Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie ;)
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie ;)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2014, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aa Kajoni zle zrozumialam, widzialam Twoj wykres i faktycznie pozno owulacje mialas.. ;-)

Kajoni lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2014, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daria ten sen byl tak realistyczny ze az sie za brzuch zlapalam jak sie obudzilam! :-) robilam mu zdjecia zeby wam pokazac a on juz takie slodkie minki robil hehe oj ale mnie ten sen pozytywnie nastroil :D

A Twoja kolezanka Ci widze odejscie wod prorokuje ;-) ciekawe czy sie sprawdza te sny :D

nick nieaktualny, Dodi, celia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2014, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila zazdroszcze takiego snu :P napewno od razu milej na serduchu :D ciekawe czy sprawdzi sie i tez tak bedzie wygladac jak go widzialas :)

No ja bym chciala odejscie wod miec, ale stopniowe :P ona napisala ze chlusnelo masakrycznie :P

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

• Moni& Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2014, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila piekny sen mialas!
    Daria ja sie najbardziej boje tego ze wody moglyby mi odejsc gdzies w trasie jak bede jutro musze sama do lekarza busem jechac masakra :P
    Kajoni ale mimo wszystko juz niedkugo zobaczysz swoja kruszynke a wiekszosc z nas tutaj nie wiem kiedy to nastapi:P ja to robie sie coraz bardziej niecierpliwa, nie umiem sie na niczym skupic, mam "głupawke" a za chwile mi sie ryczec chce no masakra z ta burza hormonow

Monis
    relgi09k3028465t.png[/link]
    8b9686f91d.png
  • amela Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2014, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam i ja :)

Ja już nie śpie chyba od 8, słońce tak grzeje w okno żę spać sie nie da, obudziałm męza i poszliśmy na kawe na taras, tam chociaż troche chłodniej. powoli mam dosyć tych upałów, czy nie zapowiadają jakiegoś ochłodzenia ??;)

Kada gratuluje nowego tygodnia !
    Kamilka jaki piękny sen o jej <3 A powiem Ci że moja mała też jakoś przedwczoraj tak mało się ruszała i też musiałam ą poszturchać, za to od rana dziś szaleje i się wypina ! nie wiem od czego to zależy !?

Daria fajny sen :) mi ostatnio też się śniło ze mi wody odeszły w domu :)

Wczoraj z męzem kupiliśmy aparat fotograficzny bo ostatni nam się popsuł na wakacjach, a nie wyobrażam sobie nie mieć zdjęć malutkiej ! :)

Moni&, nick nieaktualny, nick nieaktualny, Madzikovy, Aggie, Kajoni, Dodi, celia, Magda2013 lubią tę wiadomość

ex2btrd8qii9i9cu.png
    http://avatars.zapodaj.net/images/1e838c757e81.gif
  • Moni& Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2014, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja to bym wolala zeby mi w donu wody odeszly i chlusnely zeby miec pewnosc ze sie nie zsikalam :P

amela, nick nieaktualny, Aggie, Dodi lubią tę wiadomość

Monis
    8b9686f91d.png
  • Madzikovy Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2014, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej witam sie z rana przed wyruszeniem na przystań :)
    Kada gratuluje ciazy donoszonej :) a taka byłaś niecierpliwa :)
    Ruda bo ja za dużo marudze przed waszym pójściem spać i dlatego Ci sie śnilam :) ale szkoda, ze nie wiesz co :)
    Kamila miałas cudny sen :) ale najwidoczniej Kubusiowi jest za dobrze by opuszczać takie warunki mieszkalne jakie ma teraz :)
    Kajoni to rzeczywiście, u Ciebie akcja w każdej chwili moze byc.

Cos mnie znowu cycki przy dotyku bolą... Eee cos sie tam zbiera czy co??

Moni&, nick nieaktualny, nick nieaktualny, Kajoni, Dodi, celia lubią tę wiadomość

Kochana Złośnica...:*
    n59ydf9htvnd6yuy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2014, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia no ta burza hormonow hihih, podobno po porodzie sa jeszcze wieksze :P
    Z tymi wodami to masz racje, hahaha publicznie gdzies sobie chodzic czy byc a tu nagle kaluza, masakra haha :P

Ja sie juz uspokoilam, fakt chcialabym juz urodzic ale jakos czekam spokojnie w miare.. Chyba wzielam z Kamilii przyklad :)
    Moj maz mowi, ze jego kazdy w kolo pyta czy dzidzia juz jest, w pracy nawet faceci z ktorymi nigdy nie rozmawial :P

Anita ale fajnie ze mozecie na kawke na taras wyjsc :) macie aparat wiekszy czy malutki? Czy bedziecie od razu go brac na sale porodowa? Bo ja o tym tez myslalam, ze jak cos maz bedzie na telefonie robil zdjecia, aparat juz tez naladowalam na wszelki wypadek :P

Moni&, nick nieaktualny, amela, Kajoni, Dodi lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2014, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez nie wiem od czego to zalezy ze raz sie ruszaja mocniej raz slabiej.. na pewno z kazdym dniem maja mniej miejsca w brzuszku :-)

Daria chyba najlepiej jak sie porod skurczami zaczyna nie?
    Ale odejscie wod to jednak znak nie do pomylenia ;)
    Monia ja tez sie boje odejscia wod gdzies poza domem ale pocieszajace jest ze wody odchodza najczesciej rano albo w nocy ;-)

Anitka chyba ochlodzenia nie zapowiadaja :( u nas tez upały :(
    Zazdroszcze kawki na tarasie! :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2014, 09:55

amela, Dodi, celia lubią tę wiadomość

• Moni& Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2014, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia milego dnia na.przystani! ahh zazdroszcze :)
    Daria ja bym sie chyba musiala calkiem odlaczyc od swiata, internetu to moze bym sie uspokoila, moze mi przejdzie na dniach:)
    maz ma dobry aparat w telefonie wiec napewno bedzie mial przy sobie:)

celia lubi tę wiadomość

Monis
    8b9686f91d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2014, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daria jak sie nie czuje tej presji i cisnienia to sie lepiej zyje :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2014, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila serio wody odchdoza rano albo wieczorem? A to nie wiedzialam :D
    Wiesz ja bym wolala zeby powoli zaczely sie wody saczyc zebym wiedziala ze to juz, bo boje sie falszywego alarmu :/ ale racja lepiej jak sa skurcze od razu..

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2014, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj maz tez ma dobry aparat w telefonie to bedzie robil ;-)

celia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2014, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daria to tak z mojej obserwacji ile bym przypadkow nie czytala to jak odchodzily wody (oczywiscie pomijajac sytuacje gdzie porod juz sie zaczal skurczami) to wody odchodzily w nocy jak ktos wstawal do lazienki albo wlasnie z samego rana :-) pewnie nie ma reguly ale naprawde duzo czytalam jak sie zaczynaly porody to wlasnie noc albo ranek ;)

nick nieaktualny, Dodi lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2014, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No moj maz tez ma dobry aparat w tel i mowil ze nim bedzie robil, a aparat bedzie mama trzymala pewnie, bo bedzie czekac przed porodowka :P

nick nieaktualny, celia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2014, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camille87 wrote:
    Daria to tak z mojej obserwacji ile bym przypadkow nie czytala to jak odchodzily wody (oczywiscie pomijajac sytuacje gdzie porod juz sie zaczal skurczami) to wody odchodzily w nocy jak ktos wstawal do lazienki albo wlasnie z samego rana :-) pewnie nie ma reguly ale naprawde duzo czytalam jak sie zaczynaly porody to wlasnie noc albo ranek ;)

Dobrze wiedziec :D u mojej sis zaczely sie wieczorem, wiec pewnie masz racje.. To w dzien mozemy korzystac poza domem :P

• kada24 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2014, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz mogę spokojnie czekać na akcje porodowa he

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    countdown-1431234000z1455429600zp.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• amela Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2014, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kupiłam taki mały, poręczny bo chcieliśmy od razu kupić już jakąś justrzanke w perspektywie wyjazdów, ale gdzie z takim dużym aparatem na porodówke :D więc kupiliśmy narazie taki do domu tylko żeby robić małej zdjęcia :)

Wydaje mi się ze mi wody nie odejdą, jakoś takie mam przeczucie, ale zobaczymy :)

ex2btrd8qii9i9cu.png
    http://avatars.zapodaj.net/images/1e838c757e81.gif
  • kada24 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2014, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi przy córci przebiła położna wody a miałam już 10 cm rozwarcia

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    countdown-1431234000z1455429600zp.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2014, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie ja tez mam takie przeczucie ze mi wody nie odejda :P
    Nie wiem czemu, moze sugeruje sie siostra ktorej przebijali pecherz moze cos w genach jest? ;-)

‹‹ 1646 1647 1648 1649 1650 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ