X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie ;)
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie ;)

Oceń ten wątek:
  • Aggie Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona, bedziesz chociaz pod obserwacja :) sie niczym nie przejmuj i oczywiscie dawaj znac :*

My zakupilismy (znaczy kochana mama) jeden komplet poscieli, mielismy kupowac druga, ale... na razie mala i tak nie bedzie korzystac z calej poscieli, wiec mam dobrych kilka miesiecy na zakup kolejnego zestawu, i pewnie kupie z ochraniaczem do kompletu :)

ona20, Sylka, Dodi lubią tę wiadomość

7a4akrhm7fw1jhk0.png
  • Kajoni Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona, trzymam kciuki, zeby to okazala sie jedynie rutynowa obserwacja :*

Co do poscieli to ja mam tylko jeden komplet lacznie z ochraniaczem a drugi mi babcia uszyla, bo jest krawcowa, ale juz bez tego ochraniacza na szczeble, tylko na koldre, przescieradlo, na podusie i jaska. A przeciez i tak poki co sie tego nie uzywa.

relgi09k4o218c6j.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2014, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona trzymaj sie! I spokojnie oczywiscie!
    Pilnuj laptopa bo w szpitalach to roznie bywa ;)

Ja mam dwa komplety poscieli i do obydwu mam ochraniacz w komplecie za to baldachim z bialego woalu z turkusowa wstawka wiec raczej tylko do jednego kompletu bedzie pasowal a to i tak pewnosci nie mam bo material dopiero co zamowilam na allegro..

• ona20 Ekspertka

Wysłany: 15 lipca 2014, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie sie wkurzyłam ,bo powiedzieli mi ze do modemu moge kupic jaką chce karte i kupiła z orange a teraz sie okazuje ze musi byc chyba z ery .. więc kasa w plecy .. mam nadzieje ze chociaz bedzie działało jak kupie tą z ery

a i oczywiscie bd sie odzywac jak tylko bede miała neta :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca 2014, 12:45

Camille87, Dodi, Magda2013 lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69616.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2014, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Modem ma SIM locka pewnie :/
    Odzywaj sie odzywaj!

• mala_mi Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie kochane :)
    Kajoni masz rację, że na lipcówkach dominują cesarki. Ciekawe skąd tak duży odsetek cięć, czyżby dzieciaki były aż tak duże? Najważniejsze, że wszystkie mamy oraz ich maleństwa są zdrowe :)
    Dziewczyny, czy zdajecie sobie sprawę, że już tuż tuż i nasz wątek będzie w trakcie rozpakowywania? I pewnie mamy z późniejszych miesięcy będą nas dopingować i obserwować naszą listę :) Super, że tak przeleciał nam ten ciążowy czas i że wszystkie (choć nieco sponiewierane upałami) dobrnęłyśmy do tego etapu. Co prawda Pekinka trochę wyszła przed szereg, ale reszta się jeszcze trzyma w dwupaku ;)

O jakiej pościeli dyskutujecie? O kołderce czy poszewce na kołderkę? Mam jeden komplet: kołdra plus poduszka oraz 2 komplety poszewek (ochraniaczy w ogóle nie kupowałam). Na początku poduszki się nie używa, a na kołderkę chyba będzie zbyt ciepło, więc maleńką zamierzam przykrywać kocykiem. A poszewek pewnie będzie potrzeba więcej, bo będą często prane.

Ruda27, Kajoni, Camille87, amela, Sylka, Dodi, Magda2013, celia lubią tę wiadomość

9f7jzbmhwqv82yrb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2014, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja zamierzam uzywac poduszki - jest tak cienka ze jakby jej w ogole nie bylo :P ale nie bedzie spal bezposrednio glowka na przescieradle bo mam z frotty i takie srednie w dotyku bo prane bez plynu do plukania..

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2014, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja podusi bede uzywala tylko do wozka i tez pewnie nie od razu..
    Koldry jeszcze nawet nie mam, bo wlasnie narazie spac w niej nie bedzie.. Ale juz dwa komplety poscieli, jeszcze jeden dokupie ale to mamy czas :P

Chyba jednak kupie to tantum verde, bo ciagle to gardlo boli :/

Camille87 lubi tę wiadomość

• ninkapa Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez uzywam poduszki jest tak cieniutka ze w ogole niewyczuwalna poza tym czesto kladlam synka na ta poduszke i tak go bralam do cyca....ja mam ochraniacz na lozeczko taki bardzo dlugo ogolnie w calosci chyba ma 2 metry ale bede go uzywac dopiero jak dziecko bedzie juz sie obracalo bo jak taki niemowlaczek to nie potrzebuje bo przeciez sie nie rusza a zreszta lozeczko mam blisko lozka i wole moc patrzec na maluszka czy nie ulalo itp itd....
    kolderki tez nie bede uzywala teraz mam jeden spiworek poza tym w rozku dziecko bedzie i mam tez taki kocyk ala rozkowy....

Camille87, Sylka, Dodi lubią tę wiadomość

relgh371blt2rdpa.png

relgsg18glt7yrrj.png

1usa9vvjzcjrn0lc.png[
  • amela Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona powodzenia, czekamy na informacje od Ciebie :)

Quendi super ze u was wszystko dobrze :) a dzidzia jak pieknie rosnie <3

Ja mam 2 komplety poscieli narazie a ochraniacz do jednej rozowy, ale chce dokupić biały, żeby mi pasował do każdej innej :) A baldachim mam z pudrowa kokardka wiec mysle ze będzie pasował do każdej pościeli !

Daria kup lepiej żeby Ci sie nie rozkręcił ten ból !

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca 2014, 13:29

ex2btrd8qii9i9cu.png
    http://avatars.zapodaj.net/images/1e838c757e81.gif
  • Moni& Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Quendi gratulacje! Hubiś juz duzy chłop:)
    Ona trzymaj sie!
    Ja mam dwa komplety pościeli, ale na razie mały bedzie spał w rożku albo w śpiworku.
    Daria kup sobie lepiej te tabletki zeby jak najszybciej przeszło, ja tez kuruj sie z kaszlu bo nie wyobrazam sobie porodu z przeziębieniem, wrrr jeszcze gorsze niz sam poród pewnie.
    Ja dziiaj poprasowałam pieluszki i inne duperelki, posprzątałam w szafkach powyrzucałam ciuchy w których juz nie bedziemy chodzic i sie troche zwolniło.
    a teraz sobie zapodam jakis film bo nuudno :P

Ruda27, Camille87, Dodi lubią tę wiadomość

Monis
    relgi09k3028465t.png[/link]
    8b9686f91d.png
  • Aggie Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja upralam kojec :) ciezko szlo, bo plamy zastale :/ ale mysle ze poszlo dobrze, jak cos wyjdzie po wyschnieciu to jutro druga proba :)
    Do mamy przyszla paczka z posciela woohooo :D takze po wizycie z polozna polece obejrzec i moze brat sie zlituje nade mna i mi paczke do domu przytarga bo Darek juz do pracy wyszedl :P a moglabym sobie ja jutro wstawic do prania :)

Wlasnie Monia, przypomnialas mi ze powinnam sie za swoja szafe wziasc ale tak taki rozgardiasz ze az strach :P a wszystko przez te ciazowe i nie ciazowe ubrania, za duzo sie tego zrobilo :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca 2014, 13:44

Camille87, Dodi lubią tę wiadomość

7a4akrhm7fw1jhk0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2014, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daria tantum verde jest ziolowe i mozna w ciazy nie ma sie co bac :-)

Kurna ja nie wiem kiedy soe zabiore za ta szafe moja :P co tam zagladam to mi sie odechciewa hehe taki bajzel! :P maz dzis pol dnia po miescie jezdzi zalatwia sprawy, zaraz zrobie obiad i nie wiem czy cos bedzie z tego ambitnego planu sprzatania kuchni :P ale maz odbiera nasz odkurzacz w koncu zaraz go wyprobuje :-)

Monia my wczoraj ogladalismy film "zniewolony" z 2014 polecam, dostal bardzo duzo nagrod, podobal mi sie :-)

U nas w koncu zaczelo padac ! Troche sie oczysci powietrze ;-)

Aggie, Dodi lubią tę wiadomość

• amela Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ile macie biustonoszy do karmienia ?

ex2btrd8qii9i9cu.png
    http://avatars.zapodaj.net/images/1e838c757e81.gif
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2014, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amela wrote:

Na razie dwa.

• Aggie Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amela wrote:

Ja mam jeden na noc - wyglada jak sportowy ale tez sie fajnie odpina, i dwa normalne z H&M (bialy i czarny), ktorych mimo iz zamowilam ze trzy tyg temu i zaplacilam fortune za wysylke to ich jeszcze nie dostalam :/ wysla mail do mnie kiedy je spakuja :/

Kamilka to bedziesz szalec na odkurzaczu :D my jak nasz wymienilismy (a mielismy wczesniej taka ku*we ze szok) to dwa tyg dzien w dzien odkurzalam :P

To ja sie zbieram :) milego popoludnia laseczki :)

Camille87, amela, Dodi lubią tę wiadomość

7a4akrhm7fw1jhk0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2014, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahaha Aggie dobra jestes :P
    Mam nadzieje ze maz bedzie chetnie go testowal :P

Powodzenia i milego dzionka!

Aggie lubi tę wiadomość

• kada24 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam 1 na razie później najwyżej dokupie

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    countdown-1431234000z1455429600zp.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• Sylka Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za odpowiedź dziewczyny :*
    Ja chcę kupić drugi komplet, bo mam opcję przywiezienia do NO więc korzystam. Niestety nie mam możliwości, żeby pójść do sklepu i kupić jak bedę potrzebowała :/ Kupię z drugim ochraniaczem, myślę, ze dwa komplety mi wystarczą, zawsze jak jeden się pobrudzi, drugi będzie na zmianę. Ja zakładam od razu ochraniacz, mimo że maluch nie będzie spał na początku pod kołderką. Myślę, że dzięki temu ochraniaczowi maluch będzie się czuł bezpieczniej i przytulniej niż śpiąc na otwartej przestrzeni.. Poza tym będzie chronił przed ewentualnymi przeciągami ;)

Amela ja mam dwa staniki :)

amela, Camille87, Dodi lubią tę wiadomość

f2w39jcgqwt6nja8.png
    relg3e5e7k7mhx6f.png
  • Moni& Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam na razie 1, ciagle zabieram sie do kupna drugiego:P
    Kamila dzieki, obejrze go sobie z męzem w jakis wieczor a na raoe ogladam czlowiek z cold rock slyszalam ze fajny :P
    a co do ochraniacza na lozeczko to ja mam jeden bialy takze pasuje to kazdej poscieli ;)

Sylka, Camille87, Dodi, Magda2013 lubią tę wiadomość

Monis
    relgi09k3028465t.png[/link]
    8b9686f91d.png
‹‹ 1531 1532 1533 1534 1535 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ