X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie ;)
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie ;)

Oceń ten wątek:
  • celia Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macca moje gratulacje :D Czyli mamy kolejną sierpniową Mamusię :D

Domi, super, że już jesteście w domu, a Veronika cudna :D <3

Madzia2013, Kada, Lanusia, Kamilka, Monia czyli za wszystkie rodzące, prawie rodzące lub za chwilę rodzące mocno ściskam kciuki :D

MILA, Lanusia93, amela, Dodi, Domi IRL, Magda2013, Macca lubią tę wiadomość

p19ucsqvqom8u4oa.png
    wnid9vvjzm38tk1g.png
  • Aggie Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki Ninkapa, w miedzyczasie znalazlam te informacje, najciekawsze jest to ze trzeba bylo oddac jakas forme o ktorej my zielonego pojecia nie mielismy, jak Darek dawal kopie MAT B1 do szefa i pytal czy cos jeszcze mu trzeba przyniesc to zaprzeczyl :/ rano sie go jeszcze raz spyta bo sie okarze ze nic nie dostanie :/

7a4akrhm7fw1jhk0.png
  • Sproquette Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylka no to Cię nastraszyła pewnie. ;) Może faktycznie coś się rozwinie, jeśli tak to oby szybko i chociaż troszkę bezboleśnie. :) Informuj na bieżąco! Aż ja się boję jutro iść do mojej, bo może też nie czuję, a zaraz będę rodzić :D

Sylka lubi tę wiadomość

as9mJnk.jpgas9mp1.png
  • Lanusia93 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heej <3

Mam skurcze co 7 minut, czułam, że są często, ale długopis złapałam niedawno i zapisałam dopiero 3 skurcz. Są tylko lekko bolesne, czuję mocny ścisk, już nie muszę dotykać brzucha, żeby upewnić się czy to na pewno to. To na pewno nie poród ani jego początek, pewnie coś się dzieje po masażu szyjki, mam nadzieję, że chociaż o 1 cm rozwarcia więcej jutro będzie...

A, zapomniałam Wam napisać, że mam możliwość korzystać z gazu rozweselającego w trakcie porodu :D Na pewno skorzystam :)

Któraś z Was będzie korzystała z tego gazu? Poczytałam trochę o tym, obejrzałam filmiki.. Fajnie, że szybko się ulatnia i jeśli źle na niego zareaguję to mam możliwość wycofania się, nie ma wpływu na akcję porodową, bólu może jakoś widocznie nie uśmierza, ale pomaga przejść przez to wszystko na większym luzie ;) Każde dobre wspomnienie z porodu to fajna sprawa :P

Aggie, celia, Sylka, Sylka, MILA, Dodi lubią tę wiadomość

Aniołek (*) 12.03.2013

Lilianna ur. 09.08.2014 <3 3700 g, 56 cm

Pola ur. 24.04.2016 <3 3650 g, 55 cm
  • Aggie Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lanusia, jak sa regularne skurcze to raczej poczatek porodu... tak mi sie wydaje :) a co do gazu, ja tez mam mozliwosc skorzystania, ale czy skorzystam to sie okaze, mnie przeraza fakt ze na gazie czujesz sie jak pijana lub na haju... a ja nawet nie lubie miec szumu w glowie po alko! Takze pewnie w praniu wyjdzie :P

Lanusia93 lubi tę wiadomość

7a4akrhm7fw1jhk0.png
  • Lanusia93 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aggie, kochana, nie wiem co o tym myśleć... Już jestem przekonana, że nic z tego. Bo wyrywają się nieregularne :D 20:43, 20:50, 20:57, 21:06, 21:13, 21:16, 21:20. Trochę boli, ale to chyba od razu powinno boleć tak, że nie przegapię. Ciągnie mnie przy tym na dole, brzuch twardy- wiadomo, dość długo, ponad pół minuty to na pewno, coś w krzyżu lekko łupnie, ale nie za każdym razem i kłuje w szyjce. Ale żadnego miesiączkowego bólu nie czuję ani czegoś takiego że musiałabym przy tym wzdychać z bólu. Nieprzyjemnie, ale nic poza tym. Jutro na 9:00 mam się stawić na oddziale, więc tam już coś ze mną zrobią, chociaż po cichutku (nadzieja umiera ostatnia...) marzę o tym, żeby Lilajka wykluła się już tej nocy :)

Ale raz możesz sobie wciągnąć, żeby później nie żałować :) Szybko ulatnia się z organizmu.
    Moja mama też rodziła w UK, bliźniaki, skorzystała z gazu, ale tylko kilka razy, mówiła że bardziej ją to otumaniło niż pomogło przy skurczach. Ale myślę, że warto spróbować, jedna po gazie wymiotuje i czuje się otępiała, a druga wpada w bardzo pozytywny stan :)

Aggie, Dodi lubią tę wiadomość

Aniołek (*) 12.03.2013

• Aggie Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm, Lanusia, ja Ci nie pomoge bo nigdy nie rodzilam :P no nic nie zrobisz poza czekaniem i przekonaniem sie na wlasnej skorze czy sie cos rozwija czy nie... i kazda inaczej reaguje na bol :P mam nadzieje ze to zaczatek porodu :)

A gazu pewnie sprobuje, nie mowie ze nie, tylko nie wiem czy bede korzystac jako cos co pozwoli usmierzyc bol :P

7a4akrhm7fw1jhk0.png
  • Lanusia93 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aggie, szkoda, że nie ma jakiegoś określonego sygnału: TO JUŻ, PORÓD SIĘ ZACZĄŁ :D Bo gdybym wiedziała, że to JUŻ to łaziłabym i kucała jak wariatka, żeby to przyśpieszyć, a jak to fałszywy alarm (to bardziej prawdopodobne) to kładę się i wypoczywam :D

Żegnam się z Wami, kochane <3
    Tak jak pisałam, moja siostra da Wam znać w poniedziałek i kiedy już będzie PO. Będzie ze mną przy porodzie, więc nie da rady zdać relacji w trakcie :)

Trzymam kciuki za Was wszystkie, na forum wrócę już z Kruszynką <3

Kciuki za wszystkie mamuśki!

kada, Kamilka i inne rodzące, bądźcie dzielne <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2014, 21:33

celia, amela, Aggie, Sylka, le'nutka, Dodi lubią tę wiadomość

Aniołek (*) 12.03.2013

• amela Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamilka jak tam u Was ??
    Ciekawe co u Moni, pisalam do niej smsa , chyba ja zostawili w szpitalu, oby cos ruszylo :-)
    Madzia, Kada trzymam kciuki <3

Ja jutro mam ktg na 10.00 trzymajcie kciuki ! Choć szczerze watpie by cos ruszylo..

Aggie, celia, Dodi, Lanusia93 lubią tę wiadomość

ex2btrd8qii9i9cu.png
    http://avatars.zapodaj.net/images/1e838c757e81.gif
  • Sylka Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lanusia powodzenia!
    U mnie cisza poza poprzednimi dolegliwościami, więc napewno dziś nie urodzę ;) Strasznie bolą mnie nogi..
    Idę spróbować spać... :)
    Dobranoc Kochane!

celia, Dodi, Lanusia93 lubią tę wiadomość

f2w39jcgqwt6nja8.png
    relg3e5e7k7mhx6f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ja nadal w dwupaku! Cewnik dalej siedzi mimo dlugich spacerow! Po prysznicu i spacerach skurcze sie wyciszyly.. zauwazylam w miedzyczasie ze cewnika leci mi krew wiec zglosilam poloznej ta mnje zbadala i powiedziala ze to z rozwierajacej sie szyjki! Balonik lada momoment moze wypasc.. jak zaczelo sie sciemniac to zabroniono nam wyjscia na dwor na spacer wiec zostalismy, po ktg skurcze raczej slabe, wyslalam meza do domu, jutro ma przyjechac. Ja wzielam prysznic i polozylam sie do lozka. Jutro jak cewnik nie wypadnie to go wyjma jeali nie pojawia sie samoistne skurcze dostane oksytocyne takze chyba jutro jasz dzien!

Dziewczyna z sali ktorej podali kroplowke w koncu poznym wieczorem miala cc, na jej miejsce przyszla inna dziewczyna ktora juz tez pojechala na porodowke tylko ja tu tkwie :/ no ale nic, caly czas zblizam sie do powitania synka!

Troche was czytalam ale przez te problemy z zasiegiem nie zawsze moglam pisac.
    Sylka widze ze cos sie rusza u Ciebie! Powodzenia kochana moze to lada moment!
    A Monia jest w szpitalu dostala jakies zastrzyki i czeka...

Dobranoc mamuski mam nadzieje ze jutro juz napisze ze urodzilam...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2014, 23:10

Dodi, celia, Lanusia93, Sylka, MILA lubią tę wiadomość

• MILA Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amelka trzymam kciuki za kTG :-)

Monia chyba faktycznie została w szpitalu ;)

Co do gazu o ja bym nie brała, słyszałam ze potem źle się kobiety czuły po nim :-P

Sylka faktycznie spróbuj zasnąć, może w nocy coś się zadzieje :-P

ja też spadam ;-)

Do jutra ;-)

amela, celia, Lanusia93, Sylka lubią tę wiadomość

f2wlwn15lxmguqd1.png
  • ninkapa Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do gazu to ja probowalam ale niestety podczas skurczu raczej wstrzymywalam oddech inie moglam wdychac za to wzieam znieczulenie.....

relgh371blt2rdpa.png

relgsg18glt7yrrj.png

1usa9vvjzcjrn0lc.png[
  • Aggie Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 23:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lanusia, powodzenia jutro :)
    Amela, oby KTG wykazalo jakis ruch w strone porodu :)
    Kamila, sie biedna nameczysz :( ale jutro juz bedziesz tulic Kubusia na 100% :*

A ja chyba lece spac... jakos zle sie czuje :(

amela, celia, Lanusia93 lubią tę wiadomość

7a4akrhm7fw1jhk0.png
  • kada24 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 04:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się tak wcześnie nie śpię od 3 bo mam skurcze co 10 min chodziłam po oddziale żeby przeszły ale nic z tego ciekawe co na obchodzie stwierdza

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    countdown-1431234000z1455429600zp.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• Quendi Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 04:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się przebudziłam żeby zobaczyć co i jak u Was Kochane.

Nadal trzymamy kciukasy!!

Wtulam się może zasne. Ale mój mąż chrapieeee

amela, Dodi, MILA lubią tę wiadomość

tb736iyeli5hckvm.png
  • kada24 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 04:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Quendi tez nie idzie tu zasnąć wzięłam znowu prysznic ale dupa nie pomaga

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    countdown-1431234000z1455429600zp.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 06:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny ;)
    Chce się wam pochwalić że 06.08.2014 o godz. 22.45 przyszedl na swiat moj synek Grzesio z waga urodzeniowa 3, 860 kg , urodzony SN

Niebieska, Camille87, celia, Lanusia93, Dodi, Sylka, Quendi, Aggie, MMA, le'nutka, MILA, RewolucjaSięDzieje, amela, Gosiaczek, Magda2013 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 07:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry, ja juz po ktg, badaniu i bez cewnika :) mam rozwarcie na 4cm ide pod prysznic i czekam na skurcze!
    Do pozniej!! <3

Anitko wszystkiego najlepszego z okazji urodzin!! Szybkiego i bezbolesnego porodu <3

amela, Lanusia93, Dodi, Sylka, Aggie, MMA lubią tę wiadomość

• amela Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 07:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam

Genowefa jakie wspaniale informacje z rana :-) gratuluje kochana :-)
    Dzięki dziewczyny za kciuki, ja niedlugo wstaje, jemy śniadanie i ruszamy do szpitala :-)
    Monia jest w szpitalu wczoraj dostała zastrzyki, chyba na rozwieranie szyjki, ciekawe czy dziś poddadzą jej oxy!

Kamilka, Kada trzymam kciuki za Was , oby to bylo dziś :-) piękna data hihi :-) :-)

Dodi, Sylka lubią tę wiadomość

ex2btrd8qii9i9cu.png
    http://avatars.zapodaj.net/images/1e838c757e81.gif
‹‹ 1740 1741 1742 1743 1744 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ