X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie ;)
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie ;)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2014, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez pije herbatke z kopru ale raczej mialam nadzieje ze z pokarmem troche poplynie jej do Kubusia na brzuszek ;-)
    Zaraz zrobie sobie femaltiker z mlekiem czytalamnze lipcowkom bardzo pomagal i ta humane zaparze podobno tez.efekty super :) Kurna u mnie na rekach maly spi juz dwie godziny czyli mozna! Czyli milusinskinmojej bliskosci potrzebuje a w wozku sie budzi! Musze jeszcze motyw z wkladaniem koszuli do wozka wyprobowac ;-) siostra mowila ze skutkowalo :P

Aicha zapalenie uszek jesli ulewa do ucha, ale to raczej rzadko? Jak spi na boczku to ucho ma zakryte no nie wiem sama.. ja ja jak krmie z obu piersi to odbijam po jednej daje druga odbijam i jeszcze na ciumkanie przystawiam zeby zasnal moja nowa metoda od wczoraj :P

celia, genoweffa lubią tę wiadomość

• Camilia Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2014, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Potwierdzam- femaltiker działa :-) Polecam jeszcze herbatkę bocianek i piwo karmi ;-)

Camille87, genoweffa, Lanusia93 lubią tę wiadomość

ex2bi09kagxa44s8.png
    ex2bdf9hh28r1eq2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2014, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilia ja tak was ppdczytuje i noektore rady przyswajam ;-) nawet to ze z mlekiem lepoej smakuje hihi
    A piwp karmi ma alkohol o.O
    Lepsza bavaria tez ma slod jeczmienny ale bez % :)

• celia Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2014, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć kochane :)

Aicha śliczna córeczka :D
    Co do szybkiego oddychania, to u mnie to samo. Co więcej, mała wydaje cały arsenał dźwięków: chrapie, piszczy, warczy jak szczeniak ;D

Anitko u mnie też ulewa, nie za dużo, ale jednak. Zmieniliśmy system przebierania, tzn. zawsze zmieniamy pieluchę przed karmieniem.

Jej ja już nie wiem, u mnie wciąż je max 15 minut i wyłącznie z jednej piersi. I już sama nie wiem czy jej wystarcza, bo w południe jadła co godzinę o.O
    Z odbijaniem, u nas ten sam problem. Zawsze ją pionizujemy po karmieniu albo mój M nosi ją na ramieniu, ale nie zawsze usłyszymy odbicie. A w nocy to już w ogóle trudno :/

Magda2013 ja sama piję herbatkę z kopru włoskiego, położna powiedziała, że przeniknie do mleka...

Dodi, Karmelka i Sylka 1 września to bardzo ładna data i jaka symboliczna :P

genoweffa, Sylka, Dodi, amela, mala_mi lubią tę wiadomość

p19ucsqvqom8u4oa.png
    wnid9vvjzm38tk1g.png
  • Magda2013 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2014, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Celia ja tez pilam ta herbatke z kopru ale bedac w szpitalu rozmawialam z dietetyczka i absolutnie zakazala mi jej pic. Nasz lekarz prowadzacy tak samo. Sama juz nie wiem :/

mjvydf9hx78lq90r.png
    822_20150427_223558.png
  • amela Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2014, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamilka a ile razy dziennie dajesz Kubusiowi te kropelki ?
    A czy odbijacie w nocy ? ja najpierw tez przebieram pieluszke, karmie no i najczesciej zasypia mi na cycu i wtedy nie mam sumienia jej juz budzic :( powinnam ja odbijac mimo wszystko ? zawsze ja klade na boczku albo główke na boczek klade zeby jak sie uleje zeby sie nie zachlysnela.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2014, 21:35

genoweffa lubi tę wiadomość

ex2btrd8qii9i9cu.png
    http://avatars.zapodaj.net/images/1e838c757e81.gif
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2014, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda a jakich argumentow uzyla ta dietetyczka na zakaz picia herbatki z kopru? :O bo ja pije! A nie mozna?

Anitka ja nie odbijam w nocy, czasem mu sie beknie podczas jedzenia a czasem troche ulejw ale lezy na boczku wiec nic mu nie grozi :) jakbym go odbila to by po spaniu bylo juz!

amela, genoweffa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2014, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A infacol dalam dzis dwa razy maz chcial na noc jeszcze dac alw boje sie ze sie przyzwyczai choc nie wiem czy to mozliwe ?!

• karm3lka Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2014, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to Kochane nierozpakowane Sierpniówki, dużymi krokami wstępujemy do grona Wrześniówek :*

Dodi, Camille87, Magda2013 lubią tę wiadomość

2014 <3
    2017 <3
    'wizyta 13.12
    f2w3s65gs62rzre2.png
  • Sylka Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2014, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karm3lka no to pozamiatane :P
    Zostajemy przymusowo usunięte z forum ;)
    Choć Dodi może się uda... Rodzisz??? :D

Ja jutro na 8:30 jadę do szpitala na kontrolę. Trzymajcie kciuki, żeby w końcu się za mnie zabrali!

Dodi, celia, Camille87, karm3lka, MILA, Magda2013 lubią tę wiadomość

f2w39jcgqwt6nja8.png
    relg3e5e7k7mhx6f.png
  • Dodi Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2014, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie, nie rodze...
    Od rana skurcze ale tak jakby podbrzusza co 8min i tak sie prawie zalewam lzami :-/
    Powodzenia jutro :*
    wybaczcie, ze nie napisze nic wiecej, ale jakos nie umiem...
    Aicha cudne dziecie <3
    Dobranoc

Camille87, karm3lka, amela, Magda2013 lubią tę wiadomość

29.04.13(8t 2d) [*]/kolejna szansa 24.11.13relgh371jzp75q9n.png
    1995fd7a4d57bc6e.png
  • Sylka Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2014, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dodi trzymam mocno za Ciebie kciuki, może w nocy rozkręci się na maxa i rano będziesz już szczęśliwą mamusią :*

Dodi lubi tę wiadomość

f2w39jcgqwt6nja8.png
    relg3e5e7k7mhx6f.png
  • celia Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2014, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dodi ważne, że coś się dzieje. Trzymaj się kochana, a ja ściskam kciuki za Amelkę, żeby zdecydowała się na szybką akcję :)

Dodi lubi tę wiadomość

p19ucsqvqom8u4oa.png
    wnid9vvjzm38tk1g.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2014, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dodi moze w nocy skurcze stana sie czestsze i bardziej regularne B) trzymam mocno kciuki Kochane :) wrzesniowki staja sie sierpniowkami to dla rownowagi sierpniowki musza zostac wrzesniowkami ;) ale tak to kest z terminami na pograniczu ja mialam byc teoretycznie lipcowka hihi

Maly spi na cycu reka mi odpada ale zanim go odloze to poczekam az twardo bedzie spał :D

Dodi, Sylka, genoweffa, Magda2013 lubią tę wiadomość

• karm3lka Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2014, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dodi oby to były te skurcze i żeby okazały się tymi właściwymi :* Niech Amelka wreszcie wyjdzie!
    My z Sylką pokornie przechodzimy na wrzesień, zabierzemy Cię ze sobą :)
    Jutro wizyta, dam znać koło południa co tam słychać u mojej Panienki.
    Wy już rozpakowane macie takie słodkie te dzieciaczki aż żal normalnie :P tylko podziwiać- słodycz! <3

Camille87, Dodi, Sylka, celia, genoweffa lubią tę wiadomość

2014 <3
    2017 <3
    'wizyta 13.12
    f2w3s65gs62rzre2.png
  • amela Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2014, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamilka to dobrze bomyslalam ze tylko ja nie odbijam w nocy :) ja tez pije koper wloski! ciekawa jestem czemu nie mozna ?
    No moja mała też spi, wiec i ja ide bo juz padam...

Kochane trzymam kciuki i czekam na wasze "akcje porodowe" :) <3

dobranoc <3

karm3lka, Camille87, Dodi, Sylka lubią tę wiadomość

ex2btrd8qii9i9cu.png
    http://avatars.zapodaj.net/images/1e838c757e81.gif
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2014, 00:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitko spokojnie, moj spi na pieluszce w razie jakby mu sie ulalo to pielucha wciagnie ;-) ale nie zdarzylo sie chyba zeby w srodku nocy ulal jedynie koze nad ranem jak kupa idzie lub brzuszek boli i nozkami macha bo wtedy sciska zoladek ale to i odbicie nie pomoze..
    Karmelka powodzenia jutro na wizycie :) moze gin zrobi jakis masazyk? ;-)
    Zostalyscie trzy dziewczynki na placu boju :D
    Moze ja nienormalna jestem ale jak czytam o porodach to z checia rodzilabym raz jeszcze :P poza tym brakuje mi brzuszka i stanu ciazy ze od razu zaszlabyk w kolejna hihi no ale na glowe nie upadlam odchowam najpierw jednego terroryste :P
    Zatem kciuki nadal zacisniete! Niech Maluchy wychodza i nam sie tu pieknie zaprezentuja :D

Ja juz w lozku umyta Kubus smacznie spi, mam zamiar go nie wybudzac dzis, tak malo spal w ciagu dnia i tak duzo jadl ze nic mu nie bedzie niech pospi dzieciaczek :D

Dodi, Sylka, celia, genoweffa, Magda2013 lubią tę wiadomość

• Dodi Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 03:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez juz zaliczam sie do wrzesniowek, skurcze sie nie nasilily, ale sa bodajze takie jak wczoraj...
    Celia, Sylka, Kamila, karm3lka dziekuje znowu za doping, ale tak sie teraz panicznie zaczelam bac, ze masakra a jeszcze niedawno uznawana tu bylam za oaze spokoju buuuaaahhhaaa :D
    Kamila jestes hardcorem skoro bylabys w stanie znowu decydowac sie na porod :)
    mam nadzieje, ze jakos zasne jeszcze.....

Camille87, Sylka, celia, Magda2013 lubią tę wiadomość

1995fd7a4d57bc6e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2014, 04:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dodus nie boj sie :-) moze teraz bol jest nieprzyjemny ale pamiętaj ze jak zacznie sie porod to wydzieli sie tez adrenalina i bol bedziesz inaczej odczuwała :).zycze Ci kochana szybciutkiego bezbolesnego porodu! Tobie karmelka zresztą tez :-)

A Kubus pospal az do 4! :D nakarmilam i dalej spi! O Jezu ide i ja jeszcze spac :)

Dodi, Sylka, Lanusia93, celia, Magda2013 lubią tę wiadomość

• Dodi Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 04:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kama oby bylo tak jak mowisz tylko najgorsze jest to ze nic nie pomaga by jakos mniej bolalo...
    Ladnie Kubunio pospal :) mysle, ze powoli spanie bedzie sie normowalo ;)

karm3lka, Camille87, genoweffa lubią tę wiadomość

1995fd7a4d57bc6e.png
‹‹ 1816 1817 1818 1819 1820 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ