X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie ;)
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie ;)

Oceń ten wątek:
  • Moni& Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale z nas chorowinki co druga gardło boli, ja czuje taki dyskomfort w gardle i troche kaszle no masakra w lipcu chorobsko, w nocy mialam taka chrype ze myslalam ze nie przejdzie.
    twz mam czasem ból stopy jak ide w japonkach wydaje mi sie ze to wlasnie od plaskich butów.
    powiedzcie mi jak to jest z tym ktg w szpitalu trzeba miec skierowanie czy mozna na ip podjechac i poprosic o ktg? nie wiem bo nogdy nie bylam w szpitalu ani na ip...:/

Monis
    relgi09k3028465t.png[/link]
    8b9686f91d.png
  • MILA Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguś ale widzisz skończyła sie histria bardzo dobrze :-D fakt że CC ale malutka urodziła się ładna i zdrowa także historia ku pokrzepieniu serc ;-)

agapast, mala_mi lubią tę wiadomość

f2wlwn15lxmguqd1.png
  • agapast Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaa, powiem Wam, że kupiłam sobie suchy szampon w biedronce i dziś go wypróbowałam. miałam tłusty łeb, spryskałam tym szamponem i ten tłuszczyk zniknął, więc 1 dzień można przetrzymać. Kupiłam z myślą o szpitalu, bo ja jestem z tych co mogą być bez makijażu, ale tłusty łeb to najgorsze co może być.

MILA, Ruda27, Camille87, Sylka, Magda2013, Dodi lubią tę wiadomość

Michałek urodził się 10 sierpnia 2014 <3 <3 <3
  • mala_mi Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni& nie potrzebujesz żadnego skierowania. Podjeżdżasz do szpitala i prosisz o ktg mówiąc, że coś Cię niepokoi. Mają obowiązek podpiąć Cię pod monitoring. Tylko, że niestety bywa tak, że trzeba czekać dość długo, jak to w szpitalu:/

MILA, dopiero teraz zarejestrowałam, że Ty dzisiaj masz ostatni dzień w pracy! Nareszcie! Napracowałaś się chyba najdłużej z nas wszystkich. Teraz masz parę tygodni na pobyczenie się przed wielkim niedospaniem ;)

MILA, celia, Dodi lubią tę wiadomość

9f7jzbmhwqv82yrb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2014, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camille87 wrote:
    Daria a zamawialas cos w smyku przez internet? Jak to jest z wysylka? Bo ceny na prawde super!

Kamila zamowilam teraz z odbiorem w emipku :) nie wiem czy gdzies kolo Ciebie jest, ale do empiku wysylka jest za darmo :P i do niektorych smykow tez, ale to lista na stronie jest.. Sa tez poczta i kurierem, ale to wiadomo juz sie placi

Aga to tez kupie ten szampon :D juz sie zamierzam do tego od chyba roku, a jak okazja w biedronce jest to kupie :) szkoda ze wczoraj nie pamietalam bo bylam :/

Jutro mam ktg, moja polozna jest w szpitalu wiec skocze do niej :) potem ide do kosmetyczki zrobic henne brwi i rzes, mam nadzieje ze utrzyma sie to do porodu :P mialam isc na zabiegi na stopy, ale jak malowac nie mozna to pojde po porodzie, maz bedzie spacerowal z malym a ja pojde na maly relaks jak bede w stanie :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2014, 10:53

Camille87, Magda2013, Dodi lubią tę wiadomość

• MILA Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała mi dokladnie :-);-)

mala_mi lubi tę wiadomość

f2wlwn15lxmguqd1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2014, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda27 wrote:
    Kamila zamowilam teraz z odbiorem w emipku :) nie wiem czy gdzies kolo Ciebie jest, ale do empiku wysylka jest za darmo :P i do niektorych smykow tez, ale to lista na stronie jest.. Sa tez poczta i kurierem, ale to wiadomo juz sie placi

No wlasnie nie mam ani empiku ani smyka fuck :/
    Ciekawe ile ta wysylka by wyniosla, bo patrzylam na hustawki/lezaczki ale tam obnizka nie jest jakas super powalajaca wiec pewnie roznica w cenie wyrownalaby sie z kosztami wysylki wiec lipa.. a najblizszy empik/smyk 50 km. :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2014, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agapast wrote:
    aaa, powiem Wam, że kupiłam sobie suchy szampon w biedronce i dziś go wypróbowałam. miałam tłusty łeb, spryskałam tym szamponem i ten tłuszczyk zniknął, więc 1 dzień można przetrzymać. Kupiłam z myślą o szpitalu, bo ja jestem z tych co mogą być bez makijażu, ale tłusty łeb to najgorsze co może być.

Ciekawe jak to dziala :P jakas magia normalnie hehehe a cena? Moze i ja kupie bo tluste wlosy to tez moja zmoraaa

• agapast Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila, 10 zł w Biedzie, nie wiem, może czary hehe

ciekawe czy w sklepach w smyku tez są takie obniżki, w sumie teraz sezon przecen się zaczął, muszę się przejechać do jakiegoś centrum handlowego.

MILA lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2014, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde Kamila to lipa.
    Jak masz duzy gabaryt to przesylka ok 11 zl zalezy za ile zamowienie bo nawet za darmo
    http://www.smyk.com/pomoc/warunki-dostawy

Kamila to dziala na zasadzie proszku, tak samo jak puder czy zasypka dla dzieci i dasz na wlosy to to wssysa jakby tluszcz :P

Camille87 lubi tę wiadomość

• MILA Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda27 wrote:
    K
    Kamila to dziala na zasadzie proszku, tak samo jak puder czy zasypka dla dzieci i dasz na wlosy to to wssysa jakby tluszcz :P

fuj, jak to okropnie brzmi :-P łeeeeeeeeeeeeee

Ruda27, celia, Camille87, amela, Dodi lubią tę wiadomość

f2wlwn15lxmguqd1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2014, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agapast wrote:
    Kamila, 10 zł w Biedzie, nie wiem, może czary hehe

ciekawe czy w sklepach w smyku tez są takie obniżki, w sumie teraz sezon przecen się zaczął, muszę się przejechać do jakiegoś centrum handlowego.

Aga sa :) jak ja u nas bylam, niestety z rozmiarowka ciezko, ale duzo przecenionych rzeczy :D

agapast lubi tę wiadomość

• Aggie Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agapast tylko z tymi szamponami trzeba uwazac, ja nigdy nie mialam lupiezu a jak zaczelam stosowac tylko raz na jakis czas oczywiscie ten suchy to sypie mi sie z lba, i nie moge sie tego wyzbyc :( Tak wogole to dzieciecy puder/zasypka dziala tak samo :P wystarczy odrobine wetrzec w skore glowy i efekt ten sam :)

Mila, a kojarzysz moze angielski tytul tego serialu? kiedys podawali w gazetach :P chetnie bym obejrzala sobie taki serial :)

Camille87 lubi tę wiadomość

7a4akrhm7fw1jhk0.png
  • celia Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala_mi dzięki kochana, dopytam o te badania w śr, bo mam wizytę u ginki. A potem w pt zobaczymy co mi w szpitalu powiedzą :) Jeśli będzie cc, to raczej będę pierwsza, ale zobaczymy ;)

Dziewczyny zaczęłam 36 tydzień :D Jeszcze 2 tygodnie do donoszonej ciąży :D

Agapast też sądzę, że to balerinki mogą być winne bólu stóp. Ja do czasu ciąży wyłącznie na obcasach biegałam. Ale latem trudno o niepłaskie buty.

Przyszedł mi laktator, chyba zaraz go wyparzę :)

Ruda27, ona20, Aggie, mala_mi, Dodi lubią tę wiadomość

p19ucsqvqom8u4oa.png
    wnid9vvjzm38tk1g.png
  • MILA Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Celia gratulacje 36 tc :-D

celia lubi tę wiadomość

f2wlwn15lxmguqd1.png
  • MILA Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aggie chyba to było "deliver me"

Aggie lubi tę wiadomość

f2wlwn15lxmguqd1.png
  • celia Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha Aggie jak sytuacja z kotkami? Dały radę w tym innym pomieszczeniu?

p19ucsqvqom8u4oa.png
    wnid9vvjzm38tk1g.png
  • Sylka Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mila też wczoraj oglądałam ten serial, bardzo fajny :)

Dziewczyny wymiękam... Jak radzicie sobie z upałem?

Celia gratulacje!! :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2014, 11:25

MILA, celia lubią tę wiadomość

f2w39jcgqwt6nja8.png
    relg3e5e7k7mhx6f.png
  • agapast Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o kurde, Aggie, mam nadzieję, że mi się łupież nie przypałęta, muszę uważać z tym szamponem, bede używała tylko w razie wielkiej potrzeby. dzięki za ostrzeżenie!

Aggie lubi tę wiadomość

• MILA Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylka ja sobie nie radzę :-P jak jest upał to w domu nie da się żyć po prostu :-P

Camille87, Sylka lubią tę wiadomość

f2wlwn15lxmguqd1.png
‹‹ 1501 1502 1503 1504 1505 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ