X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie ;)
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie ;)

Oceń ten wątek:
  • amela Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też nie piore nigdy nowych rzeczy :)
    Burza przeszła bokiem :D
    Kada a boli Cie przy tym brzuch ? uważaj na siebie !

Magda2013 lubi tę wiadomość

ex2btrd8qii9i9cu.png
    http://avatars.zapodaj.net/images/1e838c757e81.gif
  • celia Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja piorę kupione rzeczy, bo nie lubię takiego sklepowego zapachu. No i oczywiście jak mi moja wyobraźnia podpowie jak ludzie przymierzali i dotykali... to wolę wrzucić do pralki ;D
    Ale to każdy ma swoje jakieś dziwne zboczenia, ja mam m.in. takie ;D :P

Daria, właśnie gotuje mi się bób :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2014, 15:58

Ruda27 lubi tę wiadomość

p19ucsqvqom8u4oa.png
    wnid9vvjzm38tk1g.png
  • kada24 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no spina mi sie i twardnieje

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    countdown-1431234000z1455429600zp.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• amela Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj Kada to nie forsuje się i lez

ex2btrd8qii9i9cu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2014, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mysle ze co innego pranie dla tak wrazliwej skory dziecka a dla doroslego czlowieka.
    Ludzie w sklepie majaca te ubranka dotykaja, rozciagaja.. A napewno nie kazdy ma czyste rece, woele bakterii na tym jest chocby przy produkcji, czy przewozeniu.. Nie zalozylabym w zyciu dziecku tak malemu niewypranego ubranka.
    Nie mowie od nadsterylnosci, ale jednak trzeba troche sie przylozyc na przyjscie tak malej wrazliwej istoty.. I tak jest skazane na bakterie i inne swinstwa, chocby w domu, na dworze itd..
    Kazdy robi jak uwaza, ale ja sie zgadzam z Celia. Nie widze w tym problemu zeby to wypac czy wyczyscic cos na czym dziecko bedzie bezpiscierdnio siedzialo czy lezalo.. Zwlaszcza trzeba zauwayc ze dzieci dotykaja wszystkiego a pozniej biora to do buzi, wiec sory ale macajac takiego miska ze sklepu, ktory lezal tam pol roku czy iles to nie powie mi nikt ze to zdrowe.. I nie chodzi mi o pozniejsze dzieci, bo wtedy nie bede tak prala bo przeciez bedzie w prezencie dostawal, ale chodzi o pierwsze dni dziecka..
    Ale sie rozpisalam :P

Celia smacznego bobbu :) ja moze pozniej ugotuje jak mama wroci :D
    Zjadlam wczesniej frytki i poszlam spac :P
    Teraz chce do sklepu isc bo mam smaka na jakies slodkosci a nie mam :(

celia, MILA lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2014, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej my bylismy na miescie, odebralam zwolnienie lekarsie zawiozlam do zusu i zapytalam o ten ewus i dowiedzialam sie ze system jest niedopracowany, tzn nie przewidzieli sytuacji ze kobieta w ciazy moze byc na zwolnieniu pobierac zasilek a nie miec zatrudnienia :P czyli ubezpieczona jestem ale nie w ewus :P tyle milionow na ten system poszlo i doopa!

Kupilam stojak pod wanienke ale troche lipa, bo sie buja i jak na moje oko niezbyt sie zgrywa z wanienka :/ ale maz podrasuje i bedzie ok!
    Daria pytalas o inne kolory to fiolet byl jakby co ale ciemny i nieladny.
    Promocja na pampersy owszem byla ale tylko na rozmiary 3, 4, 5 wiec nie bralam.

Zamowilismy odkurzacz z electroluxa :-) jestem zadowolona bo na sklepie kosztowal 429zl a przy zamowieniu przez internet 343 wiec prawie 100zl w kieszenie a odkurzacz fajny bezworkowy ;-)

Co do prania to ja poki co wypralam wszystko wlacznke z tym wkladem do fotelika i gondoli, miski tez wypralam, uwazam jak Daria ze na te pare tygodni czy miesiecy warto prac ale docelowo i tak nie bede chowac go nadsterylnie - mam psa ktory na pewno nie bedzie izolowany od dziecka!

I kupilam truskawki szamam z makaronem :D

celia, Ruda27, Dodi lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2014, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila jejku a ja tak chce truskawki :( pare dnj juz nie jadlam i dzisiaj mam smaka.. Smacznego!
    Ja czekam na mame i przejdziemy sie razem do sklepu :)

Dzieki za cynk o kolorach pojemniczkow. Moze znajde w pepco jakis inny
    Kamila to ten odkurzac dlugi taki? Do reki? To chyba taki co ma moja siostra i jest mega zadowlona, chociaz zlamal jej sie to planuje drugi ten sam kupic. A trafiliscie na super okazje, 1oo taniej to juz cos :)

Camille87 lubi tę wiadomość

• celia Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny w rossmanie z kartą jest promocja na pampersy 1 43,99zł za 78 sztuk. Chyba się opłaca, prawda?

p19ucsqvqom8u4oa.png
    wnid9vvjzm38tk1g.png
  • amela Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mówie że nie piore ubranek czy misiów, bo piore, takiego sklepowego bym nie założyła dziecku, chodziło mi tu bardziej o rzeczy dla mnie, jak kupuje to nie piore bo mi się po prostu nie chce.

U mnie już truskawek nigdzie prawie nie ma :(

Camille87 lubi tę wiadomość

ex2btrd8qii9i9cu.png
  • celia Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amela u mnie też już truskawki na wykończeniu ;) Za to dziś kupiłam śliwki :D

p19ucsqvqom8u4oa.png
    wnid9vvjzm38tk1g.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2014, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No jesli chodzi o truskawki to juz ostatnie podrygi, ja kupilam za 6, 50zl! Ale juz niedlugo koniec wiec ostatnim rzutem na tasme :-)
    Dzieki!!
    Nie odkurzacz zwykly, na kolkach, ten o ktorym Ty piszesz to miala moja tesciowa i tez byla super zadowolona ale one dosc drogie sa ..
    My zamowilismy ten:www.mediaexpert.pl/odkurzacze-standardowe/odkurzacz-electrolux-zsc-6920-supercyclon,id-3215
    Sylka jakbys byla zainteresowana moge dac opinie :P

Ruda27, Sylka, Dodi lubią tę wiadomość

• amela Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    celia ja jade jutro do carefoura bo jest promocja na pamersy 78 zł za 182 sztuki, napisane że różne rodzaje.
    jedna pieluszka wychodzi 58 gr o ile sie nie myle ?! wiec raczej się opłaca

Ruda27, celia lubią tę wiadomość

ex2btrd8qii9i9cu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2014, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    celia wrote:
    Dziewczyny w rossmanie z kartą jest promocja na pampersy 1 43,99zł za 78 sztuk. Chyba się opłaca, prawda?

43 szt kosztuja 21,99 wiec za 44zl bedziesz miala 86szt chyba sie nie oplaca ;-)

celia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2014, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amela wrote:
    Ja nie mówie że nie piore ubranek czy misiów, bo piore, takiego sklepowego bym nie założyła dziecku, chodziło mi tu bardziej o rzeczy dla mnie, jak kupuje to nie piore bo mi się po prostu nie chce.

U mnie już truskawek nigdzie prawie nie ma :(

A to ja tez nie piore dla siebie :P no cbyba ze bielizna ;-)

amela, celia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2014, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie boje ze truskawk tez nie znajde, ale kupie cos innego moze arbuza, albo jak Celia sliwki :D mam smaka na jakies mokre owoce :P
    Anita ja nie mowie ze Ty tak powiedzialas, ale ogolnie o tym praniu :P

Celia 43 szt tych 1 kosztuja ok 23 zl nie? Ja mam tylko 1 paczke bo mysle ze lepiej pozniej w te 2 zainwestowac..

amela, celia, Camille87 lubią tę wiadomość

• amela Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    uuu to żadna promocja w tym rossmanie :/

ex2btrd8qii9i9cu.png
  • celia Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to faktycznie nie pobiegnę do rossmana ;)

Dziewczyny na czerwcówkach napisały, że Monalisa się obudziła :D :D :D

Magda2013, Camille87, amela, Ruda27, Aggie, Dodi lubią tę wiadomość

p19ucsqvqom8u4oa.png
    wnid9vvjzm38tk1g.png
  • Magda2013 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, MonaLisa sie obudzila z czerwcowek :)

MILA, Ruda27, celia, Aggie, Dodi lubią tę wiadomość

mjvydf9hx78lq90r.png
    822_20150427_223558.png
  • MILA Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie przed chwilą też na czerwcówkach byłam - ale super !! :-D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2014, 17:06

celia lubi tę wiadomość

f2wlwn15lxmguqd1.png
  • MILA Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja nie należe w ogóle do pedantek i nie lubię hipohondryków ale uważam że pierwsze pranie trzeba zrobić. POtem już nie. Ale dziewczyny czy nie pierzecie ciuszków dla dzieci? też pierzecie. Uważam ze maskotki które tak slicznie będa zdobiły łóżeczko dziecka wcześniej leżały nie wiadomo gdzie i kto je macał i jakimi rękami i ile razy spadł itd. Jest w nich kurz i brud. Ja wyprałam też pokrowiec z fotelika, bo brzydko pachniał i uważam że tez bóg wie gdzie się walał. Nie uważam żeby to pierwsze pranie było przesadą. Co innego jak dziecko przyzwyczaja się do życia poza brzuchem i jest z nami jakiś czas, ale nie 3-4 dni po urodzeniu :-/

Ruda27, celia lubią tę wiadomość

f2wlwn15lxmguqd1.png
‹‹ 1496 1497 1498 1499 1500 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ