X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie ;)
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie ;)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2014, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amela 1 to sa te newborn, pozniej 2 :)
    U nas ochlodzenie, ale i tak duchota..

Chyba sie niedlugo wezme za reszte prasowania. Pozniej musze lozeczko wyczyscic i torbe dla malego w koncu dopakowac :P dzisiaj przyjdzie mi reszta kosmetykow co zamowilam na gemini uff :D

Monia zombi? Haha
    Mi sie tez snilo ze uciekalam.. Czesto mam takie sny :/

W ogole rozwazam zrobic gore domu u tesciowej zebysmy tam sobie zrobili mieszkanko na te pare lat, zamiast meiszkac u niej w pokoju.. Musze z mezem pogadac, ile by nas to wyszlo zeby jak najtanszym kosztem to zrobic.. W koncu co sami to sami..
    Anita ile wam jeszcze zostalo zalatwiania w domu? Co juz macie zrobione?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2014, 09:12

amela, Moni&, Dodi lubią tę wiadomość

• amela Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szkoda ze ta promocja już sie skonczyła, a netto mam pod nosem prawie ;/

ex2btrd8qii9i9cu.png
    http://avatars.zapodaj.net/images/1e838c757e81.gif
  • mala_mi Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miało być dziś chłodniej i co? Dalej hica! A tak liczyłam, że trochę odetchnę, znowu jestem skazana na wentylator ;)

Brzuchy macie śliczne. Niesamowicie szybko czas przeleciał - niedawno wrzucałyśmy tu foty ledwo widocznej wypukłości, a teraz proszę jakie okazy :D A w środku najcenniejszy ładunek :) :) :)
    Oto moje 2350g szczęścia:
    29m4n0m.jpg

Czy Wy już macie porozkładane łóżeczka? Bo ja ciągle z tym czekam. Nawet prać ubranek jeszcze nie zaczęłam, ciągle wydaje mi się, że zostało tyyyle czasu ;)

MILA, celia, amela, Moni&, pekinka82, Ruda27, Aggie, Camille87, Magda2013, Sylka, Dodi lubią tę wiadomość

9f7jzbmhwqv82yrb.png
  • celia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć kochane :)
    Madzikovy trzymaj się <3

Gratuluję kolejnych tygodni, ach ten finisz :D
    A ja dziś idę do lekarza, dowiem się czy mała się obróciła, ale nie sądzę :/

No i oczywiście śniło mi się, że nie przyjmował mój ginek tylko jakaś dziewczyna i nie umiała mi zrobić usg ... ;)

Kamilka ja Cię doskonale rozumiem. Ja też na własne życzenie sprzątam codziennie, zmywam, gotuję, on raz w tygodniu generalnie odkurza. Tylko, że u nas tak zawsze było, bo on bałaganu nie widzi. Zatem jeśli ja czegoś nie zrobię, to on nawet nie zauważy, że należałoby sprzątnąć :/ O takich wielkich porządkach typu mycie okien nie wspomnę :/ Ale ja już się poddałam...

amela, MILA, mala_mi, Camille87, Magda2013, Sylka, Dodi lubią tę wiadomość

p19ucsqvqom8u4oa.png
    wnid9vvjzm38tk1g.png
  • MILA Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała ty chudzielcu :-D a brzusio śliczny :-)
    Ja jeszcze nie rozkładam. Ale poprane i poprasowane mam od dawna.
    Tak planuję w przyszłym tygodniu spakować torbę do szpitala :-)

mala_mi, celia lubią tę wiadomość

f2wlwn15lxmguqd1.png
  • celia Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia, Mala_mi śliczne brzuszki :D
    Ja pomimo narzekania na upał uwielbiam być w ciąży i dumnie demonstrować brzuszek :D

Mala_mi ja już od 4 miesięcy mam łóżeczko i komodę rozłożoną :P Ale z praniem pościeli, materaca, i wszystkiego co na wierzchu też się wstrzymuję, bo przecież się zakurzy. Za to ciuszki mam już uprane i poprasowane ipoukładane w komódce :D

mala_mi, Ruda27, Magda2013, Camille87, Dodi lubią tę wiadomość

p19ucsqvqom8u4oa.png
    wnid9vvjzm38tk1g.png
  • amela Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mała mi śliczny brzusio :) według mojej prognozy pogody ochłodzenie ma przyjść od jutra :)

Celia powodzenis na wizycie, czekamy na wieści po powrocie !! :)

Daria, no już po mału ubywa, teraz ocieplany mamy strych i kładzione są podłogi, w między czasie robioną mamy jedną łazienkę, myśle, że jeszcze tydzien i zejda na pierwsze pietro malowac i kłasc panele, a wtedy bede mogła już po mału składać łóżeczko itd :) Daria to bardzo dobry pomysł z adaptacją dla Was tej góry choćby na troche !!

celia, mala_mi, Ruda27, Camille87, Dodi lubią tę wiadomość

ex2btrd8qii9i9cu.png
  • Moni& Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala mi sliczny brzuszek!:) i kreseczke widac:D ja dalej nie mam :P
    ja jeszcze nie mam lozeczka, do soboty powinni zadzwonic. ale rozlozymy peenie dopiero jak wrocimy ze szpitala

mala_mi, celia, Dodi lubią tę wiadomość

Monis
    relgi09k3028465t.png[/link]
    8b9686f91d.png
  • pekinka82 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczynki :)

Mała Mi ...Brzusio sliczny i zgrabniusi :)

Ja może dzisiaj będę miała złożone łóżeczko i komodę.... Bo potem może być wszystko na ostatnią chwilę-czego ja nie lubię... Wolę wszystko zrobić powoli i po swojemu :)

Jaka ulga...Dzisiaj ruszył się wiaterek :D :D :D jest lekki przeciąg w domu :D :D uwielbiam :D :D

A do torby szpitalnej muszę dorzucić ręcznik, kapcie i szlafrok....i wyprasowane ciuszki dla maluszka :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2014, 09:30

Ruda27, MILA, celia, Magda2013, Dodi lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2014, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala mi piekny brzuszek! Ale zgrabna z Ciebie mamuska! :)

Monia mysle, ze lozeczko lepiej wczesniej rozlozyc, to w koncu smierdzi drewnem, musi sie troche przewietrzyc nim dziecko tam sie polozy..
    Ja juz mam tez rozlozone turystyczne u mamy, mimo ze nie smierdzi ale wywietrzec musi, dzisiaj je wyczyscze troche

Anita no to lecicie z robota :D czekamy na zdjecia :)
    A teraz z mezem chwile rozmawialam i zdecydujemy chyba na ta gore.. Troche roboty bedzie, ale mam nadzieje szwagier pomoze i do listopada uda sie zrobic, pokoj kuchnie i lazienke :D

Pekinka u nas tez ciut chlodniej, chociaz ciezko mi sie oddycha :/ a juz myslalam ze macica opadla :P

pekinka82, amela, celia, mala_mi, Moni&, Camille87, Sylka, Dodi lubią tę wiadomość

• pekinka82 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale Ruda tam macie u teściów poddasze??? Tam już jest jakiś pokój, czy trzeba to pomieszczenie porozdzielać???

• amela Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daria to naprawde super pomysł !! :)
    Ja już po śniadanku teraz trzeba poleniuchować :D Dziś może przyjdzie wózek :)

pekinka82, Ruda27, celia, Dodi lubią tę wiadomość

ex2btrd8qii9i9cu.png
  • pekinka82 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RUDA...MILA GRATULUJĘ NOWYCH TYGODNI :) Ja dzisiaj też rozpoczynam nowy tydzień <3

Ruda27, amela, Magda2013, Moni&, MILA, Camille87, Dodi lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2014, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pekinka tam jest cala gora pusta. Sa wydzielone 4 pomieszczenia plus na lazienke. Trzeba teraz gladzie zrobic, wykaflowac, panele dac i bysmy wzieli 3 pomieszenia z tego.. Tak licze ze w 20 tys bysmy sie zmiescili, wszystko najtanszym kosztem i moze by dalo rade.. Troche mebli juz mamy
    Pekinka gratuluje rowniez nowego tygodnia! :)

Anitka odpcozywaj :) ja wlasnie zjadlam loda i dalej leze przy otwartym oknie, super wieje :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2014, 09:47

amela, Moni&, Camille87, Dodi lubią tę wiadomość

• kada24 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jestem bylam u lekarza przepisal mi laryngup tabletki do ssania i jak by goraczka byla mam wziasc apap

Camille87 lubi tę wiadomość

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    countdown-1431234000z1455429600zp.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• amela Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.promobaby.pl/promocja-19644.html
    znalazłam taką promocję czy to dobra cena ? napisane że są różne rodzaje !

Camille87, Dodi lubią tę wiadomość

ex2btrd8qii9i9cu.png
  • pekinka82 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eeeee to Ruda kapitalnie :) Nie ma na co czekać :) Tylko działać :) Zawsze większy luz i więcej miejsca dla siebie :) My też robimy górę domu dla siebie, ale nas czeka więcej roboty , bo podwyższanie dachu itp....

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2014, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amela wrote:
    http://www.promobaby.pl/promocja-19644.html
    znalazłam taką promocję czy to dobra cena ? napisane że są różne rodzaje !

Anita no wlasnie pisze rozne rodzaje, wiec nie wiadomo ile pieluszek jest w tych 2.. Ok 39 zl za 72 szt sie trafia, wiec mozna pozniej sie tym sugerowac na promocjach.. Ok 0.50 gr za sztuke chyba jak czytalam..

Kada kuruj sie ladnie.. Duzo zdrowka!

amela lubi tę wiadomość

• amela Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pekinko gratuluje 36 tc :)

ex2btrd8qii9i9cu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2014, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pekinka82 wrote:
    Eeeee to Ruda kapitalnie :) Nie ma na co czekać :) Tylko działać :) Zawsze większy luz i więcej miejsca dla siebie :) My też robimy górę domu dla siebie, ale nas czeka więcej roboty , bo podwyższanie dachu itp....

Ja wlasnie nie pamietam jak tam jest z dachem, ale chyba juz ocieplony i zrobiony od srodka..
    Napalilam sie na to, bo wczesniej bylam stanowczo na nie, ale jak mamy tam byc jakies 2-3 lata to lepiej jednak na swoim. Mam nadzieje, ze wyjdzie nas to tanio.
    A wy u Twoich rodzicow? Ile macie tam miejsca?

‹‹ 1482 1483 1484 1485 1486 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ