laktatorem pobudzac - taki mam plan a jak wyjdzie to sie okaze za troche ponad miesiac
Tez tak bede walczyla.. Oby sie udalo bez dokarmiania czy w ogole przechodzenia na butle -
Ruda 2 dzieckokarmilampiersia czytaj uwaznie wiec wiem co pisze....poza tum nie mowie owybudzaniu co2 h ewentalnie co 4 h ale watpie ze dziecko tyle przespi w dzien.... I niestety dziecko potrafi caly dzien inoc byc na cycu bo czesto sobie przysypia i jak chcesz odlozyc do lozeczka to znowu zaczyna jesc
-
nick nieaktualnyWiem ninkapa, ale i tak uwzam ze u kazdego jest inaczej..
Bede starala sie robic napewno tak jak piszesz, ale jak to wyjdzie sie okaze.. Watpie, zeby kazda z czerwcowek robila cos zle, wiekszosc z nich sie bardzo stara i nie zawsze to wychodzi..
Zobaczymy co bedzie u nas i tyle -
nick nieaktualnyNinkapa spokojnie
twoje rady sa naprawde cenne i wierze w to ze niepowodzenie karmienia przy pierwszym dziecku wynika wlasnie z owczesnego braku tej wiedzy ktora masz teraz. Kazdej z nas zalezy na karmieniu piersia
Ruda27, Aggie lubią tę wiadomość
-
Karmienie piersia jest trudne i meczace bo np po butli przewaznie dziecko hest spokojne okolo 3 h a te piersiowe niestety czesciej sie domaga tak samo te pieriowe dluzej w nocy chca jesc gdzie butlowe przesypiaja cale noce oczywiscie sa wyjatki....dlatego nie warto teraz tym sie stresowac bo to tez ma wplyw na laktacje ponoc ale nie jestem pewna po cesarce pozniej mleczko moze sie pojawic ale nie wiem ile w tum prawdy
Camille87, Ruda27, Dodi, Magda2013 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHehe a gdzie ja napisalam ze nie wierze?
Przeciez to jest logiczne ze im wiecej dziecko czy nawet laktator ciagnie to sie wytwarza mleczko. Ale tez nie jest powiedziane ze tak bedzie caly czas i bedzie to takie latwe.. Nie bede sie przeciez spierala, nie mam innego zdania niz Twoje,. Chce karmic piersia i zrobie wszystko co bedzie potrzebne.. Nie czytam tylko czerwcowek, ale tez rozmawiam z innymi matkami i co nieco slyszalam!
Camille87, Dodi lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Aha nie zapomnijcie ze pidczas nawalu mozna dostac zapalenia piersi wtedy najlepiej od iagac mleczko bo ja milam zastoj tego mleczka w pierwszej ciazy i dostalam wysokiej goraczki myslalam ze mam grype ale polozna uswiadomila mi ze to przez ten stan zapslny na szczescie uniknelam antybiotyku bo troszke odciagnelam
Camille87, Magda2013 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
matko znowu tyle naskrobałyście
Oj też się często zastanawiam jak to będzie z tym karmieniem... trzeba się tego nauczyć bo wydaje mi się że to wbrew pozorom nie jest takie łatwe, ale myśle, że wszystko przyjdzie samo z czasem, oby tylko mleczko było
Camille87, Ruda27, Dodi, celia lubią tę wiadomość
http://avatars.zapodaj.net/images/1e838c757e81.gif