Sierpniowe Mamusie ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Przez ostatnie kilka dni to jest na prawdę chłodno, nie mówiąc już o wieczorach...
Zabieram się za śniadanie mam sporo wiejskich jajek to jakąś jajecznice zrobieCamille87, Dodi lubią tę wiadomość
http://avatars.zapodaj.net/images/1e838c757e81.gif -
nick nieaktualnyNajgorsze jest to ze raz swiecilo slonce a w jednej chwili nachodzily chmury i deszcz, pozniej znow slonce i tak w kolko
Amela to smacznegoja tez mam wiejskie jajeczka, dodalam do ciasta na nalesniki
Zjadaj i dawaj fotke, cobym zdazyla przed wyjsciem zobaczycamela lubi tę wiadomość
-
I Ja się witam w 33 tygodniu niech to leci bo już mi spieszno do dzidzki
A jesli mogę coś na temat laktacji powiedzieć to niestety Ja w pierwszej ciąży nie miałam mleka po mimo reanimacji pomocy to po 6 dniach prawie nic już nie leciało tylka waga w dół leciała dzidziusiowi na co lekarz odrazu reagował że nie możemy zagłodzic dziecka i trzeba wprowadzać mleko i tak na zmianę mleko modyf i pierś laktator i nic prawie nie wylatywało napiłam się herbatek laktacyjnych jakiś naparów robiłam okłady żeby odblokować kanaliki i nic a byłam uparta nie powiem bo walczyłam ale z wiatrakami po miesiącu się poddałam bo jeszcze trochę a cycki by mi odpadły i tak czytam jak któras z Was napisała że kazda przechodzi nawał to raczej się z tym nie zgodze może jestem ewenementem
Teraz tez będę walczyc i zobaczymy co z tego wyjdzieUważam że każda inaczej to pewnie przejdzie
A u nas dziś piękny dzieńSylka, Magda2013, Ruda27 lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry!
Ale pospałam
Aggie ja też mam taki octanisept jak dziewczyny - z atomizerem, drugi z Twojego linku
Smacznych śniadanek Laski!Ja jak co rano płatki fitness i kawka
Quendi fajnie macie z tą działkąChoć ja nie mogę narzekać, wyjdę z domu i dookoła same łąki
Mika gratuluję 33 tygodnia! Jutro i ja dołączę do CiebieWiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2014, 09:48
Mika 28, Dodi lubią tę wiadomość
-
Dzięki dziewczyny
Sylka to czekamy :)Bardzo ciekawa jetem kto w końcu się tu pierwszy rozpakujeJa mam dziś wahania dziwne myślę sobie że już by mogło przyjść na świat a chwilami e mogłoby jeszcze tam siedzieć hhee
Głupie myśli mnie nachodzą
celia, Sylka lubią tę wiadomość
-
Hej
Ja ide dzis do poloznej to popytam o to karmienie piersia. Mam pare poradnikow odnosnie karmienia i tam tak wszystko jest rozowo opisane. Sa pozycje do karmienia,zasady,przepisy kulinarne. Wydaje sie proscizna
ale w rzeczywistosci na pewno tak kolorowo nie jest.
Jest napisane np ze trzeba karmic minimum 8 razy na dobe! co wychodzi co 3 godz,zeby nie dokarmiac dziecka inna mieszanka mleka bez konsultacji lekarskiej,nie podawac glukozy,nie podawac smoczka uspokajacza.
Moja mama mi opowiadala ze ja tez nie chcialam ciagnac piersi,bo raz mi dala butelke i pozniej caly czas musiala sciagac pokarm do butelki a karmila mnie 3 mies.celia, Sylka, Ruda27, Dodi lubią tę wiadomość
-
Hej dziewczyny
Widzę, że gorąco dyskutowałyście o laktacji. Ja też będę próbowała wszystkiego, by karmić piersią, ale nie na wszystko mamy wpływ. Póki co mogę tylko myśleć pozytywnie
Ze stanikami, to tak jak pisałam wcześniej, ja kupiłam 2 droższe (alles), bo są z tych co mają różne rozmiary, a nie standardowe 75C. Nawet jeśli, nie daj Bóg, miałabym problemy z laktacją, mogę w nich chodzić tak normalnie. Zresztą już teraz w kółko je zakładam
Zaczęłam 34 tydzieńMika gratulacje, mamy dokładnie tydzień różnicy
Sylka, MILA, Ruda27, amela, Dodi lubią tę wiadomość
-
celia wrote:Hej dziewczyny
Widzę, że gorąco dyskutowałyście o laktacji. Ja też będę próbowała wszystkiego, by karmić piersią, ale nie na wszystko mamy wpływ. Póki co mogę tylko myśleć pozytywnie
Ze stanikami, to tak jak pisałam wcześniej, ja kupiłam 2 droższe (alles), bo są z tych co mają różne rozmiary, a nie standardowe 75C. Nawet jeśli, nie daj Bóg, miałabym problemy z laktacją, mogę w nich chodzić tak normalnie. Zresztą już teraz w kółko je zakładam
Zaczęłam 34 tydzieńMika gratulacje, mamy dokładnie tydzień różnicy
gratuluję!!! już 34 tydzień hehe... eh czasem zazdroszcze tak daleko już jesteścieale pociesza mnie to że na kazdą przyjdzie kryska
celia lubi tę wiadomość
-
Ja do pępka mam gaziki nasączone spirytem a kupię jeszcze ten octanisept bo mi sie też przyda do odkażania rany bo jak wiadomo trzeba o swoją ranę dbać więc jak w pierwszej ciąży własnie psikałam tym octaniseptem a jeszcze jest do pępka dla dzieci Gencjana ale ona bardzo brudzi na niebiesko
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2014, 10:09
-
Mika oczywiście, że przyjdzie ta 'kryska'
Moja Justysia strasznie się dziś w nocy kręciła, aż zaczęłam się zastanawiać czy wszystko w porządku. Ale teraz popląsała chwilkę tak w normie
No dobrze dziś znów idziemy ... obejrzeć wózekTym razem skupiamy się na Jedo Fyn i być może będzie to decyzja ostateczna
Czy któraś ma lub zastanawiała się nad tym wózkiem?
Dodi lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDziewczyny gratulacje rozpoczecia nowych tygodni
Celia co do stanikow to jesli juz zakladasz ten laktacyjny to chyba poznej moze byc za maly - przeciez piersi wypelnione mlekiem sa duzo wieksze
Mika, jesli nie mialas pokarmu to i nawalu nie bylo, ale brak pokarmu, wg poloznej na sr rzadko sie zdarza wiec tym sie pocieszamcelia lubi tę wiadomość