Sierpniowe Mamusie ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyMoge miec cc bo moj maluch ma wieksza glowke. Jak tak dalej bedzie rosla to raczej gin bedzie musial napisac o cc.. No zobaczymy jak bedzie w ok 38 tygodniu..
U nas jest ZZO ale trzeba wczesniej zrobic konsultacje z anastezjologiem. Jak sie jej nie ma, to nie ma szans na znieczulenie. Ale ja brac raczej nie bede, zbyt duzo moze byc komplikacji po tym... Wierze ze dam radeamela lubi tę wiadomość
-
hej hej ja niedawno wstałam
u mnie dziś zapowiada się bardzo ciepły dzień
U mnie jest zzo darmowe, ale zastanawiam się nad tym cały czas...zobaczymy jak to bedzie, też mam nadzieje że dam rade bez
Daria moja mała też ma główkę większą o kilka tygodni ale gin mi nic nie wspominał o cc .. ?! zobaczymy na nastepnej wizycie w 38 tc bo bede miała usg .
Mika gratuluje udanej wizyty
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca 2014, 09:58
Magda2013, Dodi lubią tę wiadomość
http://avatars.zapodaj.net/images/1e838c757e81.gif -
nick nieaktualny
-
co do zgagi no ta na szczęście nigdy nie miałam i teraz też mnie ominęła ! ale słyszałam że to jest okropne... ale za to opuchnięte nogi mnie nie ominęły
dzis są troche lepsze ale co z tego po południu pojedziemy na zakupy połaże z godzine i znowu bedą jak balony ;/
tak dla przypomnienia aktualna lista
żeby znowu nam się gdzieś nie zakopała
ide na śniadanie
Camille87 - - 29.07 SYNKUBUŚ
Madzikovy - - 30.07 CÓRKAZUZANKA
Ruda27 - - 31.07 SYNNATANIEL
Kajoni - - 01.08 SYNADAŚ
Kasieńka:) - - 01.08 CÓRKA
Lanusia93 - - 01.08 CÓRKALILIENKA
Amela - - 03.08 CÓRKANELKA
Magda2013 - - 3.08 CÓRKAMAJECZKA
Moni& - - 4.08 SYNKACPEREK
mala_mi - 06.08 CÓRKAKLARA
Niebieska - - 10.08 SYNKACPEREK
Kada24 - - 12.08 SYNMATEUSZEK
Nezumi - - 13.08 CÓRKAALICJA
Pekinka82 - - 13.08 SYNEMIL
agapast - - 13.08 SYNMICHAŁEK
Positive - - 14.08CÓRKA ALICJA
Celia – - 15.08 CÓRKAJUSTYSIA
Jus1985 - - 18.08CÓRECZKA
Quendi - - 18.08SYN HUBERT
Paulia87 - - 18.08 SYNMARCELEK
Ninkapa - - 19.08 SYNLUCAS
Sproquette - - 20.08CÓRKA JULKA
_Cleo_ - 21.08 CÓRKA
Mika 28 - - 22.08 CÓRKAJULCIA
Mika1987 - - 23.08 CÓRKAMAJUSIA
Aggie - - 24.08 CÓRKAMAJECZKA
ona20 - - 24.08 CÓRKAOLIWIA
Sylka - - 25.08. SYNOLAV
Mila - - 27.08 SYNBARTUŚ
aicha - - 29.08 CÓRKAMADZIA
Nadia - - 30.08 CÓRKAALICJA
Dodi- - 30.08 CÓRKAAMELKA
pekinka82, Madzikovy, Camille87, Dodi, ona20, Moni& lubią tę wiadomość
Witajcie!
Amela jeszcze nie chwaliłam Twojej listy, jest super!
Mi się dzisiaj śniło, że rodziłam. Gdzieś w lesie.. Ale 2 położne były ze mną i mąż! A między parciami chodziłam w krzaczki siku buehehehe
Dziewczyny zazdroszczę Wam tych zabieganych dni... Już nawet nie mogę się doczekać kiedy szwagierka przyjedzie i jakoś zajmie mi te dni bo szaleję sama w tym domuMam jeszcze dużo roboty z praniem i prasowaniem, ale nudzi mnie to szybko i wkurza... (nie lubię prasować) Chciałabym przyszykować już kącik dla małego, ubrać pościele itd ale jest stanowczo za wcześnie... Ehhh..
Dodi lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMy jestesmy na miescie maz poszedl do santandera opierdzielic ich bo ktos nam wlozyl za wycieraczke ulotke a ta sie przykleila i zostalo na szybie
mowilam zeby odpuscil ale on nie daruje
Ja juz pokoik mam gotowy, ubranka wyprane i popeasowane, torba do szpitala spakowana nic tylko rodzica moze dzis maz by zaczal remont sypialni to bysmy juz lozeczko przeniesli.
Madzikovy, Sylka, Magda2013, Dodi, Ruda27 lubią tę wiadomość
-
Hej. Wstalam juz jakiś czas temu, ale wyszłam najpierw na trawkę na śniadanie bo taka piękna pogoda.
Co do detektora to sama nie wiem, łóżeczko bede miała tuż przy łóżku, ale wiadomo przy łóżku nie bede stała non stop. Nie wiem.
Daria, jak masz link do tego filmiku na yt to bym była wdzięczna bo to chyba było jak mnie nie byłoa to jednak przydatna rzecz, a jak Ci umknelo to nic nie szkodzi, poszukam jakiś informacji.
Wiem, ze potem instynkt itd bedzie, ale i chyba strach, przerażenie, a moze i rzeczywiście samo przyjdzie, a ja panikuje jak głupia. Trzeba chyba tak jak Kama mówi wyluzować, bo to nic nie da, bedzie co ma byc, a taka panika moze sie odbić na laktacji. A tyle pokoleń było matkami i dało sobie radę.....
Amelka chyba zostałas naczelna listy jak mnie nie byłosuper
Mika gratulujeślicznie podroslo Twoje Maleństwo
oby tak dalej. Teraz najwiecej nasze dzieci przybrały.
Sylka, Magda2013, Dodi, Camille87, Ruda27 lubią tę wiadomość
-
Hej
a u nas znowu upaly sie zaczynaja. Jeszcze 2 dni temu szlam w dlugim rekawie do sklepu,chociaz bylo to ok 18 a dzis juz taki skwar ze nie idzie wytrzymac. I tak ma byc do srody podobno. Podobno ma byc 36C.
Pozaslanialam rolety i wlaczylam wentylatorchciaz i tak juz mam palce napuchniete i troche stopy a do wieczora daleko.
Bylam w sklepie dzieciecym i kupilam 2 pieluszki i zabawke przypinana do wozka. Pozniej jak wyschna i wyprasuje to zrobie fotki
Ja tez nie mam zgagi.Przed ciaza tez nigdy nie mialam a w ciazy mialam moze z 2 razy albo 3
Mika super,Twoja corcia ladnie podrosla
Tez mam juz wszystko poprane,poprasowane,torby spakowane czekam teraz na porodjedynie musze jeszcze spakowac kosmetyki dla siebie.Bylam w rossmanie i nie maja juz tych fajnych kosmetyczek
moglam wczesniej kupic jak byly...
Wozek stoi,lozeczko i materac gotowe,choc jeszcze nie poscielone. Tak pod koniec lipca chce juz miec wszystko gotowe na tip top
Dziewczyny jak wy dlugo siedzicie po nocachja juz o 22 ide spac hehe chociaz jak bym miala neta w lozku to tez bym pewnie siedziala tu na forum a przy laptopie to mi sie nie chce
Ja nie kupuje detektoraDodi, Aggie, Sylka, Camille87, Ruda27 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyA co tu taka cisza zapanowala?
My wrocilismy z lasku, dotlenilismy sie pies sie wybiegal i jeszcze kurek nazbieralismy
Dzwonila do mnie polozna i powiedziala mi ze w ewuś widnieje jako nie ubezpieczonazajebisty porzadek maja w tym zusie nie ma co musze wkroczyc do akcji!
Magda a Ty kupujesz te kosmetyki 100ml w rossmanie? One sa strasznje drogie, ja kupilam buteleczki po 1,99 i poprzelewalam sobie kosmetyki bo np 100ml szamponu head&shoulders kosztowal ponad 6zl a za 15zl to ja kupie duza butle 750ml..
Co do mojitora oddechu ja wychodze z takiego zalozenia ze jesli dziecko jest zdrowe i nie jest przegrzane ani grubo okryte tak ze moze sie rozkopac i nakryc twarz to nie ma powodu zeby dziecko przestalo oddychac. Po karmieniu musi sie odbic a jak nie to kladzie sie na boczku. No ale kazdy robi jak uwazaMagda2013, Aggie, Sylka, Ruda27 lubią tę wiadomość
-
Kamila to fajnie ze spacerek sobie zrobiliscie:) mmm kurki:) ja bylam na targu z tesciowa, kupilysmy truskawki i inne duperele a teraz na obiadek sie bób robi:D i zupcia jarzynowa.
zjadlam bulke z pasta z makreli i zagryzlam truskawkami hehe ciekawe czy po ciazy tez bede umiala tak mieszac smaki:p
ja na poczatek bede kladla spac dziecko do spiworka na chlodniejsze noce albo pieluszka tetrowa przykrywac, choxjaz u mnie w mieszkaniu jest zawsze cieplo:)
ale mi sie spac chce znowu:PCamille87, Dodi, Ruda27 lubią tę wiadomość
Monis
[/link]
-
Camilla nie chodzi mi o kosmetyki tylko o kosmetyczke
taka co mozna wlasnie kosmetyki do niej spakowac.
Ja tez kupilam sobie te buteleczki z pompkajedna do szamponu a druga do zelu intymnego. Zel pod prysznic mam akurat w malym opakowaniu to wezme ten.
Ja dzis nie gotuje,zrobie sobie zupke amino i mam jeszcze 2 krokiety zamrozone a maz zje knedle z truskawkami bo tez mam jeszcze w zamrazalnikumusimy pozjadac te "resztki" hehe a przy okazji sie troche miejsca zrobi.
Coraz czesciej mam skurcze macicy,wczoraj chyba z 15 razy po poludniu mialamtez macie tak czesto ??
Dlatego dzis odpoczywam.
Monia podeslij troszke zupkiCamille87, Dodi, Ruda27 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa zjadlam arbuza a na obiad robie udziki z kurczaka w sosie i dodam tam te kurki bo taka spora torebeczka sie uzbierala
Ale musze polezakowac bo sil mi brak.
Monia niezle makrela z truskawkamiczad!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca 2014, 14:02
Dodi, Magda2013 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAaa sory Magda cos przekrecilam
Ja do higieny kupie tantum rosa podobno najlepsze po porodzie..
Ja mam caly czas skurcze, tzn macica mi tawdnieje kilkanascie razy na dzien ja juz sie przyzwyczailammacica sie przygotowuje to dobrze!
Magda2013 lubi tę wiadomość