X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie ;)
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie ;)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2014, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila to ostatnie odnosnie Lanusi, tez pozostawie bez komenatrza.. Chociaz ja wam powiem, ze podejrzewalam ze i tak do niego wroci. Jest mlodziutka i jeszcze musi przejrzec na oczy.. Moze to sie stanie jak juz coreczka bedzie na swiecie, w kazdym razie zycze jej najlepszego!

Mi przyszla niania i torba do wozka :) anwet do torby dostalam przenosny taki dmuchany przewijak :D zostala do kupienia tylko kolderka, ale to juz w sierpniu, narazie sie nie spiesze z tym..

celia, amela lubią tę wiadomość

• ninkapa Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nic ja uciekam na drzemke trzeba odespacnieprzespana noc poza tym ipad pada musze podladowac

relgh371blt2rdpa.png

relgsg18glt7yrrj.png

1usa9vvjzcjrn0lc.png[
  • ninkapa Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do Lanusi Ruda nie wiem czy pamietasz dlaczego od niego sie wyniosla to mi podchodzi o jakiss uzaleznuenie psychiczne by tulko nie stalo sie nic zlego aby na dobre dala sobie z nim spokoj bo teraz tyle tych przypadkow.....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2014, 13:56

celia lubi tę wiadomość

relgh371blt2rdpa.png

relgsg18glt7yrrj.png

1usa9vvjzcjrn0lc.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2014, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ninkapa wrote:
    Co do Lanusi Ruda nie wiem czy pamietasz dlaczego od niego sie wyniosla to mi podchodzi o jakiss uzaleznuenie psychiczne

Wiem... Niestety tez tak mysle...

• Magda2013 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilla, jej decyzja,jej zycie.. Tez nie zamierzam tego komentowac.. Ale jest w szpitalu czy w domu ?

Ninkapa no mam nadzieje ze tak bedzie :)

mjvydf9hx78lq90r.png
    822_20150427_223558.png
  • ninkapa Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda zobaczysz ze tak bedzie.....a ja juz ciekam.....

relgh371blt2rdpa.png

relgsg18glt7yrrj.png

1usa9vvjzcjrn0lc.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2014, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez cenie rady doswiadczonych mam, wlasnie Mili, ninkapy, kady itd ale rad odnosnie pielegnacji dziecka..
    Mam nadzieje ze Mila sie nie obrazila.. pewnie chciala dobrze :-)

No wydaje mi sie ze Lanusi brakuje wsparcia dlatego jest tak podatna na manipulacje P.... gdyby miala kogos bylaby silniejsza i poradzilaby sobie sama a tak pewnie boi sie ze nie da rady.. oby tylko nie cierpiala bo ja nie wierze ze tacy ludzie jak on sie zmieniaja :-S
    Daria dawaj fotki :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2014, 13:59

Dodi, Magda2013, celia lubią tę wiadomość

• Magda2013 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja myslalam ze jednak Lanusia dala sobie spokoj z tym chlopakiem. Ale Daria tak jak piszesz..musi przejrzec na oczy. Tez jej zycze wszystkiego najlepszego.

mjvydf9hx78lq90r.png
    822_20150427_223558.png
  • ninkapa Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha Kamila co do pielegnacji kazda zrobi jak uwaza i tule jedne beda uczulone na te kosmetyki inne nie metoda prob i bledow....

relgh371blt2rdpa.png

relgsg18glt7yrrj.png

1usa9vvjzcjrn0lc.png[
  • Dodi Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    historii Lanusi może na szczęscie nie znam, więc też nie muszę tego komentować ;) mam tylko nadzieję, że nie będzie żałowała swojej decyzji :)

Amela zapomniałam pogratulować Ci ślicznej córci i bardzo się cieszę że wszystko u Was ok :)

Kamila może taki temat dla odmiany przydał się tutaj :) nie zawsze musi być słodko i miło :P

Camille87, celia, amela lubią tę wiadomość

29.04.13(8t 2d) [*]/kolejna szansa 24.11.13relgh371jzp75q9n.png
    1995fd7a4d57bc6e.png
  • Mika 28 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    musze przyznać Ci ruda racje co do wypowiedzi twojej mamy "jest się młodym i głupim " jedyne z tych całych przepracowanych miesięcy to to że szybko czas zleciał i ani się obejrzeliśmy jechaliśmy na porodówkę :) a teraz z drugim dzieckiem mam lenistwo i nie wiem co ze sobą zrobić :)
    A ja też miałam śluz taki galaretowaty ale tylko kilka dni i znikł a może ten czop się rozpuścił hehe nie mam pojęcia co to było ale się skończyło a Ja pomimo tego że mam dziecko to nie mam pojecia co to czop bo nie miałam i co to odejście wód bo mi przebili i tak sobie myslę i nadal jestem zielona co bedzie teraz

a właśnie wciągłam polecaną wczesniej fasolkę mniami :)

a i muszę wam powiedzieć ze byłam jeszcze u lekarza zapytac o tę maść i powiedziała mi to samo co w czoraj ta babka ginekolog że smarowanie na rękę nie szkodzi a w ulotce piszą zeby nie stosować bez konsultacji i że nie ma zagrożenia ech mówię wam że czasem to wszystko takie nie jasne jest ale i tak nie wiem co zrobić reka nadal boli ale tyciu mniej jedyne czego zabroniły to smarować brzucha i krzyża oraz pośladków :(

Dodi, Ruda27, celia lubią tę wiadomość

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2014, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda - Lanusia jest w domu, bardzo dobrze sie czuje ;-)
    Ninkapa ale ja nie mowie o kosmetykach bo to takj sam temat rzeka jak skutecznosc przyspieszania porodu :P mowie np o pielegnacji pepuszka, co zrobic w razie np kolek, jakies sprawdzone metody itp itd sama czytam lipcowki czy czerwcowki niejedna rada pomogla mlodej mamie ;-)

Dodi, Ruda27, Magda2013 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2014, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika moze strasznie delikatna warstwe daj? Tak tyci tyci skoro lekarze pozwalaja na reke. Moze dlatego ze to daleko od brzuszka jest,,

Kamila zrobilam zdjecie, nie robi efektu jak wasze lozeczka i wystroje dla dzieci ale musze sie narazie tym pocieszyc :P

Torba super pasuje :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2014, 08:25

Dodi, Camille87, Magda2013, Mika 28, Moni&, celia, Kasieńka:), ona20, le'nutka, amela, Aggie lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2014, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj tam nie robi wrazenia, robi! Torba troche zlala sie z wozkiem ale wydaje sie byc duza nie? Przewijak tez fajny, super ze dali w gratisie! :-)
    Ale widze ze sowa nad gondola wisi :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2014, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila no sowa musi byc hahaha :P a torba no zlewa sie bo czarna i tak na zdjeciu nie widac, ale jest pakowna, ma przegrodki a to najwazniejsze :) troche sie tam pomiesci

Kajoni, Camille87, Dodi, celia lubią tę wiadomość

• Magda2013 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to sowa jest ? a ja myslalam ze teletubis hehe slepa jestem

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2014, 14:21

Kajoni, Ruda27, Dodi, celia lubią tę wiadomość

mjvydf9hx78lq90r.png
    822_20150427_223558.png
  • Kajoni Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amela, super masz Nelcie :-) tto bedzie wysoka dziewuszka, tak? Ja mam nadzieje, ze Adas tez bedzie wysoki po tatusiu (185) nie taki karzelek po mnie (163 w dowodzie :-) )

U nas polalo i sie ochlodzilo na szczescie.

Dzis mam mega lenia! Nawet doszlam do wniosku ze nie gotuje obiadu, poszlam pogadalam z mama meza i dostalam rondelek zurku :-) no, takze maz bedzie mial cos jesc :D

Daria, moj kacik tez jest jeszcze w fazie przygotowan, a Twoj tez fajnie wyglada :-). Mnie przyszla karuzelka wiec juz cos wiecej bedzie.

Pisalyscie cos ostatnio o zabawkach, to ja mam bardzo malo. Dostalam dwa male misie i grzechotke z gryzakiem. Kupilam jakis gryzak chlodzacy. I dostalam dwie zabawki. Jedna to taka kulka grzechocaca, taka dosyc miekka, jak znajde na necie to pozniej pokaze i taka maskotke co sie naciaga i ona tak wibruje. I wiecej nie mam nic.

A sluzu to mam i ja. Kilka razy dziennie zmieniam wkladki, czasem czuje tak jak okres jak leci, no i po nocy jest sporo.

Ruda27, Dodi, celia, amela, Aggie lubią tę wiadomość

relgi09k4o218c6j.png
  • kada24 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jestem juz po wizycie moj doktor to anioł!!! szyjka 25mm rozwarcie na 18mm glowka bardzo niskooo mam lezec zeby utrzymac do tygodnia malego jeszcze bo porod sie zaczal powoli i do spzitala jechac jak bedzie co 10 min skurcze wazne maly wazy 3060g a w zeszlym tyg 2733g

Camille87, Ruda27, Dodi, celia, seneka, ona20, Mika 28, le'nutka, Sproquette, Kajoni, amela, MILA, Aggie lubią tę wiadomość

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    countdown-1431234000z1455429600zp.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• Moni& Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daria robi wrazenie!:) jeszcze tylko Natanielka w wózku brakuje:)
    a co do Lanusi to tez wole sie nie wypowiadac. tak jak piszecie ona nie ma nikogo prócz dziadków i podswiadomie nie chce zostac sama. w rodzinie mam podobny przypadek-moja siostra ma takiego chlopaka ktory ja wyzywa, zerwala z nim i wrocila do niego bo zaczal ja przepraszac a obraza ja nawet na forum, w towarzystwie ona twierdzi ze go kocha. dla mnie to nie jest milosc, to jest strach przed samotnoscia no ale kazdy ma swoje zycie i zrobi jak uwaza. oby Lanusia przejrzala na oczy gdy sie malutka urodzi. dobrze sie czuje ale moze to cisza przed burza:P
    a ja zajadam sliwki sasiad przyniosl:)
    macie racje takie rady duzo znacza bo wiekszosc z nas tutaj niedoswiadczona

Ruda27, Dodi, Magda2013, celia, Kajoni lubią tę wiadomość

Monis
    relgi09k3028465t.png[/link]
    8b9686f91d.png
  • Magda2013 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam dzis paluszki rybne i frytki aviko i fasolke zolta z bulka :P ale czekam na meza jak wroci,nie lubie sama jesc. I kupilam kukurydze tylko niewiem jak ja ugotowac,musze poszperac w necie.

Ja teraz stosuje tabl.dopochwowo macmiror i po tym wcale nie mam sluzu teraz.

Kajoni ja nie mam zadnej zabawki. Jedynie grzechotke dostalam i do wozka kupilam slonika. To wszystko :)

Daria ladnie to wyglada. Ja w lozeczku mam sajgon jeszcze.

Ruda27, Dodi, celia lubią tę wiadomość

mjvydf9hx78lq90r.png
    822_20150427_223558.png
‹‹ 1610 1611 1612 1613 1614 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ