X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie ;)
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie ;)

Oceń ten wątek:
  • Sylka Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daria ja jak popracuję więcej to mam bardzo często skurcze... Wczoraj w ciągu godziny miałam chyba z 10...

Kamila jak znajdziesz ciekawy odkurzacz to daj znać, ja też muszę kupić, bo mój tak się drze, że oszaleć można ;)

Camille87, Moni& lubią tę wiadomość

f2w39jcgqwt6nja8.png
    relg3e5e7k7mhx6f.png
  • celia Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daria właśnie chciałam zapytać jak długo planujecie tu zostać. Jeśli 2-3 lata to zdecydowanie warto się urządzić :)

Co do skurczy to ja nie wiem czy to co czuję - takie spięcia, są właśnie skurczami. Jeśli tak, to zdarzają mi się kilkanaście razy dziennie. Przy czym w ogóle nie bolą.

Kamila Twój ścianę pomalował, nie narzekaj ;) U mnie już 3 miesiąc zakłada futrynkę, która odpadła :P Do niego idealnie pasuje hasło:
    Jeśli powiedziałem, że zrobię, to tak będzie i nie trzeba mi przypominać co pół roku :P

Sylka, Magda2013, Camille87, Ruda27, mika1987, Moni&, amela, mala_mi, MILA, Dodi lubią tę wiadomość

p19ucsqvqom8u4oa.png
    wnid9vvjzm38tk1g.png
  • kada24 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moj wczoraj cala impreze obskoczyl sam hehe

celia lubi tę wiadomość

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    countdown-1431234000z1455429600zp.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• Sylka Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe Celia :D

To mój mąż jak zrobi sobie wieczorem pranie ciuchów roboczych i już nie chce Mu się powiesić na suszarce to wywala wszystko na ziemię i mówi, że przecież tak szybciej wyschnie bo podłoga jest podgrzewana :D :P

celia, Ruda27, Moni&, Camille87, MILA, mala_mi, Aggie, Dodi lubią tę wiadomość

f2w39jcgqwt6nja8.png
    relg3e5e7k7mhx6f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2014, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahaha dobra jestes celia :P moj ma czesto ambitne pomysly ale konczy sie slomianym zapalem :P tez musze mu przypominac bo jak o cos prosze to slysze "zaraz" a potem zapomina, najczesciej ze zmywarka i tak stoja te brudne na zynia w niej cala noc :/

Sylka co do plucek tk sprawa indywidualna, jednemu dziecku sie szybciej rozwina innemu wolniej a niestety na usg teg nie mozna sprawdzic, wiadomo ze jaknporod postepuje i nie da sie go zatrzymac to trzeba rodzic ale w inej sytuacji lepiej niech siedzj :-)

Jasne jak znajde odkurzacz to dam znac, my nie chcemy mocnl drogiego tak do 300zl max! :)

celia, Sylka, Moni&, Dodi lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2014, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia hahahaha sie usmialam, rzuca na ziemie :D pomyslowy :D
    Moj maz pomaga, rozwiesza pranie juz dlugo, jak o cos poprosze tez zrobi :)

Kurde ja nie wiem czy mam skurcze w ogole :/ brzuch mi sie spina czasami ale ja juz glupieje..

Celia haha :P

Sylka, Moni&, Camille87 lubią tę wiadomość

• Magda2013 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kada to super :) powinien medal dostac :D

Sylka dobre :D

Ja uciekam na poczte i do sklepu :) Bede pozniej papa :*

celia, Moni&, Ruda27, Camille87, Sylka, MILA lubią tę wiadomość

mjvydf9hx78lq90r.png
    822_20150427_223558.png
  • Moni& Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haha Sylka dovre z tym suszeniem ciuchów na podłodze:P
    ja tez sie kąpie z męzem czesto i mi pomaga:P hehe zreszta myjemy sie nawzajem:P
    ja mialam dzis juz moze z 3 takie spiecia, czasem cos zakluje nie wiem czy zaliczac to do skurczy, ale mysle ze macica sobie cwiczy. w kazdym razie skurcze na tym etapie nie powinny byc jakos uciazliwie bolesne. pewnie kazda z nas ma skurcze ale tego nie dostrzega:) a pamietacie niedawno martwilysmy sie skurczami, skrajacaca sie szyjka a teraz sie o to prosimy hehe

celia, Sylka, MILA, Dodi lubią tę wiadomość

Monis
    relgi09k3028465t.png[/link]
    8b9686f91d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2014, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kuzwa Sylka padlam :P

Daria ja mowie o spinaniach macicy wlasnie kiedy brzuch sie robi twardy. Nie zaobserwowalas takich twardnien u siebie?

A mi sie nie chce sniadania robic, jem winogrono :P

Moni&, Sylka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2014, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila twardnieje mi brzuch ale np jak chodze, nie wiem czy to taki skurcz bo to nie trwa pare sekund..
    A Ty zjedz jakies sniadanko a nie winogrona :P
    Ja teraz czerwesnie jadlam, ale nienawidze ich otwierac i sprawdzac bo czesto sa robaki :/ wiec odechciewa sie jesc :P
    U nas pada i tak fajńie chlodno :) ale co z tego jak mi sie i tak nic nie chce :/

Camille87, Moni&, Dodi lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2014, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No na spacerze tez twardnieje tylko ze az tak sie tego nie odczuwa bo chodzac to nawet miesnie brzucha pracuja, ja najbardziej czuje jak siedze albo leze a szczegolnie jak wstaje to wtedy caly twardy jest az mi duszno sie robi i goraco.. nie wiem jak u Ciebie..

Wiesz nie mam apetytu jakos, powinnam cos zjesc ale na nic nie mam ochoty wypilam tylko kakao ..
    Co do czeresni to ostatnio kupilam na targu i jadlam sobie az nagle z jednej taki maly bialy robaczek wyskoczyl i zaczelam sie zastanawiac ile moglam ich zjesc o.O mam nadzieje ze zadnego fuuu

amela, Sylka, Dodi lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2014, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila ja wlasnie nie czuje nic chyba przy tym spinaniu brzucha, wiec nie wiem czy to skurcz :/
    Do czeresni jestem juz od malego uprzedzona, bo tyle robactwa tam :/ dlatego kazda otwieram i sprawdzam a to meczace :P cala brudna jestem :P

Pozniej bob ugotuje :) podejrzewam ze grzuch mńie bolal wczesniej od inki :/

Camille87, Dodi lubią tę wiadomość

• amela Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    właśnie wózek przyszedł :D ale musze poczekać na męza bo z mamą nie damy rady go same złożyć :)

Co do skurczy to ja ich mam bardzo mało, wczoraj miałam tak jakby kilka a tak to częściej w nocy mi twardnieje brzuch.

Mój mąż niestety nie sprząta ale to z tego względu ze ja nie pracuje i siedze w domu także te obowiązki należą do mnie, lubi za to gotować i to robi częśto jak ma czas, ale czasem jak go poproszę to coś odkurzy ;) a i śmieci wynosi :D

a ja popijam zimne kakao :P

Camille87, Ruda27, celia, MILA, Dodi lubią tę wiadomość

ex2btrd8qii9i9cu.png
    http://avatars.zapodaj.net/images/1e838c757e81.gif
  • amela Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camille87 wrote:
    No na spacerze tez twardnieje tylko ze az tak sie tego nie odczuwa bo chodzac to nawet miesnie brzucha pracuja, ja najbardziej czuje jak siedze albo leze a szczegolnie jak wstaje to wtedy caly twardy jest az mi duszno sie robi i goraco.. nie wiem jak u Ciebie..

Wiesz nie mam apetytu jakos, powinnam cos zjesc ale na nic nie mam ochoty wypilam tylko kakao ..
    Co do czeresni to ostatnio kupilam na targu i jadlam sobie az nagle z jednej taki maly bialy robaczek wyskoczyl i zaczelam sie zastanawiac ile moglam ich zjesc o.O mam nadzieje ze zadnego fuuu
    ja miałąm dokłądnie to samo wczoraj jem jem aż nagle jedna mi się jakoś przepołowiła a tam biały robaczek !! odstawiłam je z miejsca, myśle, ze już czereśni nie rusze. Moja mama mówi żeby się nie martwić to nic takiego nawet jakbym zjadła ale ja i tak się troche przejełam ;/

Camille87 lubi tę wiadomość

ex2btrd8qii9i9cu.png
    http://avatars.zapodaj.net/images/1e838c757e81.gif
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2014, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to moze nie masz takich twardnien, chyba nie kazdy musi miec wydaje mi sie..
    W czeresniach od moich rodzicow nigdy nie bylo robali wiec ja sie zajadalam spokojnie nie zagladajac do kazdej ;-) a jak mam je tak otwierac to wole wogole nie jeść :P
    Brzuch od inki Cie bolal? Ja sie jakos za twn bob nie moge zabrac, u nas na targu mozna kupic ale tylki w foliowej torebce a takiego zaparzonego to nie chce :/
    Chyba musze sie zdrzemnac :O

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2014, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ANita to czekamy na zdjecia wozka jak maz wroci :)
    Ja sie brzydze jak pomysle ze robaczka zjadlam to fuuuujjjj

Kamila chyba od inki,bo wczesniej pilam inna kawe zbozowa, a teraz taka inke sypana i nie pije od 3 dni i lepiej..
    Bob jest w foliowych woreczkach, po kilo albo pol pakowane i to sie wrzuca do garnka i gotuje :P

Camille87 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2014, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To dobrze amela nie jestem sama ktora robaka zjadla :P
    Czekamy na foto wozka!!

Wiesz ja tez siedze w domu ale to nie znaczy ze musze wszystko sama robic, w koncu w ciazy jestem i mecze sie szybciej, poza tym tak jak dziewczyny zauwazyly niech sie przyzwyczaja ze obowiazkow dojdzie a nie ubedzie..
    Moj wyprowadza psa i wyrzuxa smieci, czasem cos ugotuje ale wiecej obowiazkow nie ma no chyba ze takie chwilowe zwiazane z remontem, albo jak trzeba cos napdawic przykrecic zmontowac..

amela, celia, Dodi lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2014, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda27 wrote:
    ANita to czekamy na zdjecia wozka jak maz wroci :)
    Ja sie brzydze jak pomysle ze robaczka zjadlam to fuuuujjjj

Kamila chyba od inki,bo wczesniej pilam inna kawe zbozowa, a teraz taka inke sypana i nie pije od 3 dni i lepiej..
    Bob jest w foliowych woreczkach, po kilo albo pol pakowane i to sie wrzuca do garnka i gotuje :P

Daria bob nie powinine byc przechowywany w folii bo sie parzy - ogladalam kiedys pascala i mowil tak powinien byc luzem..

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2014, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to Kamila nie wiem, raczej nie znajdziesz bobu luzem :P
    WystArczy zobaczyc jak wyglada czy nie jest stary.. Nie ma co wymyslac bo tak wszedzie sprzedaja :P

• Moni& Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tam jadlam bób z fiowej torebki nie raz i byl dobry:P jakbym miala sluchac rad Pascala, Geslerki i innych to bym oszalala:P
    mi brzuch coraz czesciej twardnieje, glownie jak chodze, stoje ale tez ju przy siedzeniu.
    Amela pochwal sie pozniej wózkiem:)
    ale przyjemnoe na dworze, wiaterek wieje, chyba bedzie padac ale przynajnniej sie czlowiek nie poci i nogi nie puchną.
    skonczylam lepic uszka do barszczu z tesciowa ale tego narobilysmy czesc zamrozilam bo moi rodzice przyjda do nas w moje urodziny to bedzie ciepla kolacja:)

Ruda27 lubi tę wiadomość

Monis
    relgi09k3028465t.png[/link]
    8b9686f91d.png
‹‹ 1484 1485 1486 1487 1488 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ