X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie ;)
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie ;)

Oceń ten wątek:
  • ninkapa Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda nie wymagajmy aby nawet po 2 tyg laktacja sie unormowala sa te kryzysy laktacyjne i trzeba to przertwac niestety karmienie piersia jest na kazde wezwanie dziecka bo jest mniej kaloryczne niz stuczne i musimy przystawiac tak czesto jak ddziecko tego potrzebuje....

kada24, Camille87, Dodi, celia, Magda2013 lubią tę wiadomość

relgh371blt2rdpa.png

relgsg18glt7yrrj.png

1usa9vvjzcjrn0lc.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2014, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ninkapa czyli jak mam malo mleka a dziecko ciagnie i ssie a i tak sie nie najada to mam nic z tym nie robic?
    Bo ja juz zglupialam,..

Camille87 lubi tę wiadomość

• ninkapa Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda sama musisz zadecydowac ja bym nie dokarmiala jesli mleczko by bylo ale jesli nic by nie lecialo to bym podala butle ale dziecko moze plakac nie z nienajedzienia ale np ze hest mu zbyt zimno lub cieplo brakuje mu bliskosci mamy boli go brzuszek zobaczysz nauczysz sie rozpoznawac rodzaje placzu....

relgh371blt2rdpa.png

relgsg18glt7yrrj.png

1usa9vvjzcjrn0lc.png[
  • kada24 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w szpitalu kaza kupic mleko w aptece ale ja corke karmilam cycem ale po2 miesiacach juz brakowalo mleko wiec dokarmialam nan1 ale teraz bede bardzoej stanowcza to i bede karmic piersia

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    countdown-1431234000z1455429600zp.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• ninkapa Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poza tym ja ciagnie i ssie to znaczy jest mleczko zawsze mzna podac druga piers

relgh371blt2rdpa.png

relgsg18glt7yrrj.png

1usa9vvjzcjrn0lc.png[
  • ninkapa Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kada a nie byl to ten kryzys laktacyjny bo duzo kbiet mtsli ze nie a juz mleczka i poddaje sie a on trwa kilka dni czyba 2-3 dni bo dziwcko wiecej zaczyna ciagnac i zanim ten sygnal dotrze do mozgu zeby produkowac wiecej mleczka troszke mija

relgh371blt2rdpa.png

relgsg18glt7yrrj.png

1usa9vvjzcjrn0lc.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2014, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak czytam czerwcowki to wyglada to inaczej troche..
    No nic zobacze jak bedzie u nas :) mam nadzieje ze bede miala mleko

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2014, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja laktator doatalam do wozka wiec go wezme, w przeciwnym wypadku bym nie kupowała, chocnu mnie w szpitalu nie wypozyczaja wiec nie wiem jak to by bylo.. tez czytam czerwcowki i faktycznie jest tak jak Daria pisze ze nie kazda ma duzo mleka i mimo przystawiania dzieci placza i co wtedy- dokarmiaja mm.. to jest ciezki temat u mojej siostry bylo tak ze na poczatku miala malo mleka zaczela dokarmiac butelka i potem corcia nie potrafila chwytac piersi i takim sosobem, moze tez z braku konsekwencji, odeszla od karmienia piersia i tylko butle dawala..

Quendi gratuluje dzialeczki :-) te komunistyczne zasady to ja znam baardzo dobrze :/ bedziesz miala "szkolenie dzalkowca"? :P

Staniki do karmienia mam dwa - jeden od siostry dostalam a drugi za grosze w biedronce kupilam z milej bawelny, wiec jesli nawet nie bede karmila to mala szkoda :)
    A ja pospalam, za duzo tlenu bylo hihi maz z dzialki wrocil przyniosl warzywka i truskawczki :D

Aggie, Ruda27, Dodi lubią tę wiadomość

• ninkapa Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak samo nie ma znaczenia cY duze piersi czy male i kolejny mit ze w duzych piersiach jest wiecej mleczka niz w tych mbiejszych tak to wszystko jest skonstruowane ze nawet te groszki moga wykarmic trojaczki

Camille87, Dodi lubią tę wiadomość

relgh371blt2rdpa.png

relgsg18glt7yrrj.png

1usa9vvjzcjrn0lc.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2014, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ninkapa wrote:
    Kada a nie byl to ten kryzys laktacyjny bo duzo kbiet mtsli ze nie a juz mleczka i poddaje sie a on trwa kilka dni czyba 2-3 dni bo dziwcko wiecej zaczyna ciagnac i zanim ten sygnal dotrze do mozgu zeby produkowac wiecej mleczka troszke mija

Ninkapa i co przez ten czas kryzysu? Dziecko w ogole nie je??

Ruda27 lubi tę wiadomość

• ninkapa Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ale ile te czerwcowku sa po porodzie? Nie oczekujmny litrow mleka po kilku dniach od urodzenia

relgh371blt2rdpa.png

relgsg18glt7yrrj.png

1usa9vvjzcjrn0lc.png[
  • ninkapa Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Produkujezz mleczko tylko ze nie w takiej ilosci i po prostu dziecko niedojada albo masz odciagniete na czarna godzine

relgh371blt2rdpa.png

relgsg18glt7yrrj.png

1usa9vvjzcjrn0lc.png[
  • Aggie Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wlasnie tez gdzies slyszalam ze powinno sie dostawiac malucha do cyca co dwie godziny (zabijcie mnie a nie powiem skad oO) i mama moja tez mowila ze lepiej nie dokarmiac sztucznym, tak samo znajoma polozna... ja nie wiem, pewnie bede sie starac dostawiac do cycucha jednego drugie i na zmiane.

Ninkapa uzywalas na sutki czegos polskiego czy z angielskiego rynku? Ogolnie dostalam ulotke ze dobry jest Palmersa nursing butter, podobno nie trzeba go zmywac przed karmieniem.

Kada, co do stanika masz racje :) moj kaze mi kupic te co Sylwia polecala i ten z gabeczka i te w dwupaku, ale nawet nie wiadomo czy bedzie trzeba, a jeszcze na noc by sie jakis przydal miekki :P co radzicie? duzo kasy na to nie pojdzie jakos, zalowac nie musze, ale wiecie... :)

Camille87, celia lubią tę wiadomość

7a4akrhm7fw1jhk0.png
  • ninkapa Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w pierwszej ciazy chcialam ale nie karmilam bo naprawde prawie nic mie lecialo dziecko plakalo bo nie poteafil sie przyssac i tak karmilam butla troszke sciagalam swojego i sztuczne ale przez to mial problemy brzuszkowe wiec w koncu zdecydowalam sie na butle z drugim od eazu mialam mleczko karmiam okolo 4 miesiecy z wlasnej glupoty bo wmowilam sobie ze dziecko nie przybiera odpowiednio na wadze bo moje mleczko malo tresciwe bylo le teraz juz wiem ze taka jego uroda....teraz na pewno jesli gedzie to mleczko bede karmila jaknajdluzej oby.....

relgh371blt2rdpa.png

relgsg18glt7yrrj.png

1usa9vvjzcjrn0lc.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2014, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli z tego wynika zeby mimo wszystko przystawiac do piersi caly czas i nie dac sie kryzysowi :) przypadki ze pokarmu nie ma wcale zdarzaja sie bardzo rzadko z tego co mowila polozna, a wielkosc piersi nie ma znaczenia moja kolezanka miala biust jak Paulia i zero mleczka ..

• Aggie Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.amazon.co.uk/s/ref=nb_sb_noss?url=search-alias%3Daps&field-keywords=octanisept

Czy to jest to samo co w pl macie na pepek? :P nie mam gdzie sprawdzic a z glupa wpisalam w wyszukiwarke amazona :P

7a4akrhm7fw1jhk0.png
  • Moni& Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no wlasnie i tego sie boje, ze nie bede miala duzo pokarmu to trzeba bedzie dokarmiac az w koncu pozostanie sie przy mm... no zobaczymy jak to bedzie. ale jesli dziecko bedzie plakac bo sie nie najada to przeciez trzeba mu cos dac , bede sie napewno starala pobudzac produkcje mleka ale nie zawsze to pomaga. tez podczytuje czerwcowki i widze jak to jest. moze po prostu trzeba byc cierpliwym bo fakt ze kilka dni tygodni po porodzie to organizm musi sie przystosowac.

Ruda27, Camille87, Dodi lubią tę wiadomość

Monis
    relgi09k3028465t.png[/link]
    8b9686f91d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2014, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja mama tez chce zebym karmila tylko piersia, ale w praktyce juz nie jest tak kolorowo raczej..
    I nie wydaje mi sie dobrym sposobem, pare dni zeby dziecko niedojadalo.. Tak samo ja slyszalam ze nie powinno sie wybudzac dziecka do karmienia czy karmic co 2 h tak jak Aggie piszesz..
    Ale kurde wlasnie jest wiele opini jak na kazdy temat.. Kazdy mowi co innego..
    Ja bym nie chciala dokarmiac, ale tez glodzic dziecka nie zamierzam.
    A na czerwcowkach sa tez dziewcyzny gdzie dziecko ma około miesiac wiec jakies pojecie tam juz maja co i jak..

Kamila zazdroszcze Ci z ta dzialeczka :)
    Stanik super ze kupilas w biedronce, ja zaluje ze mnie wtedy nie bylo..
    Zamowie te na all za 30 l i pozniej ewentualnie kupie jeden lepszy :)
    Ale moj maly sie wierci szok :D

• Aggie Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli jest szansa ze moje rodzynki beda produkowac mleko :P

7a4akrhm7fw1jhk0.png
  • ninkapa Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aggie nawet co godzine sie dostawia tak czesto jak maluch potrzebuje dlatego karmienie piersia jest nazywane karmieniem na zadanie a na sutki uzywalam cos ang camolisan czy cos podobnego nie znam dokladnie tej nazwy pozniwj sprawdze w bootsie to napisze poprawnie

Aggie lubi tę wiadomość

relgh371blt2rdpa.png

relgsg18glt7yrrj.png

1usa9vvjzcjrn0lc.png[
‹‹ 1374 1375 1376 1377 1378 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ