Sierpniowe Mamusie ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Macca moje gratulacje Czyli mamy kolejną sierpniową Mamusię
Domi, super, że już jesteście w domu, a Veronika cudna
Madzia2013, Kada, Lanusia, Kamilka, Monia czyli za wszystkie rodzące, prawie rodzące lub za chwilę rodzące mocno ściskam kciukiMILA, Lanusia93, amela, Dodi, Domi IRL, Magda2013, Macca lubią tę wiadomość
-
Dzieki Ninkapa, w miedzyczasie znalazlam te informacje, najciekawsze jest to ze trzeba bylo oddac jakas forme o ktorej my zielonego pojecia nie mielismy, jak Darek dawal kopie MAT B1 do szefa i pytal czy cos jeszcze mu trzeba przyniesc to zaprzeczyl rano sie go jeszcze raz spyta bo sie okarze ze nic nie dostanie
-
Sylka no to Cię nastraszyła pewnie. Może faktycznie coś się rozwinie, jeśli tak to oby szybko i chociaż troszkę bezboleśnie. Informuj na bieżąco! Aż ja się boję jutro iść do mojej, bo może też nie czuję, a zaraz będę rodzić
Sylka lubi tę wiadomość
-
Heej
Mam skurcze co 7 minut, czułam, że są często, ale długopis złapałam niedawno i zapisałam dopiero 3 skurcz. Są tylko lekko bolesne, czuję mocny ścisk, już nie muszę dotykać brzucha, żeby upewnić się czy to na pewno to. To na pewno nie poród ani jego początek, pewnie coś się dzieje po masażu szyjki, mam nadzieję, że chociaż o 1 cm rozwarcia więcej jutro będzie...
A, zapomniałam Wam napisać, że mam możliwość korzystać z gazu rozweselającego w trakcie porodu Na pewno skorzystam
Któraś z Was będzie korzystała z tego gazu? Poczytałam trochę o tym, obejrzałam filmiki.. Fajnie, że szybko się ulatnia i jeśli źle na niego zareaguję to mam możliwość wycofania się, nie ma wpływu na akcję porodową, bólu może jakoś widocznie nie uśmierza, ale pomaga przejść przez to wszystko na większym luzie Każde dobre wspomnienie z porodu to fajna sprawaAggie, celia, Sylka, Sylka, MILA, Dodi lubią tę wiadomość
Aniołek (*) 12.03.2013
Lilianna ur. 09.08.2014 3700 g, 56 cm
Pola ur. 24.04.2016 3650 g, 55 cm -
Lanusia, jak sa regularne skurcze to raczej poczatek porodu... tak mi sie wydaje a co do gazu, ja tez mam mozliwosc skorzystania, ale czy skorzystam to sie okaze, mnie przeraza fakt ze na gazie czujesz sie jak pijana lub na haju... a ja nawet nie lubie miec szumu w glowie po alko! Takze pewnie w praniu wyjdzie
Lanusia93 lubi tę wiadomość
-
Aggie, kochana, nie wiem co o tym myśleć... Już jestem przekonana, że nic z tego. Bo wyrywają się nieregularne 20:43, 20:50, 20:57, 21:06, 21:13, 21:16, 21:20. Trochę boli, ale to chyba od razu powinno boleć tak, że nie przegapię. Ciągnie mnie przy tym na dole, brzuch twardy- wiadomo, dość długo, ponad pół minuty to na pewno, coś w krzyżu lekko łupnie, ale nie za każdym razem i kłuje w szyjce. Ale żadnego miesiączkowego bólu nie czuję ani czegoś takiego że musiałabym przy tym wzdychać z bólu. Nieprzyjemnie, ale nic poza tym. Jutro na 9:00 mam się stawić na oddziale, więc tam już coś ze mną zrobią, chociaż po cichutku (nadzieja umiera ostatnia...) marzę o tym, żeby Lilajka wykluła się już tej nocy
Ale raz możesz sobie wciągnąć, żeby później nie żałować Szybko ulatnia się z organizmu.
Moja mama też rodziła w UK, bliźniaki, skorzystała z gazu, ale tylko kilka razy, mówiła że bardziej ją to otumaniło niż pomogło przy skurczach. Ale myślę, że warto spróbować, jedna po gazie wymiotuje i czuje się otępiała, a druga wpada w bardzo pozytywny stanAggie, Dodi lubią tę wiadomość
Aniołek (*) 12.03.2013
Hmm, Lanusia, ja Ci nie pomoge bo nigdy nie rodzilam no nic nie zrobisz poza czekaniem i przekonaniem sie na wlasnej skorze czy sie cos rozwija czy nie... i kazda inaczej reaguje na bol mam nadzieje ze to zaczatek porodu
A gazu pewnie sprobuje, nie mowie ze nie, tylko nie wiem czy bede korzystac jako cos co pozwoli usmierzyc bolLanusia93 lubi tę wiadomość
-
Aggie, szkoda, że nie ma jakiegoś określonego sygnału: TO JUŻ, PORÓD SIĘ ZACZĄŁ Bo gdybym wiedziała, że to JUŻ to łaziłabym i kucała jak wariatka, żeby to przyśpieszyć, a jak to fałszywy alarm (to bardziej prawdopodobne) to kładę się i wypoczywam
Żegnam się z Wami, kochane
Tak jak pisałam, moja siostra da Wam znać w poniedziałek i kiedy już będzie PO. Będzie ze mną przy porodzie, więc nie da rady zdać relacji w trakcie
Trzymam kciuki za Was wszystkie, na forum wrócę już z Kruszynką
Kciuki za wszystkie mamuśki!
kada, Kamilka i inne rodzące, bądźcie dzielneWiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2014, 21:33
celia, amela, Aggie, Sylka, le'nutka, Dodi lubią tę wiadomość
Aniołek (*) 12.03.2013
Kamilka jak tam u Was ??
Ciekawe co u Moni, pisalam do niej smsa , chyba ja zostawili w szpitalu, oby cos ruszylo
Madzia, Kada trzymam kciuki
Ja jutro mam ktg na 10.00 trzymajcie kciuki ! Choć szczerze watpie by cos ruszylo..
Aggie, celia, Dodi, Lanusia93 lubią tę wiadomość
http://avatars.zapodaj.net/images/1e838c757e81.gif -
nick nieaktualnyHej ja nadal w dwupaku! Cewnik dalej siedzi mimo dlugich spacerow! Po prysznicu i spacerach skurcze sie wyciszyly.. zauwazylam w miedzyczasie ze cewnika leci mi krew wiec zglosilam poloznej ta mnje zbadala i powiedziala ze to z rozwierajacej sie szyjki! Balonik lada momoment moze wypasc.. jak zaczelo sie sciemniac to zabroniono nam wyjscia na dwor na spacer wiec zostalismy, po ktg skurcze raczej slabe, wyslalam meza do domu, jutro ma przyjechac. Ja wzielam prysznic i polozylam sie do lozka. Jutro jak cewnik nie wypadnie to go wyjma jeali nie pojawia sie samoistne skurcze dostane oksytocyne takze chyba jutro jasz dzien!
Dziewczyna z sali ktorej podali kroplowke w koncu poznym wieczorem miala cc, na jej miejsce przyszla inna dziewczyna ktora juz tez pojechala na porodowke tylko ja tu tkwie no ale nic, caly czas zblizam sie do powitania synka!
Troche was czytalam ale przez te problemy z zasiegiem nie zawsze moglam pisac.
Sylka widze ze cos sie rusza u Ciebie! Powodzenia kochana moze to lada moment!
A Monia jest w szpitalu dostala jakies zastrzyki i czeka...
Dobranoc mamuski mam nadzieje ze jutro juz napisze ze urodzilam...Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2014, 23:10
Dodi, celia, Lanusia93, Sylka, MILA lubią tę wiadomość
-
Amelka trzymam kciuki za kTG
Monia chyba faktycznie została w szpitalu
Co do gazu o ja bym nie brała, słyszałam ze potem źle się kobiety czuły po nim
Sylka faktycznie spróbuj zasnąć, może w nocy coś się zadzieje
ja też spadam
Do jutraamela, celia, Lanusia93, Sylka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHej Dziewczyny
Chce się wam pochwalić że 06.08.2014 o godz. 22.45 przyszedl na swiat moj synek Grzesio z waga urodzeniowa 3, 860 kg , urodzony SNNiebieska, Camille87, celia, Lanusia93, Dodi, Sylka, Quendi, Aggie, MMA, le'nutka, MILA, RewolucjaSięDzieje, amela, Gosiaczek, Magda2013 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDzien dobry, ja juz po ktg, badaniu i bez cewnika mam rozwarcie na 4cm ide pod prysznic i czekam na skurcze!
Do pozniej!!
Anitko wszystkiego najlepszego z okazji urodzin!! Szybkiego i bezbolesnego poroduamela, Lanusia93, Dodi, Sylka, Aggie, MMA lubią tę wiadomość
-
Witam
Genowefa jakie wspaniale informacje z rana gratuluje kochana
Dzięki dziewczyny za kciuki, ja niedlugo wstaje, jemy śniadanie i ruszamy do szpitala
Monia jest w szpitalu wczoraj dostała zastrzyki, chyba na rozwieranie szyjki, ciekawe czy dziś poddadzą jej oxy!
Kamilka, Kada trzymam kciuki za Was , oby to bylo dziś piękna data hihi
Dodi, Sylka lubią tę wiadomość
http://avatars.zapodaj.net/images/1e838c757e81.gif