X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie ;)
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie ;)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2014, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez pisze na telefonie i tez mi przestawia albo slowa zamienia :/

No zapytam gina, nie wiedzialam ze to takie wazne to ktg, myslalam ze tylko skurcze zapisuje bo kazdy po ktg tylko o skurczach pisal..
    Daria Ty juz mialas ktg? Kiedy i czemu? :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2014, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aicha wrote:
    hejka troszke was podczytuje i mogę napisać tylko tyle że mi gin na ostatniej wizycie kazał zgłoscic się na KTG pierwszy raz .... wiec nie wiem od czego to zalezy... pewnie od lekarza

A czy cos Ci nie tak wyszlo na usg czy wszystko dobrze bylo?
    Mogl lekarz miec jakas podstawe do skierowania na ktg?

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2014, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila ja mialam bo sie martwilam ruchami.. Mialam juz w sumie 3 razy, wszedzie gdzie indziej.. Na jutro mam termin u mojego gina na ktg, ale zadzwonie rano do poloznej i moze do niej do szpitala skocże, bo mam blizej..

Camille87 lubi tę wiadomość

• aicha Ekspertka

Wysłany: 10 lipca 2014, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie na wizycie było wszystko ok... po prostu lekarz powiedział że bedziemy teraz już robić co jakis czas KTG... także chyba serio zależy od lekarza

Camille87, MILA lubią tę wiadomość

ex2btv73sxgy8bfm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2014, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aa Daria cos kojarze.. ;-) ja jakbym sie zglosila do szpitala na ktg ze cos z ruchami nie tak to by mnie juz na oddziale na obserwacji zostawili :/

Aicha pewnie masz racje ze to zalezy od lekarza.. ciekawe co moj knuje :P

Kurde mam na cos ochote ale nie wiem na co :P

• amela Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie popadalo i zrobiło się przyjemnie chłodno :) ja już leze i oczy mi się zamykają ..

ex2btrd8qii9i9cu.png
    http://avatars.zapodaj.net/images/1e838c757e81.gif
  • Sproquette Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie 22 dopiero, mój Paweł wraca za jakieś pół godzinki z pracy. :) Siedzę dzisiaj podekscytowana tą wizytą u położnej, aż nie wiem kiedy ten dzień zleciał. ;) Aggie, jak myślisz, zrobi mi jakieś USG skoro to pierwsza wizyta tutaj? Będzie chciała się zorientować? I btw, ile razy Tobie robili USG tutaj?
    Camille, zrób sobie kakao jak masz na coś ochotę - dobrze Ci zrobi na noc. :)

as9mJnk.jpgas9mp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2014, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja sie przespalam w dzien i spac mi sie nie chce poki co ;-)
    O widzisz Ewa, o kakao nie pomyslalam ;-)
    Rano 0,5 litrowy kubek kakao wypilam :P

Zjadlam sobie taka slodziutka brzoskwinke i zabjeram sie za mlode jabluszko :-)
    Ewa to jutro masz ta wizyte tak? Powodzenia!

Dodi lubi tę wiadomość

• Aggie Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewus, ja nie wiem czy wysle Cie na usg, polozna nie robi, one sprawdzaja tylko wielkosc brzuszka, tetno maluszka, i przeprowadzi wywiad pewnie. Ja mialam w 8tyg (wyjatkowo bo wyslana bylam z kliniki plodnosci, bo sie leczylam) w 12tyg normalne, w 20tyg normalne i pozniej mialam tzw emergancy scan, chyba okolo 24-25tyg bo mala sie malo ruszala... normalnie sa tylko dwa chyba ze nie zna sie daty swojej ostatniej miesiaczki przy zaburzeniu cyklu :P
    Na ludzki rozum powinni wyslac zeby sprawdzic czy wszystko przebiega jak powinno, ale oni tu debile sa i pewnie stwierdza ze w pl bylo ok to teraz tez jest. Tak czy inaczej powodzenia jutro :)

Ja spadam spac, sie objadlam krokietow z kapusta i grzybami, pomidorem, dojadlam malinami i popilam cola... jak nie zejde z tego swiata z powodu bolu brzucha to bedzie dobrze :)
    Dobranoc :)

Camille87, Dodi lubią tę wiadomość

7a4akrhm7fw1jhk0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2014, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uu Aggie dalas czadu z tym jedzonkiem ;-)
    Krokiety tez bym zjadla!!
    Dobranoc!

Mam pytanko czy wy tez macie slabsze czucie skory na brzuchu tzn jakby sie dotykalo obcego ciala? ;-) bo ja tak mam takie dziwne uczucie jak dotykam ..

• pekinka82 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 00:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camille87 wrote:

Mam pytanko czy wy tez macie slabsze czucie skory na brzuchu tzn jakby sie dotykalo obcego ciala? ;-) bo ja tak mam takie dziwne uczucie jak dotykam ..

Mam tak od razu pod biustem.... Nie czuję skóry.

• pekinka82 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 00:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj ...chyba ja jestem zombiakiem buszującym po internecie :)

Camille87, amela, Dodi lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2014, 01:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie przebudzilam.. 1,5 nie spalam.. Czekalam na malego jak sie rozbudzi i teraz moge isc spac..
    Ale sie rozpadalo wlasnie :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2014, 02:27

• MILA Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 06:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    helo :-)

witam się w piąteczek i ostatni dzień w pracyyyyyyyyyyy !!!!aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!!!

Kasieńka jaka twoja mała duuuża :-)wow :-) super :-)

U nas chłodno co mnie cieszy :-)

pekinka82, Moni&, celia, mala_mi, Ruda27, Aggie, Sylka, Camille87, amela, Kasieńka:), Magda2013, Dodi lubią tę wiadomość

f2wlwn15lxmguqd1.png
  • Moni& Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam sie!! :D
    wczoraj wróciłam przed północą do domu i od razu poszłam w kimono. ale fajnie było tak sie znowu spotkać i pogadac, tym bardziej ze to ostatni raz przed urodzeniem malucha :) posiedziałysmy u kolezanki na wsi, jaka cisza i spokój, żadnych samochodów no cudo. zjadłysmy kiełbaski z grila:P ale chyba mnie cos przewiało bo obudziłam sie z chrypą i w plecach mnie dziwnie boli :/ kupie sobie prenalen dzisiaj zeby sie jeszcze nie rozchorowac, a myslalam ze juz mi przeszło eh.

Ewa powodzenia dzis na wizycie! :)
    Kasienka ale kluseczka juz z tej Twojej malutkiej:)
    Mila miłego dnia w pracy! Ostatni to szybko zleci;)

Ja tez sie zastanawiam jak to jest z tym ktg, mi lekarz nic nie mówił, a teraz jest na urlopie to pewnie lekarz w zastępstwie bedzie miec w d... nie swoja pacjentkę...

U mnie dzisiaj bez słoneczka na razie, jakies chmury.

MILA, celia, Ruda27, Sylka, amela, Kasieńka:), Magda2013, Dodi lubią tę wiadomość

Monis
    relgi09k3028465t.png[/link]
    8b9686f91d.png
  • kada24 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam i ja.... ja tez zombiak w domu maz juz gada ze do konca lipca urodze bo fucze chodze w nocy widzi po mnie ze cos jest nie tak i dzis mi meble bedzie przestawiał hehe

Moni& lubi tę wiadomość

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    countdown-1431234000z1455429600zp.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• celia Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :) Nareszcie jest chłodno :D

Kamilka ja czuję skórę normalnie. A z KTG też mi nikt nie proponował :/ Za tydzień mam wizytę w szpitalu co by termin cc umówić z ordynatorem, może coś zrobią.

Eva powodzenia, trzymam kciuki, żeby jednak usg zrobili :)

Mila nareszcie !!! Ciesz się wolnym :D

Mnie strasznie bolą stopy, jakbym nie wiem ile chodziła :/ Was też?
    Aggie no i jak nie bolał Cię brzuch? Ja absolutnie nie mogę zjeść większej porcji, bo natychmiast boli mnie żołądek, mam jakieś skurcze, masakra ;)

Moni&, MILA, Camille87, Magda2013, Dodi lubią tę wiadomość

p19ucsqvqom8u4oa.png
    wnid9vvjzm38tk1g.png
  • Moni& Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no Karolina ciekawe kiedy urodzisz i ktora pojdzie na pierwszy ogień:)
    a mój mały szalal cala noc hehe:)
    co do skóry na brzuchu to pod piersiami takie dziene uczucie odretwienia mam.
    ale tu cisza o tej porze, pobudka spiochy!

celia, pekinka82, Dodi lubią tę wiadomość

Monis
    8b9686f91d.png
  • mala_mi Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, od którego tygodnia powinno się mieć robione regularnie ktg? Słyszałam, że dopiero po 38, a Ruda pisze, że już od 36. Lekarz powiedział mi, że jakbym czuła, że ruchy są słabsze to od razu mam cisnąć do szpitala, ale nic nie wspomniał o profilaktycznym ktg..
    Ciekawe która z nas pierwsza pochwali się swoim maleństwem:)

A żeby nie było zbyt różowo, bo w życiu zawsze musi się coś spieprzyć: wczoraj zmarł mój tata. Niestety, nie pozna wnuczki:(
    Mila, parę miesięcy temu wahałaś się czy iść na pogrzeb teścia - mam teraz podobny zgrzyt. To znaczy pójdę na pewno, ale boję się jak te emocje i nadmierny stres wpłyną na małą.

9f7jzbmhwqv82yrb.png
  • Moni& Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mala_mi przykro mi :((( ehh co sie dzieje ze co chwile ktos z naszych bliskich umiera :(

Monis
    8b9686f91d.png
‹‹ 1499 1500 1501 1502 1503 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nie pozwól, by decydował przypadek – świadomie zaplanuj swoje rodzicielstwo

Planowanie rodziny to proces, który wymaga nie tylko przygotowania emocjonalnego, ale również kompleksowego podejścia zdrowotnego. Współczesna medycyna oferuje narzędzia, które pozwalają przyszłym rodzicom świadomie zadbać o zdrowie swojego potomstwa. W tym kontekście niezwykle istotne jest zrozumienie roli genetyki i docenienie możliwości wczesnego wykrywania ryzyka chorób dziedzicznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ