X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie ;)
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie ;)

Oceń ten wątek:
  • kada24 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2014, 06:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w 38 tygodniu ciąży :-D my wczoraj wróciliśmy o północy od brata i bratowej he na jadłam się okropnie a teraz mam zgage blee a wszystko było pyszne

celia, MILA, Magda2013 lubią tę wiadomość

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    countdown-1431234000z1455429600zp.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2014, 06:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry, ja jak zwykle na siku wstalam a ze slonce za oknem to spac sie juz nie chce ;-)

Sproquette nie no jasne, ja tam tylko sie smieje ze po Twoim wygladzie wnioskuje ze przytost musi byc znikomy ;-)

Kubus tak malo sie rusza ostatnio, teraz tez go troszke poszturchalam zeby sie obudzil spioszek, bo sie zdenerwowalam :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2014, 06:27

Moni&, kada24, amela, Dodi lubią tę wiadomość

• Moni& Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2014, 07:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam sie i ja w dwupaku:P
    podczytalam Was wczoraj ale nie mialam sily odpisac bo pozno wrocilismy. bylismy u rodzicow na ogrodku, grill i potem jeszcze spacerek bo mialam ochote pochodzic:)

Kamila przykro mi z powodu dziadka meza:( moze to i dobrze ze nie idziecie na pogrzeb, stresy Ci teraz niepotrzebne.

Ewa ale esej napisalas!:P zgadzam sie z Toba -u nas wiecej szczegolow, wiecej stresow, ale Daria, Kamila tez maja racje po poronieniu jest wiekszy stres. ja tez mimo ze wszystko jest w porzadku i lekarz nic nie mowi to czasem.zerkam na wymiary, porownuje w internecie z wymiarami na dany tc i tez niepotrzebnie stresuje:P

Kajoni w na kiedy masz termin wg OM? bo ten termin chyba najbardziej wiarygosny. ja tez mierzylam tempke na ovu ale chyba roznw czynniki mialy na nia wplyw min. moj nieregularny tryb pracy, zmeczenie, czasem jakis alkohol i na dobra sprawe po zobaczeniu mojego wykresu w miesiacu listopadzie-owulacji nie bylo bo nie bylo skoku temp ale jestem w ciazy wiec ta metoda w moim przypadku zawiodla:P

Agus oszczedzaj sie odpoczywaj bo jestes teraz sama nie rodz jeszcze?:P

Kadagratuluje ciazy donoszonej!

a w ogole snilo mi sie ze spotkalam sie z pekinka i ze Mila urodzila:P

ja sie obudzilam standardowo na siku, slonce swieci i nie umiem juz spaca jeszcze jakas baba pod blokiem gada do kota bo wyprowadza go na parking codziennie no masakra.

Kamilka moze porod juz niedlugo bo dzieciaczki ponoc sa mniej ruchliwe przed:) moj szaleje, wypycha siw, nozki czuje:)

Camille87, kada24, Kajoni, celia, Aggie, Dodi, Magda2013 lubią tę wiadomość

Monis
    relgi09k3028465t.png[/link]
    8b9686f91d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2014, 07:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia dobrze- chodz poki mozesz :-) dla zdrowia!
    Kurna Ty to masz sny hehe mi sie forum nie sni :P
    No wlasnie tak z tym porodem - jestem dwa dni przed terminem a Kuba co? W najlepsze sobie siedzi i czkawke ma ;-) jemu sie nie spieszy na ten swiat i cos czuje ze olej rycynowy pojdzie w ruch w srode :P

Ahaa moj maz tak dogadal sie ze swoim bratem (ktory pracuje w tesco) ze ten kupil nam jeszcze dwa opakowania gigant pampersow 2 :O fuck jedna paczka ma 148szt! Kazalam mu w miare mozliwosci wymienic na 3-ki, bo inaczej bedziemy jesc te pampersy :P

Musze platki zjesc bo zoladek mi sie sam trawi :(

Moni&, Ruda27, amela, celia, Dodi, Magda2013 lubią tę wiadomość

• kada24 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2014, 07:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monia dzieki :D

Moni& lubi tę wiadomość

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• Moni& Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2014, 07:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eh te ostatnie tygodnie sa najgorsze, weekend mi jeszcze leci bo mąz w domu a przez tydzien masakra nic nie robie tylko gapie sie w telefon albo laptopa i mam nadzieje ze "moze dzis siecos zacznie" oszalec mozna:P juz rak strasznie chce zobaczyc synka <3 juz bym siw ucieszyla jakby mnie jakies bólw zaczely łapac no ale Mu sie w brzuszku podoba chyba. cos mi sie zdaje ze termin wg om jest u mnie bardziej wiarygodny wiec mam jeszcze 2 tyg conajmniej...
    wczoraj odebralam zamowienie z doz.pl i mam pytanie czy szczotke do wlosow dla maluszka tez trzeba wyparzyc?
    ja tez ide zjesc jakies sniadanie

celia, Magda2013 lubią tę wiadomość

Monis
    8b9686f91d.png
  • kada24 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2014, 07:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja nie wyparzałam ja tez musze cos zjescale mleczne cholerna zgaga wiedzialam ze mam nie jesc tyle ciast i tortow bleeeee

Moni& lubi tę wiadomość

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2014, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez bym juz chciala zobaczyc Kubusia, zastanawiam sie jak wyglada :-) ostatnio do meza mowie: ciekawe do kogo bedzie bardziej podobny? A ten cudak do mnie: najwazniejsze aby nie do sasiada ani do listonosza :P

I tak sobie wyobrazam jaki bedzie mial nosek, jakie ustka <3
    No juz moze nie dlugo :D

Co do szczotki to tez sie nad tym zastanawialam czy wyparzac ale chyba tak?? Tylko czy te wlosy nie wypadna :P

Moni&, kada24, Kajoni, Ruda27, celia, Aggie, Dodi, Magda2013 lubią tę wiadomość

• Moni& Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2014, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila napewno juz niedlugo, teraz te kilka tygodni w porownaniu do miesiecy to nic:-)
    ja tez sie zastanawiam i chyba nie bede wyparzac, te włosie jest tak delikatne ze te sie boje powypadania tego.
    Kada dobrze ze sie najadlas, korzystaj póki mozesz, no a nieszczesna zgaga jeszcze troszke;)
    Kama fajny tekst Twojego meza haha :P
    ale mi brzuch twardnieje i boli jak. na okres co chwile

Camille87, kada24, Dodi lubią tę wiadomość

Monis
    8b9686f91d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2014, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No u mnie najpozniej w przyszla srode powinnam zaczac rodzic bo zaplanowane wywolanie bedzie ;-) mam nadzieje ze mnie nie odesla jak lipcowki... :| a moze w ta srode cos ruszy? B)

A ta szczotke to kupilas taka jak ja? Bo te wlosie jest bardzo delikatne, wydaje mi sie ze wystarczy ja dokladnie umyc..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2014, 07:42

Moni&, Dodi lubią tę wiadomość

• kada24 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2014, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    raczej sie nie wyparza ja przy corci tez nie wyparzalam....

mnie tez ciekaw jak mateuszek wyglada maz gada ze na moja rodzine bedzie podobny bo corka na niego podobna hehe zeby sie nie zdziwil jak zakola synus bedzie miał hehe

Moni& lubi tę wiadomość

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2014, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taka informacje znalazlam:

Szczotkę przed użyciem należy wyparzyć i wysuszyć suszarką, a przynajmniej raz w tygodniu dokładnie ją myć w ciepłej wodzie z delikatnym dziecięcym mydełkiem. Naturalne włosie jest dużo bardziej podatne na wszelkiego rodzaju bakterie, dlatego wymaga tak częstego czyszczenia.

Moni&, Ruda27, celia, Dodi, Magda2013, Sproquette, Sproquette lubią tę wiadomość

• Moni& Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2014, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no ta co Ty kupilam :)
    wymocze ja chyba w cieplej wodzie z plynem do kąpieli dla maluszka.
    Kamila to juz tak bliziutko:D obys tylko zaczela sama rodzic i nie musiwli Ci wowlywac

Monis
    8b9686f91d.png
  • kada24 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2014, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matko jak cieplo leżę w majtkach i w staniku i nadal mi gorąco

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• kada24 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2014, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zastanawiam się czy jechać te auto oglądać strasznie mnie spojenie boli i twardy mam brzuch eh chyba sobie odpuszczę

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• Moni& Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2014, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kada ja bym sobie odpuscila na Twoim miejscu, zreszta auta to męska działka :P u mnie jeszcze nie jest tak goraco, na razie 20 stopni.

Monis
    8b9686f91d.png
  • Kajoni Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2014, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry! My w dwupaku, zanosi sie na mega upal dzis.

Na obiad jestesmy zaproszeni do przyjaciolki, wiwc gotowanie mam z glowy i prosze sie nie martwic, ze dluzej mnie nie bedzie, raczej nie rodze :P a jak bym rodzila to dam znac :-)

Monis, ja wgOM mam teraz 41 tydzien! Bo ja na poczatku wrzesnia odstawilam antykoncepcjeni chcialam troche odczekac, om mialam 18 pazdziernika, ale starania zaczelismy z miesiac pozniej, bo jeszcze w miedzyczasie zlapalam zapalenie jajnika i trzeba bylo sie wyleczyc i zero <3. Wiec w moim przypadku ja z dokladnoscia do tygodnia wiem kiedy to sie stalo, bo mnie temperatura poszla w gore ladnie i dlugo sie utrzymywala.

Co do postu Evy, to tez sie zgadzam. Ja nie mialam na wizytach mowione jakie dzidzia ma obwody, wymiary, tylko, ze rosnie, ze przeplywy ma w porzadku i jak jest ulozony. Jedynie na tych 3D poznawalam szczegoly. Teraz tylko chcialam wiedziec jaki jest duzy, zeby wiedziec jak go spakowac :-) i tak mi sie po prostu wydawalo, ze jest maly, bo wszystkie moje znajome takie kluski urodzily i siezasnawialam, czy z moim jest cos nie tak, ale uspokoilyscie mnie i sie nie martwie :-) ale reszta ddziewczyn tez ma racje, choc ja dzieki Bogu nie wiem co to znaczy dlugo sie starac, bo zaszlam w pierwszym cyklu, nie doswiadczylam tez straty przez poronienie... jestem szczesciara mozna rzec :-)

Kamilka, Kubus sie nie spieszy, bo gdzie mu bedzie lepiej jak nie w brzuszku u mamci :D

Ruda27, Camille87, celia, Dodi, Magda2013 lubią tę wiadomość

relgi09k4o218c6j.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2014, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zasnelam i mialam piekny sen! Ze urodzilam :-) w domu rodzilam byla polozna, maz przecial pepowine :D i pamietam ze wazyl 3100 i bhla godzina 11:55 :P Kubus byl cudny ojej i pamietam to uczucie pustki w brzuszku ;) jaki sliczny to byl sen ;)

Kajoni a jaki wiek ciazy pokazalo pierwsze usg?? Bo jesli sie nie zna dokladnie kiedy moglo zajsc do zaplodnienia to termin z pierwszego usg jest najtrafniejszy. :-)

Ruda27, amela, Moni&, celia, Aggie, Kajoni, Dodi, Magda2013 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2014, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny!
    Kada gratuluje nowego tygodnia i ciazy donoszonej :)
    Monia ale mialas sen :D mi sie snila Maadzikovy :P nie pamietam co, ale cos z porodem, hahaha my to przezywamy :P
    Kamila fajnie Twoj maz odpowiedzial :P a jak Kubus spokojniejszy, tez mysle ze cos zaraz ruszy i on sobie odpoczywa przed ciezkimi chwilami :P
    Mi dzisiaj kolezanka napisala ze jej sie snilo ze bylysmy na zakupach i mi wody odeszly, chyba musze z nai sie znowu wybrac, moze to proroczy haha :P

Szczoteczke do wlosow bede napewno wyparzac, wlasnie jak Kama wkleila, takie wlosie jest bardziej podatne na bakterie i trzeba to czyscic.. Z reszta ja wiekszosc rzeczy bede wyparzac przed uzyciem

Camille87, Moni&, Madzikovy, Dodi, celia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2014, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila jej jaki cudny sen! Juz niedlugo na zywo bedziesz to przezywala :)
    Mi sie jeszcze ani razu moj porod nie snil buuu

Camille87, Moni&, Dodi lubią tę wiadomość

‹‹ 1645 1646 1647 1648 1649 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ