X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie ;)
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie ;)

Oceń ten wątek:
  • kada24 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej słoneczka ja dopiero wstałam wyspalam się he tylko raz w nocy wstałam na siku i nawet katar mi nie przeszkadzał he a tabletki na gardło pomogły he

Moni&, celia, Sylka, Dodi lubią tę wiadomość

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    countdown-1431234000z1455429600zp.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• Moni& Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kads to dobrze ze juz sie dobrze czujesz, czasem jednak warto isc do lekarza:))

Monis
    relgi09k3028465t.png[/link]
    8b9686f91d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2014, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny!
    Monia mi tez sie nie chce wychdozic i z kims spotykac.. Ale Kama ma racje, pozniej to juz dopiero nie bedzie tak czasu. Chociaz ja sie ludze, ze na spacerkach bede sie spotykala z kims :P

Chyba moj synek zszedl nizej, tak mnie bolalo teraz, musisal tam mocno na dole naciskac nie wiem, ale mie wiem tak wczesniej

Ja dzisiaj wyczyszcze wklad lozeczka i pare maskotek, poprasuje reszte ubranek :) potem Tylko dopakowac meza musze, kupic gaziki do pepka, bo mam ale takie platki a to chyba tylko do oczu sie nadaja.

Mi taka pogoda odpowiada :) dzisiaj bez slonca, chlodnawo ale narazie nie pada :D

Moni&, celia, mala_mi, Kasieńka:), Sylka, Dodi lubią tę wiadomość

• kada24 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dużo lepiej he wogole wczoraj to widziałam wczoraj jak mój syn próbuje wyjść z lewej strony he tak kopał noga ze szok takie fale nie widziałam nigdy tak hehe a dziś po lewej stronie jest ułożony bo krzywy brzuch hr

Moni& lubi tę wiadomość

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    countdown-1431234000z1455429600zp.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• celia Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć kochane :)

Moniś co do spotkań, doskonale Cię rozumiem. Wczoraj widziałam się z koleżanką i strasznie nie chciało mi się iść :P Najchętniej robiłabym audiencje u siebie co by nie musieć wychodzić ;D :P

Kada super, że lepiej się czujesz. Odpoczywaj :)

Ja też dziś popiorę kocyki, pościel, pieluszki i może spakuję torbę :) Planowałam po 37tc wziąć się za gruntowne porządki, a tu widmo cc. Pewnie nie będzie wskazane wywoływanie porodu z wyznaczoną datą cc :/

U nas piękne chmury, można oddychać, żyć nie umierać :D :D :D

Moni&, Magda2013, mala_mi, MILA, Kasieńka:), Sylka, Dodi lubią tę wiadomość

p19ucsqvqom8u4oa.png
    wnid9vvjzm38tk1g.png
  • Moni& Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no zobaczymy jak to bedzie z tymi spacerkami:P fajbie by miec kolezanke w tym samym wieku ciazy i potem chodzic na spacerki:P
    a ja sie wyleguję bo sie wykąpałam.
    Daria ja ostatnio coraz czesciej odczuwam klucia na dole i jak sie synek rozpycha tak nisko czuc

Monis
    8b9686f91d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2014, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja i tak mysle ze chodzac z bablem na spacer moge sie spotkac z niedzieciata kolezanka :P moze nie bedzie tak zle z tym wychodzeniem :)
    Monia to nie byly klucia. Klucia to ja tez mam, to byl bol taki dziwny, nie mialam go wczesniej, maly sie wiercil i na dole co jakis czas tak mnie walilo i sciskalo.. Pomyslalam ze to skurcze, ale za krotko trwaly, mysle ze to maly tam sie pcha :P

Dodi lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2014, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja sobie poczytalam ksiazke o macierzynstwie ktora dostalam od meza pod choinke ;-)
    Co do spotkan to zalezy od kolezanek, wiem ze moja siostra po urodzeniu dzieci stracila duzo kolezanek bo juz nje mogla wyjsc na piwo czy gdzies a byla dosc mloda wiec jej kolezanki mialy fiu bzdziu w glowie i nie interesowaly ich dzieci :/ ja zauwazylam tez ze im blizej porodu tym rzadziej spotykamy sie ze znajomymi ktorym nie wychodzi in vitro, chyba zaczyna ich bolec widok mojego brzuszka.. trudno ja najchetniej tez bym siedziala w domu i nigdzie nie wychodzila :P

Ja nie wiem co dzis bede robila, wszystko mam juz gotowe, chyba posegreguje ubranka w szafie rozmiarami :-)

celia, Dodi lubią tę wiadomość

• Moni& Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurde teraz ogladam moje zamowienie z doz.pl i mialam zamowilam butelki ze smoczkiem +0 a dostalam do jednej butelki +1 a do drugiej kd 3 miesiaca :/

Monis
    8b9686f91d.png
  • Magda2013 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :) u nas caly czas goraco i slonce swieci,chociaz wieje przyjemny wiaterek.

Monia fajnie ze sobie pogadasz z kolezankami :) ja moja kolezanke zapraszam do siebie od pol roku a ona ciagle ma jakies wymowki..a to praca na popoludniu..a to nadgodziny. Wydaje mi sie ze jak sie dowiedziala ze jestem w ciazy to wogole mnie unika. A ona tez starala sie o dziecko,nie wiem czy jeszcze sie staraja i jest w moim wieku.
    Kada super :)
    Seneka powodzenia na wizycie :)

Tez bym cos porobila ale nie wiem co :D w sumie to zostalo tylko lozeczko do poscielenia ale to zostawiam na koniec,bo musze je jeszcze raz przetrzec.
    Hmm..moze poodkurzam ?

MILA, Sylka, Dodi lubią tę wiadomość

mjvydf9hx78lq90r.png
    822_20150427_223558.png
  • Magda2013 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia a nie mozesz isc wymienic ?

mjvydf9hx78lq90r.png
    822_20150427_223558.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2014, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila tez mysle ze znajomym przykro i dlatego pozniej sie kontakt urywa..
    Ja podejrzewam, ze raz na jakis czas z paroma kolezankami sie spotkam na spacerze.. Mam nadzieje, ze nie bede uwiazana w domu. Gorzej w at, ale wytrzymam..
    Rozmawialam z mezem wczoraj i juz planowalismy ta gore jak zrobimy, az sie doczekac nie moge :D

Monia no to lipa. Musisz miec smoka od 0 bo slabiej mleko leci..

Sylka, Dodi lubią tę wiadomość

• MILA Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od którego tygodnia pakujecie torbę ??

f2wlwn15lxmguqd1.png
  • Moni& Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W sumie to mogą zostac beda na póżniej, bede musiała dokupic smoczek do butelki canpola ale juz nie zamówie w aptece.
    Magda pewnie koleżanka jest zazdrosna albo jej smutno ze jeszcze im sie nie udało, jak tez bedzie w ciąży to zobaczysz przyleci do Ciebie w podskokach! :)
    Daria fajnie ze macie w planach juz remoncik, ah jak to fajnie wić swoje gniazdko:) Mysmy sie tak cieszyli jak przeprowadzaliśmy sie do wynajmowanego mieszkania, i bylismy sami cudoownie no ale trzeba sie pomeczyc jeszcze troche z rodzicami a potem spadac z tej ............... Polski :P

celia lubi tę wiadomość

Monis
    8b9686f91d.png
  • Magda2013 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mila ja mam juz spakowana chyba od 1,5 tyg :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2014, 09:38

mjvydf9hx78lq90r.png
    822_20150427_223558.png
  • Moni& Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mila ja juz zaczełam torbe pakować, bo na tym etapie to różnie bywa :P

Monis
    8b9686f91d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2014, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz tez zaczelam pakowac jakies 2 tyg temu.. Teraz moja juz dopakwoana, synka od wczoraj. Jedyni rzeczy meza wrzucic musze i jakies batony :P

• amela Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :) u mnie godzina wstawania to 9 :D juz od jakiegos czasu bedze sie o tej godzinie !

Kamilka jak ja bym tak chciała jak Ty, ja nie mam jeszcze nawet gotowego pokoiku...wszystko na ostatnią chwile :(

Kada dobrze ze juz lepiej się czujesz !

U mnie dziś chłodniej i sporo chmur, mozna odetchnąć od tych upałów
    Wczoraj kupiłam sobie innch krem na opuchnięte nogi, może bedzie lepszy.

Ja musze dokończyć pakować Nelki torbe.

Camille87, celia, Kasieńka:), Sylka, Dodi lubią tę wiadomość

ex2btrd8qii9i9cu.png
    http://avatars.zapodaj.net/images/1e838c757e81.gif
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2014, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia Twoje zamowienie pakuja pracownicy apteki w ktorej odbierasz to sa tylko ludzie i mogli sie pomylic - zawsze sprawdzam czy sie wszystko zgadza a jak cos to idz do apteki i wymień.

A dzis w nocy to mnie taki skurcz zlapal ze najpierw mi sie przysnil a pogem wyłudził ze snu :/ ledwo wstalam do lazienki a sapalam jak parowoz :(
    Wogole to mi sie agapast snila ale nie pamietam dokladnie co :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2014, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz torbe mam spakowana dla siebie i druga dla Kuby :-)

Amela ale lada moment skonczycie domek i to ja bede zazdroscic ;-)

amela, Dodi lubią tę wiadomość

‹‹ 1491 1492 1493 1494 1495 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ