X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie ;)
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie ;)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2014, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala mi jejku jak mi przykro :( co sie dzieje.. :( akurat na koncowce :( trzymaj sie kochana.. Napewno kup sobie melise..

Ja nie napisalam nic ze robi sie ktg od 36 tygodnia, po prostu moj gin powiedzial zebym chodizla raz w tygodniu. A jak widac to zalezy od ginekologa i jego podejscia..
    Monia fajnie, ze tak milo spedizlas wieczor :) napewno to jest tez potrzebne! :)
    Mila w koncu ostatni dzien co :) odpcozniesz teraz przed przyjsciem babelka :)

Ja juz chce urodzic, te nocne schizy o ruchy mnie wymeczyly... Jejku

Moni&, mala_mi, MILA, Dodi lubią tę wiadomość

• celia Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala_mi ogromnie mi przykro, moje kondolencje :( Zastanów się co dla Was będzie najlepsze, bo to na pewno ogromny stres ... <3

mala_mi lubi tę wiadomość

p19ucsqvqom8u4oa.png
    wnid9vvjzm38tk1g.png
  • Aggie Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila, mmm dobre byly te krokiety :) Virtu :P paczkowane, ale dobre :P

Mila, woohoo :D ostatni to zleci :) pewnie wszyscy beda Cie zegnac itd :) do ktorej musisz pracowac?

Celia, haha brzuch w nocy na szczescie nie bolal :P ja tez juz nie potrafie zjesc wiekszej porcji, denerwuje mnie to zwlaszcza jak cos dobrego na obiad jest :P musze robic sobie na dwie porcje, zeby nie marnowac :P

Monia, ale fajnie z tym grilowankiem na wsi :) wlasnie zaczelam sie zastanawiac czy by jutro u mamy nie trzasnac grilla :)

Mala mi... tak mi przykro :( zadne slowa nie ukoja bolu, staraj sie myslec ze Tata bedzie Waszym aniolem strozem :*

Mi malutka poszalala z wieczora, w ciagu dnia tez sporo sie ruszala, mimo calodniowego placzu (wiem wiem debil ze mnie zeby plakac z powodu kotow!) a w nocy nic, absolutnie nic, a zwykle budzi sie zaraz po moim wyjsciu do toalety... dzis rano nadal nic, a dzien od puszki coli zaczelam, zobaczymy pozniej, moze sie rozkreci.

MILA, celia, Camille87, Dodi lubią tę wiadomość

7a4akrhm7fw1jhk0.png
  • MILA Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała Mi kochana tulę cię mocno :-( przykro mi :-(
    ale wiesz to jest jednak tata więc idź kochana na pogrzeb.
    Cieżko mi komuś doradzać ale jeżeli chodzi o rodzica to jakoś inaczej to odbieram. Tzn teścia nie miałam potrzeby oglądać w trumnie bo ja potem takie rzeczy bardzo przeżywam i nie śpie po nocach. Ale gdyby to dot. rodzica czy tam rodzeństwa to na pewno bym poszła, chociaż wiem że mogłoby to się skończyć przedwczesnym porodem, bo to są ogromne emocje, płacz :-( ehhhhhh wpółczuję że akurat teraz :-(

Madzikovy zmarł dziadek ale w tej kwestii się wypowiedziałam że ciała bym nie poszła pożegnać, no ale to jest już jej sprawa.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2014, 09:31

celia, mala_mi, Ruda27, amela, Dodi lubią tę wiadomość

f2wlwn15lxmguqd1.png
  • celia Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala_ mi podpisuję się pod tym co Mila napisała.
    Ja już niestety nie mam rodziców, ale nie wyobrażam sobie, by nawet w takim stanie, ich nie pożegnać. Nie mam u na myśli niezrozumiałego dla mnie zwyczaju żegnania się z ciałem. Ale to już decyzja indywidualna. Trzymaj się kochana <3

MILA, mala_mi lubią tę wiadomość

p19ucsqvqom8u4oa.png
    wnid9vvjzm38tk1g.png
  • mala_mi Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Wam kochane:*
    Tak Mila, masz rację, że pogrzeb kogoś z dalszej rodziny można by odpuścić, ale tatę pożegnać chcę i muszę. W trumnie nikt nie będzie go oglądał, bo zostanie skremowany. Ale te emocje mnie przerażają. Mam nadzieję, że dam radę się jakoś trzymać. I że mała nie odczuje zbytnio mojego stresu - o nią boję się oczywiście najbardziej. Te wszystkie chore zabobony.... nie wierzę w nie, ale gdzieś w głowie siedzą :/

Celia, masz wizytę w szpitalu u anestezjologa? Trzeba iść z wynikami krzepnięcia krwi itp. i ustalić szczegóły cc. Liczę, że Twoja Justynka jeszcze się odwróci, ale jakby co to pojedziemy na tym samym wózku. Zrobiłam już większość wymaganych badań i umówiłam się w przyszły piątek do szpitalnego anestezjologa. A gdy wyprasuję ubranka i swoje koszule to mogę zamknąć pakowanie torby - tylko teraz nie mam do tego głowy.

9f7jzbmhwqv82yrb.png
  • Sylka Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!

Mala_mi składam kondolencje, bardzo mi przykro :* Dziewczyny mają rację, ja też poszłabym na pogrzeb, w końcu to tata...

A u mnie kolejny dzień upału.. Wstałam cała zapuchnieta, w taką pogodę nie mam siły nic robić... Katastrofa... A obiad ugotować?! O matko! Momentalnie w kuchni robi się 40 stopni!

Mila ale fajnie, ostatni dzień, pewnie troszkę będziesz tęskniła za pracą i znajomymi z niej, co? ;)

Mój synek obudził mnie o 4 takimi kopniakami, ze az się wystraszyłam ;) Pokopał godzinkę i dalej lulu he he

MILA, celia, mala_mi, Dodi lubią tę wiadomość

f2w39jcgqwt6nja8.png
    relg3e5e7k7mhx6f.png
  • celia Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mala_mi wrote:
    Celia, masz wizytę w szpitalu u anestezjologa? Trzeba iść z wynikami krzepnięcia krwi itp. i ustalić szczegóły cc. Liczę, że Twoja Justynka jeszcze się odwróci, ale jakby co to pojedziemy na tym samym wózku. Zrobiłam już większość wymaganych badań i umówiłam się w przyszły piątek do szpitalnego anestezjologa. A gdy wyprasuję ubranka i swoje koszule to mogę zamknąć pakowanie torby - tylko teraz nie mam do tego głowy.

Mala_mi za tydzień mam się spotkać z ordynatorem na umówienie terminu cc, nie wiem czy od razu z anestezjologiem. A to badanie na krzepnięcie krwi ma jakąś skrótową nazwę? No proszę to będziemy 'dobijać targów' w szpitalu w ten sam dzień ;)

mala_mi, Magda2013 lubią tę wiadomość

p19ucsqvqom8u4oa.png
    wnid9vvjzm38tk1g.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2014, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry!
    Ja sie jak zwykle obudzilam o 7 krecilam sie z boku na bok i wyglada na to ze zasnelam :)

Mala mi polubilam Twoj post ale tylko w pierwszej czesci, z powodu smierci taty bardzo mi przykro :( ja bym na pogrzeb poszla.. trzymaj sie <3

Wczoraj maz mi powiedzial ze zaczyna sie o mnie martwic bo jak spalam w dzien to podobno sapalam tak jakbym tchu nie mogla zlapac..

mala_mi lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2014, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewcyzny moze ktorej sie przyda, na stronie smyka sa fajne przeceny ubranek itd :)

Camille87, Magda2013, Dodi lubią tę wiadomość

• mala_mi Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, badanie nazywa się: PT (INR) i APTT. Gdy w laboratorium powiedziałam, że chodzi o badanie krzepliwości to pani od razu wiedziała, że chodzi właśnie o te skróty. Pierwszy wynik wyszedł mi ok, za to drugi ciut poniżej normy, co oznacza nieco większą krzepliwość. Martwiłam się tym, ale mój gin powiedział, że jest dobrze i że ten PT jest ważniejszy. I że anestezjolog nie będzie miał zastrzeżeń do wyniku.
    Celia, może utargujemy ten sam dzień?;) Naprawdę jestem bardzo ciekawa, która z nas jako pierwsza zostanie mamą :)

celia, Dodi lubią tę wiadomość

9f7jzbmhwqv82yrb.png
  • amela Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :)wile

U mnie dziś chłodniutko :) w końcu można odetchnąć :)

Mała mi strasznie mi przykro kochana <3 podpisuje się pod słowami dziewczyn, nie wyobrażam sobie nie porzegnać taty co innego dalsza osoba ale tatuś. Ja bm pewnie ryczała jak bóbr ale i tak bym poszła choć na jakąś chwile ! Tulę mocno kochana <3

Powodzenia na wizycie Eva
    Mila super że to już ostatni dzień w pracy :) w końcu się doczekałaś :)
    Celia co do bólu stóp to mnie bolą ale ja mam je opuchnięte..
    Kamilka ja jakoś normalnie czuje chyba skórena brzuchu.

MILA, mala_mi, celia, Dodi lubią tę wiadomość

ex2btrd8qii9i9cu.png
    http://avatars.zapodaj.net/images/1e838c757e81.gif
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2014, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moze ja mam za bardzo rozciagnieta ta skore, ale dziwne uczucie..
    Kurna gardlo mnie boli, chyba wczoraj wiatrak za mocno wial :/
    Wypilam cieple kakao i kluje mnie w zoladku, idzie oszalec :/

• MILA Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylka co do tęsknoty za pracą to na pewno nie będę tęsknić bo już mam dosyć i cieszę sie ze sobie odpocznę, ale ekipę w pracy mam fajną więc za nimi bedę tęsknić ;-)

Eva powodzenia na wizycie :-)

Aha a wczoraj pierwszy raz oglądałam na TVN style 1 odc. (nowość)
    "Historie porodowe" :-) podobało mi się bardzo, bo tak fajnie nakręcony serial :-)
    Głównymi bohaterkami są jakby 3 lekarki - giny, które razem pracują i są przyjaciółkami. Fajne jest to że nie są tylko pokazane akcje porodowe, ryczące baby itd tylko opowiadają o różnych swoich pacjentkach, przypadkach, opowiadają np ze ta czy inna pacjentka ma taki problem i że np z czym to się wiąże, jakie dolegliwości mogą sie przydarzyć, no różne rzeczy :-) same pacjentki też opowiadają jak zaszły w ciaże, jakie miały i maja problemy, jak żyją, a na koniec jest pokazany poród :-) naprawdę polecam ten serial.
    :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2014, 10:26

amela, mala_mi, Ruda27, Aggie, Sylka, celia, Magda2013, Dodi lubią tę wiadomość

f2wlwn15lxmguqd1.png
  • amela Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamilka ja dziś też w nocy się ubudziłam a tu okna miałam pootwierane i zimno jak nie wiem, teraz jestem jakaś połamana a gardło też jakby troche drapie, zaraz sobie mleko zrobie :)
    Mila o której ten serial leci? musze obejrzec :)

ex2btrd8qii9i9cu.png
    http://avatars.zapodaj.net/images/1e838c757e81.gif
  • agapast Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mała mi, bardzo mi przykro, wyrazy współczucia!

Mila, no w końcu wolne, umęczyłaś się kochana, ale dotrwałaś:)

ktoś pisał o bolesnych stopach? ja to mam taki ból jakby pod stopami, wydaje mi się, że od zbyt płaskich butów typu balerinki czy japonki, podobno optymalny jest 2 cm obcas, tak mówiła fizjoterapeutka na szkole rodzenia. teraz zaczęłam chodzić w adidasach, taki profilowanych do fitnessu, bo są wygodne, tylko jak wrócą upały to kiepsko, znowu trzeba bedzie w japonki wskoczyć.

z tego co mi mówiła pani doktor, to ktg od 38 tyg się robi, jeśli nic nam nie dolega i czujemy normalne ruchy dziecka.

MILA, Sylka, celia lubią tę wiadomość

Michałek urodził się 10 sierpnia 2014 <3 <3 <3
  • MILA Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emisja dzisiaj 15.55 :-D

OPIS SERIALU

"Historie porodowe
    Alane Park, Yvonne Bohn i Allison Hill, przyjaciółki ze szkoły, matki, a przede wszystkim doświadczone lekarki. Prowadzą wspólnie medyczną praktykę w Los Angeles. Codziennie witają na świecie kolejne noworodki. Każda ciąża i poród to inna historia. Czasem wszystko przebiega gładko i zgodnie z założeniami, czasem sprawy mogą się naprawdę skomplikować. Program „Historie porodowe” pokazuje „od kuchni” pracę lekarzy i położnych, którzy towarzyszą rodzinom przy jednej z najważniejszych chwil w ich życiu. "

amela, Aggie, Sylka, Magda2013, Dodi lubią tę wiadomość

f2wlwn15lxmguqd1.png
  • MILA Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agapast wrote:

Mila, no w końcu wolne, umęczyłaś się kochana, ale dotrwałaś:)

ktoś pisał o bolesnych stopach? ja to mam taki ból jakby pod stopami, wydaje mi się, że od zbyt płaskich butów typu balerinki czy japonki, podobno optymalny jest 2 cm obcas, tak mówiła fizjoterapeutka na szkole rodzenia. teraz zaczęłam chodzić w adidasach, taki profilowanych do fitnessu, bo są wygodne, tylko jak wrócą upały to kiepsko, znowu trzeba bedzie w japonki wskoczyć.

Dzięki Aguś :-)

co do boleści stóp to mnie też podeszwy bolą jak bym przetańcowała całą noc o.O i to tak codziennie :-P bolą mnie a cały czas chodze w laciach :-P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2014, 10:40

f2wlwn15lxmguqd1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2014, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda27 wrote:
    Dziewcyzny moze ktorej sie przyda, na stronie smyka sa fajne przeceny ubranek itd :)

Daria a zamawialas cos w smyku przez internet? Jak to jest z wysylka? Bo ceny na prawde super!

• agapast Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oglądalam wczoraj przez chwilkę te "historie porodowe" ale akurat były jakies komplikacje, zbyt malutkie dziecko i szybko przełączyłam, żeby sobie nie wkręcać, bo ja zaraz porównuję do swojej ciąży i się sugeruję. Myślę, że inaczej bym podeszła do tego serialu po ciąży, może wtedy obejrzę.

Michałek urodził się 10 sierpnia 2014 <3 <3 <3
‹‹ 1500 1501 1502 1503 1504 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również: