Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Męska płodność - jakie składniki naprawdę warto suplementować w czasie starań o dziecko?
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Dziewczyny, czas zadbać o męską płodność!
1 saszetka pełna mocy dla wsparcia jakości nasienia 🔥
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie ;)
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie ;)

Oceń ten wątek:
  • MILA Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasienka gratuluje donoszonej ciąży !!!! jej jak fajnie sie masz :-)

celia, mala_mi, Kasieńka:) lubią tę wiadomość

f2wlwn15lxmguqd1.png
  • Aggie Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mila, ja czuje takie wypychania jakby w szyjce, nie wiem czy to to samo co klucia, stwierdzili ze to normalne, mimo ze czasem zaboli tak ze musze stanac i skrzyzowac nogi :P

Celia, dziekuje :* ja nie kupuje poscieli do wozka, mam dwa przescieradelka, mama robi mi bardzo cieply kocyk na zime, mam specjalna podusie dla noworodkow po Zuzi, ale jakby co moge ciut podniesc poziom w gondoli bo jest na pokretlo, takze stwierdzilam ze wydatek bez sensu :P

Kasienka gratuluje donoszonej ciazy :D jak Wy pedzicie :P u mnie ciaza donoszona bedzie 30 lipca oO caaaaly miesiac :P i wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy :)

Zaczelam w szafkach kuchennych przestawiac bo mi Darek niezlego bajzlu tam porobil :P i staram sie "oczyscic" blaty z wszelkich niepotrzebnych rzeczy :) tylko nie wiem jak siegnac wyzszych polek bo boje sie na krzeslo wchodzic :P Darek mnie zabije :P

MILA, Camille87, celia, Magda2013, Kasieńka:), Dodi lubią tę wiadomość

7a4akrhm7fw1jhk0.png
  • MILA Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aggie nie właź na zadne krzesła !!!!!!!!! zakręci ci sie w g łowie czy coś i będzie ......:-P

f2wlwn15lxmguqd1.png
  • Moni& Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasienka gratuluje donoszonej ciazy! My z męzem mamy w poniedzialek 2 rocznice slubu:) i moje urodziny :P

ja mam czasem kłucia w pochwie, nie wiem co to moze byc. moze po prostu pod koniec musi kluc, bolec, ciagnac itp:P

celia, Kasieńka:), Dodi lubią tę wiadomość

Monis
    relgi09k3028465t.png[/link]
    8b9686f91d.png
  • Moni& Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agus lepiej pohamuj swoje zapędy do sprzatania i posprzataj tylko nizej a tam gdzie nie siegniesz zostaw męzowi. od nieporzadku jeszcze nikt nie umarł.

Monis
    8b9686f91d.png
  • Aggie Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahaha Mila nie wleze na krzeslo, bo sie boje :P zrobie tyle co siegne a reszte Darka poprosze :)

Monis, ze ja zapominalska :P to wszystkiego najlepszego na poniedzialek dla Was :) :*

Moni& lubi tę wiadomość

7a4akrhm7fw1jhk0.png
  • Moni& Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehe to ja z wyprzedzeniem juz dziekuje :P :*

Aggie lubi tę wiadomość

Monis
    8b9686f91d.png
  • Sylka Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za rady :*
    U mnie niestety (a może stety ;)) z upałem nie jest tak łatwo, gdyż w NO domki są drewniane a nie murowane i bunkrowanie się nic nie pomaga, bo strasznie się w środku nagrzewa... :/ Zimą to jest plus, ale latem jest straszny ukrop.. Tzn latem gdy są upalne dni, bo niezbyt często się to zdarza ;)
    Oczywiście wszystko pozasłaniałam, ale okna są pootwierane, żeby był przeciąg.. No i wentylator chodzi cały czas.
    Ale jestem tak zdesperowana, że zaraz chyba pojadę kupić sobie basenik dziecięcy i będę siedzieć z tyłkiem w wodzie na tarasie :P Bueheheh ale by to wyglądało... Wieloryb w baseniku hahahahah :D

Moni&, MILA, Camille87, Aggie, celia, Magda2013, mala_mi, Dodi lubią tę wiadomość

f2w39jcgqwt6nja8.png
    relg3e5e7k7mhx6f.png
  • agapast Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haha, Sylka dobra jesteś! kup od razu koło ratunkowe, podobno po porodzie jest ideale zamiast tej poduszki poporodowej:)

Camille87, celia, Magda2013, Dodi lubią tę wiadomość

Michałek urodził się 10 sierpnia 2014 <3 <3 <3
  • kada24 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej byłam w auchanie i są pieluchy bella happy 2 3 4 za 39,99 ja kupiłam 2 ślą malucha he i body w promocji za 5 zł

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    countdown-1431234000z1455429600zp.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• Sylka Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bueheheh mój mąż byłby poskładany jakby zobaczył mnie w tym baseniku (z wodą po kostki) z założonym kółeczkiem i jeszcze rękawkami hahahahah :P

Camille87, celia, mala_mi, Dodi lubią tę wiadomość

f2w39jcgqwt6nja8.png
    relg3e5e7k7mhx6f.png
  • MILA Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sYLKA ja to się dziwię ze ty w tym basenie jeszcze nie siedzisz ;-)

Camille87, Sylka, mala_mi, Dodi lubią tę wiadomość

f2wlwn15lxmguqd1.png
  • aicha Ekspertka

Wysłany: 11 lipca 2014, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć dziewczyny mam pytanko... miałyście leukocyty w moczu i jakies bakterie? dziś odebrałam wyniki i się zastanawiam co to może być. Nie czuję zadnej infekcji :(

ex2btv73sxgy8bfm.png
  • MILA Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aicha ja nie :-/ dzwoń do gina !!!!

f2wlwn15lxmguqd1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2014, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasienka gratuluje ciazy donoszonej :-) ja tez juz mam donoszona ;-)

Ja wyprasowalam firanki, maz mocuje obrazki zaraz bedzie myl okna ja posprzatam poscieram kurze i posrzatam powiesimy firanki i koniec :D

Chyba przejedziemy sie nad jezioro bo taki gorac ze ledwo siedzimy pies tez dobrze ze plytki mamy w salonie to sobie pies brzuch chlodzi :-)

Sylka wyobrazilam sobie Ciebie w tym basenie kuzwa :P hahahah

Ruda27, Sylka, celia, Kasieńka:), Dodi lubią tę wiadomość

• aicha Ekspertka

Wysłany: 11 lipca 2014, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wizyte mam we wtorek... wiec chyba poczekam ale ciekawa jestem co to :(

ex2btv73sxgy8bfm.png
  • MILA Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    może być bakteria w moczu więc ja bym zadzwoniła :-/

aicha lubi tę wiadomość

f2wlwn15lxmguqd1.png
  • Aggie Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylka jak masz miejsce na taki basenik to ja bym sie nie zastanawiala na Twoim miejscu :P ja mam tak malo miejsca na "ogrodku" ze nie ma sensu kombinowac, niestety :P

U mnie dzis dosc cieplo a rano zapowiadalo sie na chlodek, no coz... dlatego tez se na raty ogarniam bo za szybko sie mecze :P

Zal mi biednej koty bo ta kanciapa sie nagrzewa mocno, kaze Darkowi pozaslaniac jakimis szmatami okna to moze bedzie miala ciut chlodniej.

Aicha ja nie pomoge, u nas sprawdzaja od razu u poloznej, ale to nie sa jakies kompleksowe badania... ja bym zadzwonila do gina tak jak Mila mowi.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2014, 14:04

Sylka, aicha, celia lubią tę wiadomość

7a4akrhm7fw1jhk0.png
  • aicha Ekspertka

Wysłany: 11 lipca 2014, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzieki dziewczyny gin na urlopie wiec raczej poczekam wyczytałam troche w necie ze to moze być zapalenie drog moczowych i nie ma sie co przejmowac .... ale leczyć trzeba ... bylam ciekawa czy któraś z was miała cos z tych rzeczy

ex2btv73sxgy8bfm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2014, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mila ja ostatnio czesto mam jakies klucia bole okresowe czy ciagniecia w podbrzuszu tak silne ze az zastygam w miejscu wczoraj jak sie kladlam i z siostra przez tel rozmawialam i wtedy ten bol mnie chwycil to maz sie przerazil ze rodze :P ppwiedzial "juz sie zaczalem zastanawiac gdzie samochod zaparkowalem" :P ale przypominam sobie rozmowe z moim ginem ktory mowil ze pomijajac bole np zwiazane z kamieniami w nerkach itp, wszelkie inne bole sa normalne wiec nie panikuje :-) ale zapytaj dla pewnosci gina bo nigdy nic nie wiadomo...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2014, 14:25

‹‹ 1503 1504 1505 1506 1507 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jakie witaminy warto suplementować w ciąży?

Ciąża to okres, w którym organizm kobiety potrzebuje zwiększonej ilości składników odżywczych. Właściwa suplementacja witamin wspiera rozwój dziecka i chroni zdrowie przyszłej mamy. Zanim jednak sięgniemy po jakiekolwiek preparaty, konieczna jest konsultacja z lekarzem prowadzącym ciążę, który dobierze suplementację dostosowaną do indywidualnych potrzeb.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ