X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie ;)
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie ;)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2014, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mila uwazasz ze Cie ochrzanilam? Bo napisalam zebys nie uogolniala bo u Ciebie to sie nie udalo?? Ja nie uwazam tego za zjebke, tym bardziej Ty Ninkapa nie rozumiem czemu moglabys sie czuc urazona bo masz zadyszke na schodach?? Kazda z nas ma, ja logiczne ze tez. I kompletnie nie rozumiem czemu masz tu problem, bo napisalam ze szlam po tych schodach czy cos?? Nikogo nie obrazilam w ten sposob ale mniejsza z tym. Juz ne mam ochoty ciagnac tego tematu, przeciez wy jestescie juz mamami to widze wiecie wszystko najlepiej w kazdej sytuacji

celia lubi tę wiadomość

• ninkapa Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agapast u nas zawsze pisza tygodnie ciZy plus ktory to dzien....

relgh371blt2rdpa.png

relgsg18glt7yrrj.png

1usa9vvjzcjrn0lc.png[
  • Moni& Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mila chodzi mi o cala dyskusje miedzy Toba, Daria a Ninkapa....

Moj lekarz prowadzacy liczy mi zawsze do przodu czyli np 37+3 to 38, a ginekologo do ktorej chodze na zastepstwo za mojego gin liczy normalnie czyli 37+3 to 37. w szpitalu chyba tez tak licza a nie do przodu jak belly

Monis
    relgi09k3028465t.png[/link]
    8b9686f91d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2014, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga mi tez liczy do przodu, ze 37+3 to 38 ale tez slyszalam ze w szpitalu to by bylo 37..

• ninkapa Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda kurde czytaj ze zrozumieniem bo juz nerwa lapie pisalas ze chodzenie po schodach nie jest wg ciebie straszne widocznie nie masz takich zadyszek jak ja i jest to dla ciebie wykonalne wejsc na 4 pietro poza tym nie badz ironiczna to ze jestemjuz mama nie czyni mnie wszechwiedzaca i nigdy sie za taka nie uwazalam a wrecz przeciwnie z kazda minuta z moimi dziecmi widze jak malo wiemi jak duzo musze sie nauczyc po prostu zle ujelas post bo dla ciebie wykonalne sa pewne rzeczy a dla innych nie i piszac ze nie jest to straszne moglas kogos zdenerowac bo dla mnie jest to ciezko wykonalne itule

MILA lubi tę wiadomość

relgh371blt2rdpa.png

relgsg18glt7yrrj.png

1usa9vvjzcjrn0lc.png[
  • Kajoni Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O awantura, hormony szaleja :-). Spokoj mamuski! Ja smigam po schodach, bo nie mam innego wyjscia jak chce wyjsc na taras, do garazu, piwnicy czy po pranie. Kondycje trzeba wyrabiac. Jak mi siadlo na rwe kulszowa, to tez chodzilam choc bol byl masakryczny, ale trzeba bylo i tyle, bo kto mial za mnie zrobic :-)

Aga, mnie mpja ginka zawsze pisala przelomy. Bo ja nowy tydzien zaczynalam w piatek a wizyty najczesciej mialam w poniedzialek, to ie pisala ze np. 32+3, ale pisala 32/33. A teraz jak bylam na ktg w poniedzialek to mialam 37+3, to powiedzialam ze 38 bo tam tak licza.

Przyszla mi karuzelka :-). Fajna jest :-)
    U mnie popadalo, ochlodzilo sie, nawet moje stopy jakby mniejsze :-)

Dodi, Sproquette, Ruda27, celia, Aggie lubią tę wiadomość

relgi09k4o218c6j.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2014, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra ninkapa, nie o to mi chodzilo, napisalam Ci jak myslalam z tym pojeciem straszne, a Ty dalej sie tego czepiasz
    Wybacz prosze bo nie chcialam Cie urazic!!!!!

• Sproquette Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agapast wrote:
    dziewczyny, a Wam lekarz też tak liczy jak belly? czyli np 37 i 1 dzień to już 38 tygodni? wydaje mi się to troszkę dziwne, nawet jak mnie ktoś pyta np położna przed ktg, który to tydzień to raczej bym powiedziała 37. chyba sama nie wiem, w którym tygodniu jestem:)
    Ja jak poszłam do położnej będąc w 34tc i ileś tam dni i zapytała w którym jestem, to powiedziałam, że w 35tc, ale potem jak mi policzyła sama, to ona wpisywała 34. Czyli nie wg belly.

as9mJnk.jpgas9mp1.png
  • ninkapa Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda ale mi chodzijakodebralam twoj puerwszy post bo o to poszlo pozniejsze tlumaczenia to co innego

relgh371blt2rdpa.png

relgsg18glt7yrrj.png

1usa9vvjzcjrn0lc.png[
  • agapast Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aha, dzięki, czyli są różne metody, już sie wystraszyłam że jestem zła matką i nie potrafię okreslić wieku ciąży hehe
    pierwszy raz od daaawna odsłoniłam rolety, coś sie chmurzy, wieje...może popada, kto wie:)

celia lubi tę wiadomość

Michałek urodził się 10 sierpnia 2014 <3 <3 <3
  • Sproquette Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jakbym odsłoniła okna to by mi się w 5 minut tutaj tak nagrzało, że pewnie bym wypociła nawet wody płodowe... :P

Dodi, agapast, Kajoni, celia lubią tę wiadomość

as9mJnk.jpgas9mp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2014, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ninkapa wrote:
    Ruda ale mi chodzijakodebralam twoj puerwszy post bo o to poszlo pozniejsze tlumaczenia to co innego

No ale chyba go sprostowalam nie? A Ty sie dalej tego czepiasz, wiec kurde co mam jeszcze zrobic??!! Nie przesadzaj juz prosze, bo bez sensu gadke ciagńiesz o takie cos.

• Dodi Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja się tylko przywitam może....

Aggie, Daria gratuluję kolejnych tygodni ;)

Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty :)

i to chyba na tyle, bo po przeczytaniu ostatnich postów pustka we łbie mi się zrobiła a Mila i ninkapa to się chyba jeżycie za bardzo bo przeciez nikt tu nikomu nic nie narzuca, każdy ma prawo wyrazić swoje zdanie, każda ciąża jest inna i każda z nas inaczej ją przechodzi. Ciekawe jakbyście skwitowaly to że jeszcze kilkanaście dni temu wchodziłam po drabinie, łaziłam po stole, robię różne inne rzeczy, których pewnie nie jedna z Was na danym etapie nie jest w stanie zrobić, ale ja to rozumiem. Nikt nie powiedział że w ciąży będzie lekko a opiniami wymieniałyśmy się tu na różne tematy i tak samo może być w kwestii sposobów przyspieszania porodu i tak każda zrobi wg siebie.

Miłego popołudnia ;)

Ruda27, Kasieńka:), Sproquette, mala_mi, Kajoni, celia, Aggie lubią tę wiadomość

29.04.13(8t 2d) [*]/kolejna szansa 24.11.13relgh371jzp75q9n.png
    1995fd7a4d57bc6e.png
  • ninkapa Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Temat schodow uwazam za zakonczony z mojej stony....
    A dziewczyny zauwazylyscie zwiekszona ilosc wydzieliny?

relgh371blt2rdpa.png

relgsg18glt7yrrj.png

1usa9vvjzcjrn0lc.png[
  • Dodi Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aha chciałam jeszcze tylko zapytać czy dziewczyny będące już mamami w pierwszej ciąży też byłyście wszystkiego takie pewnie i mialyście tyle samo wiedzy co teraz?

hehe w tym momencie pewnie zabrzmi to dla niektórych śmiesznie, ale zapomniałam się ostatnio odnieść do naszego spotkania z Darią :) było spontaniczne i nie planowane, ale Daria to fajna laska i miałam wrażenie że od dawna się znamy bo tak swobodnie nam się rozmawiało :) mam nadzieje, że będzie możliwość spotkać się w większym gronie już z dzieciaczkami ;)

Ruda27, Moni&, Kajoni, celia, Aggie lubią tę wiadomość

1995fd7a4d57bc6e.png
  • ninkapa Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dodi moja mama nawet skakala z krzezla ze schodow wieszala firanki i nic jej nie ruszylo a byla 15 dni po terminie

relgh371blt2rdpa.png

relgsg18glt7yrrj.png

1usa9vvjzcjrn0lc.png[
  • Sproquette Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ninkapa, zależy od dnia. Czasami mogę spać bez majtek, a czasami się budzę i mi mokro... Muszę lecieć po majty i wkładkę. A jak wstaję to potrafi pocieknąć po nogach. :/

Dodi lubi tę wiadomość

as9mJnk.jpgas9mp1.png
  • ninkapa Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dodi kazda ciaza inna nawet teraz mampietra ja to bedzie ja nie bylam pewna niczego dokladnie jak teraz za kazdym razem bylo i jest to wyzwaniem i duzo jeszcze przede mna Dodi a to jakas aluzja bo Ruda juz sie do tego odniosla?

relgh371blt2rdpa.png

relgsg18glt7yrrj.png

1usa9vvjzcjrn0lc.png[
  • agapast Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sproquette wrote:
    Ja jakbym odsłoniła okna to by mi się w 5 minut tutaj tak nagrzało, że pewnie bym wypociła nawet wody płodowe... :P

haha, to nie odsłaniaj, broń Boże! :)

mnie dziś coś baaardzo rozbawiło, podzielę się z Wami

http://demotywatory.pl/4369111/Halas

Sproquette, Sproquette, Ruda27, Dodi, Kasieńka:), celia, Aggie lubią tę wiadomość

Michałek urodził się 10 sierpnia 2014 <3 <3 <3
  • Dodi Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ninkapa czyli jak widać różne metody mają przeróżny wpływ na przebieg ciązy i termin porodu :D jak widac niektóre dziewczyny mogły leżeć i się oszczędzać a urodziły już maluszki a jedne mogą dalej świrować i spokój....

odnośnie posiadania juz dzieci to może nie tyle była aluzja do Ciebie ale Mila czasem sprawia faktycznie wrażenie chodzącej alfy i omegi, której nie można przedstawić swojego zdania... niby człowiek uczy się na błędach, ale w tej sytuacji nie życze tego nikomu aczkolwiek może uczyć się na własnym doświadczeniu i będzie git :)

mam nadzieje, że sprawa została zakończona i wyjasniona :P

Eva mało co się nie zlałam po Twoim poście :P

Ruda27, Sproquette, Kasieńka:) lubią tę wiadomość

1995fd7a4d57bc6e.png
‹‹ 1608 1609 1610 1611 1612 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ