Sierpniowe Mamusie ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
witajcie:)
Seneka sliczny synus:) ja jestem bardzo ciekawa jak moj wyglada i do kogo bardziej podobny jako niemowlaczek:)
A ja myslalam ze przeziebienie mi przechodzi ale nici z tego nie wiem dlaczego mnie tak rozlozylo no ale pewnie jeszcze pare dni tak bedzie
Kamilka i inne dziewczyny rozumiem wasza frustracje sama to przechodzilam w pierwszej ciazy az 10 dni przenoszony...ale zobaczycie w koncu i w sie doczekacie ....
Jak dobrze ze juz pokoj odswiezony co prawda do srody troszke czasu bo w srode bedzie lozko materace i szafa a w weekend pojedziemy do ikei zeby pokupowac inne rzeczy typu komoda biurko i jakies ozdobki:) teraz zostalo mam tylko dokladnie wyczyscic podloge po malowaniu i taka szafe wnekowa ale tym to ma sie zajac maz hehe
wstawilam pranie poscieli poza tym mam jakies zaleglosci w praniu bo musze jeszcze wyprac ciemne i jasne wiec 2 pralki no i chyba pod czwartku ostro zaczne dzialac ze sprzataniem coby na mojego to nie spadlo po porodzie bo mi bynajmniej czas szybciej zleci a on i tak biedaczek zapowiedzial ze przez te 2 tyg bedzie non stop sie zajmowal chlopcamicelia, Dodi, Camille87 lubią tę wiadomość
-
amela powodzenia!
Lanusia napeeno zajeta spacerkami z siostra:P ale oczywiscie zycze jej szybkoego wylądowania na.porodowce:)
Ninkapa jak dobrze ze nas rozumiesz:) Ty juz kolejna ciaza to pewnoe dlatego nie odczuwasz takiej presji.
a mnie dzis co chwile brzuch twardnieje i boli jak na @Lanusia93 lubi tę wiadomość
Monis
[/link]
-
Pospałam godzinkę i trochę mi lepiej. Choć strasznie boli mnie spojenie łonowe i trudno mi się poruszać...
Celia ja mam gąbki, ale raczej nie będę ich używała. Maluszka będę myła ręką, łatwiej dotrzeć we wszystkie zakamarki, a buźkę będę przemywała wacikiem..
Seneka cudowny synuś!!!!celia lubi tę wiadomość
-
ja właśnie się zastanawiam nad gąbką ale jakoś do mnie nie przemawia
w sumie to nie wiem co by kupić. Poprzednio miałam leżaczek ale przy noworodku też średnio się sprawdził bo córka mi z niego zjeżdżała. Ostatecznie wyjmowałam lezaczek, kładłam na dno pieluszkę. Jedną ręką podtrzymnywałam ją a drugą myłam. Nie zawsze to było wygodne ale jakoś te pierwsze tygodnie trzeba było sobie poradzićcelia lubi tę wiadomość
-
Celia, gąbki nie mam, ale kupiłam taki wkład do wanienki:
http://allegro.pl/fotelik-do-kapieli-wklad-do-wanienki-tega-i4407124279.html
Pojęcia nie mam czy to się sprawdzi i jak będzie wyglądała cała akcja kąpania..
Mam też stelaż pod wanienkę.
A Wy planujecie kąpać dziecko w pokoju czy w łazience? U mnie w łazience kompletnie nie ma miejsca, więc siłą rzeczy muszę to robić w pokoju.
Macca, celia, Moni&, Dodi, MILA lubią tę wiadomość
-
tez raczej nie bede kupować żadnej gąbki, tak jak Sylka piszesz - pieluszka na dno no i bede miała pomoc męża albo teściowej do kąpieli, wiec damy rade;)
a swoją drogą to przeszły mi juz lęki typu " jak sobie poradze z noworodkiem" teraz juz chce rodzic i sie nim wreszcie zajmowac najlepiej jak potrafie!!
ale mam jakiegos stresa dzisiaj przed tą wizyta...
mala_mi ja bede kąpac w pokoju bo tez łazienka malutka i byłoby niewygodnieWiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2014, 11:07
Ruda27, Dodi, mala_mi, Sylka, MILA, Lanusia93, DeLaCruz lubią tę wiadomość
Monis
[/link]
-
nick nieaktualnyCelia mysle se gabka jest wygodniejsza ale trzeba raczej co kapiel cala wyparzac.. Tam to sie duzo bakterii zbiera
Ja mam taki strlaz-lezaczeknanw srodku miekko bo material frotte jest. Moze sie na poczatek sprawdzi, zobaczymy
Tez mysle ze pieluszka na spod to najlepszy sposob, ciekawe czy damy rade na poczatku
A kapac bede w pokoju
Kule nie wiem czy bede badana i dowiem sie czy szyjka bardziej ruszyla, no trudno..
Za wizytujace trymam kciuki, ciekawe jakie wiesci beda
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2014, 11:11
Dodi, Macca, celia, Camille87 lubią tę wiadomość
-
Dobry
Witam sie poniedziałkowo mam nadzieje, ze ten tydzień przyniesie kilka nowych ovudzieciaczków
Seneka Twój Maciuś przesłodki :*
Macca niezła jesteś podpięta pod KTG na bieżąco relacjonujesz co i jak może z porodówki też będziesz nadawała?
Kamila ja również życzę Ci byś już w szpitalu została co byś nie musiała jeździć tam i z powrotem a wróciłabyś już z Kubusiem
Daria oby ten tydzień rozstrzygnął pojawienie się na świecie Nataniela
Za wszystkie wizytujące trzymam kciuki i czekam na info
Odnośnie podkładu do wanienki to takiego też nie kupowałam, zamierzam skorzystać z tetry na spodzie, ale zobaczymy jak to wszystko w praniu wyjdzie
i znowu dzisiaj duchota wrrr....
Miłego dziona :*Macca, celia, mala_mi, Ruda27 lubią tę wiadomość
-
Ja mam gabke, polozna odradzala lezaczek ze względu na niewygode noworodka. Też mówiła, że najlepiej pielucha. A mi w całym mieszkaniu posprzątala teściowa, ona uwielbia to robić, zwłaszcza dla wnusia ja w ciąży nic nie muszę robić w domu, ale oa to dalej pracuje
celia, Macca, Dodi, Ruda27, Aggie lubią tę wiadomość
-
Dzięki dziewczyny, chyba jednak na razie spróbuję z pieluszką. Zresztą i tak mój M ma się zająć kąpielą, to niech sam sprawdzi co będzie najwygodniejsze
Siedzę i co trochę wynajduję jakieś drobiazgi, które z czasem pewnie okażą się zbędne Ale kupiłam butelkę medela calma (lipcówki polecały). Kapturków nie bo nie ogarniam rozmiarów ... rany chyba nie da się wszystkiego zaplanować
Daria oby rozwarcie się zwiększyło
Kamilka nie wracaj bez KubusiaMacca, Dodi, Ruda27, mala_mi, Camille87, MILA lubią tę wiadomość