Sierpniowe Mamusie ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny padam na twarz, ale przy tym nie zamknę chyba oka - to ze szczęścia oczywiście
Dzisiaj o 10:08 urodziła się Emily Maria - waga 3380g i 54 cm długa
Jest zdrowa, i ma niesamowity odruch ssania... Wasze pociechy też tak miały od początku?
Poczytam potem co się wydarzyło u Was ostatnio i odezwę się wtedy...
Buziaki!MILA, Aggie, Camille87, kada24, Nadia, Sproquette, Dodi, Sylka, celia, Lanusia93, MMA, le'nutka, amela, Kajoni, Gosiaczek, Magda2013, Jus1985 lubią tę wiadomość
-
Macca gratuluje super wiadomosc pozbieraj sily teraz, i fajnie ze corcia ma mocny odruch ssania, podobno nie zawsze jest tak laskawie
Kamilka, to moze jeszcze dzis Kubus sie pojawi, oby Ci sie nie przeciagalo, kochana :*
Quendi, ja mam tak czasem (coraz czesciej w sumie) ze moglabym caly dzien spac, nawet w sumie nie czuje sie spiaca, poloze sie i usypiam migiem i co najciekawsze dalej spie w nocy! fakt budze sie srednio co poltorej albo co 2 h, ale usypiam szybciutko spij ile wleziecelia, Macca lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnySproquette Ty skaczesz na pilce a facet polewa prysznicem! Sprawdzone i wcale nie niebezpieczne
Ja pospacerowalam na dworze dotlenilam synka i wrocilam do lozka bo juz mnie klapek w stope obtarl hehe
Skurcze troche mniej bolesne takze zyje oby ten cewnik sam wypadl!Sproquette, Aggie, Dodi, celia, Lanusia93 lubią tę wiadomość
-
Ewa, polozne u GP zignorowaly podwyzszony cukier w moczu, teraz musze kontrolowac dieta i badaniami 6 razy dziennie ale za to we wtorek mam wizyte w szpitalu, lekarz bedzie badal szyjke i bedziemy omawiac wywolanie porodu wczesniej ze wzgledu na ryzyko... ja to sie tylko boje ze moja mala wcale nie bedzie taka mala...
jak na razie nie jest za wysoki, na czczo bylo 5,6 dwie godziny po sniadaniu 5,1 i teraz przed obiadem bede mierzyc, poki co wyglada ok, poza tym ze miedzy jednym mierzeniem a drugim nie moge nic zjesc i pic (poza woda oczywiscie). A no i musze zapisywac wszystko co zjadamcelia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Domi gratulacje ślicznej córeczki!
Macca poszłaś jak burza Tobie również gratuluję córci :*
A ja już po wizycie u położnej. I co? I powiedziała, że najprawdopodobniej i u mnie coś się zaczyna i że jeszcze dziś mogę wylądować na porodówce. A wszystko przez te bóle krzyża, które zaczęły się dziś rano.. Fakt faktem nie odczuwam regularnych skurczów, ale te plecy to tak mnie napierdzielają, że aż nogi drętwieją... Mam się zrelaksować, wziąć gorącą kąpiel, w razie co paracetamol i czekać na rozwój akcji.. Ja się wogóle nie czuję na poród
Malutki jest już główką bardzo nisko i ma między 3,5 a 4kgLanusia93, Dodi, Domi IRL, MILA, Sproquette, Macca, Magda2013 lubią tę wiadomość
-
Camille87, super, że ruszyło Gorzej, że boli.. Oby ten ból trwał jak najkrócej, a był jak najbardziej efektywny Może już dziś będziesz miała synka przy sobie..
Macca, jeszcze raz gratulacje!
Domi IRL, jaka słodzinka... Piękna, malutka
Sylka, to świetnie! Dziś będą kolejne rodzące?Sylka, Dodi, Domi IRL, Macca lubią tę wiadomość
Aniołek (*) 12.03.2013
Lilianna ur. 09.08.2014 3700 g, 56 cm
Pola ur. 24.04.2016 3650 g, 55 cm -
A ja po KTG i badaniu. Dzisiejsze skurcze na KTG były niezłe, nieregularne, ale w końcu coś zaczęło się dziać, sięgały 50%, może uda mi się wstawić zdjęcie Rozwarcie nadal na 2 cm, szyjka już króciutka, niemal jej nie ma, mięciutka, lekarz czuje główkę Lilki przy badaniu
Miałam też USG. Nie ma pępowiny okręconej wokół szyi, waży około 3500g, ale przedział jest 2786-4648 g, więc musicie przyznać, że rozbieżność powalająca
Przepływy w normie, łożysko 3 stopnia, mała bardzo ruchliwa. Wody 12 cm, więc trochę się zmniejszyły, ale to podobno norma przed porodem. Tylko mała coś przestała rosnąć... Aż gin zapytał ile ważyła ostatnio... Wymiary ma mniejsze niż na ten tydzień, np.:
BPD 93,9 mm (38w2d) (z tego się akurat cieszę, główka łatwo się przeciśnie )
HC 338,9 mm (39w0d)
AC 345,1 mm (38w3d)
FL 75,3 mm (38w4d)
Trochę mnie to zmartwiło...
Jutro mam przyjść na oddział, plan wciąż ten sam- niedziela balonik, poniedziałek oksytocyna. Dowiedziałam się, że szpital oferuje gaz rozweselający, więc pewnie skorzystam
Zrobił mi masaż szyjki, tym razem nie był tak przyjemny.. I teraz pobolewa mnie podbrzusze, ale raczej nic z tego, czekam cierpliwie aż coś zrobią ze mną na oddziale
Będę musiała dać komuś znać smsem co się ze mną dzieje, bo w szpitalu nie będę miała internetu, a Kamilce nie chcę zawracać głowy, do tego czasu będzie już w domku z KubusiemDodi, Aggie, Magda2013 lubią tę wiadomość
Aniołek (*) 12.03.2013
Lilianna ur. 09.08.2014 3700 g, 56 cm
Pola ur. 24.04.2016 3650 g, 55 cm