Sierpniowe Mamusie ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej Kobietki i Maleństwa
Matko ja po tych wypadach na działkę jestem nieprzytomna na drugi dzień. ..
Mąż zaraz wychodzi do pracy. A ja mam dzisiaj tyle na głowie że chyba idę spać
Może zobaczymy dzisiaj wózek lub lodówkę-bo już musimy lub zawiozę Mamci ciuszki do prania (pomoże mi troszkę) lub wywieziemy akwarium i starą komodę he he he zawrót głowy-masakra jakaś, Pekinko pamiętam jak nspisałaś na fb że jesteś w tyle-ja już chyba na szarym końcu
Szkoda z jedej strony że jest tak głośno o szpitalu w którym chce rodzić, dr chazan był dyrektorem szpitala, teraz ciekawe kto będzie nowy-żeby do sierpnia się wyjaśniło.
Idę na 15 min pod kołdrę do psiulkapekinka82, Dodi lubią tę wiadomość
-
hej zombiaki
ja juz nie spie bo M do pracy zaraz wychodzi ale wygladam jak zombiak wiec chyba pojde w kimono zaraz:P
Quendi mam nadzieje ze sytuacja z ordynatorem mendą sie wyjasni... ciekawe czy gdyby chodzulo o jego rodzine to tak samo by postapil eh:/
Detektor oddechu z tego co kojarze Daria kupuje. ja nie kupuje bo bede miala malyszka krok od lozka:)
a lozeczko kupilismy 120x60, moim zdaniem juz jest duze jak na takiego malucha.
Madzikovy ja tez sie boje takich roznych sytuacji typu zakrztuszenie itp ale wydaje mi sie ze musimy po prostu przezyc takie sytuacje i bez problemu bedziemy sobie radzic. teraz mamy w glowie wir mysli jak to wszystko bedzie ale mam nadzieje ze jak urodzimy to instynkt zdziala swojeQuendi, Ruda27, amela, Madzikovy, Magda2013, Dodi lubią tę wiadomość
Monis
[/link]
-
hej ja tez wygladam jak zombiiiiiiii a musze do sklepu jechac bo jutro robie corci urodziny dla kolezanek he
a wogole sie dowiedzialam przez przypadek ze moja wielce szanowna tesciowa wyjechla nad morze jako pielegniarka na kolonie i nic nam nie mowili ehhh -
witajcie Kobitki:)
po wczorajszej wizycie nie milalam kiedy napisac.bo ciagle cos..
Maja wazy 2160kg:)poszla jak burza w czerwcu:)bo iesiac tem wazyla wazyla 1230kg..ulozona nadala glowka do dolu..a co do mnie..to lekarz podsumowujac wizyte stwierdzil ze moge szalec:)
milegoo dnia:*********Moni&, Ruda27, Camille87, pekinka82, Aggie, Madzikovy, Kasieńka:), Sylka, Magda2013, Dodi, ona20 lubią tę wiadomość
-
Mika super wieści! No to szalej szalej, mi lekarz powiedział ze wszystko pieknie ładnie i na razie przedwczesny poród mi nie grozi ale mam nie przesadzac
Ale te nasze dzieciaczki szybko rosną
Podczytuje tak sobie lipcówki a tam emocje emocje na koncówce dziewczyny mają, niedługo tak bedzie u nas:) Jak czytam opisy porodu to juz mi sie chce rodzic, chce poczuc te cholernie mocne bóle i na finiszu zobaczyc wreszcie synkaamela, pekinka82, Dodi lubią tę wiadomość
Monis
[/link]
-
nick nieaktualnyDzien dobry
Ja sie nie wyspalam.. Ciagle sie w nocy budzilam, jednak lepiej mi sie spi samej niz z mezem, zwlaszcza ze ta wersalka taka duza nie jest
Madzikovy ja kupuje monitor oddechu, taka mate pod materacykplanuje kupic z firmy angelcare, za ok 280 widzialam na allegro, na apteka gemini za niecale 260 zl. My tez bedziemy miec lozeczko blisko, ale jednak bedziemy spokojniejsi..
Lozeczko tez mam 120x60 tez mozna z tego pozniej tapczanik zrobic, ale ja i tak planuje za te 3 lata sie wyprowadzic i juz zrobic nowy pokoj dla dziecka wiec mysle ze kupie nowy zestaw juz wtedy
Mika ciesze sie ze wizyta przebiegla dobrze! I malenstwo tak ladnie podroslo!
Madzikovy nie wiem czy widzialas, wkleilam ostatnio link z yt jak ratowac dziecko, mysle ze przydatny jest i juz czuje sie troche pewniejsza.. Poza tym napewno zadziala nasz instynt macierzynski
My dzisiaj mamy duzo zalatwiania.. Moze odbierzemy tez wozek
Milego dnia mamuski!Camille87, pekinka82, Aggie, Magda2013, Dodi lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyCzesc dziewczyny ja juz tez nie spie
Madzia nje martw sie na zapas o laktacje - jak to mowi moja polozna ze ten caly stres o to czy bedziemy mialy pokarm moze spowodowac ze wlasnie sie przyblokujemy - im bardziej sie chce tym gorzej moze wyjsc. Ja przestalam o tym myslec bo co mi to da? Plan jest taki aby przystawiac dziecko do piersi tak czesto jak sie da, a reszta to juz natura wiec po co nam stres, szczegolnie teraz?
Co do zaksztuszenia - tak jak jedna z czerwcowek pisala - ja tez wierze w instynkt macierzynskidamy rade!
Mika gratuluje! Corcia idzie jak burza
Monia, mnie dzis przy przekrecaniu jak cbwycil bol brzucha i plecow ze zamarlam na moment i zdalam sobie sprawe ze i tak to nic w porownaniu z bolami porodowymi to nie wiem czy tak mi do nich spieszno. Napalamy sie na porod jak szczerbaty na suchary a potem bedzie jak Kada pisze - przeklinanie
A mi sie dzis snilo ze moja kolezanka z czasow liceum mi meza podrywala a ja ja pobilamhaha
Ruda27, Aggie, Magda2013, Dodi lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyA co do monitora, jedna z czerwcowek pisala ze jej daje sygnal nawet jak dziecko normalnie spi a nawet sie rusza
jakis wadliwy - to dopiero stres!
Moja szwagierka ktora pracuje w biedronce mowila ze maja przeceniac te monitory ktore byly w ofercie ale ja nie kupuje, synka bede miala pol metra od siebie
-
nick nieaktualnyKada wspolczucia!
Kamila haha fajny senja mialam tez jakies durnoty..
Ja wiem, ze bedziemy przeklinaly przy porodzie itd, ale i tak czekam na to.. Napewno jest to niesamowite przezycie
Dziewczyny chcecie miec znieczulenie?
W ogole u mnie to sie moze okazac ze bede miala cc, ale i tak nie zalamie sie.. Byle sie wszystko dobrze ulozyloDodi lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
u mnie w szpitalu tez nie ma zzo wiec nawet jak sie bede drzec ze chce znieczulenie to nie dostane
Daria czemumozesz miec cc? na dobra sprawe to kazda z nas moze skonczyc na cc, ostatnio mi kolezanka mowila ze mam sie nie nastawiac na porod naturalny bo kilka kobiet ktore z nia rodzily to zaczynaly sn a konczyly cc... jedyne co mnie uspokaja to w szpitalu gdzie bede rodzic nie ma zwlekania z cc jesli jest potrzeba, tam jest tez duzy odsetek cc, a teraz jak sie tyle slyszy o roznych przypadkach to az ciarki przechodza.. np Lilianka z bonifratow jakby zrobili cc tocalkiem inaczej by sie wszystko potoczylo a teraz rodzice walcza o kazdy ruch itp...
Monis
[/link]