X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie ;)
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie ;)

Oceń ten wątek:
  • ninkapa Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Celia a ja wlasnie jesli trzeba bedzie to zdecyduje sie na ten obrot mnie przeraza cesarka a na yt sobie puszczalam filmiki z takiego obracania i wydajnie mi sie ze warto no ale kazda zrobi jak uwaza no i takie obracanie wykonuje sie po 37tyg ciazy bo ciaza musi byc donoszona w razie czego zeby moc zareagowac i w najgorszym wypadku przeprowadzic cc

celia lubi tę wiadomość

relgh371blt2rdpa.png

relgsg18glt7yrrj.png

1usa9vvjzcjrn0lc.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2014, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agapast wrote:
    zastanawiałyście się na tym żelem położniczym w trakcie porodu? słyszalyście jakieś opinie na ten temat?

Masz na mysli Natalis? Rozmawialam z polozna o nim jak byla wczoraj i powiedziala ze odbierala wprawdzie porod z tym zelem i poszlo "sprytnie" ale nie jest w stanie wykluczyc ze bez zelu poszloby rownje dobrze. Zel pomaga w porodzie bo zmiejsza tarcie wychodzacej glowki szczegolnie u kobiet ktore maja malo wydzieliny, ja poki co na ilosc nie narzekam wiec narazie nie kupuje zelu bo jest drogi :/ a zeby potwierdzic jego dzialanie trzeba by odebrac ten sam porod z zelem i bez czyli dwa razy a to niemozliwe ;)

• agapast Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak, o ten żel mi chodzi, pewnie są różne nazwy. ciekawa jestem, może też kwestia nastawienia, może działa tak że sie nastawiasz, że ma pomóc i myślisz, że pomaga:) muszę pogadać z położną.

Camille87 lubi tę wiadomość

Michałek urodził się 10 sierpnia 2014 <3 <3 <3
  • seneka Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    celia wrote:
    Dziewczyny już po wizycie i niestety mój szkrab wciąż ułożony miednicowo :(
    A to mały uparciuch, przez całą ciążę do końca maja była ułożona główką w dół ;)

Muszę się niestety zapisać na cc, bo jakoś obracania zewnętrznego się boję. Wydaje mi się, że może to być przyczyną jakiś mechanicznych uszkodzeń ... jak myślicie?

Jutro i ja mam wizyte i moj mały głowką w dól jest ułożony.A niby już po 35 tyg. mało się zdarza że dziecko się obróci a jednak.
    Mój mąż twierdzi że się przekręcił.

amela, Moni&, Dodi lubią tę wiadomość

qq873e5erivgw16d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2014, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga dokladnie, pewnie efekt placebo tez jest ;-)

• amela Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seneka trzymamy kciuki za jutrzejsza wizyte !! Na którą masz?

ex2btrd8qii9i9cu.png
    http://avatars.zapodaj.net/images/1e838c757e81.gif
  • seneka Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na 17. i mam nadzieję że się dowiem co nie co, jestem ciekawa co powie mi lekarz na te moje bóle.

qq873e5erivgw16d.png
  • kada24 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    do dodi napisalam i odezwie sie na dniach bo ma dom do ogarniecia bo miala remont hehe

Dodi lubi tę wiadomość

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    countdown-1431234000z1455429600zp.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• Moni& Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kada, Sylka sliczne brzusie!:)
    Seneka powodzenia na jutrzejszej wizycie.
    a u mnie sie rozpadalo na dobre. tak jakby nie moglo byc 25 stopbi i słonko, albo upał ze zyc sie nie da albo leje. sory taki mamy klimat :P

Sylka lubi tę wiadomość

Monis
    relgi09k3028465t.png[/link]
    8b9686f91d.png
  • Moni& Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    celia dobrze ze wszystko ok na wizycie. ja bym sie nie zdecydowala na mechaniczny obrót, wolalabym juz cc.
    sylka mój mały tez sie tak dzis rozpycha ze az czasem zaboli, ale mimo wszystko kocham to <3

czesto macie bóle "okresowe" w ciagu dnia? bo mnie dzis juz 3 razy podbrzusze tak dziwnie bolalo

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2014, 17:59

celia lubi tę wiadomość

Monis
    8b9686f91d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2014, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pisalam do Lanusi, nie ma internetu ale moze w weekend juz bedzie miec to sie odezwie, u niej wszystko ok, tylko dokucza jej rwa kulszowa, w piatek ma miec wizyte a 16 lipca zdejmuja jej pessar!

Monia ja mam tez czesto bole w podbrzuszu takie okresowe dzis to az mi na lewa noge promieniowal ten bol :(

Moni&, Magda2013 lubią tę wiadomość

• Sylka Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mOnia mnie czasem pobolewa jak na okres.. Ale to chwilę i puszcza. Teraz zaczęły mnie boleć krzyże. W ogóle nie wiem co ze sobą zrobić z tego gorąca.. Wydaje mi się, ze zaraz się rozpadnę...
    Jeszcze się wku**** bo nie przyjęli mojego wniosku o macierzyński, bo oczywiście mój pracodawca nie przesłał potrzebnego dokumentu. K*** ile można się prosić....

f2w39jcgqwt6nja8.png
    relg3e5e7k7mhx6f.png
  • Moni& Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to dobrze ze u Lanusi wszystko ok:)
    Sylwia to Twoj pracodawca nie fair postapil bo Ciebie czas goni i chcesz miec wszystko czatno na bialym zadzwon i mu przypomnij o tym.

Monis
    8b9686f91d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2014, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Celia trzymam kciuki zeby dzidzia sie obrocila jeszcze.. Ja bym nue chciala tam zadnej ingerencji, chociaz nie wiem jak to wyglada nawet :P
    Seneka powodzenia jutro na wizycie!

Dobrze ze u Lanusi wszystko ok..

Ja tez mam bole okresowe, zwlaszcza rano ale nie sa mega mocne..

Moni&, seneka, celia, Dodi lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2014, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ten obrot zewnetrzny ja widzialam na tlc w porodowce chyba :)
    Sylka, kurde wspolczuje jeszcze tylko nerwow ci z praxodawca brakuje :/ mam nadzieje ze gosc w koncu wysle te papiery i w czas bedziesz miala ten macierzynski!

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2014, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz mowili w wiadomosciach o tej sprawie z chazanem i ja wbrew temu co pisalyscie nie widze winy matki! Ona nie zostala poinformowana o granicy wieku ciazy kiedy mozna ja usunac a doktorek zlecal non stop jakies badania ze w koncu minal 24tc po ktorym aborcja jest prawnie zakazana. Ktos sie madrze wypowiedzial ze najlepsza kara byloby zeby chazan spedzil 2 miesiace z dzieckiem i matka - dziecko bardzo cierpi, nie ma nawet powiek ! :-(

Aggie, mala_mi, Dodi lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2014, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pierzecie pokrowce z materacy?

• ninkapa Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamilka ale kobieta ktora jest juz matka i w ogole powinna wiedziec takie rzeczy bynajmniej ja takimi rzeczami sie interesuje poza tym skoro zlecal badania itp itd to ja i tak byma zasiegnela innej porady ginekologicznej dla mnie niewiedza nie jest zadna wymowka i jak dla mnie ona nie jest ofiara poza tym tle sie trabi o tych aborcjach ze na pewno nie raz uslyszala do kiedy mozna usnunac

MILA, celia lubią tę wiadomość

relgh371blt2rdpa.png

relgsg18glt7yrrj.png

1usa9vvjzcjrn0lc.png[
  • ninkapa Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda ja nie pralam i nie zamierzam prac....
    Cos mi sie o uszy obila ze dziecku tez takich sterylnych warunkow nie mozna organizowac bo inaczej bedzie wszystko lapal a poza tym w wiekszosci nie wyelminujemy z powietrza....

celia lubi tę wiadomość

relgh371blt2rdpa.png

relgsg18glt7yrrj.png

1usa9vvjzcjrn0lc.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2014, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ninkapa zgadzam si z Toba..

No o tych sterylnych warunkach ja wiem, nie uńiknie sie wiadomo wszystkich bakterii, ale takie podstawowe jak pranie rzeczy z ktorymi dziecko ma kontkt zwlaszcza na poczatku wydaje mi sie normalne.
    Rozmawialam kwidys z takim fajnym sprzedawca, powiedzial ze sciagajac pokrowiec z materaca kokos gryka to zalozyc go to juz masakra.. I nie wiem czy wyprac, czy tylko przetrzec gabka

celia lubi tę wiadomość

‹‹ 1489 1490 1491 1492 1493 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ