Sierpniowe Mamusie ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyaicha wrote:hejka troszke was podczytuje i mogę napisać tylko tyle że mi gin na ostatniej wizycie kazał zgłoscic się na KTG pierwszy raz .... wiec nie wiem od czego to zalezy... pewnie od lekarza
A czy cos Ci nie tak wyszlo na usg czy wszystko dobrze bylo?
Mogl lekarz miec jakas podstawe do skierowania na ktg? -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyAa Daria cos kojarze..
ja jakbym sie zglosila do szpitala na ktg ze cos z ruchami nie tak to by mnie juz na oddziale na obserwacji zostawili
Aicha pewnie masz racje ze to zalezy od lekarza.. ciekawe co moj knuje
Kurde mam na cos ochote ale nie wiem na co -
A u mnie 22 dopiero, mój Paweł wraca za jakieś pół godzinki z pracy.
Siedzę dzisiaj podekscytowana tą wizytą u położnej, aż nie wiem kiedy ten dzień zleciał.
Aggie, jak myślisz, zrobi mi jakieś USG skoro to pierwsza wizyta tutaj? Będzie chciała się zorientować? I btw, ile razy Tobie robili USG tutaj?
Camille, zrób sobie kakao jak masz na coś ochotę - dobrze Ci zrobi na noc.Camille87 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyA ja sie przespalam w dzien i spac mi sie nie chce poki co
O widzisz Ewa, o kakao nie pomyslalam
Rano 0,5 litrowy kubek kakao wypilam
Zjadlam sobie taka slodziutka brzoskwinke i zabjeram sie za mlode jabluszko
Ewa to jutro masz ta wizyte tak? Powodzenia!Dodi lubi tę wiadomość
-
Ewus, ja nie wiem czy wysle Cie na usg, polozna nie robi, one sprawdzaja tylko wielkosc brzuszka, tetno maluszka, i przeprowadzi wywiad pewnie. Ja mialam w 8tyg (wyjatkowo bo wyslana bylam z kliniki plodnosci, bo sie leczylam) w 12tyg normalne, w 20tyg normalne i pozniej mialam tzw emergancy scan, chyba okolo 24-25tyg bo mala sie malo ruszala... normalnie sa tylko dwa chyba ze nie zna sie daty swojej ostatniej miesiaczki przy zaburzeniu cyklu
Na ludzki rozum powinni wyslac zeby sprawdzic czy wszystko przebiega jak powinno, ale oni tu debile sa i pewnie stwierdza ze w pl bylo ok to teraz tez jest. Tak czy inaczej powodzenia jutro
Ja spadam spac, sie objadlam krokietow z kapusta i grzybami, pomidorem, dojadlam malinami i popilam cola... jak nie zejde z tego swiata z powodu bolu brzucha to bedzie dobrze
DobranocCamille87, Dodi lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
helo
witam się w piąteczek i ostatni dzień w pracyyyyyyyyyyy !!!!aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!!!
Kasieńka jaka twoja mała duuuża :-)wowsuper
U nas chłodno co mnie cieszypekinka82, Moni&, celia, mala_mi, Ruda27, Aggie, Sylka, Camille87, amela, Kasieńka:), Magda2013, Dodi lubią tę wiadomość
-
witam sie!!
wczoraj wróciłam przed północą do domu i od razu poszłam w kimono. ale fajnie było tak sie znowu spotkać i pogadac, tym bardziej ze to ostatni raz przed urodzeniem maluchaposiedziałysmy u kolezanki na wsi, jaka cisza i spokój, żadnych samochodów no cudo. zjadłysmy kiełbaski z grila:P ale chyba mnie cos przewiało bo obudziłam sie z chrypą i w plecach mnie dziwnie boli
kupie sobie prenalen dzisiaj zeby sie jeszcze nie rozchorowac, a myslalam ze juz mi przeszło eh.
Ewa powodzenia dzis na wizycie!
Kasienka ale kluseczka juz z tej Twojej malutkiej:)
Mila miłego dnia w pracy! Ostatni to szybko zleci;)
Ja tez sie zastanawiam jak to jest z tym ktg, mi lekarz nic nie mówił, a teraz jest na urlopie to pewnie lekarz w zastępstwie bedzie miec w d... nie swoja pacjentkę...
U mnie dzisiaj bez słoneczka na razie, jakies chmury.
MILA, celia, Ruda27, Sylka, amela, Kasieńka:), Magda2013, Dodi lubią tę wiadomość
Monis
[/link]
-
Cześć dziewczyny
Nareszcie jest chłodno
Kamilka ja czuję skórę normalnie. A z KTG też mi nikt nie proponowałZa tydzień mam wizytę w szpitalu co by termin cc umówić z ordynatorem, może coś zrobią.
Eva powodzenia, trzymam kciuki, żeby jednak usg zrobili
Mila nareszcie !!! Ciesz się wolnym
Mnie strasznie bolą stopy, jakbym nie wiem ile chodziłaWas też?
Aggie no i jak nie bolał Cię brzuch? Ja absolutnie nie mogę zjeść większej porcji, bo natychmiast boli mnie żołądek, mam jakieś skurcze, masakra
Moni&, MILA, Camille87, Magda2013, Dodi lubią tę wiadomość
-
no Karolina ciekawe kiedy urodzisz i ktora pojdzie na pierwszy ogień
a mój mały szalal cala noc hehe:)
co do skóry na brzuchu to pod piersiami takie dziene uczucie odretwienia mam.
ale tu cisza o tej porze, pobudka spiochy!celia, pekinka82, Dodi lubią tę wiadomość
Monis
[/link]
-
Dziewczyny, od którego tygodnia powinno się mieć robione regularnie ktg? Słyszałam, że dopiero po 38, a Ruda pisze, że już od 36. Lekarz powiedział mi, że jakbym czuła, że ruchy są słabsze to od razu mam cisnąć do szpitala, ale nic nie wspomniał o profilaktycznym ktg..
Ciekawe która z nas pierwsza pochwali się swoim maleństwem:)
A żeby nie było zbyt różowo, bo w życiu zawsze musi się coś spieprzyć: wczoraj zmarł mój tata. Niestety, nie pozna wnuczki:(
Mila, parę miesięcy temu wahałaś się czy iść na pogrzeb teścia - mam teraz podobny zgrzyt. To znaczy pójdę na pewno, ale boję się jak te emocje i nadmierny stres wpłyną na małą.
Camille87 lubi tę wiadomość