X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie ;)
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie ;)

Oceń ten wątek:
  • Sproquette Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :) Mila, jeśli mogę się wtrącić, bo widzę, że weszłam w złym momencie generalnie, ale jak już jestem... :D To chciałam tylko powiedzieć, że niepotrzebnie odebrałaś wypowiedź Darii jako zjebkę, napisała zresztą, że to nie miała być żadna zjebka, więc tym bardziej. ;) Z tego co widzę, to była tylko jej subiektywna opinia, do której możesz się odnieść jak tylko chcesz, albo nie odnosić się wcale, ale nikt na Ciebie nie naskoczył. :) Każdy robi jak chce, nikt tu nikomu niczego nie narzuca - z żadnej strony. Więc po co jakieś spiny, dajcie spokój. :)
    Ja dzisiaj zaczynam nowy tydzień, u mnie też napięcie prawdę mówiąc wzrasta :D Piątkę przybijam z Aggie, jak co tydzień ;) Pozdrawiam :*
    Spałam całkiem nieźle, o 1 w nocy byłam z Pawłem w Maku na happy mealach :D On śpi do tej pory, ja musiałam wstać bo umówiłam się z dziewczyną na rano, że podrzuci mi poduszkę do karmienia. Udało mi się na grupie na fb wyrwać, za 5 funtów nieużywana, jeszcze w folii :) A bardzo fajna, wrzucę później foty, bo teraz mój Paweł na niej śpi. Przebudził się żeby zobaczyć, spodobała mu się i mi pieron zabrał. :D

celia, MILA, Dodi, Kajoni lubią tę wiadomość

as9mJnk.jpgas9mp1.png
  • ninkapa Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda ty moze dajesz rade chodzic po schodach a inne czyt ja nie bo oddechu zlapac nie moge i specjalnie robic tego nie zamierzam dla Ciebie nie jest to straszne a dla mnie rak poza tym dopiero jestes w 38 tyg rozumiem gdybys byla okolo terminu to juz mozna na leb dostac ale maluszek ma czas do terminu a czym dluzej u mamy tym lepiej wg mnie nie mowie zeby ciaze przenosic

MILA lubi tę wiadomość

relgh371blt2rdpa.png

relgsg18glt7yrrj.png

1usa9vvjzcjrn0lc.png[
  • celia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jej dziewczyny luuuuuuuuuuuuuz :)
    Komentujmy, wyrażajmy opinie, ale nie oceniajmy działań innych.

Zgadzam się z Darią, że nawet jeśli coś się komuś nie sprawdziło nie znaczy, że dla innego organizmu nie będzie super skutkowało :) NIE GENERALIZUJMY :)

U nas chyba burza idzie :D Super, właśnie się do sklepu wybieram :P

No i czekam na wizytę ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2014, 12:34

Sproquette, MILA, Ruda27, Dodi, Kajoni, mala_mi lubią tę wiadomość

p19ucsqvqom8u4oa.png
    wnid9vvjzm38tk1g.png
  • MILA Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze Daria.

Amelka, Celia, Kada powodzenia na wizytach.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2014, 12:34

celia, amela lubią tę wiadomość

f2wlwn15lxmguqd1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2014, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ninkapa wrote:
    Ruda ty moze dajesz rade chodzic po schodach a inne czyt ja nie bo oddechu zlapac nie moge i specjalnie robic tego nie zamierzam dla Ciebie nie jest to straszne a dla mnie rak poza tym dopiero jestes w 38 tyg rozumiem gdybys byla okolo terminu to juz mozna na leb dostac ale maluszek ma czas do terminu a czym dluzej u mamy tym lepiej wg mnie nie mowie zeby ciaze przenosic

A czy ja namawiam kogos do tego???? Nie przypominam sobie. Napisalam co ja robie, a nie co maja robic wszystkie dziewczyny!
    Po 2 nie znasz mojej sytuacji wiec prosze Cie nie pisz ze jestem w 38 tygodniu to mam nue przyspieszac, bo ja wiem co powinnam. Jak akcja nie ruszy to za tydzien ide do szpitala a nie wiem jak mnie tam potraktuja

Sproquette, Dodi, celia lubią tę wiadomość

• ninkapa Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda napisalas ze nie wydaje ci sie to straszne wiec napisalam ze jak dla mnie jest i tyle i napisalam ze 38 tyg to nie 40 czyli nie jest po terminie i tyle

relgh371blt2rdpa.png

relgsg18glt7yrrj.png

1usa9vvjzcjrn0lc.png[
  • ninkapa Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poza tym wywolanie porodu czyt w szpitalu to nie jest super sprawa czesto oksytocyna wywoluje ogromne skurcze nie majac rozwarcia i sie wtedy prze mimo iz np rozwarcie kilka cm i wtedy to jest masakra bo pekasz w kazdym mozliwym miejscu

MILA lubi tę wiadomość

relgh371blt2rdpa.png

relgsg18glt7yrrj.png

1usa9vvjzcjrn0lc.png[
  • Sproquette Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i właśnie, tak sobie piszemy wszystkie, ale nikt nikomu nie mówi "Zrób tak, bo jak nie, to jesteś wyrodną matką.", a mam wrażenie, że niektórzy właśnie tak odbierają każdą różnicę zdań czy radę.

Dodi, Ruda27 lubią tę wiadomość

as9mJnk.jpgas9mp1.png
  • MILA Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sobie nie przypominam zebym przy pierwszej wypowiedzi na ten temat kierowała swoje słowa do Darii, ale ona z kolei w odwecie pisała już bezpośrednio do mnie. Aha no i w ogole nie miałam na mysli chodzenia po schodach - bez przesady :-/

No właśnie mi wywoływali oxytocyną - przerąbane :-P ale co ja tam wiem .

Nie ma sensu ta dyskusja Ninkapa, bo tu nie chodzi o to kto ma, a kto nie ma dzieci, ale o różnicę wieku i różnice w poglądach.

W sumie jak się tak zastanowiałam to jestem wręcz za tym żeby dziewczyny probowały wszystkiego :-) potem będą bogatsze o te doświadczenia ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2014, 12:47

celia, Aggie lubią tę wiadomość

f2wlwn15lxmguqd1.png
  • ninkapa Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sproquette jak tak tego nie odbieram no cos ty.... Zreszta nawet jak tak ktos o mnie pomysli to ok ma takie prawo a ja przez to nie zmienie swojego zdania bo dla mnie z tum przyspiszaniem porodu troszke jak z tymi zabobonami natura i tak zdecyduje sama

MILA lubi tę wiadomość

relgh371blt2rdpa.png

relgsg18glt7yrrj.png

1usa9vvjzcjrn0lc.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2014, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ninkapa wrote:
    Ruda napisalas ze nie wydaje ci sie to straszne wiec napisalam ze jak dla mnie jest i tyle i napisalam ze 38 tyg to nie 40 czyli nie jest po terminie i tyle

No ale ja mam inna sytuacje, wiec nie pisz prosze do mnie ze w 38 tygidniu jest za wczesnie czy cos.. Wiem lepiej jak jest u mnie.
    A ze napisalam ze chodzenie po schodach nie jest starszne, chodzilo mi ze zaszkodzic nie moze jak np jakis olej rycynowy, a nie ze nie jest straszne zeby kazdy to robil bo to pikus.. Bez przesady, nigdy nie namawialam tu nikogo do czegos

No wlasnie piszesz ze starszne jest wywolywanie w szpitalu, to chyba lepiej samemu poprobowac nie? Mi nie chodzi o wywolywanie w szpitalu jak bede, ale sama sie troche pogubilas w tym co napisalas

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2014, 12:47

Sproquette, celia lubią tę wiadomość

• Moni& Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przeciez Daria nikogo nie namawiala do przyspieszania porodu. wyrazila tylko swoje zdanie ze "jej sie nie wydaje" zeby jakis krotki spacer czy wejscie po schodach bylo mega męczące. kazda z nas jest inna, w innym tygodniu i kazda ma prawo wyrazic swoja opinie, a rozpoczela sie tu nagonka. ja rozumiem hormony no ale vez przesady. jestesmy na koncowce i teraz powinnysmy sie jeszcze bardziwj wspierac po to tu jestesmy a nie naskakiwac na sievie. bo w innym razie nie ma po co tu wchodzic skoro za wyrazenie swojego zdania jest sie ochrzanianym

MILA, Ruda27, Sproquette, celia lubią tę wiadomość

Monis
    relgi09k3028465t.png[/link]
    8b9686f91d.png
  • ninkapa Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda ua ci pusalam moj mial obwod glowki niecale 39 cm i jakos urodzilam a ty sama pisalas ze na ost wizycie nie powiekszyla sie niektore dzieci maja 33 cm a niektore 39 cm oczywiscie 38 tydz ciaza donoszona mozesz probowac wszystkiego twoja sprawa ale i tak mysle ze sam wie kuedy wyjsc

MILA lubi tę wiadomość

relgh371blt2rdpa.png

relgsg18glt7yrrj.png

1usa9vvjzcjrn0lc.png[
  • ninkapa Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda nie pogubilam sie w tym co pisze bo porod u nas wywolywany jest jak przenosisz okolo 2 tyg ciaze i wtedy z tym wywolaniem sie zgadzam ale nie zgadzam sie z tym jak ciaza jest okolo 40 tyg lub i wczesniej to tyle chyba ze sa medyczne przezlanki

MILA lubi tę wiadomość

relgh371blt2rdpa.png

relgsg18glt7yrrj.png

1usa9vvjzcjrn0lc.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2014, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ninkapa nie napisalam nigdzie ze sie nie powiekszyla. Wrecz przeciwnie i skoro lekarz dal mi skierowanie do szpitala jak nie urodze do konca miesiaca to raczej nie jest to moje widzi mi sie.. Nie bede sie rozpisywala jak dokladnie to wyglada i co jeszcze jest nie tak bo nie mam na to ochoty. Po prostu wolalabym sama jeszcze teraz moc urodzic niz lezec w szpitalu i pozniej prosic sie o cc..

I nie uwazam ze chodzenie po schodaxh czy spacerach nie jest meczace, bo oczywiscie ze jest.. Ale nikogo nie namawialam nawet przez chwile, pisalam co ja robie po prostu.. I wole sie poruszac skoro jeszcze moge niz lezec i czekac..

Sproquette, celia lubią tę wiadomość

• MILA Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale Monia ja się pytam kto kogo wg ciebie ochrzanił??

f2wlwn15lxmguqd1.png
  • ninkapa Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia masz racje ale moglam poczuc sie troszke urazona moze nie urazona za duze slowo bo wczesniej pisalam o tym ze mam zadyszki schody to jakas masakra zreszta nie bede sie tlumaczyc kazda wyraza swoje zdanie wierze w to ze te dziewczyny ktore maja ciaze donoszona chcialy by miec juz swoje maluszki przy sobie

relgh371blt2rdpa.png

relgsg18glt7yrrj.png

1usa9vvjzcjrn0lc.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2014, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ninkapa wrote:
    Ruda nie pogubilam sie w tym co pisze bo porod u nas wywolywany jest jak przenosisz okolo 2 tyg ciaze i wtedy z tym wywolaniem sie zgadzam ale nie zgadzam sie z tym jak ciaza jest okolo 40 tyg lub i wczesniej to tyle chyba ze sa medyczne przezlanki

Ja byl raczej nie szla do szpitala na wywolywane a na cc albo czekanie.. Logiczne ze lepiej jak dzicko samo wyjdzie kiedy chce, ale jak sama napisalas sa medyczne przeslanki ktore jednak decyduja o pewnych decyzjach

• agapast Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny, a Wam lekarz też tak liczy jak belly? czyli np 37 i 1 dzień to już 38 tygodni? wydaje mi się to troszkę dziwne, nawet jak mnie ktoś pyta np położna przed ktg, który to tydzień to raczej bym powiedziała 37. chyba sama nie wiem, w którym tygodniu jestem:)

Michałek urodził się 10 sierpnia 2014 <3 <3 <3
  • ninkapa Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda ja to odebralaminaczej pisalas ze chodzisz po schodach itp itd i ze wg ciebie nie jest to straszne wiec mam prawo odebrac to jako cos w czym przesadzam itp itd

relgh371blt2rdpa.png

relgsg18glt7yrrj.png

1usa9vvjzcjrn0lc.png[
‹‹ 1607 1608 1609 1610 1611 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ