Sierpniowe Mamusie ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej
u nas sie jakby minimalnie ochlodzilo przynajmniej w nocy
i nawet dobrze mi sie spalo.
Camilla podziwiam Cie ze mozesz spac na dwoch poduszkachja bym nigdy w zyciu nie usnela. Ja lubie spac na plasko a i bez poduszki tez zasne
Monia,Mala mi,celia trzymam kciuki za wizyty
Daria,Aga gratulacje kolejnych tyg
Ja tez codziennie sie budze z ta mysla czy juz ktoras urodzilai musze szybko wlaczyc kompa zeby mnie nic nie omienlo hehe
Kajoni mnie tez boli ta opuchlizna na stopach i to nawet nie wiesz jaknie jestes sama
Kada juz po 11,zadzwon do gina. Nie ma co zwlekac !
Olejek rycynowy tez slyszalam ze sie stosuje na kondycje rzes. Ale co do picia to sie chyba tez nie odwaze. Herbaty z lisci malin tez nie moge pic wiec dziecko samo zadecyduje kiedy ma wyjsc
Moni&, mala_mi, Kajoni, Aggie, celia, Dodi, MILA, Camille87 lubią tę wiadomość
-
Kajoni wrote:Kasienka, ja tez codziennie jak wchodze na forum albo na fb to jak czytam to tylko czekam az przeczytam, ze jakis dzidzius jest juz wsrod nas
a tu nic! Zaledwie dwa maluszki postanowily sie pokazac
hej... ja też zaglądam choć częściej monituję fb... a przepraszam a u kogo drugi maluszek?? bo cofam się i cofam i znaleźć nie mogę...
gratuluję wam dziewczyny kolejnych tyg...
trzymam za wizyty... my też dziś się badamy...nie wiem jak moją szyjka bo już ostatnio była skrócona więc może...
u mnie ze skurczami podobnie jak u kady drugi dzień mnie męczą... ale są to raczej te fałszywe ... wróciłam do magnezu i w skrajności ratuję się nospą...
mała napiera na szyjkę jakby się na nią uwzięła...
a ja muszę wytrzymać choć do poczatku sierpnia... a to jeszcze 9 dni...
mala_mi, celia, Dodi lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
no wlasnie to bezczynne siedzenie u mnie tez chyba powoduje te nerwy, te ktore maja cesarke to moga chociaz odliczac a mnie zaczyna wszystko przerazac co jak sie beda wody sączyc a ja nie zauwaze, albo skurczy nie poczuje, jak siw zacznie cos dIac jak mój mąz w pracy bedzie eh tysiac mysli no i presja otoczenia kiedy bedziesz rodzic no dutne pytania najchetniej przespalabym do porodu.
u mnie wreszcie pada!!
Tez jestem ciekawa co z Lanusia ale pewnie napisalaby do Kamili jakby cos juz sie dzialo:)Monis
[/link]
-
Witam Was kochane
dziękuje za pamięć
Oczywiście przepraszam, że wczoraj się nie odezwałam, ale bardzo późno wrciliśmy, zjedliśmy obiad i położyliśmy się spać, ja byłam padnięta, od razu usnęłam, ale dziś tradycyjnie mucha o 4 rano mnieobudziła, potem o 8 i koniec spania ;/ a dziś od rana mam zamieszanie, przyszły mi złe lampy do łazienki i takie tam różne sprawy budowlane.. ;/
Na wizycie wszystko dobrzeMalutka waży 3260, wszystkie przepływy bardzo dobre, serduszko też i pozostałe narządy też, potwierdzone długie nogi! łożysko III stopnia, szyjka bardzo skrócona, mięka, ale jeszcze zamknięta, więć na tą chwile nie rodzę, ale gin powiedział ze teraz moze poród zacząć się w każdej chwili i to że jest teraz zamknięta o niczym nie świadczy, mam się nigdzie już nie wybierać. Jak do 3 sierpnia nie urodzę mam się zgłosić do szpitala na ktg, czekają tydzień potem wywołują poród czyli u mnie 10 sierpień. Malutka wczorj na usg robiła takie słodkie minki i w końcu pokazał buźkę, na początku oczywiście zakryła się rączkmi ale lekarz dał jej szanse i po chwili pokazał buzie
aaa i gbs ujemny !
Mój gin mówi że powinnam tylko chodzić w ciąży, przec okres całej ciąży wszystkie wyniki idealne, mocz i krew, hehe dobre
już ne pamiętam ale ktoraś z Was pytała o wymiary to ja podaje :
wymiar dwuciemieniowy główki: 95,5 mm
wymiar czołowo potyliczny główki : 117,5 mm
obwód główki : 334,6 mm
obwód brzuszka: 330,6 mm
długość kości udowej: 74,6 mm
długa kośc udowa zawyża też wage.
to Nelusia
Kasieńka:), Ruda27, MILA, kada24, celia, mala_mi, Magda2013, Moni&, Kajoni, seneka, Dodi, Sproquette, Camille87, Mika 28, Aggie, Niebieska lubią tę wiadomość
http://avatars.zapodaj.net/images/1e838c757e81.gif -
nick nieaktualny
-
Jasne, że pamiętamy Malutka Eve, nawet ostatnio pytałam o nią na forum na ovu gdzie codziennie rozmawiałyśmy, też nic nie wiedzą co się z nią dzieje ;( mam nadzieje że u niej wszystko dobrze
Aggie mnie malutka nóżki wbija w lewy bok, ale w żebra też mi się oberwało nie raz
Kamilka najważniejsze że kubuś zdrowy i wszystko ok, teraz musimy już tylko czekać, u mnie też narazie się nie zapowiada..
Kamilka ja na rozstępy mogę Ci polecić taką maść cobtratubeck, jest to bardzo dobra maść na blizny ja ją stosowałam jak miałam mały trądzik na buzi i zostały mi takie dwie małe dziurki, nie mam po nich śladu w tym momencie. Jest to maść wykorzystywana nawet na blizny pooperacyjne i jest naprawdę bardzo dobra, tylko nie wiem jak jest z jej stosowaniem w czasie ciąży, ale po ciąży jak najbardziej polecam !
Mika moja mała też się raczej rozpycha niż kopie, nożki wbija w bok i na dole czuje chyba rączki, a częstotliwość to zależy od pory dnia, różnie ostatnio
Aggie gratuluje 37 tcDaria Tobie 39
Celia trzymam kciuki za wizytę !!
kurcze z jednej strony już bym chciała urodzić a z drugiej jeszcze ta budowa... po schodach to ja dziennie wchodze chyba ze 20 razybo ja mieszkam na dole z mężem a siostra na górze więc co chwila się lata !
A tak wogóle to ja się nie udzielam...ja przytyłam 23 kgszok jak nie wiem jak to możliwe, może to dlatego zaczynałam z waga 56 kg, czuje się jak słoń przy was
Ja dziś na 14 ide do gina na NFZ jak będzie położna to bede miała KTG, zobaczymyRuda27, Moni&, Kajoni, Dodi, celia, Camille87, Aggie lubią tę wiadomość
http://avatars.zapodaj.net/images/1e838c757e81.gif -
Witam się
Amelka ślicznotai duża już
super
Dziewczyny gratuluję kolejnych tygodni
Kada pamiętaj że dla lekarza to ty jesteś w 36 tygodniu ciąży a nie 37 tc
pójdziesz i cię odeślą , no chyba że faktycznie sie zaczęło , tylko pomyśl ze jak pojedziesz do szpitala to cie położą po to zeby trochę poobserwować i wypuszczą >
Ja dzisiaj nic nie wyspana. Głupie sny miałam, budziłam się co chwila, sikanie, głód a potem zgaga ja pier..... pffffffffffffff a rano o 9.30 nie umiałam się z łóżka podnieść.
Czekam na mamę i jedziemy z powrotem na działkę. Tzn tylko ja, mama i córka no bo mąż do roboty - biedny
Co do MalutkiejEve to niestety ale mam najgorsze przypuszczenia , bo wcześniej czy poźniej by się odezwała, a tak jakoś przestała pisać własnie po prenatalnych
Aha a co do wywoływania porodu to dajcie sobie spokój. Ja już to przechodziłam i to nie ma sensu jakies tam napary z liści malin, a już absolutnie olej rycynowy. I tak zrobicie jak chcecie ale jeżeli dzicko nie jest gotowe to żadne wpomagacze nie pomogą. Ja będąc już na końcówce 40 tc próbowałam przyspieszac i co? wielkie G.Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2014, 11:55
Moni&, amela, Aggie lubią tę wiadomość
-
Amelka super ze wszystko jest ok!
zreszta nie mogloby byc inaczej;)
fakt to czekanie jest dobijajace, te ostatnie tygodnie.. wolalabym zeby porod sam sie zaczal a nie zeby musieli mi go wywolywac bo to jest ponoc bardziej bolesne:/
MILA, amela lubią tę wiadomość
Monis
[/link]