X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie ;)
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie ;)

Oceń ten wątek:
  • Kajoni Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :-)

Wczoraj Was nadrobilam i padlam a dzis juz od rana znowu mialam nadrabiania :-)
    Dobrze, haha ze poruszylyscie temat lewatywy bo mialam pytac. Jak bylam na tej konsultacji ordymatorskiej to mi powiedzieli ze mam sobie zrobic w domu sama lewatywe i dal nazwy chyba trzech srodkow, ktore mozna sobie kupic w aptece. Zastanawiam sie czy robic, bo jak bylam przed operacja kregoslupa to mi robili i powiem, ze wcale mi nie pomoglo nic. Byly babki co nie zdazyly doleciec do toalety, a ja pol dnia i wieczor krazylam kolo kibelka i nic. W koncu dostalam czopka glicerynowego i hmm mozna powiedziec ze cos zadzialal ale tez szalu nie bylo. Tylko to jest troche inaczej jak masz zaplanowane kiedy ma sie ten porod (o ile noc wczesniej) a nie jesli sn.

Ona, ja nikogo nie chce straszyc, ale zatrucie ciazowe jest bardzo niebezpieczne, szwagierka miala i w 27 tyg. Urodzila corke, bo obydwie zaczely sie dusic. Miala spuchniete cale cialo, duzo przybrala ma wadze, bialko w moczu, zawroty glowy i bardzo byla z,eczona. Dlatego kontrolujcie to :-)

Quendi, ladnie rosnie Twoja pociecha :-)

Powodzenia na wizytach dzis :-)

Camilla gratuluje juz 39 tygodnia!
    Dodi, dzidzia juz ulozona w pozycji do wyjscia na swiat! Super!

Ja po sniadanku, zabralam sie troche za posprzatanie i umylam podlogi i balkon i sie zgrzalam. Odpoczywam. Stopy mam spuchniete i wygladam jal Hobbit

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca 2014, 10:24

Dodi, Magda2013 lubią tę wiadomość

relgi09k4o218c6j.png
  • Magda2013 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Quendi super :) czyli wszystko ok :) Moja przybrala mniej wiecej 700g w 3 tyg :)

Kajoni, Aggie, Dodi lubią tę wiadomość

mjvydf9hx78lq90r.png
    822_20150427_223558.png
  • Kajoni Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas tez juz gorac sie robi, nastawilam pranie i znowu sie zmachalam, bo prznioslam z garazu napoje heh zaczynam smierdziec haha

A co do porodow sn to jest kurcze ruletka, bo podczytuje lipcowki, Wy tez i same widzicie ile tam jest dziewczyn po terminie, a u nas Pekineczka juz mamusia :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca 2014, 10:48

Dodi lubi tę wiadomość

relgi09k4o218c6j.png
  • kada24 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawe ile mój jutro będzie ważył

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    countdown-1431234000z1455429600zp.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• Aggie Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :*

Kamilko gratuluje 39 tyg woow pedzisz kochana, oj pedzisz :) i powodzenia na wizycie :)

Dodi ciesze sie ze wszystko ok z dzidzia :) a waga stoji Tobie? Ty chyba jestes na diecie o ile dobrze pamietam?

U nas lewatywy nie robia... nie wiem czy to zle czy dobrze, wiem ze sie martwie ze mogla by byc przykra niespodzianka a Darek ze mna :( ale podobno polozne sa na tyle szybciutkie i skrzetne ze nawet nie idzie zauwazyc co i jak. Mimo wszystko jednak wolalabym lewatywe... chyba ze sa jakies naturalne srodki??

Magda, swietny sen :)

Quendi, woow jaka waga Hubciowa :D bedzie kluseczek :) ja mam zawsze siniaki po pobraniu krwi :( latwo mi sie robia, to raz, a dwa, ciezko sie do moich zyl dostac bo sa "wedrujace".

Kada ja Ci z tesciowa wspolczuje :( my mielismy (no mamy bo dalej zyje jedza) taka babcie od strony taty co nigdy czasu dla nas nie miala, a pracowala wolontaryjnie na przeciwko naszej kamienicy... na pogrzebie taty siostra poszla powiedziec ze bedziemy wyjezdzac do uk w sierpniu i czy moze przyszlaby sie pozegnac, to stwierdzila ze nie bedzie miala czasu, a pogrzeb byl w koncu marca!!

Ja mam dzis wizyte u poloznej, mala wczoraj bardzo malo sie ruszala, dzis jeszcze nic... na tym etapie mam pietra o nia :( A jak jeszcze wspomnialyscie o tym zatruciu ciazowym... normalnie nie jestem chipohondryczka (czy jakkolwiek sie to pisze) ale tutaj zignorowali moje ciagle zmeczenie... Swoja droga Darek wczoraj byl u lekarza, ot taka kontrola, i tez mowi ze stale zmeczony, ten do niego zeby se urlop wzial, Darek mowi ze mu ze ostatnie dwa tyg malo pracowal (w sumie 4 dni) wiec mial czas na odpoczynek, to nie uwierzycie co mu lekarz powiedzial!! Ze jest juz stary!!! No zesz do cholery jasnej, facet dopiero 36 lat ma!

Ja dzis musze sie zmobilizowac do uprania tego kojca bo wczoraj cale popoludnie przespalam :(

Kajoni, Dodi, Magda2013 lubią tę wiadomość

7a4akrhm7fw1jhk0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2014, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aggie to kup sama jakies czopki i w domu przed porodem zastosuj.. Wiesz polozne moga szybko posprztac, ale czasami zapach zrobi swoje :P ja tam nie chce takich sytuacji..
    Dobrze ze idziesz do poloznej, zmierza tetno malutkiej skoro mowisz ze sie malo rusza.. Napewno jest wszystko dobrze!
    Kajoni jasne ze co do porodow to ruletka, zaloze sie ze nastepna bedzie ta ktorej zadna z nas sie nie spodziewa :P

Kajoni, Dodi lubią tę wiadomość

• ninkapa Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aggie no w UK ne ma lewatyw mi podczas porodow nie przytrafila sie zadna przykra sprawa choc powiem wam ze w pierwszej ciazy czyscilo mnie 2 tyg przed a z 2 synkiem kilka godzin przed porodem non stop siedzialam w toalecie teraz tez dosc czesto odwiedzam wc choc nie wiem czy nie jest temu winna tarczyca

PEKINKA ogromne gratulacje:)

relgh371blt2rdpa.png

relgsg18glt7yrrj.png

1usa9vvjzcjrn0lc.png[
  • Kajoni Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja sie tak zaczytalam w lipcowkach... jeju jakie one biedne, dzieciaki duze, dawno po terminach urodzone i strasznie duzo cesarek... nie bez powodu mowia, ze Polska jest na szczycie jesli chodzi o ilosc cc.

relgi09k4o218c6j.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2014, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajoni tez czytam je na biezaco, ciagle wchodze patrzac czy ktoras urodzila..
    Mam nadzieje, ze u nas na watku bedzie lepiej szlo, na czerwcowkach tak zle nie bylo

• Mika 28 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Łał... Ja równiez Pekinko gratuluje miło słyszeć i mieć już przy sobie maleństwo :) teraz tylko wytrwałości i zdrówka zyczę i szybkiego powrotu do domciu bo tam jednak najlepiej :)

Jak miło Ja oczywiście spóźniona ale postaram się chociaz coś nadrobić bo tak ogólnie nie mam siły wczoraj mi się kręciło w głowie choć twarda babka ze mnie to i tak się obaliłam przestraszona byłam jak cholerka no ale to uroki jak to gin powiedział bo parno i ciśnienie takie mamy :( teraz w te upały poruszam się więcej z mężem bo ma urlop z jednej strony się cieszę ale z drugiej czuje jak bomba z opóźnionym zapłonem no nic jeszcze 1,5 miesiąca i po krzyku :)

muszę jeszcze trochę nadrobić was tu a jeli chodzi o lewatywy to Ja już kupiłam i przed szpitalem... no cóż...

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
  • Aggie Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ninkapa, no ja zaczelam tez dosc czesto latac do toalety, wiec moze tez sie organizm oczyszcza... szczerze to z kimkolwiek nie rozmawiam, to nikomu sie nie przytrafila "niespodzianka", wiec moze nie bedzie tak zle. Dodatkowo to ja latam czesciej to wc w stresujacych sytuacjach... moze to plus?

Daria, no ciesze sie ze polozna poslucha malej... jakbym nie byla umowiona na dzis to juz bym leciala na szpital... bo nawet po slodkim jej nie ruszylo :(

7a4akrhm7fw1jhk0.png
  • Sylka Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane moje, pewnie macie po conajmniej dwa komplety pościeli do łóżeczka, powiedzcie mi czy do każdego kpl kupowałyście też ochraniacz w tym samym wzorze? Bo tak sobie myślę, że to trochę dziwnie będzie wyglądało jak kupię samą pościel a ochraniacz zostawię od innego kompletu...

f2w39jcgqwt6nja8.png
    relg3e5e7k7mhx6f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2014, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Quendi, super wiesci!
    Ja wocilam od fryzjerki i wzielam sie za sprzatanie i nastawilam pranie ale sprzatnelam wc i lazienke i juz siedze przy wiatraku! Matko jak ja sie poce :P

• kada24 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam jeden komplet pościeli he a ja pościel wyprałam i juz sucha jest

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2014, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do lewatywy to ja sobie kupie wczesniej czopki glicerynowe, wiadomo ze skurcze sa najpierw nieregularne i porod sie nie zaczyna po godzinie wiec zdaze zalozyc czopka i sie zalatwicn:P

Dodi lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2014, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia ja nie mam, za to kupilam uniwersalny ochraniacz z ikei bialy :) wiec do kazdej poscieli w sumie moze byc :P

Mila to uwazaj na siebie, takie upaly to nie dla nas niestety..

Aggie jesli w domu sie zalatwisz w domu to raczej niespodzianki nie bedziesz miala, ale co ogranizm to inaczej reaguje

Sylka lubi tę wiadomość

• ona20 Ekspertka

Wysłany: 15 lipca 2014, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No czesc dziewczyny :)
    Tak jak myślałam dostałam skierowanie do szpitala na obserwacje . Zobaczymy co i jak po badaniach .
    Biore sobie laptopa i mam nadzieje , ze bedzie mi działał internet , załatwiłam sobie modem . :)

https://www.maluchy.pl/li-69616.png
  • kada24 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona idź dobrze ze będziesz mieć dostęp do internetu

ona20 lubi tę wiadomość

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• MILA Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ona powodzenia ;-)

Quendi super :-D

ona20 lubi tę wiadomość

f2wlwn15lxmguqd1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2014, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona powodzenia! Informuj nas :)

ona20 lubi tę wiadomość

‹‹ 1530 1531 1532 1533 1534 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ