SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie ;)
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie ;)

Oceń ten wątek:
  • MILA Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie wróciłam z córką z kąpieliska :-)tzn córka się kąpała a ja w cieniu siedziałam :-)

W ostatniej chwili weszłam do domu a tu lunęło he he :-)

zmęczona jestem, spać mi się a tu jeszcze obiad trzeba robić :-P

Sylka, Kajoni, amela, Dodi lubią tę wiadomość

f2wlwn15lxmguqd1.png
  • ninkapa Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylka w UK dziwcko lezy tak zeby nozkami dotykal lozeczka na dole a nie u gory nie kazdy tak robi ale ponoc to obniza ryzyko wystapienia smierci lozeczkowej takze ren ochraniacz i tak na poczatku sie nie przyda.....

Sylka, Camille87 lubią tę wiadomość

relgh371blt2rdpa.png

relgsg18glt7yrrj.png

1usa9vvjzcjrn0lc.png[
  • amela Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja zamówiłam własnie dwa :)

Milus no u mnie tez sie trochę chmurzy, może popada wieczorkiem !

MILA lubi tę wiadomość

ex2btrd8qii9i9cu.png
    http://avatars.zapodaj.net/images/1e838c757e81.gif
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2014, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mila no to wam sie upieklo ze zdazylyscie do domu :D

Ja nie mam zadnego stanika jeszcze :/
    Anitka dasz linka?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca 2014, 14:21

amela, MILA lubią tę wiadomość

• kada24 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mila u ciebie leje?? U nas nic hehe

MILA lubi tę wiadomość

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    countdown-1431234000z1455429600zp.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• Sylka Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawe Ninkapa... Tylko za chiny nie rozumiem w jaki sposób mogłoby to uchronić malucha.. Byłabym wdzięczna gdybyś mi to wytłumaczyła :) Dobrych rad nigdy dość :)

Dodi lubi tę wiadomość

f2w39jcgqwt6nja8.png
    relg3e5e7k7mhx6f.png
  • Moni& Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    heh pierwsze slysze o kładzeniu dziecka zeby nozkami dotykalo lozeczka. tez jestem ciekawa tej teorii
    u mnie nie pada ale sie zachmurzylo

Monis
    relgi09k3028465t.png[/link]
    8b9686f91d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2014, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ninkapa ma racje z kladzeniem dziecka tak aby nozkami dotykalo lozeczka ale tylko gdy jest przykryte kolderka, bo kolderke zawija sie po nozki i dziecko sie wtedy nie wsunie pod nia (mniejsze ryzyko uduszenia) natomiast jesli dziecko bedzie spalo w spiworku rozku czy pod pieluszka to nie trzeba go tak zsuwac ;-)

A mi do mieszkania wpadl zapach kotletow mielonych i mizerii porosilam zeby maz kupil mieso mielone i ogorka to kupil ale kiszone :P ach Ci faceci jak nie sprecyzujesz to nie dostaniesz :P

mala_mi, Sylka, Ruda27, Dodi, celia lubią tę wiadomość

• amela Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda27 wrote:
    Mila no to wam sie upieklo ze zdazylyscie do domu :D

Ja nie mam zadnego stanika jeszcze :/
    Anitka dasz linka?
    http://allegro.pl/biustonosz-stanik-80c-do-karmienia-bawelna-i4353461341.html

;)

ex2btrd8qii9i9cu.png
  • Moni& Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no logiczne to z tą kołderka:)
    Kamila moge Ci zrobic smaka? mam w lodowce ogórki kiszone małosolne domowej roboty i zaraz sobie przekąsze zamiast popcornu do filmu:P trzeba korzystac bo przy karmieniu piersia kwasieluchów tez nie vedzie mozna jesc:P a na obiadek mam dzis zapiekanke makaronowa:)

Dodi lubi tę wiadomość

Monis
    8b9686f91d.png
  • Aggie Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jade do szpitala na monitoring :-( malej serduszko ciut za szybko biegnie no i zmniejszona ilosc ruchow tez martwi, polozna umowila juz mnie, odezwe sie jzk bede cos wiedziec

7a4akrhm7fw1jhk0.png
  • amela Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aggie kochana trzymaj sie ! wszystko bedzie dobrze <3 ! Informuj nas !

ex2btrd8qii9i9cu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2014, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aggie moze to chwilowe! Kochana trzymaj sie!! :*

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2014, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aggie kurde daj znac! Powodzenia... Napewno jest dobrze!

Anita dzieki za linka. Ja nie moge takich cieniutkich na moje groszki :/ szukam zwyklego ciut grubszego, nie musi byc dla matek, byle odpinane ramiaczka i mam problem.. Moze w czw znajde bo bd z kolezanka na miescie

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2014, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daria ale takie z odpinanymi ramiaczkami to sie nadaja do karmienia? Jak beda grubsze to chyba nie bardzo :-?
    Groszki nie groszki jak zacznie sie na calego produkcja mleka to groszki beda wieksze ;-)

amela lubi tę wiadomość

• Dodi Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś

Dzień doberek :)

dzisiaj wpadam nieco wcześniej :P

widzę, ze poruszałyście dzisiaj temat lewatywy i ja osobiście wolałabym mieć zrobioną bo nie dość, że całe życie mam problem z dwójeczką :P to wiem jak to ze mną było przed kolonoskopią, że dwa dni się "czyściłam" i tak mi to cięzko szlo, że wolałabym uniknąć jakieś brązowej niespodzianki na sali porodowej :D

Moni& znam to uczucie, że nieraz coś mi się chce, ale w gruncie rzeczy mi się nie chce i tak w kółko :P spokojnie... już niedługo i będziesz miała ciągłe zajęcie, zresztą tak jak i pozostałe Mamuśki ;)

Magda padłam po tym jak sobie Lanusię w tym gipsie od połowy w górę wyobraziłam hehe ale masz fantazję dziołcho :P jeśli chodzi o czopki to spokojnie glicerynowego możesz sobie jeszcze w domu zapodać myślę ;)

Quendi super, że na wizycie wszystko ok ;) a tą kość udową to sporo Hubercik ma mniejszą? waga też niczego sobie jak na ten tydzień <3

Aggie u mnie waga dokładnie taka sama od 28.04 conajmniej, z czego się bardzo cieszę :) mam nadzieję, że niepotrzebnie martwisz się o Majeczkę i wszystko jest w jak najlepszym porzadku co nie zmienia faktu i dobrze że sprawdzą to w szpitalu :*

Kamila dzisiaj mizeria z ogórków kiszonych? :P

Ona powodzenia w szpitalu <3

Ja właśnie robię obiad na raty i jestem na etapie zupy pomidorowej :)

Jeśli chodzi o pościel to ja mam narazie jeden komplet i chyba drugiego nie będę na już kupowała a staniki mam dwa, ale mam nadzieję, że pokarm będzie i będę mogła karmić bo narazie to jakieś takie ciut za duże są :/

aha wczoraj pytałam jeszcze gina o to czy muszę wyczuwać skurcze BH, bo mówię, że wogóle ich nei czuję ostatnio, ale powiedział ze to dobrze i wcale nie trzeba ich czuć a KTG robią dopiero od terminu porodu jakby co :)

Camille87, Magda2013, Moni&, Sylka, mala_mi lubią tę wiadomość

29.04.13(8t 2d) [*]/kolejna szansa 24.11.13relgh371jzp75q9n.png
    1995fd7a4d57bc6e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2014, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camille87 wrote:
    Daria ale takie z odpinanymi ramiaczkami to sie nadaja do karmienia? Jak beda grubsze to chyba nie bardzo :-?
    Groszki nie groszki jak zacznie sie na calego produkcja mleka to groszki beda wieksze ;-)

Tzn wiesz co ja nie chce jakis pushupow. Mam taki fajny jeden on jest mieciutki ale nie taki max cienki wlasnie. Mysle ze na lajcie mozna karmic, odpinam ramiaczko i odginam na dol, juz probowalam :P ale poszukam w czw moze znajde cos, jeden karmiacy i jeden zwykly

Camille87, Dodi lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2014, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dodi juz sobie odpuszcze ta mizerie :P
    Aha, maz odkurzal, normalnie swieto narodowe :P haha troche glosny twn odkurzacz ale dobrze ciagnie, nawet osa wpadla hihi

Daria no jak tam Tobie wygodnie ;-) ja tez mam niewielkie piersi ale licze na to ze jak sie pojawi pokarm to wypelnia stanik hehe bonza duzy jest :P

Dodi lubi tę wiadomość

• Dodi Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila najważniejsze że dobrze ciągnie i że mąż się zabrał za odkurzanie ;)
    Ja tez mam taką nadzieję odnośnie wypełnienia stanika heheh :D

Daria tak jak Kama pisze, najważniejsze by Tobie było wygodnie ;)

Camille87 lubi tę wiadomość

29.04.13(8t 2d) [*]/kolejna szansa 24.11.13relgh371jzp75q9n.png
    1995fd7a4d57bc6e.png
  • Moni& Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agus napewno jest wszystko ok:) ale mimo wszystko dobrze ze u Was w UK zwracaja uwage na niektore sprawy. moj mały tez ma dni gdy sie słabiej rusza, nieraz czuje go caly dzien non stop a czasem malo kiedy i wtedy probuje go obudzic. daj znac slonce :*

Monis
    8b9686f91d.png
‹‹ 1532 1533 1534 1535 1536 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ