X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie ;)
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie ;)

Oceń ten wątek:
  • amela Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2014, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    celia wrote:
    Walabia dzięki, bo ja też muszę jeszcze taki kremik kupić :D A aptekę gemini już przetestowałam i świetnie się sprawdzili :)

Aicha śliczny wózek :D Chyba większość z nas poszła w kolory ziemi lub szarości :)

Daria piękny brzuszek, właśnie chciałam napisać, że poszło wyłącznie w piłeczkę a nie boczki :D
    ja bede miala granatowy w biale kropki ;D juz nie moge sie doczekac kiedy przyjdzie :)

celia lubi tę wiadomość

ex2btrd8qii9i9cu.png
    http://avatars.zapodaj.net/images/1e838c757e81.gif
  • MILA Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2014, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała mi dla mnie to jedna, czarna mafia to co się zwie obecnie kościołem !!!!!!
    Ja jestem wierząca ale nie ukrywam że jak widzi się i słyszy co sie tam dzieje
    to ręce opadają :-P :-( i taki ktos potem cie poucza i masz mu się spowiadać ??? masakra. A tego Chazana powinni przed sądem postawić !!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2014, 13:07

amela, mala_mi, Ruda27, Dodi lubią tę wiadomość

f2wlwn15lxmguqd1.png
  • ninkapa Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    celia u nas najpierw zastrzyc po urodzeniu wit k a pozniej w zaleznosci jesli karmisz piersia to daja wit k w kropelkach o wit D3 mozna dlugo sie rozpisywac choc o uszy obilo mi sie ze juz zalecaja podawania a Pl to jest podstawa....

celia, Aggie lubią tę wiadomość

relgh371blt2rdpa.png

relgsg18glt7yrrj.png

1usa9vvjzcjrn0lc.png[
  • amela Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daria super brzusio !!!!!!!!!! :)

Ruda27 lubi tę wiadomość

ex2btrd8qii9i9cu.png
    http://avatars.zapodaj.net/images/1e838c757e81.gif
  • mala_mi Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Celia, wózek extra 2guzaww.gif Już niedługo będziemy śmigały z maluchami w furach :D Jeśli już wcześniej chwaliłyście się zakupami, to najwyraźniej sporo zdjęć przegapiłam..

A te witaminy to w formie kapsułek - wyciska się ich zawartość prosto do buzi maluszka. Nie kupowałam ich jeszcze, bo koleżanka dała mi niedokończone opakowanie po swoim dziecku, więc je zużyję najpierw. Tu chyba firma nie ma znaczenia? Czy może jednak ma...?

celia, Camille87, Dodi lubią tę wiadomość

9f7jzbmhwqv82yrb.png
  • celia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam sól fizjologiczną kupioną godnie z zaleceniem z SR.

A octenisept kupowałyście 50ml czy 250ml?

Camille87 lubi tę wiadomość

p19ucsqvqom8u4oa.png
    wnid9vvjzm38tk1g.png
  • ninkapa Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2014, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do tego przypadku to racja ten lekarz jakis powalony choc nie ukrywam ze matka dziecka skoro wiedizala o takich wadach to dlaczego nie poszla do innego nawet na oknsultcje a nie od razu po aborcje wydaje mi sie ze tej tragedii winna bardziej jest matka bo mogla isc gdzies indziej a lekarz to swoja droga....

Ruda27, MILA, celia, Dodi lubią tę wiadomość

relgh371blt2rdpa.png

relgsg18glt7yrrj.png

1usa9vvjzcjrn0lc.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2014, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaminy d i k podaje sie w 7dobie jesli dobrze zapakietalam ze sr ale to wszystko jest napisane w ksiazeczce jaka dostaniemy dla dziecka ze szpital (terminy szczepien itp).

Madzia gaziki beda potrzebne do oczek i pepuszka, jesli chodzi o krek do buzi to czytalam ze dobre opinie ma z pharmaceris
    www.aptekagemini.pl/pharmaceris-b-bezpieczny-krem-ochronny-spf50-do-twarzy-dla-dzieci-50ml.html

Ja mam puder jeszcze z nivea, do pepuszka octenisept ale planuje przemywac woda przegotowana octenisept jakby cos sie dzialo.

Daria masz fajny brzuszek tak od samej gory :) ja jak stoje mam troche nizej :)

Ruda27, Dodi lubią tę wiadomość

• ninkapa Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2014, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wit d3 chyba jest na recepte

relgh371blt2rdpa.png

relgsg18glt7yrrj.png

1usa9vvjzcjrn0lc.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2014, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    celia wrote:
    Ja też mam sól fizjologiczną kupioną godnie z zaleceniem z SR.

A octenisept kupowałyście 50ml czy 250ml?

Ja octenisept 250ml kupilam bo tylko 10zl roznicy w cenie a terkin waznosci do 2019 wiec i na jakies rany sie przyda dla nas :)

celia lubi tę wiadomość

• ninkapa Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2014, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamilka to u nas inaczej podaja na pewno od razu po ur dziecko dostaje zastrzyk z wit K i opzniej daja do domku wit K jesli sie karmi piersia

Camille87 lubi tę wiadomość

relgh371blt2rdpa.png

relgsg18glt7yrrj.png

1usa9vvjzcjrn0lc.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2014, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Celia ja mam 50 ml
    Mila ja sie z Toba zgadzam! Kosciol to mafia...
    I tak jeszcze gorzej jest w austrii i niemczech.. Tam trzeba placic wysoki podatek na kosciol!! Kolosalny :/
    Anitka dziekuje <3 super ze tak szybko lozeczko wysla! :)
    Kamila dziekuje :) moja pileczka :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2014, 13:12

Camille87, amela, Dodi lubią tę wiadomość

• MILA Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2014, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ninkapa ja też nie rozumiem czemu ona nie poszła gdzie indziej :-P :-/

f2wlwn15lxmguqd1.png
  • ninkapa Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2014, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NO wlasnie Mila a pozniej matka robi z siebie ofiare albo jakas ta matka niedojrzala bo przeciez jesli lekarz wydal taka diagnoze to jak wyrok i ja na pewno konsultowalabym z innym lekarzem

MILA lubi tę wiadomość

relgh371blt2rdpa.png

relgsg18glt7yrrj.png

1usa9vvjzcjrn0lc.png[
  • Madzikovy Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2014, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Kama :) guziki juz zapisane :)

Camille87, celia lubią tę wiadomość

Kochana Złośnica...:*
    n59ydf9htvnd6yuy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2014, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zdjecie robione kilka dni temu :-)

b8v6sw.jpg

ona20, celia, Ruda27, MILA, ninkapa, Madzikovy, Moni&, Magda2013, amela, Aggie, Sylka, mala_mi, Dodi lubią tę wiadomość

• Madzikovy Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2014, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro pojadę do apteki, kupie wszystko, i pojadę do domu spakować torbę...

celia, Camille87, Ruda27, Dodi lubią tę wiadomość

Kochana Złośnica...:*
    n59ydf9htvnd6yuy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2014, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ninkapa wrote:
    Kamilka to u nas inaczej podaja na pewno od razu po ur dziecko dostaje zastrzyk z wit K i opzniej daja do domku wit K jesli sie karmi piersia

Byc moze u nas tez daja ale wiem ze my tez musimy pozniej i ja pamietam ta 7 dobe wlasnie. Ale w ksiazeczce bedziemy mialy wszystko napisane, poki co sie nie wymierzam ;-)

• celia Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2014, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ninkapa zgadzam się z Tobą w pełni. Ponoć to było jej 3 dziecko, no i jednak to Warszawa, a nie małe miasto z jednym szpitalem. Ja zawsze zanim zapiszę się do lekarza czytam opinie o nim i często są bardzo jasne deklaracje - jeśli chcesz dostać tabletki anty, do nie go nie idź. Jak dla mnie to jest w porządku, jako człowiek też ma prawo mieć swoje poglądy. A skoro prowadziła tę ciążę u chazana, musiała znać jego przekonania.

Madzikovy guziki :P

Camille87, Madzikovy, Dodi lubią tę wiadomość

p19ucsqvqom8u4oa.png
    wnid9vvjzm38tk1g.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2014, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez nie rozumiem czemu nie poszla gdzie indziej... Zgadzam sie z wami..

Kamila sliczniutki brzusio, zwlaszcza w takiej sukieneczce :)

Camille87, celia lubią tę wiadomość

‹‹ 1470 1471 1472 1473 1474 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ