X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie ;)
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie ;)

Oceń ten wątek:
  • mala_mi Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amela, najprościej sprawdzić czy się opłaca dzieląc cenę przez liczbę pieluszek. Gdy pampers wychodzi w granicach 50 groszy to warto kupić, bo normalna cena waha się około 70 groszy :)

amela, Moni&, celia, Dodi lubią tę wiadomość

9f7jzbmhwqv82yrb.png
  • amela Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mala_mi wrote:
    Amela, najprościej sprawdzić czy się opłaca dzieląc cenę przez liczbę pieluszek. Gdy pampers wychodzi w granicach 50 groszy to warto kupić, bo normalna cena waha się około 70 groszy :)
    dzięki kochana ;*

mala_mi lubi tę wiadomość

ex2btrd8qii9i9cu.png
    http://avatars.zapodaj.net/images/1e838c757e81.gif
  • pekinka82 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mojego....On ma domek i mieszka tylko z mamą... Więc poza wspólnym wejściem będziemy mieć swoją kuchnię, łazienkę i dwa pokoje.
    Ale najpierw by podwyższyć dach....musieliśmy pozałatwiać tonę papierów, zezwoleń, architekta itp... Bo połowa dachu będzie podwyższana..a na to potrzebne są zezwolenia budowlane....
    A do tego czasu mieszkam u swoich rodziców....

Camille87 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2014, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pekinka cos ty?! Trzeba miec pozwolenie na zrobienie czegos we wlasny, domu?! Ale glupota :/
    My tez bedziemy u tesciowej, wspolne wejscie ale jednak jak wszystko inne osobno to juz mnie zacheca :) juz ogladam meble i mysle jak zrobie hahah

Moni& lubi tę wiadomość

• Magda2013 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :)
    Daria,Mila i Pekinka gratulacje nowych tygodni <3

Mala mi piekny brzuszek,jak pileczka okragly. Ja juz tez mam dawno poprane i poprasowanie ubranka. Wszystko lezy juz ulozone w komodzie. Lozeczko mam juz rozlozone od kwietnia a i tak za kazdym razem jak wchodze do pokoju to czuc drewno :) mi ten zapach akurat nie przeszkadza :)

Madzikovy trzymaj sie <3

Kada to dobrze ze sie tak skonczylo :) ja mialam tez wczoraj jakies klucia ale nie wiem czy to bylo na pecherz czy na szyjke. Nie umiem tego rozroznic.

Camilla,Celia moj maz jest identyczny.Jemu zaden balagan nie przeszkadza a jak ja sie biore za sprzatanie czegos czego on wogole nie widzi to mowi ze przesadzam i ze jestem pedantka :/ ale to jest tez moja wina ze pokazalam od poczatku ze np.umiem gotowac,ze to czy tamto za niego posprzatam i teraz on to wykorzystuje.

pekinka82, Ruda27, MILA, Camille87, celia, mala_mi, Dodi lubią tę wiadomość

mjvydf9hx78lq90r.png
    822_20150427_223558.png
  • pekinka82 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety..... Wszystko musi być udokumentowane w tzw księdze domu. Bo zmienia się jednak wygląd domu, każda dobudówka powinna być zgłaszana do urzędu... Każdy papier oczywiście kosztuje, na czym zarabiają nasze urzędy :/ Totalna paranoja ale cóż....Mimo , ze Twój dom i Twoje podwórko...Każda niezgłoszona dobudówka to samowola budowlana, za którą grożą kary ..................... :/ Taki nasz kraj :/

• Magda2013 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daria ja myslalam ze wy juz po nowym roku wracacie do Austrii :D ale jak chcecie byc tu 2-3 lata to jak najbardziej sie oplaca zrobic taki remoncik i byc na swoim.
    Nie ma to jak mieszkac samemu..

Ruda27 lubi tę wiadomość

mjvydf9hx78lq90r.png
    822_20150427_223558.png
  • Moni& Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia gratuluje 36 tygodnia!:D
    Daria nie ma sie nad czym zastanawiac skoro macie taka mozliwosc:) najwazniejsze ze bedziecie mieli swoja przestrzen bo kilka lat tak mieszkac łeb w łeb z rodzicami to masakra... a tak bedsiecie jakby sasiadami:P
    my gdyby nie nasze plany wyjazdu w przyszlosci to juz bysmy sie rozbudowywali u rodzicow, tez góra jest pusta, tylko scianki dzialowe postawic, wylewki zrobic i urzadzac. albo domek bysmy budowali bo troche pola mają moi rodzice. mimo wszystko wole wyjechac bo co mi z tego jakbym musiala sie zadluzyc na reszte zycia splacac kredyt i sie wiecznie wkur.... na wszystko wokół. tak jak piszesz Daria to jest chore zeby we wlasnym domu nie móc sobie czegos rozbudowac tylko pozwolenia i jeszcze płacic za to eh :/ zdzierstwo na kazdym kroku.

pekinka82, Ruda27, celia, Dodi lubią tę wiadomość

Monis
    relgi09k3028465t.png[/link]
    8b9686f91d.png
  • Magda2013 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pekinka beznadzieja :/ tylko patrza skad by tu kase od ludzi sciagac. Mimo ze dom stoi na wlasnej ziemi to jeszcze trzeba placic za dobodowke. Po prostu smieszne :/ chory kraj.

pekinka82 lubi tę wiadomość

mjvydf9hx78lq90r.png
    822_20150427_223558.png
  • MILA Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pekinko gratuluje 36 tc :)

pekinka82 lubi tę wiadomość

f2wlwn15lxmguqd1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2014, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde pekinka to nawet nie wiedzialam :/ masakra

Madzia we wrzesniu wracam do at, a do konca roku mamy wrocic do pl juz, bo maz bedzie tu pracowal :) i tak z 3 lata nim uzbieramy wiecej zeby isc na swoj domek.. Takze napalilam sie juz na ta gore, bo perspektywa w jednym pokoju sie gniezdzic bez jakies prywatnosci to masakra tyle lat..

Chyba zaraz sie zmotywuje i wyprasuje do konca te rzeczy co mam.. Duzo nie jest ale najgorzej mi sie za cos zabrac :P

Moj maz wynosi przewaznie po sobie, sprzata tez co jakis czas, jak zacznie sprzatac to dokladnie cale mieszkanie.. Teraz nie mialam co narzekac na to, zobaczymy jak bedzie pozniej jak bedzie wiedzial ze ja juz moge :P

Moni&, Camille87, Magda2013, Dodi lubią tę wiadomość

• Moni& Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia ja to z moim mezem sie uzupelniamy on nie lubi sprzatac ale lubi gotowac, juz wie ze jak bedziemy na swoim to on bedzie gotowal w wiekszosci:P mnie wkurza jak poukladam w półkach koszulki itp a on tak wyciaga ze musi porozpiepszac wszystko dlatego nie prasuje ciuczow jak wypiore bo i tak musze mu prasowac. ale nie moge na niego narzekac bo teraz akurat duzo za mnie robi, oby mu weszlo w nawyk :P

Ruda27, Magda2013, Dodi lubią tę wiadomość

Monis
    relgi09k3028465t.png[/link]
    8b9686f91d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2014, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pekinka gratuluje 36 tygodnia :-)
    Celia, Magda widze ze mozemy sobie podac rece.. moj juz sie przymila podlizuje i przeprosil... ale co z tego?!

Daria ja uwazam ze ten remont poddasza to rewelacyjny pomysl! My tez mielismy taki plan zeby wyremontowac strych w domu rodzicow ale tam wyszloby drozej bo dach do wymiany :/

Pekinka to z tymi pozwoleniami to masakra, moj tata chcial postawic wiate i potrzebuje zgody mojej i reszty rodzenstwa poniewaz mama zmarla wiec my odziedziczylismy jej czesc wlasnosci domu i dzialki i w ogole taka papierologia ze odechcialo im sie tej wiaty :/

Mala mi piekny brzuszek :-)

pekinka82, Ruda27, Magda2013, celia, Dodi lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2014, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do lozeczka to maz wczoraj pomalowal sciane w sypialni dzis tam sprzatniemy umyjemy okno wstawimy lozko i lozeczko - chce zeby materac sie troche przewietrzyl :)

Ruda27, celia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2014, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila to czekamy na zdjecia :)

Dziewczyny ile skurczy macie na dzien? Ja chyba nic :/

• kada24 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ruda ja mam nonstop spina mi sie brzuch ehh

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    countdown-1431234000z1455429600zp.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2014, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasne, cykne fotke, ale to bez rewelacji bedzie bo raptem lozko i lozeczko i to bez baldachimu ani nic :P

Co do skurczy to ja nje licze, u mnie to zalezy od dnia ale mysle ze okolo 20..

A ja szukam odkurzacza bo ten nasz wysluzony za bardzo wyje.. musze jakies rankingi popatrzec...

• Magda2013 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eh ci faceci..z nimi zle bez nich jeszcze gorzej :D

celia, Camille87 lubią tę wiadomość

mjvydf9hx78lq90r.png
    822_20150427_223558.png
  • Sylka Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Kochane!

Po pierwsze - Pekinka, Mila i Daria gratuluję nowych tygodni :) Ale ten czas ucieka...
    Jeśli chodzi o dojrzałość płucek w 36 tc, pewnie w każdym przypadku jest inaczej, ale patrząc na przypadek mojej kumpeli (tej która urodziła miesiąc przed terminem) jej synek nawet nie leżał w inkubatorze :) Wszystko było z nim w porządku i od razu dostała go do pokoju :)

Ja nie narzekam na męża jeśli chodzi o sprzątanie, jeśli o coś go poproszę to to zrobi.. Jednak bardzo rzadko się tak dzieje, ponieważ on pracuje po 10-11h dziennie więc wszelkie obowiązki domowe spadają na mnie. Ale daję sobie radę, więc luzik :)

Mala_mi, Monia ale macie piękne brzuszki... Idealne, wręcz książkowe :) Mój już jest cały popękany... Aż wczoraj jak mąż mnie mył (tak, codziennie bierzemy razem prysznic i mnie myje, żebym nie musiała się schylać :D) to aż zmartwił się czy te rozstępy mają być takie sine... Nic nie zrobię, choć tak bardzo dbałam, zeby nie wyszły...

Magda2013, celia, Camille87, Ruda27, Moni&, MILA, pekinka82, Dodi lubią tę wiadomość

f2w39jcgqwt6nja8.png
    relg3e5e7k7mhx6f.png
  • Magda2013 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daria to fajnie,przynajmniej cos sie dzieje u Ciebie :) bo u mnie to nuda :/

Monia ja mojemu nie prasuje ciuchow ani nie ukladam do szafy,sam to robi. Po wyjeciu i tak koszulka czy spodnie sa do wyprasowania. Ani majtek ani skarpetek tez nie ukladam :D tyle to moze sam zrobic.

Daria ja mam roznie. Tez nie licze ale dzis juz mialam chyba ze 3 a tak to nie wiem...od 10-20 chyba.

Camille87, Ruda27, Moni&, Dodi lubią tę wiadomość

mjvydf9hx78lq90r.png
    822_20150427_223558.png
‹‹ 1483 1484 1485 1486 1487 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ