X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie ;)
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie ;)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2014, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To swietna wiadomosc ze Monalisa sie obudzila! Bo kada juz straszyla ze na zator płucny sie umiera :(

Daria ja pewnie dokupie newborny bo Kubus bedzie malutki ale to po porodzie sie zobaczy :-) ale to zadna promocja..

Ja sie chyba musze zdrzemnac.. ;-)

celia, Ruda27, Dodi lubią tę wiadomość

• MILA Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do pieluch to wczoraj robiłam rozeznanie również z allegro i ostatecznie w rossmanie jest paczka 43 szt za 21,99 zl i nawet oferty z allegro wychodzą więcej, więc w rosmanie i tak lepiej kupić np 3paczki po 43 szt i i tak wyjdzie najtaniej :-)
    65,97zł za 129 pieluch . I tez uwazam nie opłaca mi się jechać do większego marketu bo tam jest promocja gdzie zaoszczędze kilka złotych a za paliwo więcej wydam :-? prawda ?

celia, Camille87 lubią tę wiadomość

f2wlwn15lxmguqd1.png
  • Moni& Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez mam dwie paczki newborn ale tescowych pieluszek no i dady ale juz od 3-6, chyba kupie jeszcze paczke pampersow do szpitala zeby miec bo Kacpercio raczej duzy nie bedzie max 3500 bedzie mial ale obstawiam 3200
    super wiescii ze Monalisa sie obudzila!
    ja uciekam na sppotkanie z kumpelkami :)
    aa odnosnie owocow toja ostatnio sie zajadam nektarynkami :P

celia, Ruda27, Camille87, Dodi lubią tę wiadomość

Monis
    relgi09k3028465t.png[/link]
    8b9686f91d.png
  • celia Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mila mi na maila przysłali, że promocja 78 sztuk za 43,99zł. NIc nie pisali o mniejszych paczkach, to ja już nie wiem :? ??

p19ucsqvqom8u4oa.png
    wnid9vvjzm38tk1g.png
  • kada24 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamila bo to prawda maz sie obraca w medycynie wiec wie wiec modlitwy u monalisy pomogly stał sie cud obudzila sie

celia ja kupilam bella happy 42szt za 20zl pampersow nie wiem czy bede uzywac a dady ma moja corka na noc i dostala uczylenia na nie ehh

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    countdown-1431234000z1455429600zp.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• Sylka Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe a ja się cieszę, bo chociaż z pampersami nie mam problemu :) Paczka dwójek 43 szt. kosztuje tutaj w przeliczeniu 5zł :D Mam do wyboru jeszcze Libero, zobaczę które będą lepsze ;)

Kurde ale mnie uradowała wiadomość o Monalisie :D

Kamilka fajny ten odkurzacz, też zastanawiam się nad electroluxem, ale inny model.. Mi zależy na tym żeby był cichy. Widzę, ze Twój ma 83db, ten co ja mam na oku mam 72db, ale za to mniejszą moc bo 1800W. Powiedz mi czy jest w miarę cichy ten Twój?

Ruda27, celia, Camille87, Moni&, Dodi lubią tę wiadomość

f2w39jcgqwt6nja8.png
    relg3e5e7k7mhx6f.png
  • kada24 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zobaczcie co jest w HM http://www.hm.com/pl/product/10670?article=10670-A

Ruda27 lubi tę wiadomość

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• Aggie Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OK, sorry dziewczyny za moje zale i lzy na forum z powodu kotow, ale! dla mojej wlasnej obrony, nie chce krzywdzic w zaden sposob zadnego zwierzaka, jestem za nie odpowiedzialna i musze rozwiazac sytuacje tak zeby dla oby bylo ok, a ciaza nie pomaga, na ten czas zamknelismy Kote w pralni, tam ma cieplo sucho i cicho... pozniej musimy pomyslec co dalej z Kota, mam na mysli czy bedzie bezpiecznie dla mopjego dziecka. Rozmawialam ze spora iloscia osob w temacie i powiedzieli mi ze to normalne zachowanie u Koty, poniewaz kazdy zwierzak bedzie zagrozeniem dla mlodych. Pozniej jak juz maluszki podrosna Kota ponoc nawet sama zaprosi do poznania Mlodej z kociakami, zobaczymy...

Ciesze sie ze MonaLisa obudzila sie :) jakies super dobre wiesci w ten okropny dla mnie dzien :)

Co do prania, miski wlasnie dosuszaja sie w suszarce, mialam wieszac na dworzu, ale mama stwierdzila ze tak bedzie pewniej ze nie ma zadnych bakterii :P wnetrza wozka nie piore, mam przescieradelka, a z fotelikiem... musze sprawdzic czy da sie rozebrac, jak tak to tez leci do pralki razem z wierzchem wszelkich chustawek, bujaczkow gliderow i innych pierdol. Tak dla pewnosci wlasnie ze te pierwsze tygodnie malej nie beda dla niej zbyt duzym obciazeniem, pozniej raczej nie bede tak swirowac (sama pewnie zarlam piasek z piaskownicy i zyje :P)

My kupilismy kilka miesiecy temu (w sumie chyba okolo wrzesnia takze prawie rok czasu) odkurzacz Miele S8310, fakt wykosztowalismy sie bo ponad 200 funtow (ja pierdziu cena kosmiczna byla) ale na prawde cichutki, zreszta ma fajne ustawienia, mozna po nim skakac (pan w sklepie mial 2 metry i spora nadwage i sie nie "peknal" odkurzacz), firma oczywiscie niemiecka solidna :) i przy zwierzakach jest genialna, worki calkiem wydajne na ten czas na spory dom zuzylismy 6 workow :) to tak jakby ktos byl zainteresowany :) Ja jestem bardzo zadowolona z zakupu, jak nigdy :)

Sylka, celia, Dodi lubią tę wiadomość

7a4akrhm7fw1jhk0.png
  • Sproquette Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny! :) Przyszła mi dzisiaj paczka z Polski, ale była radocha z rozpakowywania :D Pełno ciuszków, więc z tych rzeczy dokupię tylko 3-pak jakichś bodziaków z krótkim rękawkiem i 3-pak z długim, tylko takich rozpinanych na całej długości. Bo wszystkie jakie dostałam są zakładane przez główkę :)
    Znalazłam dziś na allegro fajne i tanie koszule do karmienia: http://allegro.pl/koszula-koszulka-nocna-ciazowa-do-karmienia-rozm-m-i4409938375.html
    Myślę czy nie zamówić ze 2, tutaj taniej na pewno nie kupię, a podobają mi się. Jak myślicie? :)
    Kada, musiałaś wrzucać ten link do H&M?! :D Kurcze, zaraz się napalę na milion rzeczy :D
    http://www.hm.com/pl/product/17584?article=17584-G&cm_vc=SIMILAR_TO_PD# haha zakochałam się!

celia, Camille87, Magda2013, Dodi lubią tę wiadomość

as9mJnk.jpgas9mp1.png
  • kada24 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    taaate skarpetki boskie sa heheheeh ja o pepco musze jechac po skarpetki

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2014, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kupilam truskawki! Co prawda 10zl za kilo i wcale nie sa jakies ladne, ale wazne ze zaspokoilam swoja potrzebe :D kupolam sobie jeszcze sliwki, brzoskwinie, winogrona i banany :P i paczki na jutro :P

Jej jak sie ciesze ze Monalisa sie wybudzila :) jak to przeczytlam az mi sie szklanki w oczach zrobily...
    Kamila fajny ten odkurzacz :) my narazie mamy bo od tesciowej 2 lata temu dostalosmy
    Kada boski ten kombinezonik! :D
    Ja mysle, ze moj synek bedzie spory to 1 paczka newborn wustarczy, jak cos rosmana mam blisko to mozna skoczyc :P

Sylka, celia, Camille87, Moni&, Dodi lubią tę wiadomość

• kada24 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam 2 paczki belly happy jedna na szpital a druga do domu a pozniej sie kupi 2 bo 1 nie beda pasowac

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• Sylka Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aggie z kotkami przeczekaj, myślę, że po jakimś czasie sytuacja sama się wyklaruje :*
    Co do sprzętu Miele - jest niezniszczalny :) Hmm muszę się zastanowić nad tym odkurzaczem... Tylko nie wiem czy aż tak chcę się wykosztowywać ;)

Eva wiem co to znaczy dostać paczkę z PL :) Mój mąż się zawsze ze mnie śmieje, ze cieszę się bardziej niż jak odpakowuję prezenty świąteczne :D
    A koszulka fajna, ja też mam dwie z tego typu. Tylko ja strasznie nie lubię koszuli nocnych! Nienawidzę jak mi się noga do nogi klei, dlatego wolę piżamki :P

Aggie, Camille87, amela, Moni&, Dodi lubią tę wiadomość

f2w39jcgqwt6nja8.png
    relg3e5e7k7mhx6f.png
  • Aggie Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa, fajnie tak paczke dostac :D ja jak zamawiam online cos, i mimo ze sie wie co bedzie, to ciesze sie jak szczerbaty do sucharka :P jak za malolata w avonie bylam to mi po 22 paczka przychodzila a ja czekalam mimo ze mama do lozka wysylala bo do szkoly rano :P i oczywiscie musialam odpakowac i obejrzec wszystko tego samego wieczora :P

Sylwus, dzieki :* a z tym odkurzaczem to dowalilam :P wlasnie sprawdzilam ile w pl kosztuje oO ja pieeerdziuuu!! ale fakt jest taki ze jest swietny :)
    I tez nie lubie koszul, ja w spodenkach lubie sypiac ale jakos nie znalazlam takich co by mi w okolicy brzuszka nie przeszkadzaly :P

Sylka, Camille87, Dodi lubią tę wiadomość

7a4akrhm7fw1jhk0.png
  • Sproquette Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahaha dokładnie, paczki zawsze sprawiają radochę :D Ja też nie lubię koszul, ale raczej dlatego, że mi się podciągają, zwijają i zawsze gdzieś tam uwierają, a tyłek i tak mam na wierzchu :D Ale spodenki w nocy jeszcze bardziej mnie drażnią, dlatego sypiam z reguły w majtkach i jakiejś koszulce. Ale spróbuję z tymi koszulami, bo mi się podobają :) I w kwestii karmienia wydaje mi się, że będą wygodne.

celia, Sylka, Dodi lubią tę wiadomość

as9mJnk.jpgas9mp1.png
  • Kasieńka:) Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sproquette ja zamowilam 2 takie kszule i bardzo fajne przyszly i bawelna fajna :) wiec polecam :)

celia, Dodi lubią tę wiadomość

km5skrhmrg59zoqt.png
    2nn3skjotohf1cr5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2014, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pospalam :-)
    Sylka my go ja razie tylko zamowilismy do odebrania bedzie za jakies 2-3 dni wtedy przetestuje i napisze, ale my celowo nie chcielismy takiego cichutkiego bo przy dzwieku odkurzacza dzieci chetnie zasypiaja :P poza tym w tej polce cenowej decybele przekladaja sie na moc - im cichszy tym slabszy i wybor byl ciezki..

Daria no u was to trogie truskawki, u nas tansze i nawet ladne i slodkie ale inny region Polski :-)

Eva ja dostalam paczke z Gdyni od bratowej i to tylmo pare ubranek i jak sie cieszylam to to taka paka z pl do uk musi cieszyc dopiero :D

Sylka jak takie tanie te pampersy to bys nas poratowala :P paczuszka z norwegii tez by ucieszyla ;-)

A moj pies sobie wypatrzyl dwie nowe miejscowki - pod lozeczkiem Kubusia i teraz w rogalu moim - jemu koja ciaza sluzy najlepiej :p

celia, Ruda27, Sylka, Dodi lubią tę wiadomość

• Magda2013 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa ja mam tez 2 koszule takiego rodzaju,fajnie sie je rozpina i tylko jeden cycus wychodzi ale wlasnie o to chodzi :D

Kada swietny ten kombinezonik :)

Aggie fajnie ze tak zrobiliscie. Zobaczycie pozniej jak Kota zareaguje :) ja tez lubie koty i bylo by mi smutno jak bym miala je oddac, no ale wiadomo ze dziecko wazniejsze ale nie musi byc zle ;)

Aggie lubi tę wiadomość

mjvydf9hx78lq90r.png
    822_20150427_223558.png
  • Sproquette Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to przekonałyście mnie - zamówiłam :D
    Kamila, widziałam Twojego piesa na fb - pokochałam go! :D

Camille87 lubi tę wiadomość

as9mJnk.jpgas9mp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2014, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje Ewa :-) on jest kochany taki do wysciskania :P

‹‹ 1497 1498 1499 1500 1501 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ