Sierpniowe Mamusie ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Witam
Wczoraj Was nadrobilam i padlam a dzis juz od rana znowu mialam nadrabiania
Dobrze, haha ze poruszylyscie temat lewatywy bo mialam pytac. Jak bylam na tej konsultacji ordymatorskiej to mi powiedzieli ze mam sobie zrobic w domu sama lewatywe i dal nazwy chyba trzech srodkow, ktore mozna sobie kupic w aptece. Zastanawiam sie czy robic, bo jak bylam przed operacja kregoslupa to mi robili i powiem, ze wcale mi nie pomoglo nic. Byly babki co nie zdazyly doleciec do toalety, a ja pol dnia i wieczor krazylam kolo kibelka i nic. W koncu dostalam czopka glicerynowego i hmm mozna powiedziec ze cos zadzialal ale tez szalu nie bylo. Tylko to jest troche inaczej jak masz zaplanowane kiedy ma sie ten porod (o ile noc wczesniej) a nie jesli sn.
Ona, ja nikogo nie chce straszyc, ale zatrucie ciazowe jest bardzo niebezpieczne, szwagierka miala i w 27 tyg. Urodzila corke, bo obydwie zaczely sie dusic. Miala spuchniete cale cialo, duzo przybrala ma wadze, bialko w moczu, zawroty glowy i bardzo byla z,eczona. Dlatego kontrolujcie to
Quendi, ladnie rosnie Twoja pociecha
Powodzenia na wizytach dzis
Camilla gratuluje juz 39 tygodnia!
Dodi, dzidzia juz ulozona w pozycji do wyjscia na swiat! Super!
Ja po sniadanku, zabralam sie troche za posprzatanie i umylam podlogi i balkon i sie zgrzalam. Odpoczywam. Stopy mam spuchniete i wygladam jal HobbitWiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca 2014, 10:24
Dodi, Magda2013 lubią tę wiadomość
-
U nas tez juz gorac sie robi, nastawilam pranie i znowu sie zmachalam, bo prznioslam z garazu napoje heh zaczynam smierdziec haha
A co do porodow sn to jest kurcze ruletka, bo podczytuje lipcowki, Wy tez i same widzicie ile tam jest dziewczyn po terminie, a u nas Pekineczka juz mamusiaWiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca 2014, 10:48
Dodi lubi tę wiadomość
-
Witam :*
Kamilko gratuluje 39 tyg woow pedzisz kochana, oj pedziszi powodzenia na wizycie
Dodi ciesze sie ze wszystko ok z dzidziaa waga stoji Tobie? Ty chyba jestes na diecie o ile dobrze pamietam?
U nas lewatywy nie robia... nie wiem czy to zle czy dobrze, wiem ze sie martwie ze mogla by byc przykra niespodzianka a Darek ze mnaale podobno polozne sa na tyle szybciutkie i skrzetne ze nawet nie idzie zauwazyc co i jak. Mimo wszystko jednak wolalabym lewatywe... chyba ze sa jakies naturalne srodki??
Magda, swietny sen
Quendi, woow jaka waga Hubciowabedzie kluseczek
ja mam zawsze siniaki po pobraniu krwi
latwo mi sie robia, to raz, a dwa, ciezko sie do moich zyl dostac bo sa "wedrujace".
Kada ja Ci z tesciowa wspolczujemy mielismy (no mamy bo dalej zyje jedza) taka babcie od strony taty co nigdy czasu dla nas nie miala, a pracowala wolontaryjnie na przeciwko naszej kamienicy... na pogrzebie taty siostra poszla powiedziec ze bedziemy wyjezdzac do uk w sierpniu i czy moze przyszlaby sie pozegnac, to stwierdzila ze nie bedzie miala czasu, a pogrzeb byl w koncu marca!!
Ja mam dzis wizyte u poloznej, mala wczoraj bardzo malo sie ruszala, dzis jeszcze nic... na tym etapie mam pietra o niaA jak jeszcze wspomnialyscie o tym zatruciu ciazowym... normalnie nie jestem chipohondryczka (czy jakkolwiek sie to pisze) ale tutaj zignorowali moje ciagle zmeczenie... Swoja droga Darek wczoraj byl u lekarza, ot taka kontrola, i tez mowi ze stale zmeczony, ten do niego zeby se urlop wzial, Darek mowi ze mu ze ostatnie dwa tyg malo pracowal (w sumie 4 dni) wiec mial czas na odpoczynek, to nie uwierzycie co mu lekarz powiedzial!! Ze jest juz stary!!! No zesz do cholery jasnej, facet dopiero 36 lat ma!
Ja dzis musze sie zmobilizowac do uprania tego kojca bo wczoraj cale popoludnie przespalam
Kajoni, Dodi, Magda2013 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAggie to kup sama jakies czopki i w domu przed porodem zastosuj.. Wiesz polozne moga szybko posprztac, ale czasami zapach zrobi swoje
ja tam nie chce takich sytuacji..
Dobrze ze idziesz do poloznej, zmierza tetno malutkiej skoro mowisz ze sie malo rusza.. Napewno jest wszystko dobrze!
Kajoni jasne ze co do porodow to ruletka, zaloze sie ze nastepna bedzie ta ktorej zadna z nas sie nie spodziewaKajoni, Dodi lubią tę wiadomość
-
Aggie no w UK ne ma lewatyw mi podczas porodow nie przytrafila sie zadna przykra sprawa choc powiem wam ze w pierwszej ciazy czyscilo mnie 2 tyg przed a z 2 synkiem kilka godzin przed porodem non stop siedzialam w toalecie teraz tez dosc czesto odwiedzam wc choc nie wiem czy nie jest temu winna tarczyca
PEKINKA ogromne gratulacje:) -
nick nieaktualny
-
Łał... Ja równiez Pekinko gratuluje miło słyszeć i mieć już przy sobie maleństwo
teraz tylko wytrwałości i zdrówka zyczę i szybkiego powrotu do domciu bo tam jednak najlepiej
Jak miło Ja oczywiście spóźniona ale postaram się chociaz coś nadrobić bo tak ogólnie nie mam siły wczoraj mi się kręciło w głowie choć twarda babka ze mnie to i tak się obaliłam przestraszona byłam jak cholerka no ale to uroki jak to gin powiedział bo parno i ciśnienie takie mamyteraz w te upały poruszam się więcej z mężem bo ma urlop z jednej strony się cieszę ale z drugiej czuje jak bomba z opóźnionym zapłonem no nic jeszcze 1,5 miesiąca i po krzyku
muszę jeszcze trochę nadrobić was tu a jeli chodzi o lewatywy to Ja już kupiłam i przed szpitalem... no cóż... -
Ninkapa, no ja zaczelam tez dosc czesto latac do toalety, wiec moze tez sie organizm oczyszcza... szczerze to z kimkolwiek nie rozmawiam, to nikomu sie nie przytrafila "niespodzianka", wiec moze nie bedzie tak zle. Dodatkowo to ja latam czesciej to wc w stresujacych sytuacjach... moze to plus?
Daria, no ciesze sie ze polozna poslucha malej... jakbym nie byla umowiona na dzis to juz bym leciala na szpital... bo nawet po slodkim jej nie ruszylo -
Kochane moje, pewnie macie po conajmniej dwa komplety pościeli do łóżeczka, powiedzcie mi czy do każdego kpl kupowałyście też ochraniacz w tym samym wzorze? Bo tak sobie myślę, że to trochę dziwnie będzie wyglądało jak kupię samą pościel a ochraniacz zostawię od innego kompletu...
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnySylwia ja nie mam, za to kupilam uniwersalny ochraniacz z ikei bialy
wiec do kazdej poscieli w sumie moze byc
Mila to uwazaj na siebie, takie upaly to nie dla nas niestety..
Aggie jesli w domu sie zalatwisz w domu to raczej niespodzianki nie bedziesz miala, ale co ogranizm to inaczej reagujeSylka lubi tę wiadomość
-
No czesc dziewczyny
Tak jak myślałam dostałam skierowanie do szpitala na obserwacje . Zobaczymy co i jak po badaniach .
Biore sobie laptopa i mam nadzieje , ze bedzie mi działał internet , załatwiłam sobie modem .
https://www.maluchy.pl/li-69616.png -
nick nieaktualny