Sierpniowe Mamusie ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Ruda nie wymagajmy aby nawet po 2 tyg laktacja sie unormowala sa te kryzysy laktacyjne i trzeba to przertwac niestety karmienie piersia jest na kazde wezwanie dziecka bo jest mniej kaloryczne niz stuczne i musimy przystawiac tak czesto jak ddziecko tego potrzebuje....
kada24, Camille87, Dodi, celia, Magda2013 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ruda sama musisz zadecydowac ja bym nie dokarmiala jesli mleczko by bylo ale jesli nic by nie lecialo to bym podala butle ale dziecko moze plakac nie z nienajedzienia ale np ze hest mu zbyt zimno lub cieplo brakuje mu bliskosci mamy boli go brzuszek zobaczysz nauczysz sie rozpoznawac rodzaje placzu....
Camille87 lubi tę wiadomość
-
w szpitalu kaza kupic mleko w aptece ale ja corke karmilam cycem ale po2 miesiacach juz brakowalo mleko wiec dokarmialam nan1 ale teraz bede bardzoej stanowcza to i bede karmic piersia
-
Kada a nie byl to ten kryzys laktacyjny bo duzo kbiet mtsli ze nie a juz mleczka i poddaje sie a on trwa kilka dni czyba 2-3 dni bo dziwcko wiecej zaczyna ciagnac i zanim ten sygnal dotrze do mozgu zeby produkowac wiecej mleczka troszke mija
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJa laktator doatalam do wozka wiec go wezme, w przeciwnym wypadku bym nie kupowała, chocnu mnie w szpitalu nie wypozyczaja wiec nie wiem jak to by bylo.. tez czytam czerwcowki i faktycznie jest tak jak Daria pisze ze nie kazda ma duzo mleka i mimo przystawiania dzieci placza i co wtedy- dokarmiaja mm.. to jest ciezki temat u mojej siostry bylo tak ze na poczatku miala malo mleka zaczela dokarmiac butelka i potem corcia nie potrafila chwytac piersi i takim sosobem, moze tez z braku konsekwencji, odeszla od karmienia piersia i tylko butle dawala..
Quendi gratuluje dzialeczkite komunistyczne zasady to ja znam baardzo dobrze
bedziesz miala "szkolenie dzalkowca"?
Staniki do karmienia mam dwa - jeden od siostry dostalam a drugi za grosze w biedronce kupilam z milej bawelny, wiec jesli nawet nie bede karmila to mala szkoda
A ja pospalam, za duzo tlenu bylo hihi maz z dzialki wrocil przyniosl warzywka i truskawczkiAggie, Ruda27, Dodi lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyninkapa wrote:Kada a nie byl to ten kryzys laktacyjny bo duzo kbiet mtsli ze nie a juz mleczka i poddaje sie a on trwa kilka dni czyba 2-3 dni bo dziwcko wiecej zaczyna ciagnac i zanim ten sygnal dotrze do mozgu zeby produkowac wiecej mleczka troszke mija
Ninkapa i co przez ten czas kryzysu? Dziecko w ogole nie je??Ruda27 lubi tę wiadomość
-
Ja wlasnie tez gdzies slyszalam ze powinno sie dostawiac malucha do cyca co dwie godziny (zabijcie mnie a nie powiem skad oO) i mama moja tez mowila ze lepiej nie dokarmiac sztucznym, tak samo znajoma polozna... ja nie wiem, pewnie bede sie starac dostawiac do cycucha jednego drugie i na zmiane.
Ninkapa uzywalas na sutki czegos polskiego czy z angielskiego rynku? Ogolnie dostalam ulotke ze dobry jest Palmersa nursing butter, podobno nie trzeba go zmywac przed karmieniem.
Kada, co do stanika masz racjemoj kaze mi kupic te co Sylwia polecala i ten z gabeczka i te w dwupaku, ale nawet nie wiadomo czy bedzie trzeba, a jeszcze na noc by sie jakis przydal miekki
co radzicie? duzo kasy na to nie pojdzie jakos, zalowac nie musze, ale wiecie...
Camille87, celia lubią tę wiadomość
-
Ja w pierwszej ciazy chcialam ale nie karmilam bo naprawde prawie nic mie lecialo dziecko plakalo bo nie poteafil sie przyssac i tak karmilam butla troszke sciagalam swojego i sztuczne ale przez to mial problemy brzuszkowe wiec w koncu zdecydowalam sie na butle z drugim od eazu mialam mleczko karmiam okolo 4 miesiecy z wlasnej glupoty bo wmowilam sobie ze dziecko nie przybiera odpowiednio na wadze bo moje mleczko malo tresciwe bylo le teraz juz wiem ze taka jego uroda....teraz na pewno jesli gedzie to mleczko bede karmila jaknajdluzej oby.....
Camille87, Dodi lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyCzyli z tego wynika zeby mimo wszystko przystawiac do piersi caly czas i nie dac sie kryzysowi
przypadki ze pokarmu nie ma wcale zdarzaja sie bardzo rzadko z tego co mowila polozna, a wielkosc piersi nie ma znaczenia moja kolezanka miala biust jak Paulia i zero mleczka ..
-
no wlasnie i tego sie boje, ze nie bede miala duzo pokarmu to trzeba bedzie dokarmiac az w koncu pozostanie sie przy mm... no zobaczymy jak to bedzie. ale jesli dziecko bedzie plakac bo sie nie najada to przeciez trzeba mu cos dac , bede sie napewno starala pobudzac produkcje mleka ale nie zawsze to pomaga. tez podczytuje czerwcowki i widze jak to jest. moze po prostu trzeba byc cierpliwym bo fakt ze kilka dni tygodni po porodzie to organizm musi sie przystosowac.
Ruda27, Camille87, Dodi lubią tę wiadomość
Monis
[/link]
-
nick nieaktualnyMoja mama tez chce zebym karmila tylko piersia, ale w praktyce juz nie jest tak kolorowo raczej..
I nie wydaje mi sie dobrym sposobem, pare dni zeby dziecko niedojadalo.. Tak samo ja slyszalam ze nie powinno sie wybudzac dziecka do karmienia czy karmic co 2 h tak jak Aggie piszesz..
Ale kurde wlasnie jest wiele opini jak na kazdy temat.. Kazdy mowi co innego..
Ja bym nie chciala dokarmiac, ale tez glodzic dziecka nie zamierzam.
A na czerwcowkach sa tez dziewcyzny gdzie dziecko ma około miesiac wiec jakies pojecie tam juz maja co i jak..
Kamila zazdroszcze Ci z ta dzialeczka
Stanik super ze kupilas w biedronce, ja zaluje ze mnie wtedy nie bylo..
Zamowie te na all za 30 l i pozniej ewentualnie kupie jeden lepszy
Ale moj maly sie wierci szokCamille87 lubi tę wiadomość
-
Aggie nawet co godzine sie dostawia tak czesto jak maluch potrzebuje dlatego karmienie piersia jest nazywane karmieniem na zadanie a na sutki uzywalam cos ang camolisan czy cos podobnego nie znam dokladnie tej nazwy pozniwj sprawdze w bootsie to napisze poprawnie
Aggie lubi tę wiadomość