Sierpniowe Mamusie ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
mala_mi wrote:Amela, najprościej sprawdzić czy się opłaca dzieląc cenę przez liczbę pieluszek. Gdy pampers wychodzi w granicach 50 groszy to warto kupić, bo normalna cena waha się około 70 groszy
mala_mi lubi tę wiadomość
http://avatars.zapodaj.net/images/1e838c757e81.gif -
U mojego....On ma domek i mieszka tylko z mamą... Więc poza wspólnym wejściem będziemy mieć swoją kuchnię, łazienkę i dwa pokoje.
Ale najpierw by podwyższyć dach....musieliśmy pozałatwiać tonę papierów, zezwoleń, architekta itp... Bo połowa dachu będzie podwyższana..a na to potrzebne są zezwolenia budowlane....
A do tego czasu mieszkam u swoich rodziców....Camille87 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPekinka cos ty?! Trzeba miec pozwolenie na zrobienie czegos we wlasny, domu?! Ale glupota
My tez bedziemy u tesciowej, wspolne wejscie ale jednak jak wszystko inne osobno to juz mnie zachecajuz ogladam meble i mysle jak zrobie hahah
Moni& lubi tę wiadomość
-
Witam
Daria,Mila i Pekinka gratulacje nowych tygodni
Mala mi piekny brzuszek,jak pileczka okragly. Ja juz tez mam dawno poprane i poprasowanie ubranka. Wszystko lezy juz ulozone w komodzie. Lozeczko mam juz rozlozone od kwietnia a i tak za kazdym razem jak wchodze do pokoju to czuc drewnomi ten zapach akurat nie przeszkadza
Madzikovy trzymaj sie
Kada to dobrze ze sie tak skonczyloja mialam tez wczoraj jakies klucia ale nie wiem czy to bylo na pecherz czy na szyjke. Nie umiem tego rozroznic.
Camilla,Celia moj maz jest identyczny.Jemu zaden balagan nie przeszkadza a jak ja sie biore za sprzatanie czegos czego on wogole nie widzi to mowi ze przesadzam i ze jestem pedantkaale to jest tez moja wina ze pokazalam od poczatku ze np.umiem gotowac,ze to czy tamto za niego posprzatam i teraz on to wykorzystuje.
pekinka82, Ruda27, MILA, Camille87, celia, mala_mi, Dodi lubią tę wiadomość
-
Niestety..... Wszystko musi być udokumentowane w tzw księdze domu. Bo zmienia się jednak wygląd domu, każda dobudówka powinna być zgłaszana do urzędu... Każdy papier oczywiście kosztuje, na czym zarabiają nasze urzędy
Totalna paranoja ale cóż....Mimo , ze Twój dom i Twoje podwórko...Każda niezgłoszona dobudówka to samowola budowlana, za którą grożą kary .....................
Taki nasz kraj
-
Monia gratuluje 36 tygodnia!
Daria nie ma sie nad czym zastanawiac skoro macie taka mozliwosc:) najwazniejsze ze bedziecie mieli swoja przestrzen bo kilka lat tak mieszkac łeb w łeb z rodzicami to masakra... a tak bedsiecie jakby sasiadami:P
my gdyby nie nasze plany wyjazdu w przyszlosci to juz bysmy sie rozbudowywali u rodzicow, tez góra jest pusta, tylko scianki dzialowe postawic, wylewki zrobic i urzadzac. albo domek bysmy budowali bo troche pola mają moi rodzice. mimo wszystko wole wyjechac bo co mi z tego jakbym musiala sie zadluzyc na reszte zycia splacac kredyt i sie wiecznie wkur.... na wszystko wokół. tak jak piszesz Daria to jest chore zeby we wlasnym domu nie móc sobie czegos rozbudowac tylko pozwolenia i jeszcze płacic za to ehzdzierstwo na kazdym kroku.
pekinka82, Ruda27, celia, Dodi lubią tę wiadomość
Monis
[/link]
-
nick nieaktualnyKurde pekinka to nawet nie wiedzialam
masakra
Madzia we wrzesniu wracam do at, a do konca roku mamy wrocic do pl juz, bo maz bedzie tu pracowali tak z 3 lata nim uzbieramy wiecej zeby isc na swoj domek.. Takze napalilam sie juz na ta gore, bo perspektywa w jednym pokoju sie gniezdzic bez jakies prywatnosci to masakra tyle lat..
Chyba zaraz sie zmotywuje i wyprasuje do konca te rzeczy co mam.. Duzo nie jest ale najgorzej mi sie za cos zabrac
Moj maz wynosi przewaznie po sobie, sprzata tez co jakis czas, jak zacznie sprzatac to dokladnie cale mieszkanie.. Teraz nie mialam co narzekac na to, zobaczymy jak bedzie pozniej jak bedzie wiedzial ze ja juz mogeMoni&, Camille87, Magda2013, Dodi lubią tę wiadomość
-
Madzia ja to z moim mezem sie uzupelniamy on nie lubi sprzatac ale lubi gotowac, juz wie ze jak bedziemy na swoim to on bedzie gotowal w wiekszosci:P mnie wkurza jak poukladam w półkach koszulki itp a on tak wyciaga ze musi porozpiepszac wszystko dlatego nie prasuje ciuczow jak wypiore bo i tak musze mu prasowac. ale nie moge na niego narzekac bo teraz akurat duzo za mnie robi, oby mu weszlo w nawyk
Ruda27, Magda2013, Dodi lubią tę wiadomość
Monis
[/link]
-
nick nieaktualnyPekinka gratuluje 36 tygodnia
Celia, Magda widze ze mozemy sobie podac rece.. moj juz sie przymila podlizuje i przeprosil... ale co z tego?!
Daria ja uwazam ze ten remont poddasza to rewelacyjny pomysl! My tez mielismy taki plan zeby wyremontowac strych w domu rodzicow ale tam wyszloby drozej bo dach do wymiany
Pekinka to z tymi pozwoleniami to masakra, moj tata chcial postawic wiate i potrzebuje zgody mojej i reszty rodzenstwa poniewaz mama zmarla wiec my odziedziczylismy jej czesc wlasnosci domu i dzialki i w ogole taka papierologia ze odechcialo im sie tej wiaty
Mala mi piekny brzuszekpekinka82, Ruda27, Magda2013, celia, Dodi lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJasne, cykne fotke, ale to bez rewelacji bedzie bo raptem lozko i lozeczko i to bez baldachimu ani nic
Co do skurczy to ja nje licze, u mnie to zalezy od dnia ale mysle ze okolo 20..
A ja szukam odkurzacza bo ten nasz wysluzony za bardzo wyje.. musze jakies rankingi popatrzec... -
Hej Kochane!
Po pierwsze - Pekinka, Mila i Daria gratuluję nowych tygodniAle ten czas ucieka...
Jeśli chodzi o dojrzałość płucek w 36 tc, pewnie w każdym przypadku jest inaczej, ale patrząc na przypadek mojej kumpeli (tej która urodziła miesiąc przed terminem) jej synek nawet nie leżał w inkubatorzeWszystko było z nim w porządku i od razu dostała go do pokoju
Ja nie narzekam na męża jeśli chodzi o sprzątanie, jeśli o coś go poproszę to to zrobi.. Jednak bardzo rzadko się tak dzieje, ponieważ on pracuje po 10-11h dziennie więc wszelkie obowiązki domowe spadają na mnie. Ale daję sobie radę, więc luzik
Mala_mi, Monia ale macie piękne brzuszki... Idealne, wręcz książkoweMój już jest cały popękany... Aż wczoraj jak mąż mnie mył (tak, codziennie bierzemy razem prysznic i mnie myje, żebym nie musiała się schylać
) to aż zmartwił się czy te rozstępy mają być takie sine... Nic nie zrobię, choć tak bardzo dbałam, zeby nie wyszły...
Magda2013, celia, Camille87, Ruda27, Moni&, MILA, pekinka82, Dodi lubią tę wiadomość
-
Daria to fajnie,przynajmniej cos sie dzieje u Ciebie
bo u mnie to nuda
Monia ja mojemu nie prasuje ciuchow ani nie ukladam do szafy,sam to robi. Po wyjeciu i tak koszulka czy spodnie sa do wyprasowania. Ani majtek ani skarpetek tez nie ukladamtyle to moze sam zrobic.
Daria ja mam roznie. Tez nie licze ale dzis juz mialam chyba ze 3 a tak to nie wiem...od 10-20 chyba.Camille87, Ruda27, Moni&, Dodi lubią tę wiadomość