X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie ;)
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie ;)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2014, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moge miec cc bo moj maluch ma wieksza glowke. Jak tak dalej bedzie rosla to raczej gin bedzie musial napisac o cc.. No zobaczymy jak bedzie w ok 38 tygodniu..
    U nas jest ZZO ale trzeba wczesniej zrobic konsultacje z anastezjologiem. Jak sie jej nie ma, to nie ma szans na znieczulenie. Ale ja brac raczej nie bede, zbyt duzo moze byc komplikacji po tym... Wierze ze dam rade :P

amela lubi tę wiadomość

• amela Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2014, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej hej ja niedawno wstałam :)
    u mnie dziś zapowiada się bardzo ciepły dzień :)

U mnie jest zzo darmowe, ale zastanawiam się nad tym cały czas...zobaczymy jak to bedzie, też mam nadzieje że dam rade bez :)

Daria moja mała też ma główkę większą o kilka tygodni ale gin mi nic nie wspominał o cc .. ?! zobaczymy na nastepnej wizycie w 38 tc bo bede miała usg .

Mika gratuluje udanej wizyty :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca 2014, 09:58

Magda2013, Dodi lubią tę wiadomość

ex2btrd8qii9i9cu.png
    http://avatars.zapodaj.net/images/1e838c757e81.gif
  • amela Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2014, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja się dziś niby wyspałam ale oczy mam jak z waty, jakoś dobudzić się nie moge ..;/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca 2014, 09:59

ex2btrd8qii9i9cu.png
  • pekinka82 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2014, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika super wieści! I malutka rośnie i przybiera na wadze jak należy :) :) gratuluję :)

Ja dzisiaj śpię na raty :/ ....

No i może dzisiaj odbiorę łóżeczko i komodę. Ale nim je wypakuję muszę wywalić z pokoju inne meble :/ a do tego muszę zaczekać do poniedziałku :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2014, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moze Daria przystopuje ta glowka, ostatnio juz chyba urosla mniej prawda? No ale najwazniejsze zdrowie, to wiadomo ..

My sie zbieramy zaraz po sniadanku do lasu :) na spacerek ;-)

Dodi lubi tę wiadomość

• amela Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2014, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do zgagi no ta na szczęście nigdy nie miałam i teraz też mnie ominęła ! ale słyszałam że to jest okropne... ale za to opuchnięte nogi mnie nie ominęły :D dzis są troche lepsze ale co z tego po południu pojedziemy na zakupy połaże z godzine i znowu bedą jak balony ;/

ex2btrd8qii9i9cu.png
  • amela Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2014, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak dla przypomnienia aktualna lista :) żeby znowu nam się gdzieś nie zakopała :) ide na śniadanie :)

Camille87 - - 29.07 SYN <3 KUBUŚ
    Madzikovy - - 30.07 CÓRKA <3 ZUZANKA
    Ruda27 - - 31.07 SYN <3 NATANIEL
    Kajoni - - 01.08 SYN <3 ADAŚ
    Kasieńka:) - - 01.08 CÓRKA <3
    Lanusia93 - - 01.08 CÓRKA <3 LILIENKA
    Amela - - 03.08 CÓRKA <3 NELKA
    Magda2013 - - 3.08 CÓRKA <3 MAJECZKA
    Moni& - - 4.08 SYN <3 KACPEREK
    mala_mi - 06.08 CÓRKA <3 KLARA
    Niebieska - - 10.08 SYN <3 KACPEREK
    Kada24 - - 12.08 SYN <3 MATEUSZEK
    Nezumi - - 13.08 CÓRKA <3 ALICJA
    Pekinka82 - - 13.08 SYN <3 EMIL
    agapast - - 13.08 SYN <3 MICHAŁEK
    Positive - - 14.08 <3 CÓRKA ALICJA
    Celia – - 15.08 CÓRKA <3 JUSTYSIA
    Jus1985 - - 18.08 <3 CÓRECZKA
    Quendi - - 18.08 <3 SYN HUBERT
    Paulia87 - - 18.08 SYN <3 MARCELEK
    Ninkapa - - 19.08 SYN <3 LUCAS
    Sproquette - - 20.08 <3 CÓRKA JULKA
    _Cleo_ - 21.08 CÓRKA <3
    Mika 28 - - 22.08 CÓRKA <3 JULCIA
    Mika1987 - - 23.08 CÓRKA <3 MAJUSIA
    Aggie - - 24.08 CÓRKA <3 MAJECZKA
    ona20 - - 24.08 CÓRKA <3 OLIWIA
    Sylka - - 25.08. SYN <3 OLAV
    Mila - - 27.08 SYN <3 BARTUŚ
    aicha - - 29.08 CÓRKA <3 MADZIA
    Nadia - - 30.08 CÓRKA <3 ALICJA
    Dodi- - 30.08 CÓRKA <3 AMELKA

pekinka82, Madzikovy, Camille87, Dodi, ona20, Moni& lubią tę wiadomość

ex2btrd8qii9i9cu.png
  • Sylka Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2014, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie!

Amela jeszcze nie chwaliłam Twojej listy, jest super! <3

Mi się dzisiaj śniło, że rodziłam. Gdzieś w lesie.. Ale 2 położne były ze mną i mąż! A między parciami chodziłam w krzaczki siku buehehehe o.O :D

Dziewczyny zazdroszczę Wam tych zabieganych dni... Już nawet nie mogę się doczekać kiedy szwagierka przyjedzie i jakoś zajmie mi te dni bo szaleję sama w tym domu :/ Mam jeszcze dużo roboty z praniem i prasowaniem, ale nudzi mnie to szybko i wkurza... (nie lubię prasować) Chciałabym przyszykować już kącik dla małego, ubrać pościele itd ale jest stanowczo za wcześnie... Ehhh..

Dodi lubi tę wiadomość

f2w39jcgqwt6nja8.png
    relg3e5e7k7mhx6f.png
  • mika1987 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2014, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja o praniu to dopiero bede myslala jak mi w koncu komoda przyjdzie,zebym mlala gdzie te ciuszki pochowac..no i w koncu ta torbe do szpitala by trzeba bylo wstepniw uszykowac..

pekinka82, Dodi lubią tę wiadomość

iv09krhme1fe56cn.png

f2w3rjjgc0akmsfq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2014, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My jestesmy na miescie maz poszedl do santandera opierdzielic ich bo ktos nam wlozyl za wycieraczke ulotke a ta sie przykleila i zostalo na szybie :/ mowilam zeby odpuscil ale on nie daruje :P

Ja juz pokoik mam gotowy, ubranka wyprane i popeasowane, torba do szpitala spakowana nic tylko rodzic :) a moze dzis maz by zaczal remont sypialni to bysmy juz lozeczko przeniesli.

Madzikovy, Sylka, Magda2013, Dodi, Ruda27 lubią tę wiadomość

• Madzikovy Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2014, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Wstalam juz jakiś czas temu, ale wyszłam najpierw na trawkę na śniadanie bo taka piękna pogoda.
    Co do detektora to sama nie wiem, łóżeczko bede miała tuż przy łóżku, ale wiadomo przy łóżku nie bede stała non stop. Nie wiem.

Daria, jak masz link do tego filmiku na yt to bym była wdzięczna bo to chyba było jak mnie nie było :) a to jednak przydatna rzecz, a jak Ci umknelo to nic nie szkodzi, poszukam jakiś informacji.

Wiem, ze potem instynkt itd bedzie, ale i chyba strach, przerażenie, a moze i rzeczywiście samo przyjdzie, a ja panikuje jak głupia. Trzeba chyba tak jak Kama mówi wyluzować, bo to nic nie da, bedzie co ma byc, a taka panika moze sie odbić na laktacji. A tyle pokoleń było matkami i dało sobie radę.....

Amelka chyba zostałas naczelna listy jak mnie nie było :) super

Mika gratuluje :) ślicznie podroslo Twoje Maleństwo :) oby tak dalej. Teraz najwiecej nasze dzieci przybrały.

Sylka, Magda2013, Dodi, Camille87, Ruda27 lubią tę wiadomość

Kochana Złośnica...:*
    n59ydf9htvnd6yuy.png
  • kada24 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2014, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przyszla trampolina moj tata juz sklada hehe a dziewczynki sie juz doczekac nie moga hehehe ale ich mega usmiech na twarzy bezcenny hehehe

Ruda27 lubi tę wiadomość

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    countdown-1431234000z1455429600zp.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• Magda2013 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2014, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) a u nas znowu upaly sie zaczynaja. Jeszcze 2 dni temu szlam w dlugim rekawie do sklepu,chociaz bylo to ok 18 a dzis juz taki skwar ze nie idzie wytrzymac. I tak ma byc do srody podobno. Podobno ma byc 36C.

Pozaslanialam rolety i wlaczylam wentylator :) chciaz i tak juz mam palce napuchniete i troche stopy a do wieczora daleko.

Bylam w sklepie dzieciecym i kupilam 2 pieluszki i zabawke przypinana do wozka. Pozniej jak wyschna i wyprasuje to zrobie fotki :)

Ja tez nie mam zgagi.Przed ciaza tez nigdy nie mialam a w ciazy mialam moze z 2 razy albo 3 :P

Mika super,Twoja corcia ladnie podrosla :)

Tez mam juz wszystko poprane,poprasowane,torby spakowane czekam teraz na porod :D jedynie musze jeszcze spakowac kosmetyki dla siebie.Bylam w rossmanie i nie maja juz tych fajnych kosmetyczek :/ moglam wczesniej kupic jak byly...
    Wozek stoi,lozeczko i materac gotowe,choc jeszcze nie poscielone. Tak pod koniec lipca chce juz miec wszystko gotowe na tip top :)

Dziewczyny jak wy dlugo siedzicie po nocach :D ja juz o 22 ide spac hehe chociaz jak bym miala neta w lozku to tez bym pewnie siedziala tu na forum a przy laptopie to mi sie nie chce :P

Ja nie kupuje detektora :)

Dodi, Aggie, Sylka, Camille87, Ruda27 lubią tę wiadomość

mjvydf9hx78lq90r.png
    822_20150427_223558.png
  • Magda2013 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2014, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czemu to znieczulenie zzo jest niebezpieczne ? u mnie daja w szpitalu.

Aha wyniki moczu mam ok,bialka nie ma ,ph w normie,jedynie jakies nablonki plaskie i leukocyty. Ale to mialam juz wczesniej i lekarz nic nie mowil.

mjvydf9hx78lq90r.png
    822_20150427_223558.png
  • Magda2013 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2014, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kada fajnie :) to pewnie z cora do wieczora spokoj :D

mjvydf9hx78lq90r.png
    822_20150427_223558.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2014, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co tu taka cisza zapanowala?
    My wrocilismy z lasku, dotlenilismy sie pies sie wybiegal i jeszcze kurek nazbieralismy :-)

Dzwonila do mnie polozna i powiedziala mi ze w ewuś widnieje jako nie ubezpieczona :/ zajebisty porzadek maja w tym zusie nie ma co musze wkroczyc do akcji!

Magda a Ty kupujesz te kosmetyki 100ml w rossmanie? One sa strasznje drogie, ja kupilam buteleczki po 1,99 i poprzelewalam sobie kosmetyki bo np 100ml szamponu head&shoulders kosztowal ponad 6zl a za 15zl to ja kupie duza butle 750ml..

Co do mojitora oddechu ja wychodze z takiego zalozenia ze jesli dziecko jest zdrowe i nie jest przegrzane ani grubo okryte tak ze moze sie rozkopac i nakryc twarz to nie ma powodu zeby dziecko przestalo oddychac. Po karmieniu musi sie odbic a jak nie to kladzie sie na boczku. No ale kazdy robi jak uwaza ;)

Magda2013, Aggie, Sylka, Ruda27 lubią tę wiadomość

• Moni& Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2014, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila to fajnie ze spacerek sobie zrobiliscie:) mmm kurki:) ja bylam na targu z tesciowa, kupilysmy truskawki i inne duperele a teraz na obiadek sie bób robi:D i zupcia jarzynowa.
    zjadlam bulke z pasta z makreli i zagryzlam truskawkami hehe ciekawe czy po ciazy tez bede umiala tak mieszac smaki:p
    ja na poczatek bede kladla spac dziecko do spiworka na chlodniejsze noce albo pieluszka tetrowa przykrywac, choxjaz u mnie w mieszkaniu jest zawsze cieplo:)
    ale mi sie spac chce znowu:P

Camille87, Dodi, Ruda27 lubią tę wiadomość

Monis
    relgi09k3028465t.png[/link]
    8b9686f91d.png
  • Magda2013 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2014, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilla nie chodzi mi o kosmetyki tylko o kosmetyczke :) taka co mozna wlasnie kosmetyki do niej spakowac.
    Ja tez kupilam sobie te buteleczki z pompka :) jedna do szamponu a druga do zelu intymnego. Zel pod prysznic mam akurat w malym opakowaniu to wezme ten.

Ja dzis nie gotuje,zrobie sobie zupke amino i mam jeszcze 2 krokiety zamrozone a maz zje knedle z truskawkami bo tez mam jeszcze w zamrazalniku :D musimy pozjadac te "resztki" hehe a przy okazji sie troche miejsca zrobi.

Coraz czesciej mam skurcze macicy,wczoraj chyba z 15 razy po poludniu mialam :( tez macie tak czesto ??

Dlatego dzis odpoczywam.

Monia podeslij troszke zupki :D

Camille87, Dodi, Ruda27 lubią tę wiadomość

mjvydf9hx78lq90r.png
    822_20150427_223558.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2014, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zjadlam arbuza a na obiad robie udziki z kurczaka w sosie i dodam tam te kurki bo taka spora torebeczka sie uzbierala ;-)
    Ale musze polezakowac bo sil mi brak.

Monia niezle makrela z truskawkami :P czad!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca 2014, 14:02

Dodi, Magda2013 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2014, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa sory Magda cos przekrecilam :(
    Ja do higieny kupie tantum rosa podobno najlepsze po porodzie..

Ja mam caly czas skurcze, tzn macica mi tawdnieje kilkanascie razy na dzien ja juz sie przyzwyczailam ;) macica sie przygotowuje to dobrze!

Magda2013 lubi tę wiadomość

‹‹ 1440 1441 1442 1443 1444 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ