X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie ;)
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie ;)

Oceń ten wątek:
  • MILA Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie wróciłam z córką z kąpieliska :-)tzn córka się kąpała a ja w cieniu siedziałam :-)

W ostatniej chwili weszłam do domu a tu lunęło he he :-)

zmęczona jestem, spać mi się a tu jeszcze obiad trzeba robić :-P

Sylka, Kajoni, amela, Dodi lubią tę wiadomość

f2wlwn15lxmguqd1.png
  • ninkapa Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylka w UK dziwcko lezy tak zeby nozkami dotykal lozeczka na dole a nie u gory nie kazdy tak robi ale ponoc to obniza ryzyko wystapienia smierci lozeczkowej takze ren ochraniacz i tak na poczatku sie nie przyda.....

Sylka, Camille87 lubią tę wiadomość

relgh371blt2rdpa.png

relgsg18glt7yrrj.png

1usa9vvjzcjrn0lc.png[
  • amela Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja zamówiłam własnie dwa :)

Milus no u mnie tez sie trochę chmurzy, może popada wieczorkiem !

MILA lubi tę wiadomość

ex2btrd8qii9i9cu.png
    http://avatars.zapodaj.net/images/1e838c757e81.gif
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2014, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mila no to wam sie upieklo ze zdazylyscie do domu :D

Ja nie mam zadnego stanika jeszcze :/
    Anitka dasz linka?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca 2014, 14:21

amela, MILA lubią tę wiadomość

• kada24 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mila u ciebie leje?? U nas nic hehe

MILA lubi tę wiadomość

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    countdown-1431234000z1455429600zp.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• Sylka Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawe Ninkapa... Tylko za chiny nie rozumiem w jaki sposób mogłoby to uchronić malucha.. Byłabym wdzięczna gdybyś mi to wytłumaczyła :) Dobrych rad nigdy dość :)

Dodi lubi tę wiadomość

f2w39jcgqwt6nja8.png
    relg3e5e7k7mhx6f.png
  • Moni& Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    heh pierwsze slysze o kładzeniu dziecka zeby nozkami dotykalo lozeczka. tez jestem ciekawa tej teorii
    u mnie nie pada ale sie zachmurzylo

Monis
    relgi09k3028465t.png[/link]
    8b9686f91d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2014, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ninkapa ma racje z kladzeniem dziecka tak aby nozkami dotykalo lozeczka ale tylko gdy jest przykryte kolderka, bo kolderke zawija sie po nozki i dziecko sie wtedy nie wsunie pod nia (mniejsze ryzyko uduszenia) natomiast jesli dziecko bedzie spalo w spiworku rozku czy pod pieluszka to nie trzeba go tak zsuwac ;-)

A mi do mieszkania wpadl zapach kotletow mielonych i mizerii porosilam zeby maz kupil mieso mielone i ogorka to kupil ale kiszone :P ach Ci faceci jak nie sprecyzujesz to nie dostaniesz :P

mala_mi, Sylka, Ruda27, Dodi, celia lubią tę wiadomość

• amela Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda27 wrote:
    Mila no to wam sie upieklo ze zdazylyscie do domu :D

Ja nie mam zadnego stanika jeszcze :/
    Anitka dasz linka?
    http://allegro.pl/biustonosz-stanik-80c-do-karmienia-bawelna-i4353461341.html

;)

ex2btrd8qii9i9cu.png
  • Moni& Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no logiczne to z tą kołderka:)
    Kamila moge Ci zrobic smaka? mam w lodowce ogórki kiszone małosolne domowej roboty i zaraz sobie przekąsze zamiast popcornu do filmu:P trzeba korzystac bo przy karmieniu piersia kwasieluchów tez nie vedzie mozna jesc:P a na obiadek mam dzis zapiekanke makaronowa:)

Dodi lubi tę wiadomość

Monis
    8b9686f91d.png
  • Aggie Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jade do szpitala na monitoring :-( malej serduszko ciut za szybko biegnie no i zmniejszona ilosc ruchow tez martwi, polozna umowila juz mnie, odezwe sie jzk bede cos wiedziec

7a4akrhm7fw1jhk0.png
  • amela Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aggie kochana trzymaj sie ! wszystko bedzie dobrze <3 ! Informuj nas !

ex2btrd8qii9i9cu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2014, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aggie moze to chwilowe! Kochana trzymaj sie!! :*

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2014, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aggie kurde daj znac! Powodzenia... Napewno jest dobrze!

Anita dzieki za linka. Ja nie moge takich cieniutkich na moje groszki :/ szukam zwyklego ciut grubszego, nie musi byc dla matek, byle odpinane ramiaczka i mam problem.. Moze w czw znajde bo bd z kolezanka na miescie

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2014, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daria ale takie z odpinanymi ramiaczkami to sie nadaja do karmienia? Jak beda grubsze to chyba nie bardzo :-?
    Groszki nie groszki jak zacznie sie na calego produkcja mleka to groszki beda wieksze ;-)

amela lubi tę wiadomość

• Dodi Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś

Dzień doberek :)

dzisiaj wpadam nieco wcześniej :P

widzę, ze poruszałyście dzisiaj temat lewatywy i ja osobiście wolałabym mieć zrobioną bo nie dość, że całe życie mam problem z dwójeczką :P to wiem jak to ze mną było przed kolonoskopią, że dwa dni się "czyściłam" i tak mi to cięzko szlo, że wolałabym uniknąć jakieś brązowej niespodzianki na sali porodowej :D

Moni& znam to uczucie, że nieraz coś mi się chce, ale w gruncie rzeczy mi się nie chce i tak w kółko :P spokojnie... już niedługo i będziesz miała ciągłe zajęcie, zresztą tak jak i pozostałe Mamuśki ;)

Magda padłam po tym jak sobie Lanusię w tym gipsie od połowy w górę wyobraziłam hehe ale masz fantazję dziołcho :P jeśli chodzi o czopki to spokojnie glicerynowego możesz sobie jeszcze w domu zapodać myślę ;)

Quendi super, że na wizycie wszystko ok ;) a tą kość udową to sporo Hubercik ma mniejszą? waga też niczego sobie jak na ten tydzień <3

Aggie u mnie waga dokładnie taka sama od 28.04 conajmniej, z czego się bardzo cieszę :) mam nadzieję, że niepotrzebnie martwisz się o Majeczkę i wszystko jest w jak najlepszym porzadku co nie zmienia faktu i dobrze że sprawdzą to w szpitalu :*

Kamila dzisiaj mizeria z ogórków kiszonych? :P

Ona powodzenia w szpitalu <3

Ja właśnie robię obiad na raty i jestem na etapie zupy pomidorowej :)

Jeśli chodzi o pościel to ja mam narazie jeden komplet i chyba drugiego nie będę na już kupowała a staniki mam dwa, ale mam nadzieję, że pokarm będzie i będę mogła karmić bo narazie to jakieś takie ciut za duże są :/

aha wczoraj pytałam jeszcze gina o to czy muszę wyczuwać skurcze BH, bo mówię, że wogóle ich nei czuję ostatnio, ale powiedział ze to dobrze i wcale nie trzeba ich czuć a KTG robią dopiero od terminu porodu jakby co :)

Camille87, Magda2013, Moni&, Sylka, mala_mi lubią tę wiadomość

29.04.13(8t 2d) [*]/kolejna szansa 24.11.13relgh371jzp75q9n.png
    1995fd7a4d57bc6e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2014, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camille87 wrote:
    Daria ale takie z odpinanymi ramiaczkami to sie nadaja do karmienia? Jak beda grubsze to chyba nie bardzo :-?
    Groszki nie groszki jak zacznie sie na calego produkcja mleka to groszki beda wieksze ;-)

Tzn wiesz co ja nie chce jakis pushupow. Mam taki fajny jeden on jest mieciutki ale nie taki max cienki wlasnie. Mysle ze na lajcie mozna karmic, odpinam ramiaczko i odginam na dol, juz probowalam :P ale poszukam w czw moze znajde cos, jeden karmiacy i jeden zwykly

Camille87, Dodi lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2014, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dodi juz sobie odpuszcze ta mizerie :P
    Aha, maz odkurzal, normalnie swieto narodowe :P haha troche glosny twn odkurzacz ale dobrze ciagnie, nawet osa wpadla hihi

Daria no jak tam Tobie wygodnie ;-) ja tez mam niewielkie piersi ale licze na to ze jak sie pojawi pokarm to wypelnia stanik hehe bonza duzy jest :P

Dodi lubi tę wiadomość

• Dodi Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila najważniejsze że dobrze ciągnie i że mąż się zabrał za odkurzanie ;)
    Ja tez mam taką nadzieję odnośnie wypełnienia stanika heheh :D

Daria tak jak Kama pisze, najważniejsze by Tobie było wygodnie ;)

Camille87 lubi tę wiadomość

29.04.13(8t 2d) [*]/kolejna szansa 24.11.13relgh371jzp75q9n.png
    1995fd7a4d57bc6e.png
  • Moni& Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agus napewno jest wszystko ok:) ale mimo wszystko dobrze ze u Was w UK zwracaja uwage na niektore sprawy. moj mały tez ma dni gdy sie słabiej rusza, nieraz czuje go caly dzien non stop a czasem malo kiedy i wtedy probuje go obudzic. daj znac slonce :*

Monis
    8b9686f91d.png
‹‹ 1532 1533 1534 1535 1536 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ