Sierpniowe Mamusie ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej kochane, przepraszam ze mnie tu dzis nie ma ale czuje sie do bani
glowa mi peka i znow sie zdenerwowalam, brak slow...
Mam pytanie, czy ktoras kupowala staniki do karmienia z H&M? Ja moge niestety tylko online kupic i nie moge "se pomacac" i bylam ciekawa jak z jakoscia materialu i czy jest miekki...
-
Aggie ja mam staniki z H&M
http://www.hm.com/no/product/00954?article=00954-D
To delikatnie usztywniany model, z delikatną gąbką, ale bez fiszbin, więc nic nie uwiera. Mam nadzieję, ze się sprawdzi. Kupiłam czarny i biały. Tylko uważaj! Bo czarny mam miseczkę D, a biały E! Nie wiem jakim cudem, ale różniły się wielkością....
http://www.hm.com/no/product/12507?article=12507-C Te są zwykłe materiałowe, pewnie trochę bardziej elastyczne, więc nawet jeśli byłby trochę mały to pewnie rozciągnie się do odpowiedniego rozmiaru. Nie wiem w sumie, ja nie lubię takich biustonoszy więc nie brałam ich pod uwagę...Aggie lubi tę wiadomość
-
Monia super ze dokumenty juz odzyskane:)
Kamilko zazdroszcze tego wedkowania jak bylam mniejsza to z tata zawsze jezdzilam na ryby....
Sylka i co maz zadowolony?
Aggie ja nawet nie wiem jaki mam stanik ale chyba z h&m bo dostalam od kolezanki z tego co widzialam fajny mieciutki takze mam takie specjalne koszulki do karmienia....
A ja jednak poprasowalam dzisiaj coby to pranie nie zalegalo w salonie bo jutro go sprzatam:D ale kolejne pranie i prasowanie robie od przyszlego tyg bo teraz za duzo tego bo mam jeszcze do wyprania nasze ubrania a tego pewnie ze 2 pralki beda:D
za jakies 2 tyg dokupie wszystkie niezbedne kosmetyki i bede juz gotowana na maluszka a torbe pakuje okolo 36 tyg wiec jeszcze troszke czasu zostalo chociaz patrzac z perspektywy czasu to juz niedlugo po tydzien za tygodniem jak szalony leci....Camille87, Ruda27, Sylka, celia, Dodi lubią tę wiadomość
-
Sylka dzieki
mialam oko na ten pierwszy bo wlasnie wyglada na lekko usztywniany (pisalysmy juz tu o wentylach:P) wiec w sumie polecasz?
pewnie sie skusze, na razie chce jeden kupic, na zas, bo nie wiem czy bede karmic
te drugie tez ogladalam na stronie, i cena super biorac pod uwage ze to dwupak
Sylka, celia, Dodi lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa wlasnie nie wiem co ze stanikiem zrobic.. W sumie teraz szkoda mi dac 80 zl za 2 staniki, jak sie okaze ze nie bede karmila
Na allegro znalazlam za 30 zl dwie sztuki, ale miekkie (na moich groszkach tragedia napewno)... Musze to przemyslec, ale chyba wezme te zwykle, jak cos kupie po porodzie jakis lepszy (wyjsciowy)amela, Dodi lubią tę wiadomość
-
Wczesniej piruszalyscie kwestie laktatorow uwazam ze jest bardzo przydatny bo ja np zeby dziecko zlapalo piers najpierw musialam troszke odciagnac bo tak piersi byly nabrzmiale od mleka bardzo sie przydal mimo iz karmilam okolo 4 miesiace....
Camille87, amela lubią tę wiadomość
-
Hej Laseczki!
Oj troszkę się u nas działo.
Od kilku dni czuje dyskomfort w okolicy pochwy, spojenia łonowego, miednicy...masakra
Krzyż też pobolewa i częściej twardnieje mi brzuch...zgaga fuj...
Kochane kupiliśmy działkę-jestem meeeega szczęśliwa. Narazie dobilismy targu z pania-jeszcze czeka mnie przeprawa z Prezesami działek itd. Komunistyczne zasadyech..oby się udało.
Jutro mam koniec roku...chyba się wzruszę jutro-tak czuje, zostawiam swoje dzieciaki...chlippp
Pojechałam kupić sukienkę-w sklepie happy mum-wydałam dużo ale jestem zadowolona i bede mogła cw niej chodzić po ciąży.
Padam...kurde z każdym tygodniem nowe dolegliwościAggie, Ruda27, MILA, celia, Camille87, Dodi, Magda2013 lubią tę wiadomość
-
Nankapa mąż przezadowolony
Do teraz buzia mu się śmieje
Aggie na tyle ile go miałam na sobie (czyli raz) polecamJest wygodny i nie krępuje ruchów, wentylki też zasłania
Zobaczymy jak się spisze po porodzie
Aggie, Ruda27, Camille87, Dodi lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
jak tak piszecie o tych laktatorach to chyba kupie jakis tani, widzialam za 40 zl reczny laktator na allegro, przyda sie zeby pobudzic laktacje, nie duzy wydatek wiec mozna zaryzykowac hehe. i pobawiam moje pytanie - czy mozna dokarmiac mlekiem modyfikowanym podczas karmienia piersia?
Quendi to fajnie ze znalazlas odpowiednia sukienke:) ojj lzy wzruszenia sie poleją napewno, ale wreszcie odpoczniesz;)
ja jakas przymulona dzisiaj jestes, caly dzien mi sie spac chce, to pewnie z tego lenistwa...Quendi lubi tę wiadomość
Monis
[/link]
-
nick nieaktualnyMonia jak sie malo mleka to trzeba nawet dokarmiac takim mleczkiem, nie ma wyjscia..
Ja mam nadzieje, ze nie bede musiala..
Quendi gratuluje kupienia dzialeczkiale fajnie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2014, 21:41
Quendi lubi tę wiadomość
-
Z dokarmianiem to tak nie jest jak pisze ruda bo na poczatku dziecko praktycznie jest non stop na cycu poza tym czym czesciej dostawiamy tym wiecej produkujemy jesli naprawde nie ma sie mleka to lepiej karmic sztucznie bo po dwoch rodzajach czyli z piersi i modyfikowane moze powodowac brzuszkowe sensacje ale dziewczyny nie zrazajcie sie mala ilisciaokolo 3 dnia jest nawal bo najpierw trzeba pobudzic ta laktacje i pozniej takze sa kryzysy laktacyjne ale wszystko mozna przetrwac ja np nie wyrabialam z bolu sutkow przez na 2 tyg taki bol ze czasami dziecko na sile odrywalam od cycka sutki krwawily mimo iz dobrze byl przystawiany do piersi sutki byly tak poranione ze krew leciala zha jesli moge doradzic to zaopatrzcie sie w krem na popekane sutki mi pomagal....
kada24, Aggie lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa nie wiem ninkapa ale chyba nie kazda ma jednakowo duzo mleka..
Czytam czerwcowki i widze jakie maja problemy, i duzo z nich dokarmia bo dzieci sie nie najadaja, mimo ze pobudzaja laktatorami itd.. Mimo ze maja nawaly w jakis dniach, to chyba nie u kazdego jest tak samo..
Kada masz racje, takie usztywniane ladne staniki mozna pewnie pozniej wykorzystac.. W sumie dobry pomysl, obadam te z h&mWiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2014, 21:59
-
Wiesz co nie powinno sie dokarmiac bo dziecko na je sie sztucZnego a czym czesciej ssie cycka tum wiecej mleka produkujemy a jak nie ssie to nie ma rego sygnalu do mozgu o wieksza produkcje mleka ja na pewnonie bede dokarmiala bo to przeczy teorii produkcji mleczka nie jest latwo na poczatku ake hednoczesnie dokarmajac sztucznym skazuje na niepowodzenie karmenie piersia