Sierpniowe Mamusie ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Aggie, w PL jest teraz taki Radler 0%, co do tych z małą zawartością alko, to pewnie nie zaszkodzi, ale jeśli o mnie chodzi to psychika działa i jakoś mi się odechciewa. Jak już urodzę, wykarmię to wypiję jedno piwko i padnę, ekonomicznie
Dodi lubi tę wiadomość
Michałek urodził się 10 sierpnia 2014 -
LISTA GOTOWA !!!! TERAZ ODLICZAMY
Camille87 - - 29.07 SYNKUBUŚ
Ruda27 - - 31.07 SYNNATANIEL
Kasieńka:) - - 01.08 CÓRKA
Lanusia93 - - 01.08 CÓRKALILIENKA
Amela - - 03.08 CÓRKANELKA
Magda2013 - - 3.08 CÓRKAMAJECZKA
Madzikovy - - 4.08 CÓRKAZUZANKA
Moni& - - 4.08 SYNKACPEREK
Kajoni - - 5.08 SYNADAŚ
mala_mi - 06.08 CÓRKAKLARA
Niebieska - - 10.08 SYNKACPEREK
Kada24 - - 12.08 SYNMATEUSZEK
Nezumi - - 13.08 CÓRKAALICJA
Pekinka82 - - 13.08 SYNEMIL
agapast - - 13.08 SYNMICHAŁEK
Positive - - 14.08
Celia – - 15.08 CÓRKAJUSTYSIA
Jus1985 - - 18.08
Quendi - - 18.08SYN HUBERT
Paulia87 - - 18.08 SYNMARCELEK
Ninkapa - - 19.08 SYNLUCAS
Sproquette - - 20.08CÓRKA JULKA
_Cleo_ - 21.08 CÓRKA
Mika 28 - - 22.08 CÓRKAJULCIA
Mika1987 - - 23.08 CORKAMAJUSIA
Aggie - - 24.08 CÓRECZKAMAJECZKA
ona20 - - 24.08 CÓRKAOLIWIA
Dodi- - 25.08 CÓRKAAMELKA
Sylka - - 25.08. SYNOLAV
Mila - - 27.08 SYNBARTUŚ
Nadia - - 30.08 CÓRKA
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2014, 20:42
Ruda27, agapast, ona20, pekinka82, Sproquette, Aggie, Magda2013, Camille87, Moni&, Sylka, Dodi, Kasieńka:), celia lubią tę wiadomość
http://avatars.zapodaj.net/images/1e838c757e81.gif -
nick nieaktualny
-
Córka Julka nawet się rymuje
Z tym piwem to kwestia indywidualna każdego. Moja szwagierka np. była w ciąży o podobnej porze jak my - czyli lato. I mówi, że często piła sobie piwko jak było gorąco, bo takie jedno piwko to nie zaszkodzi. No dzieciak urodził się zdrowy. Są różne opinie, że dobrze wpływa na laktację, że relaksuje, a relaks dobry dla dziecka, że wino np. poprawia krążenie i takie tam. Nawet niektórzy lekarze twierdzą, że można sobie pozwolić raz na jakiś czas. Ja jednak też jestem z tych, które wolą sobie odmówić niż ryzykować. Można się napić czegoś innego orzeźwiającego i smacznego, piwa jeszcze będę miała okazję się napić.Ale np. kawę czasami piję. Zdarzało mi się, że spadało mi ciśnienie i czułam się nie najlepiej, raz nawet zasłabłam. Powiedziałam o tym ginekologowi, to stwierdził, że mogę pić rozpuszczalną, nie za mocną kawę jak będę czuła, że mi spada. Nie zaszkodzi dzidzi, a mnie może trochę podratować w takich sytuacjach. Więc pijam.
amela lubi tę wiadomość
-
Ja torbę mam jeszcze nie spakowaną, bo czekam na paczkę z PL. Część rzeczy mam od rodzinki, więc jak mi przyjdzie to się zorientuję, co mam dokupić i dopiero się zacznie kompletowanie i pakowanie.
Czuję, że wtedy dotrze do mnie "Ewa, ty niedługo idziesz rodzić!" i zacznę panikować.
haha
Ruda27, Moni&, Dodi lubią tę wiadomość
-
W końcu mam chwilę czasu na forum
U lekarza dzisiaj masakra-pełno kobiet ciężarnych na ktg, kolejka. Weszłam z 45 min opóźnieniem. ..
I tak:
- seducho 160
- dzisiaj pobrał mi lekarz wymaz na gbs-z pochwy i odbytu. Nic mi nie mówił i tak:"o pani jest w 33 tyg to pobierzemy wymaz" no kurcze, nie myślałam że już (o higienę zawsze dbam więc okiale wolałabym się nastawić. ..szit a ja w rajstopkach i ciężko mi się ubierało
- zła jestem w ogóle, bo taka głupia położna mi wpisała termin porodu w karcie ciąży na 28 sierpnia i mój lekarz się tym cały czas sugeruje-a 28 sierpnua będę w 42 tygodniu ciąży! !!!!! Dekle!!!!
- co do moich wymiarów Malucha i kości udowej to jest 29t4d z 31t to o 9 dni mniejsza, glowka wieksza i wszystko. ..martwię się troszkę podświadomie, ale 15 lipca zapisałam się na usg zobaczymy...ech
- ja zasze gotuje bób z czosneczkiem i koperkiem pyyyyyychaaa
-zrobiłyście mi smaka na gołąbki
Amela gratki za listę-super :-*Magda2013, Ruda27, pekinka82, Camille87, Moni&, amela, Dodi, celia lubią tę wiadomość
-
Quendi, nie denerwuj sie kochana tak tymi wymiarami, z tego co pamietam to zadna nie miala za kazdym razem idealnych wymiarow
a patrz, ja w ogole nie mam robione usg od chyba 24 tyg i co mam zrobic? nie wiem ile moze wazyc jaka dluga jest itd., korzystam z info na belly
A serducho jak dzwon
Co do piwa, to tak, jak sie staralam przez ponad 3 lata to praktycznie alko nie ruszylamza piwem przestalam szalec dobrych kilka lat temu, ale ze ostatnio za mna chodzi smirnoff ice, a wierze ze nie maja bez alko, pomyslalam o tym radlerku, ale u mnie nie ma tego 0%, a Darek przez przypadek znalazl tego beck'sa i tam jest niby alcohol free, i na etykietce ze moze zawierac do 0,05%, i moj kochany szczuja mowi ze to tyle co w winogronach... i juz zglupialam... a ten smirnoff mmmm kuzwa
Dodi lubi tę wiadomość
-
Daria wzielam oliwke,pampersy 1,pieluchy tetrowe,plyn do kapieli,zestaw do paznokci
,smoczek,sudokrem,chust.nawilzajace,platki kosm,butelke,podklad do przewijania,recznik,szczotke do wloskow.
Musze jeszcze ostanisept kupic no albo te platki nasaczone spirytusem.
Nie wiem co by tu jeszcze spakowac ?Camille87, Dodi lubią tę wiadomość
-
Kochane, naskrobałyście tyle, że mimo największych chęci nie dałam rady nadrobić nawet 1/4 zaległości!
Za niedługo pęknie półtora tysiąca stron!
najbardziej płodna twórczość na całym forum
No ale widzę, że Amelka zrobiła super listęŚwietna robota! Proszę, popraw mi datę - 6.sierpnia mam cc. Córcia Klarka
Aaaa, i witam nowe koleżanki
Aggie, Ruda27, Camille87, amela, MILA, Dodi, celia lubią tę wiadomość