Sierpniowe Mamusie ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Celia a ja wlasnie jesli trzeba bedzie to zdecyduje sie na ten obrot mnie przeraza cesarka a na yt sobie puszczalam filmiki z takiego obracania i wydajnie mi sie ze warto no ale kazda zrobi jak uwaza no i takie obracanie wykonuje sie po 37tyg ciazy bo ciaza musi byc donoszona w razie czego zeby moc zareagowac i w najgorszym wypadku przeprowadzic cc
celia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyagapast wrote:zastanawiałyście się na tym żelem położniczym w trakcie porodu? słyszalyście jakieś opinie na ten temat?
Masz na mysli Natalis? Rozmawialam z polozna o nim jak byla wczoraj i powiedziala ze odbierala wprawdzie porod z tym zelem i poszlo "sprytnie" ale nie jest w stanie wykluczyc ze bez zelu poszloby rownje dobrze. Zel pomaga w porodzie bo zmiejsza tarcie wychodzacej glowki szczegolnie u kobiet ktore maja malo wydzieliny, ja poki co na ilosc nie narzekam wiec narazie nie kupuje zelu bo jest drogia zeby potwierdzic jego dzialanie trzeba by odebrac ten sam porod z zelem i bez czyli dwa razy a to niemozliwe
-
tak, o ten żel mi chodzi, pewnie są różne nazwy. ciekawa jestem, może też kwestia nastawienia, może działa tak że sie nastawiasz, że ma pomóc i myślisz, że pomaga:) muszę pogadać z położną.
Camille87 lubi tę wiadomość
Michałek urodził się 10 sierpnia 2014 -
celia wrote:Dziewczyny już po wizycie i niestety mój szkrab wciąż ułożony miednicowo
A to mały uparciuch, przez całą ciążę do końca maja była ułożona główką w dół
Muszę się niestety zapisać na cc, bo jakoś obracania zewnętrznego się boję. Wydaje mi się, że może to być przyczyną jakiś mechanicznych uszkodzeń ... jak myślicie?
Jutro i ja mam wizyte i moj mały głowką w dól jest ułożony.A niby już po 35 tyg. mało się zdarza że dziecko się obróci a jednak.
Mój mąż twierdzi że się przekręcił.amela, Moni&, Dodi lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
celia dobrze ze wszystko ok na wizycie. ja bym sie nie zdecydowala na mechaniczny obrót, wolalabym juz cc.
sylka mój mały tez sie tak dzis rozpycha ze az czasem zaboli, ale mimo wszystko kocham to
czesto macie bóle "okresowe" w ciagu dnia? bo mnie dzis juz 3 razy podbrzusze tak dziwnie bolaloWiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2014, 17:59
celia lubi tę wiadomość
Monis
[/link]
-
nick nieaktualnyPisalam do Lanusi, nie ma internetu ale moze w weekend juz bedzie miec to sie odezwie, u niej wszystko ok, tylko dokucza jej rwa kulszowa, w piatek ma miec wizyte a 16 lipca zdejmuja jej pessar!
Monia ja mam tez czesto bole w podbrzuszu takie okresowe dzis to az mi na lewa noge promieniowal ten bolMoni&, Magda2013 lubią tę wiadomość
-
mOnia mnie czasem pobolewa jak na okres.. Ale to chwilę i puszcza. Teraz zaczęły mnie boleć krzyże. W ogóle nie wiem co ze sobą zrobić z tego gorąca.. Wydaje mi się, ze zaraz się rozpadnę...
Jeszcze się wku**** bo nie przyjęli mojego wniosku o macierzyński, bo oczywiście mój pracodawca nie przesłał potrzebnego dokumentu. K*** ile można się prosić.... -
nick nieaktualnyCelia trzymam kciuki zeby dzidzia sie obrocila jeszcze.. Ja bym nue chciala tam zadnej ingerencji, chociaz nie wiem jak to wyglada nawet
Seneka powodzenia jutro na wizycie!
Dobrze ze u Lanusi wszystko ok..
Ja tez mam bole okresowe, zwlaszcza rano ale nie sa mega mocne..Moni&, seneka, celia, Dodi lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyTeraz mowili w wiadomosciach o tej sprawie z chazanem i ja wbrew temu co pisalyscie nie widze winy matki! Ona nie zostala poinformowana o granicy wieku ciazy kiedy mozna ja usunac a doktorek zlecal non stop jakies badania ze w koncu minal 24tc po ktorym aborcja jest prawnie zakazana. Ktos sie madrze wypowiedzial ze najlepsza kara byloby zeby chazan spedzil 2 miesiace z dzieckiem i matka - dziecko bardzo cierpi, nie ma nawet powiek !
Aggie, mala_mi, Dodi lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Kamilka ale kobieta ktora jest juz matka i w ogole powinna wiedziec takie rzeczy bynajmniej ja takimi rzeczami sie interesuje poza tym skoro zlecal badania itp itd to ja i tak byma zasiegnela innej porady ginekologicznej dla mnie niewiedza nie jest zadna wymowka i jak dla mnie ona nie jest ofiara poza tym tle sie trabi o tych aborcjach ze na pewno nie raz uslyszala do kiedy mozna usnunac
MILA, celia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNinkapa zgadzam si z Toba..
No o tych sterylnych warunkach ja wiem, nie uńiknie sie wiadomo wszystkich bakterii, ale takie podstawowe jak pranie rzeczy z ktorymi dziecko ma kontkt zwlaszcza na poczatku wydaje mi sie normalne.
Rozmawialam kwidys z takim fajnym sprzedawca, powiedzial ze sciagajac pokrowiec z materaca kokos gryka to zalozyc go to juz masakra.. I nie wiem czy wyprac, czy tylko przetrzec gabkacelia lubi tę wiadomość