Sierpniowe Mamusie ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Hehe Ja w pierwszej ciąży byłam zielona jak trawka
Powiem Wam że też miałam wywoływany poród oxytocyną bo byłam 5 dni po terminie poród trwał 20 godzin jakoś da się przeżyć wiadomo każda inaczej ale jak już się wykluło to już rozmawialiśmy i cieszyliśmy się maleństwem
ale nigdy nie słuchałam znajomych i nie chciałam żeby mi mówili jak wygląda poród do szpitala pojechaliśmy śmiejąc się i nerwując na wzajem ale ogólnie byłam opanowana a potem się zaczeło no i same się już przekonacie
A jeśli chodziło o te wasze nieszczęsne schody to powiem wam że pracowałam do 9 miesiąca w pierwszej ciąży i chodziłam do pracy na 4 piętro i nic mi to nie pomogło a teraz jak wchodzę na pierwsze to mam mega problem taka zadycha że szok :{
nie ma co dziewczyny się kłucić bo to widać że hormony buzują każda ma swoje zdanie wyrobione i zrobi co czujeRuda27, Dodi, mala_mi, Kajoni, celia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJa uwazam ze rady ze stron mam sa wskazane, ale jesli sa to rady a nie krytyka czy wymadrzanie sie.. Czasami odnosze wrazenie ze jestesmy wysmiewane bo dopiero sie uczymy nowej sytuacji.. Kazdy sie uczy na swoich bledach..
Mika masz racje, wlasnie na niektorych cos podziala na innych w ogole.. Kazdy jest inny..
Co do sluzu bo pytal ktos, to ja mam dosc duzo, zwlaszcza rano.. Chociaz zauwazylam ze coraz wiecej go.. A Gdzie ten czop?!Dodi lubi tę wiadomość
-
łoo matko ninkapa to kiepsko że prawie w tym czasie takie choróbsko Ci się przyplątało, ale 38 tc to już spokojnie można rodzić, więc ciekawe jak będzie u Ciebie tym razem
Mika28 ja Ci powiem, że też wolałabym czasem o pewnych sprawach nie wiedzieć czy nie slyszęc bo póki nie wiem jak daną sytuację się przeżywa to się aż tak nie boję, bo nie wiem co mnie czeka... gorzej jest przy kolejnych razachswoją drogą nei wyobrażam sobie pracować do 9 miesiąca OMG, szacun...
agapast niezly tekst heheh
odnośnie śluzu to ja mam małoWiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2014, 13:35
Ruda27, celia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Dodi posiadanie dzieci nie czyni nas wszechwiedzacych a wrecz przeciwnie uswiadamiam sobie jak malo wiem i ile jeszcze przede mna kazda rada jest dobra oczywiscie nie musze z nuej skorzystac ale czasami doswiadczenie innych jest cenne bo moze okazac sie ze mamy podobny problem i u ktorejs to pomogla a u drugiej cos innego ale tak jak pisalas uczyc sie najlepiej nacwlasnych bledach
Dodi, Ruda27, Kajoni, Sproquette lubią tę wiadomość
-
nooo, szacun, jak czytam, że dziewczyny pracują tak długo, to od razu mam wrażenie, że nygus ze mnie, bo już od stycznia w domu siedzę, no i mam nadzieję, że mój pracodawca nie słyszał o takich przypadkach, że ktoś pracuje do 9 m-ca:)
Dodi, celia lubią tę wiadomość
Michałek urodził się 10 sierpnia 2014 -
wszelkie rady chętnie przyjmę bo a nóż widelec się przydadzą, ale broń Boże "musicie", "nie możecie", "zróbcie tak czy siak"
agapast ja tez od stycznia się lebruję w domu
kurr..... u nas polało a teraz jest dwa razy bardziej dusznoooo no nie
siedze i się ze mnei leje buuu...Ruda27, celia, Sproquette lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyninkapa wrote:Dodi posiadanie dzieci nie czyni nas wszechwiedzacych a wrecz przeciwnie uswiadamiam sobie jak malo wiem i ile jeszcze przede mna kazda rada jest dobra oczywiscie nie musze z nuej skorzystac ale czasami doswiadczenie innych jest cenne bo moze okazac sie ze mamy podobny problem i u ktorejs to pomogla a u drugiej cos innego ale tak jak pisalas uczyc sie najlepiej nacwlasnych bledach
Zgadzam sie z tym co napisalas.. Tylko radzenie a krytykowanie to dla mnie dwie rozne rzeczy.. Rady ja chetnie przyjmuje, ale podsmiewanie sie czy wymadrzanie to juz niestety nie..
Ja tez szanuje jak ktos pracowal do 9 miesiaca.. Dla mnie masakrau mnie lenistwo kroluje
moja mama tez pracowala do ostatniego dnia, ale mowi ze byla mloda i glupia
Dodi, Sproquette lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPisalam i pisalam i sie w chuj wszystko usunelo
Raz jeszcze..
Anitko gratuluje udanej wizyty! Nelcia cudna
Lanusia akurat do mnie pisala rano ze dalej w dwupaku, probuje przyspieszac porod ale przynosi jej to odwrotny efekt, pisze ze nawet skurcze przepowiadajace zaniknely! No i wrocila do P. (Bez komentarza)..
Ja bylam na cmentarzu wrocilam po prawie dwoch godzinach, wzielam prysznic zjadlam i czytam i sie smieje a wszystko mnie boli!
Zaczynam zalowac ze w ogole zaczelam temat oleju rycynowego. W jaki sposob niby ma zaszkodzic? Ja nie biore jakichs durnych rad z internetu ktore sa czesto wymyslem jakichś tepych dziewczyn ktore nawet w ciazy nie sa (akurat nie mowie o belly) tylko to rada mojego ginekologa, doswiadczonego specjalisty z dobra opinia - skoro mowi ze oleju rycynowego uzywa sie w szpitalu to co niby mial to zmyslic? Nje slyszalam o przypadku zeby komus mial zaszkodzic - w najgorszym wypadku przeczysci a jak mowi moj gin oproznienie jelita przed porodem tez jest wskazane. Mila rozumiem Twoje intencje ale jesli sama piszesz ze w pierwszej ciazy tez probowalas roznych metod to wiesz doskonale ze to raczej normalne ze chce sje wczesniej urodzic.. daj nam sie przekonac na wlasnej skorze
Co do wydzieliny ja mam bardzo duzo i sporo takich ciagnacych sie glutkow..
A poza tym u nas tez pada wiec jest miodzioRuda27, Dodi, celia, Sproquette, amela lubią tę wiadomość
-
A ja nie uwazam ze Mila sie wymadrza,ja chetnie slucham jej rad tak samo jak i innych mam.
Sama mam zerowe doswiadczenie w opiece nad dziecmi,nigdy nie przewijalam maluszka i nawet tego sie obawiam. Czytam tez inne fora gdzie wypowiadaja sie jakies inne mamy,bo uwazam ze one maja wieksza wiedze ode mnie gdzie ja nie mam zadnego. I nigdy nie odbieram tego jak wymadrzanie sie.
Mnie takie cos nie uraza a w wrecz przeciwnie.
No ale kazdy odbiera to na swoj sposob.Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2014, 13:48
celia, Aggie lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
podziwiam te kobiety ktore pracuja do 9 miesiaca ciazy, ja sie lenie od polowy grudniana l4, no ale pracujacw sklepie nie zrobilabym duzo bo tylko dzwiganie ciezkich kartonow, rozladowywanie towaru itp.
co do doswiadczonych mam to tez cenie sobie rady ale nie lubie jak sie ktos wymadrza. nie tylko w tej dziedzinie zreszta. a Mila juz sie chyba obrazila....
sluzu to ja mam raz duzo raz malo rozbie to bywaRuda27, Dodi lubią tę wiadomość
Monis
[/link]
-
Magda nie boj sie zobaczysz instynkt zrobi swoje jatakze nie mialam zadnego doswiadczenia w ogole zerowy kontakt z dziecmi a jak tulko mlody sie urodzil samo przyszlo a dodam ze nikt nam nie pomagal sami bylismy zdani na siebie....
Kamila tak myslalam ze Lanusia wrocila do niegoRuda27, Dodi, celia, Sproquette lubią tę wiadomość