X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie ;)
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie ;)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2014, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aa Kajoni zle zrozumialam, widzialam Twoj wykres i faktycznie pozno owulacje mialas.. ;-)

Kajoni lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2014, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daria ten sen byl tak realistyczny ze az sie za brzuch zlapalam jak sie obudzilam! :-) robilam mu zdjecia zeby wam pokazac a on juz takie slodkie minki robil hehe oj ale mnie ten sen pozytywnie nastroil :D

A Twoja kolezanka Ci widze odejscie wod prorokuje ;-) ciekawe czy sie sprawdza te sny :D

Ruda27, Dodi, celia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2014, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila zazdroszcze takiego snu :P napewno od razu milej na serduchu :D ciekawe czy sprawdzi sie i tez tak bedzie wygladac jak go widzialas :)

No ja bym chciala odejscie wod miec, ale stopniowe :P ona napisala ze chlusnelo masakrycznie :P

Camille87 lubi tę wiadomość

• Moni& Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2014, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila piekny sen mialas!
    Daria ja sie najbardziej boje tego ze wody moglyby mi odejsc gdzies w trasie jak bede jutro musze sama do lekarza busem jechac masakra :P
    Kajoni ale mimo wszystko juz niedkugo zobaczysz swoja kruszynke a wiekszosc z nas tutaj nie wiem kiedy to nastapi:P ja to robie sie coraz bardziej niecierpliwa, nie umiem sie na niczym skupic, mam "głupawke" a za chwile mi sie ryczec chce no masakra z ta burza hormonow

Monis
    relgi09k3028465t.png[/link]
    8b9686f91d.png
  • amela Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2014, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam i ja :)

Ja już nie śpie chyba od 8, słońce tak grzeje w okno żę spać sie nie da, obudziałm męza i poszliśmy na kawe na taras, tam chociaż troche chłodniej. powoli mam dosyć tych upałów, czy nie zapowiadają jakiegoś ochłodzenia ??;)

Kada gratuluje nowego tygodnia !
    Kamilka jaki piękny sen o jej <3 A powiem Ci że moja mała też jakoś przedwczoraj tak mało się ruszała i też musiałam ą poszturchać, za to od rana dziś szaleje i się wypina ! nie wiem od czego to zależy !?

Daria fajny sen :) mi ostatnio też się śniło ze mi wody odeszły w domu :)

Wczoraj z męzem kupiliśmy aparat fotograficzny bo ostatni nam się popsuł na wakacjach, a nie wyobrażam sobie nie mieć zdjęć malutkiej ! :)

Moni&, Ruda27, Camille87, Madzikovy, Aggie, Kajoni, Dodi, celia, Magda2013 lubią tę wiadomość

ex2btrd8qii9i9cu.png
    http://avatars.zapodaj.net/images/1e838c757e81.gif
  • Moni& Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2014, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja to bym wolala zeby mi w donu wody odeszly i chlusnely zeby miec pewnosc ze sie nie zsikalam :P

amela, Camille87, Aggie, Dodi lubią tę wiadomość

Monis
    8b9686f91d.png
  • Madzikovy Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2014, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej witam sie z rana przed wyruszeniem na przystań :)
    Kada gratuluje ciazy donoszonej :) a taka byłaś niecierpliwa :)
    Ruda bo ja za dużo marudze przed waszym pójściem spać i dlatego Ci sie śnilam :) ale szkoda, ze nie wiesz co :)
    Kamila miałas cudny sen :) ale najwidoczniej Kubusiowi jest za dobrze by opuszczać takie warunki mieszkalne jakie ma teraz :)
    Kajoni to rzeczywiście, u Ciebie akcja w każdej chwili moze byc.

Cos mnie znowu cycki przy dotyku bolą... Eee cos sie tam zbiera czy co??

Moni&, Camille87, Ruda27, Kajoni, Dodi, celia lubią tę wiadomość

Kochana Złośnica...:*
    n59ydf9htvnd6yuy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2014, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia no ta burza hormonow hihih, podobno po porodzie sa jeszcze wieksze :P
    Z tymi wodami to masz racje, hahaha publicznie gdzies sobie chodzic czy byc a tu nagle kaluza, masakra haha :P

Ja sie juz uspokoilam, fakt chcialabym juz urodzic ale jakos czekam spokojnie w miare.. Chyba wzielam z Kamilii przyklad :)
    Moj maz mowi, ze jego kazdy w kolo pyta czy dzidzia juz jest, w pracy nawet faceci z ktorymi nigdy nie rozmawial :P

Anita ale fajnie ze mozecie na kawke na taras wyjsc :) macie aparat wiekszy czy malutki? Czy bedziecie od razu go brac na sale porodowa? Bo ja o tym tez myslalam, ze jak cos maz bedzie na telefonie robil zdjecia, aparat juz tez naladowalam na wszelki wypadek :P

Moni&, Camille87, amela, Kajoni, Dodi lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2014, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez nie wiem od czego to zalezy ze raz sie ruszaja mocniej raz slabiej.. na pewno z kazdym dniem maja mniej miejsca w brzuszku :-)

Daria chyba najlepiej jak sie porod skurczami zaczyna nie?
    Ale odejscie wod to jednak znak nie do pomylenia ;)
    Monia ja tez sie boje odejscia wod gdzies poza domem ale pocieszajace jest ze wody odchodza najczesciej rano albo w nocy ;-)

Anitka chyba ochlodzenia nie zapowiadaja :( u nas tez upały :(
    Zazdroszcze kawki na tarasie! :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2014, 09:55

amela, Dodi, celia lubią tę wiadomość

• Moni& Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2014, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia milego dnia na.przystani! ahh zazdroszcze :)
    Daria ja bym sie chyba musiala calkiem odlaczyc od swiata, internetu to moze bym sie uspokoila, moze mi przejdzie na dniach:)
    maz ma dobry aparat w telefonie wiec napewno bedzie mial przy sobie:)

celia lubi tę wiadomość

Monis
    8b9686f91d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2014, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daria jak sie nie czuje tej presji i cisnienia to sie lepiej zyje :P

Ruda27 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2014, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila serio wody odchdoza rano albo wieczorem? A to nie wiedzialam :D
    Wiesz ja bym wolala zeby powoli zaczely sie wody saczyc zebym wiedziala ze to juz, bo boje sie falszywego alarmu :/ ale racja lepiej jak sa skurcze od razu..

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2014, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj maz tez ma dobry aparat w telefonie to bedzie robil ;-)

celia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2014, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daria to tak z mojej obserwacji ile bym przypadkow nie czytala to jak odchodzily wody (oczywiscie pomijajac sytuacje gdzie porod juz sie zaczal skurczami) to wody odchodzily w nocy jak ktos wstawal do lazienki albo wlasnie z samego rana :-) pewnie nie ma reguly ale naprawde duzo czytalam jak sie zaczynaly porody to wlasnie noc albo ranek ;)

Ruda27, Dodi lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2014, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No moj maz tez ma dobry aparat w tel i mowil ze nim bedzie robil, a aparat bedzie mama trzymala pewnie, bo bedzie czekac przed porodowka :P

Camille87, celia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2014, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camille87 wrote:
    Daria to tak z mojej obserwacji ile bym przypadkow nie czytala to jak odchodzily wody (oczywiscie pomijajac sytuacje gdzie porod juz sie zaczal skurczami) to wody odchodzily w nocy jak ktos wstawal do lazienki albo wlasnie z samego rana :-) pewnie nie ma reguly ale naprawde duzo czytalam jak sie zaczynaly porody to wlasnie noc albo ranek ;)

Dobrze wiedziec :D u mojej sis zaczely sie wieczorem, wiec pewnie masz racje.. To w dzien mozemy korzystac poza domem :P

Camille87 lubi tę wiadomość

• kada24 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2014, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz mogę spokojnie czekać na akcje porodowa he

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    countdown-1431234000z1455429600zp.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• amela Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2014, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kupiłam taki mały, poręczny bo chcieliśmy od razu kupić już jakąś justrzanke w perspektywie wyjazdów, ale gdzie z takim dużym aparatem na porodówke :D więc kupiliśmy narazie taki do domu tylko żeby robić małej zdjęcia :)

Wydaje mi się ze mi wody nie odejdą, jakoś takie mam przeczucie, ale zobaczymy :)

ex2btrd8qii9i9cu.png
    http://avatars.zapodaj.net/images/1e838c757e81.gif
  • kada24 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2014, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi przy córci przebiła położna wody a miałam już 10 cm rozwarcia

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    countdown-1431234000z1455429600zp.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2014, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie ja tez mam takie przeczucie ze mi wody nie odejda :P
    Nie wiem czemu, moze sugeruje sie siostra ktorej przebijali pecherz moze cos w genach jest? ;-)

‹‹ 1646 1647 1648 1649 1650 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zwiększyć szansę na ciążę? Poznaj badanie PGT wykorzystywane w leczeniu in vitro.

Starania o dziecko dla wielu par stanowią najważniejszy i najbardziej emocjonalny etap w życiu. Gdy naturalne poczęcie okazuje się trudne lub niemożliwe z pomocą przychodzi medycyna. Dzięki nowoczesnym technologiom i coraz lepszemu zrozumieniu mechanizmów genetycznych specjaliści są w stanie nie tylko wspierać proces zapłodnienia pozaustrojowego, ale także zapobiegać potencjalnym trudnościom. Coraz większą rolę w leczeniu niepłodności odgrywa diagnostyka genetyczna zarodków – a jednym z najbardziej przełomowych narzędzi w tym obszarze jest badanie PGT (Preimplantation Genetic Testing).

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ