X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie ;)
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie ;)

Oceń ten wątek:
  • kada24 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej słoneczka ja dopiero wstałam wyspalam się he tylko raz w nocy wstałam na siku i nawet katar mi nie przeszkadzał he a tabletki na gardło pomogły he

Moni&, celia, Sylka, Dodi lubią tę wiadomość

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    countdown-1431234000z1455429600zp.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• Moni& Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kads to dobrze ze juz sie dobrze czujesz, czasem jednak warto isc do lekarza:))

Monis
    relgi09k3028465t.png[/link]
    8b9686f91d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2014, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny!
    Monia mi tez sie nie chce wychdozic i z kims spotykac.. Ale Kama ma racje, pozniej to juz dopiero nie bedzie tak czasu. Chociaz ja sie ludze, ze na spacerkach bede sie spotykala z kims :P

Chyba moj synek zszedl nizej, tak mnie bolalo teraz, musisal tam mocno na dole naciskac nie wiem, ale mie wiem tak wczesniej

Ja dzisiaj wyczyszcze wklad lozeczka i pare maskotek, poprasuje reszte ubranek :) potem Tylko dopakowac meza musze, kupic gaziki do pepka, bo mam ale takie platki a to chyba tylko do oczu sie nadaja.

Mi taka pogoda odpowiada :) dzisiaj bez slonca, chlodnawo ale narazie nie pada :D

Moni&, celia, mala_mi, Kasieńka:), Sylka, Dodi lubią tę wiadomość

• kada24 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dużo lepiej he wogole wczoraj to widziałam wczoraj jak mój syn próbuje wyjść z lewej strony he tak kopał noga ze szok takie fale nie widziałam nigdy tak hehe a dziś po lewej stronie jest ułożony bo krzywy brzuch hr

Moni& lubi tę wiadomość

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    countdown-1431234000z1455429600zp.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• celia Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć kochane :)

Moniś co do spotkań, doskonale Cię rozumiem. Wczoraj widziałam się z koleżanką i strasznie nie chciało mi się iść :P Najchętniej robiłabym audiencje u siebie co by nie musieć wychodzić ;D :P

Kada super, że lepiej się czujesz. Odpoczywaj :)

Ja też dziś popiorę kocyki, pościel, pieluszki i może spakuję torbę :) Planowałam po 37tc wziąć się za gruntowne porządki, a tu widmo cc. Pewnie nie będzie wskazane wywoływanie porodu z wyznaczoną datą cc :/

U nas piękne chmury, można oddychać, żyć nie umierać :D :D :D

Moni&, Magda2013, mala_mi, MILA, Kasieńka:), Sylka, Dodi lubią tę wiadomość

p19ucsqvqom8u4oa.png
    wnid9vvjzm38tk1g.png
  • Moni& Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no zobaczymy jak to bedzie z tymi spacerkami:P fajbie by miec kolezanke w tym samym wieku ciazy i potem chodzic na spacerki:P
    a ja sie wyleguję bo sie wykąpałam.
    Daria ja ostatnio coraz czesciej odczuwam klucia na dole i jak sie synek rozpycha tak nisko czuc

Monis
    8b9686f91d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2014, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja i tak mysle ze chodzac z bablem na spacer moge sie spotkac z niedzieciata kolezanka :P moze nie bedzie tak zle z tym wychodzeniem :)
    Monia to nie byly klucia. Klucia to ja tez mam, to byl bol taki dziwny, nie mialam go wczesniej, maly sie wiercil i na dole co jakis czas tak mnie walilo i sciskalo.. Pomyslalam ze to skurcze, ale za krotko trwaly, mysle ze to maly tam sie pcha :P

Dodi lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2014, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja sobie poczytalam ksiazke o macierzynstwie ktora dostalam od meza pod choinke ;-)
    Co do spotkan to zalezy od kolezanek, wiem ze moja siostra po urodzeniu dzieci stracila duzo kolezanek bo juz nje mogla wyjsc na piwo czy gdzies a byla dosc mloda wiec jej kolezanki mialy fiu bzdziu w glowie i nie interesowaly ich dzieci :/ ja zauwazylam tez ze im blizej porodu tym rzadziej spotykamy sie ze znajomymi ktorym nie wychodzi in vitro, chyba zaczyna ich bolec widok mojego brzuszka.. trudno ja najchetniej tez bym siedziala w domu i nigdzie nie wychodzila :P

Ja nie wiem co dzis bede robila, wszystko mam juz gotowe, chyba posegreguje ubranka w szafie rozmiarami :-)

celia, Dodi lubią tę wiadomość

• Moni& Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurde teraz ogladam moje zamowienie z doz.pl i mialam zamowilam butelki ze smoczkiem +0 a dostalam do jednej butelki +1 a do drugiej kd 3 miesiaca :/

Monis
    8b9686f91d.png
  • Magda2013 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :) u nas caly czas goraco i slonce swieci,chociaz wieje przyjemny wiaterek.

Monia fajnie ze sobie pogadasz z kolezankami :) ja moja kolezanke zapraszam do siebie od pol roku a ona ciagle ma jakies wymowki..a to praca na popoludniu..a to nadgodziny. Wydaje mi sie ze jak sie dowiedziala ze jestem w ciazy to wogole mnie unika. A ona tez starala sie o dziecko,nie wiem czy jeszcze sie staraja i jest w moim wieku.
    Kada super :)
    Seneka powodzenia na wizycie :)

Tez bym cos porobila ale nie wiem co :D w sumie to zostalo tylko lozeczko do poscielenia ale to zostawiam na koniec,bo musze je jeszcze raz przetrzec.
    Hmm..moze poodkurzam ?

MILA, Sylka, Dodi lubią tę wiadomość

mjvydf9hx78lq90r.png
    822_20150427_223558.png
  • Magda2013 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia a nie mozesz isc wymienic ?

mjvydf9hx78lq90r.png
    822_20150427_223558.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2014, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila tez mysle ze znajomym przykro i dlatego pozniej sie kontakt urywa..
    Ja podejrzewam, ze raz na jakis czas z paroma kolezankami sie spotkam na spacerze.. Mam nadzieje, ze nie bede uwiazana w domu. Gorzej w at, ale wytrzymam..
    Rozmawialam z mezem wczoraj i juz planowalismy ta gore jak zrobimy, az sie doczekac nie moge :D

Monia no to lipa. Musisz miec smoka od 0 bo slabiej mleko leci..

Sylka, Dodi lubią tę wiadomość

• MILA Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od którego tygodnia pakujecie torbę ??

f2wlwn15lxmguqd1.png
  • Moni& Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W sumie to mogą zostac beda na póżniej, bede musiała dokupic smoczek do butelki canpola ale juz nie zamówie w aptece.
    Magda pewnie koleżanka jest zazdrosna albo jej smutno ze jeszcze im sie nie udało, jak tez bedzie w ciąży to zobaczysz przyleci do Ciebie w podskokach! :)
    Daria fajnie ze macie w planach juz remoncik, ah jak to fajnie wić swoje gniazdko:) Mysmy sie tak cieszyli jak przeprowadzaliśmy sie do wynajmowanego mieszkania, i bylismy sami cudoownie no ale trzeba sie pomeczyc jeszcze troche z rodzicami a potem spadac z tej ............... Polski :P

celia lubi tę wiadomość

Monis
    8b9686f91d.png
  • Magda2013 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mila ja mam juz spakowana chyba od 1,5 tyg :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2014, 09:38

mjvydf9hx78lq90r.png
    822_20150427_223558.png
  • Moni& Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mila ja juz zaczełam torbe pakować, bo na tym etapie to różnie bywa :P

Monis
    8b9686f91d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2014, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz tez zaczelam pakowac jakies 2 tyg temu.. Teraz moja juz dopakwoana, synka od wczoraj. Jedyni rzeczy meza wrzucic musze i jakies batony :P

• amela Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :) u mnie godzina wstawania to 9 :D juz od jakiegos czasu bedze sie o tej godzinie !

Kamilka jak ja bym tak chciała jak Ty, ja nie mam jeszcze nawet gotowego pokoiku...wszystko na ostatnią chwile :(

Kada dobrze ze juz lepiej się czujesz !

U mnie dziś chłodniej i sporo chmur, mozna odetchnąć od tych upałów
    Wczoraj kupiłam sobie innch krem na opuchnięte nogi, może bedzie lepszy.

Ja musze dokończyć pakować Nelki torbe.

nick nieaktualny, celia, Kasieńka:), Sylka, Dodi lubią tę wiadomość

ex2btrd8qii9i9cu.png
    http://avatars.zapodaj.net/images/1e838c757e81.gif
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2014, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia Twoje zamowienie pakuja pracownicy apteki w ktorej odbierasz to sa tylko ludzie i mogli sie pomylic - zawsze sprawdzam czy sie wszystko zgadza a jak cos to idz do apteki i wymień.

A dzis w nocy to mnie taki skurcz zlapal ze najpierw mi sie przysnil a pogem wyłudził ze snu :/ ledwo wstalam do lazienki a sapalam jak parowoz :(
    Wogole to mi sie agapast snila ale nie pamietam dokladnie co :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2014, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz torbe mam spakowana dla siebie i druga dla Kuby :-)

Amela ale lada moment skonczycie domek i to ja bede zazdroscic ;-)

amela, Dodi lubią tę wiadomość

‹‹ 1491 1492 1493 1494 1495 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Masz objawy duszności wydechowej, ale nie jesteś zdiagnozowany? Lekarz online może pokierować Cię dalej

Duszność wydechowa utrudnia oddychanie, szczególnie podczas wydychania powietrza. Uczucie braku tchu może budzić niepokój. Jeśli doświadczasz takich objawów, a diagnoza wciąż nie jest postawiona, warto skonsultować się z lekarzem. Konsultacja online to szybki sposób na omówienie symptomów, uzyskanie wstępnej oceny i wskazówek dotyczących dalszej diagnostyki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ