X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie ;)
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie ;)

Oceń ten wątek:
  • Sylka Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daria ja jak popracuję więcej to mam bardzo często skurcze... Wczoraj w ciągu godziny miałam chyba z 10...

Kamila jak znajdziesz ciekawy odkurzacz to daj znać, ja też muszę kupić, bo mój tak się drze, że oszaleć można ;)

nick nieaktualny, Moni& lubią tę wiadomość

f2w39jcgqwt6nja8.png
    relg3e5e7k7mhx6f.png
  • celia Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daria właśnie chciałam zapytać jak długo planujecie tu zostać. Jeśli 2-3 lata to zdecydowanie warto się urządzić :)

Co do skurczy to ja nie wiem czy to co czuję - takie spięcia, są właśnie skurczami. Jeśli tak, to zdarzają mi się kilkanaście razy dziennie. Przy czym w ogóle nie bolą.

Kamila Twój ścianę pomalował, nie narzekaj ;) U mnie już 3 miesiąc zakłada futrynkę, która odpadła :P Do niego idealnie pasuje hasło:
    Jeśli powiedziałem, że zrobię, to tak będzie i nie trzeba mi przypominać co pół roku :P

Sylka, Magda2013, nick nieaktualny, nick nieaktualny, mika1987, Moni&, amela, mala_mi, MILA, Dodi lubią tę wiadomość

p19ucsqvqom8u4oa.png
    wnid9vvjzm38tk1g.png
  • kada24 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moj wczoraj cala impreze obskoczyl sam hehe

celia lubi tę wiadomość

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    countdown-1431234000z1455429600zp.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• Sylka Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe Celia :D

To mój mąż jak zrobi sobie wieczorem pranie ciuchów roboczych i już nie chce Mu się powiesić na suszarce to wywala wszystko na ziemię i mówi, że przecież tak szybciej wyschnie bo podłoga jest podgrzewana :D :P

celia, nick nieaktualny, Moni&, nick nieaktualny, MILA, mala_mi, Aggie, Dodi lubią tę wiadomość

f2w39jcgqwt6nja8.png
    relg3e5e7k7mhx6f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2014, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahaha dobra jestes celia :P moj ma czesto ambitne pomysly ale konczy sie slomianym zapalem :P tez musze mu przypominac bo jak o cos prosze to slysze "zaraz" a potem zapomina, najczesciej ze zmywarka i tak stoja te brudne na zynia w niej cala noc :/

Sylka co do plucek tk sprawa indywidualna, jednemu dziecku sie szybciej rozwina innemu wolniej a niestety na usg teg nie mozna sprawdzic, wiadomo ze jaknporod postepuje i nie da sie go zatrzymac to trzeba rodzic ale w inej sytuacji lepiej niech siedzj :-)

Jasne jak znajde odkurzacz to dam znac, my nie chcemy mocnl drogiego tak do 300zl max! :)

celia, Sylka, Moni&, Dodi lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2014, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia hahahaha sie usmialam, rzuca na ziemie :D pomyslowy :D
    Moj maz pomaga, rozwiesza pranie juz dlugo, jak o cos poprosze tez zrobi :)

Kurde ja nie wiem czy mam skurcze w ogole :/ brzuch mi sie spina czasami ale ja juz glupieje..

Celia haha :P

Sylka, Moni&, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• Magda2013 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kada to super :) powinien medal dostac :D

Sylka dobre :D

Ja uciekam na poczte i do sklepu :) Bede pozniej papa :*

celia, Moni&, nick nieaktualny, nick nieaktualny, Sylka, MILA lubią tę wiadomość

mjvydf9hx78lq90r.png
    822_20150427_223558.png
  • Moni& Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haha Sylka dovre z tym suszeniem ciuchów na podłodze:P
    ja tez sie kąpie z męzem czesto i mi pomaga:P hehe zreszta myjemy sie nawzajem:P
    ja mialam dzis juz moze z 3 takie spiecia, czasem cos zakluje nie wiem czy zaliczac to do skurczy, ale mysle ze macica sobie cwiczy. w kazdym razie skurcze na tym etapie nie powinny byc jakos uciazliwie bolesne. pewnie kazda z nas ma skurcze ale tego nie dostrzega:) a pamietacie niedawno martwilysmy sie skurczami, skrajacaca sie szyjka a teraz sie o to prosimy hehe

celia, Sylka, MILA, Dodi lubią tę wiadomość

Monis
    relgi09k3028465t.png[/link]
    8b9686f91d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2014, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kuzwa Sylka padlam :P

Daria ja mowie o spinaniach macicy wlasnie kiedy brzuch sie robi twardy. Nie zaobserwowalas takich twardnien u siebie?

A mi sie nie chce sniadania robic, jem winogrono :P

Moni&, Sylka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2014, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila twardnieje mi brzuch ale np jak chodze, nie wiem czy to taki skurcz bo to nie trwa pare sekund..
    A Ty zjedz jakies sniadanko a nie winogrona :P
    Ja teraz czerwesnie jadlam, ale nienawidze ich otwierac i sprawdzac bo czesto sa robaki :/ wiec odechciewa sie jesc :P
    U nas pada i tak fajńie chlodno :) ale co z tego jak mi sie i tak nic nie chce :/

nick nieaktualny, Moni&, Dodi lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2014, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No na spacerze tez twardnieje tylko ze az tak sie tego nie odczuwa bo chodzac to nawet miesnie brzucha pracuja, ja najbardziej czuje jak siedze albo leze a szczegolnie jak wstaje to wtedy caly twardy jest az mi duszno sie robi i goraco.. nie wiem jak u Ciebie..

Wiesz nie mam apetytu jakos, powinnam cos zjesc ale na nic nie mam ochoty wypilam tylko kakao ..
    Co do czeresni to ostatnio kupilam na targu i jadlam sobie az nagle z jednej taki maly bialy robaczek wyskoczyl i zaczelam sie zastanawiac ile moglam ich zjesc o.O mam nadzieje ze zadnego fuuu

amela, Sylka, Dodi lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2014, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila ja wlasnie nie czuje nic chyba przy tym spinaniu brzucha, wiec nie wiem czy to skurcz :/
    Do czeresni jestem juz od malego uprzedzona, bo tyle robactwa tam :/ dlatego kazda otwieram i sprawdzam a to meczace :P cala brudna jestem :P

Pozniej bob ugotuje :) podejrzewam ze grzuch mńie bolal wczesniej od inki :/

nick nieaktualny, Dodi lubią tę wiadomość

• amela Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    właśnie wózek przyszedł :D ale musze poczekać na męza bo z mamą nie damy rady go same złożyć :)

Co do skurczy to ja ich mam bardzo mało, wczoraj miałam tak jakby kilka a tak to częściej w nocy mi twardnieje brzuch.

Mój mąż niestety nie sprząta ale to z tego względu ze ja nie pracuje i siedze w domu także te obowiązki należą do mnie, lubi za to gotować i to robi częśto jak ma czas, ale czasem jak go poproszę to coś odkurzy ;) a i śmieci wynosi :D

a ja popijam zimne kakao :P

nick nieaktualny, nick nieaktualny, celia, MILA, Dodi lubią tę wiadomość

ex2btrd8qii9i9cu.png
    http://avatars.zapodaj.net/images/1e838c757e81.gif
  • amela Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camille87 wrote:
    No na spacerze tez twardnieje tylko ze az tak sie tego nie odczuwa bo chodzac to nawet miesnie brzucha pracuja, ja najbardziej czuje jak siedze albo leze a szczegolnie jak wstaje to wtedy caly twardy jest az mi duszno sie robi i goraco.. nie wiem jak u Ciebie..

Wiesz nie mam apetytu jakos, powinnam cos zjesc ale na nic nie mam ochoty wypilam tylko kakao ..
    Co do czeresni to ostatnio kupilam na targu i jadlam sobie az nagle z jednej taki maly bialy robaczek wyskoczyl i zaczelam sie zastanawiac ile moglam ich zjesc o.O mam nadzieje ze zadnego fuuu
    ja miałąm dokłądnie to samo wczoraj jem jem aż nagle jedna mi się jakoś przepołowiła a tam biały robaczek !! odstawiłam je z miejsca, myśle, ze już czereśni nie rusze. Moja mama mówi żeby się nie martwić to nic takiego nawet jakbym zjadła ale ja i tak się troche przejełam ;/

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

ex2btrd8qii9i9cu.png
    http://avatars.zapodaj.net/images/1e838c757e81.gif
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2014, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to moze nie masz takich twardnien, chyba nie kazdy musi miec wydaje mi sie..
    W czeresniach od moich rodzicow nigdy nie bylo robali wiec ja sie zajadalam spokojnie nie zagladajac do kazdej ;-) a jak mam je tak otwierac to wole wogole nie jeść :P
    Brzuch od inki Cie bolal? Ja sie jakos za twn bob nie moge zabrac, u nas na targu mozna kupic ale tylki w foliowej torebce a takiego zaparzonego to nie chce :/
    Chyba musze sie zdrzemnac :O

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2014, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ANita to czekamy na zdjecia wozka jak maz wroci :)
    Ja sie brzydze jak pomysle ze robaczka zjadlam to fuuuujjjj

Kamila chyba od inki,bo wczesniej pilam inna kawe zbozowa, a teraz taka inke sypana i nie pije od 3 dni i lepiej..
    Bob jest w foliowych woreczkach, po kilo albo pol pakowane i to sie wrzuca do garnka i gotuje :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2014, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To dobrze amela nie jestem sama ktora robaka zjadla :P
    Czekamy na foto wozka!!

Wiesz ja tez siedze w domu ale to nie znaczy ze musze wszystko sama robic, w koncu w ciazy jestem i mecze sie szybciej, poza tym tak jak dziewczyny zauwazyly niech sie przyzwyczaja ze obowiazkow dojdzie a nie ubedzie..
    Moj wyprowadza psa i wyrzuxa smieci, czasem cos ugotuje ale wiecej obowiazkow nie ma no chyba ze takie chwilowe zwiazane z remontem, albo jak trzeba cos napdawic przykrecic zmontowac..

amela, celia, Dodi lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2014, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda27 wrote:
    ANita to czekamy na zdjecia wozka jak maz wroci :)
    Ja sie brzydze jak pomysle ze robaczka zjadlam to fuuuujjjj

Kamila chyba od inki,bo wczesniej pilam inna kawe zbozowa, a teraz taka inke sypana i nie pije od 3 dni i lepiej..
    Bob jest w foliowych woreczkach, po kilo albo pol pakowane i to sie wrzuca do garnka i gotuje :P

Daria bob nie powinine byc przechowywany w folii bo sie parzy - ogladalam kiedys pascala i mowil tak powinien byc luzem..

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2014, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to Kamila nie wiem, raczej nie znajdziesz bobu luzem :P
    WystArczy zobaczyc jak wyglada czy nie jest stary.. Nie ma co wymyslac bo tak wszedzie sprzedaja :P

• Moni& Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tam jadlam bób z fiowej torebki nie raz i byl dobry:P jakbym miala sluchac rad Pascala, Geslerki i innych to bym oszalala:P
    mi brzuch coraz czesciej twardnieje, glownie jak chodze, stoje ale tez ju przy siedzeniu.
    Amela pochwal sie pozniej wózkiem:)
    ale przyjemnoe na dworze, wiaterek wieje, chyba bedzie padac ale przynajnniej sie czlowiek nie poci i nogi nie puchną.
    skonczylam lepic uszka do barszczu z tesciowa ale tego narobilysmy czesc zamrozilam bo moi rodzice przyjda do nas w moje urodziny to bedzie ciepla kolacja:)

Monis
    relgi09k3028465t.png[/link]
    8b9686f91d.png
‹‹ 1484 1485 1486 1487 1488 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ