Sierpniowe Mamusie ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Ona, bedziesz chociaz pod obserwacja
sie niczym nie przejmuj i oczywiscie dawaj znac :*
My zakupilismy (znaczy kochana mama) jeden komplet poscieli, mielismy kupowac druga, ale... na razie mala i tak nie bedzie korzystac z calej poscieli, wiec mam dobrych kilka miesiecy na zakup kolejnego zestawu, i pewnie kupie z ochraniaczem do kompletuona20, Sylka, Dodi lubią tę wiadomość
-
Ona, trzymam kciuki, zeby to okazala sie jedynie rutynowa obserwacja :*
Co do poscieli to ja mam tylko jeden komplet lacznie z ochraniaczem a drugi mi babcia uszyla, bo jest krawcowa, ale juz bez tego ochraniacza na szczeble, tylko na koldre, przescieradlo, na podusie i jaska. A przeciez i tak poki co sie tego nie uzywa.ona20, Sylka, Dodi lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyOna trzymaj sie! I spokojnie oczywiscie!
Pilnuj laptopa bo w szpitalach to roznie bywa
Ja mam dwa komplety poscieli i do obydwu mam ochraniacz w komplecie za to baldachim z bialego woalu z turkusowa wstawka wiec raczej tylko do jednego kompletu bedzie pasowal a to i tak pewnosci nie mam bo material dopiero co zamowilam na allegro..ona20, Sylka, Dodi lubią tę wiadomość
-
Właśnie sie wkurzyłam ,bo powiedzieli mi ze do modemu moge kupic jaką chce karte i kupiła z orange a teraz sie okazuje ze musi byc chyba z ery .. więc kasa w plecy .. mam nadzieje ze chociaz bedzie działało jak kupie tą z ery
a i oczywiscie bd sie odzywac jak tylko bede miała netaWiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca 2014, 12:45
Camille87, Dodi, Magda2013 lubią tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-69616.png -
nick nieaktualny
-
Witajcie kochane
Kajoni masz rację, że na lipcówkach dominują cesarki. Ciekawe skąd tak duży odsetek cięć, czyżby dzieciaki były aż tak duże? Najważniejsze, że wszystkie mamy oraz ich maleństwa są zdrowe
Dziewczyny, czy zdajecie sobie sprawę, że już tuż tuż i nasz wątek będzie w trakcie rozpakowywania? I pewnie mamy z późniejszych miesięcy będą nas dopingować i obserwować naszą listęSuper, że tak przeleciał nam ten ciążowy czas i że wszystkie (choć nieco sponiewierane upałami) dobrnęłyśmy do tego etapu. Co prawda Pekinka trochę wyszła przed szereg, ale reszta się jeszcze trzyma w dwupaku
O jakiej pościeli dyskutujecie? O kołderce czy poszewce na kołderkę? Mam jeden komplet: kołdra plus poduszka oraz 2 komplety poszewek (ochraniaczy w ogóle nie kupowałam). Na początku poduszki się nie używa, a na kołderkę chyba będzie zbyt ciepło, więc maleńką zamierzam przykrywać kocykiem. A poszewek pewnie będzie potrzeba więcej, bo będą często prane.
Ruda27, Kajoni, Camille87, amela, Sylka, Dodi, Magda2013, celia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJa podusi bede uzywala tylko do wozka i tez pewnie nie od razu..
Koldry jeszcze nawet nie mam, bo wlasnie narazie spac w niej nie bedzie.. Ale juz dwa komplety poscieli, jeszcze jeden dokupie ale to mamy czas
Chyba jednak kupie to tantum verde, bo ciagle to gardlo boliCamille87 lubi tę wiadomość
-
ja tez uzywam poduszki jest tak cieniutka ze w ogole niewyczuwalna poza tym czesto kladlam synka na ta poduszke i tak go bralam do cyca....ja mam ochraniacz na lozeczko taki bardzo dlugo ogolnie w calosci chyba ma 2 metry ale bede go uzywac dopiero jak dziecko bedzie juz sie obracalo bo jak taki niemowlaczek to nie potrzebuje bo przeciez sie nie rusza a zreszta lozeczko mam blisko lozka i wole moc patrzec na maluszka czy nie ulalo itp itd....
kolderki tez nie bede uzywala teraz mam jeden spiworek poza tym w rozku dziecko bedzie i mam tez taki kocyk ala rozkowy....Camille87, Sylka, Dodi lubią tę wiadomość
-
Ona powodzenia, czekamy na informacje od Ciebie
Quendi super ze u was wszystko dobrzea dzidzia jak pieknie rosnie
Ja mam 2 komplety poscieli narazie a ochraniacz do jednej rozowy, ale chce dokupić biały, żeby mi pasował do każdej innejA baldachim mam z pudrowa kokardka wiec mysle ze będzie pasował do każdej pościeli !
Daria kup lepiej żeby Ci sie nie rozkręcił ten ból !
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca 2014, 13:29
http://avatars.zapodaj.net/images/1e838c757e81.gif -
Quendi gratulacje! Hubiś juz duzy chłop:)
Ona trzymaj sie!
Ja mam dwa komplety pościeli, ale na razie mały bedzie spał w rożku albo w śpiworku.
Daria kup sobie lepiej te tabletki zeby jak najszybciej przeszło, ja tez kuruj sie z kaszlu bo nie wyobrazam sobie porodu z przeziębieniem, wrrr jeszcze gorsze niz sam poród pewnie.
Ja dziiaj poprasowałam pieluszki i inne duperelki, posprzątałam w szafkach powyrzucałam ciuchy w których juz nie bedziemy chodzic i sie troche zwolniło.
a teraz sobie zapodam jakis film bo nuudnoRuda27, Camille87, Dodi lubią tę wiadomość
Monis
[/link]
-
A ja upralam kojec
ciezko szlo, bo plamy zastale
ale mysle ze poszlo dobrze, jak cos wyjdzie po wyschnieciu to jutro druga proba
Do mamy przyszla paczka z posciela woohoootakze po wizycie z polozna polece obejrzec i moze brat sie zlituje nade mna i mi paczke do domu przytarga bo Darek juz do pracy wyszedl
a moglabym sobie ja jutro wstawic do prania
Wlasnie Monia, przypomnialas mi ze powinnam sie za swoja szafe wziasc ale tak taki rozgardiasz ze az stracha wszystko przez te ciazowe i nie ciazowe ubrania, za duzo sie tego zrobilo
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca 2014, 13:44
Camille87, Dodi lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDaria tantum verde jest ziolowe i mozna w ciazy nie ma sie co bac
Kurna ja nie wiem kiedy soe zabiore za ta szafe mojaco tam zagladam to mi sie odechciewa hehe taki bajzel!
maz dzis pol dnia po miescie jezdzi zalatwia sprawy, zaraz zrobie obiad i nie wiem czy cos bedzie z tego ambitnego planu sprzatania kuchni
ale maz odbiera nasz odkurzacz w koncu zaraz go wyprobuje
Monia my wczoraj ogladalismy film "zniewolony" z 2014 polecam, dostal bardzo duzo nagrod, podobal mi sie
U nas w koncu zaczelo padac ! Troche sie oczysci powietrzeAggie, Dodi lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
amela wrote:ile macie biustonoszy do karmienia ?
Ja mam jeden na noc - wyglada jak sportowy ale tez sie fajnie odpina, i dwa normalne z H&M (bialy i czarny), ktorych mimo iz zamowilam ze trzy tyg temu i zaplacilam fortune za wysylke to ich jeszcze nie dostalamwysla mail do mnie kiedy je spakuja
Kamilka to bedziesz szalec na odkurzaczumy jak nasz wymienilismy (a mielismy wczesniej taka ku*we ze szok) to dwa tyg dzien w dzien odkurzalam
To ja sie zbierammilego popoludnia laseczki
Camille87, amela, Dodi lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Dzięki za odpowiedź dziewczyny :*
Ja chcę kupić drugi komplet, bo mam opcję przywiezienia do NO więc korzystam. Niestety nie mam możliwości, żeby pójść do sklepu i kupić jak bedę potrzebowałaKupię z drugim ochraniaczem, myślę, ze dwa komplety mi wystarczą, zawsze jak jeden się pobrudzi, drugi będzie na zmianę. Ja zakładam od razu ochraniacz, mimo że maluch nie będzie spał na początku pod kołderką. Myślę, że dzięki temu ochraniaczowi maluch będzie się czuł bezpieczniej i przytulniej niż śpiąc na otwartej przestrzeni.. Poza tym będzie chronił przed ewentualnymi przeciągami
Amela ja mam dwa staniki
amela, Camille87, Dodi lubią tę wiadomość
-
ja mam na razie 1, ciagle zabieram sie do kupna drugiego:P
Kamila dzieki, obejrze go sobie z męzem w jakis wieczor a na raoe ogladam czlowiek z cold rock slyszalam ze fajny
a co do ochraniacza na lozeczko to ja mam jeden bialy takze pasuje to kazdej poscieliSylka, Camille87, Dodi, Magda2013 lubią tę wiadomość
Monis
[/link]