X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie ;)
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie ;)

Oceń ten wątek:
  • Magda2013 Autorytet

Wysłany: 7 września 2014, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :) ja dzis tez nie narzekam na wyspanie. Maja spala od 22:30 do 5:30 az w szoku bylam ze tyle przespala :)
    Caly dzien spedzilismy na dzialce u rodzicow,Maja grzecznie spala w wozeczku :)
    Zobaczymy co dzisiejsza noc przyniesie ;) narazie spi a my ogladamy mecz.

Sylka slicznego macie synusia. Tyle sie naczekaliscie i w koncu macie juz swoja kruszynke przy sobie :)

Moja corcia tez juz zaczyna byc coraz bardziej kontaktowa :D czasem zamiast ciagnac cyca to rozglada sie dookola i obserwuje. Albo oglada sobie piastki albo patrzy na maskotki :) I powoli zaczyna sie usmiechac do nas. Nie mowiac ze przez sen usmiecha sie od samego porodu :) Jest taka kochana <3 Jutro konczy miesiac :)

Dodi, Sylka, Ruda27, celia, Camille87, Lanusia93, genoweffa lubią tę wiadomość

mjvydf9hx78lq90r.png
    822_20150427_223558.png
  • Magda2013 Autorytet

Wysłany: 7 września 2014, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia gratuluje :)

Lanusia u mnie 2 faza trwala podobnie jak u Ciebie-14 min ale pierwsza za to 9h50min. Ciezko bylo ale to juz historia :D teraz najwazniejsze sa nasze maluszki ;)

Camille87, Lanusia93 lubią tę wiadomość

mjvydf9hx78lq90r.png
    822_20150427_223558.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2014, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda to ladnie Ci Maja przesypia! :-) a co z piersiami? Bo mi by chyba rozerwalo po takiej przerwie! :P ja karmie ok 20, potem wybudzamy ok 24 i potem budzi sie 3-4 czasem pojekuje juz ok 2 ale zasypia.

My rodzilysmy tego samego dnia, Kubus jutro tez konczy miesiąc :D jak ten czas leci!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2014, 22:18

Lanusia93, Magda2013 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2014, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie pierwsza faza porodu 8:55, druga - 10min (przynajmniej tak w ksiazeczce wpisali) :)

• Dodi Autorytet

Wysłany: 7 września 2014, 23:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja I faza to 2:50h rzekomo :D

Magda super, ze praktycznie cala noc Maja przesypia, ale tez jestem ciekawa jak z piersiami sobie radzisz ;)

Dziewczyny jak odciagalyscie wczesniej pokarm to zauwazylyscie kiedy zaczyna go byc wiecej? Pytam, bo jak miala za duzo to troszke sobie laktatorem pomoglam, ale narazie tak niewiele tego :-/ widocznie Malej to teraz wystarcza ale ciekawa jestem kiedy bedzie wiecej ;)

29.04.13(8t 2d) [*]/kolejna szansa 24.11.13relgh371jzp75q9n.png
    1995fd7a4d57bc6e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2014, 00:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wlasnie Dodi mialam pytqc co Ci wpisali w ksiazeczce jaka dlugosc I fazy :P hehe wpisali ile przyjecie na oddzial zajelo :P

Kurna Dodi z ta iloscia to nie pomoge bo ja odciagalam w 4-5 dobie jak sie zatrulam ale wtedy mialam nawal wiec pokarmu bylo sporo.. pozniej nie odciagalam przez jakis czas. Mysle ze po tygodniu dwoch jak bedziesz czesto przystawiala mala to pokarmu bedzie przybywac :) to dopiero poczatek nje martw sie na zapas :)

Dodi lubi tę wiadomość

• Dodi Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 00:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro jeszcze raz zerkne w ksiazeczke ;)

dzieki Kamila :* mam nadzieje, ze bedzie ok i jak przyjdzie czas na zwiekszone zapotrzebowanie to odpowiednia ilosc pokarmu sie pojawi ;)

Ide w kime bo pewnie o 2 bedzie pobudka

Dobranoc :*

Camille87 lubi tę wiadomość

1995fd7a4d57bc6e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2014, 02:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj dostal mm o 0:30 i maz do tej pory nie mogl go uspac, ja mialam spac jako ze w nocy wstaje ale obudzil mnie placz Kubusia z salonu :( maz go mi dal byl na skraju wytrzymalosci ja teraz dalam cyca malemu zobaczymy z jakim efektem.. w butli dostal 10 kropli sab simplex to chyba nie możliwe zeby od kropli tak plakal?? :(

• Quendi Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała mi, Dodi, Genowefa-my też walczymy z żółtaczka :-(
    W 3 dobie w szpitalu 16, 35. Po dwóch dniach naświetlania spadła do 13, 75 i puścili nas do domu. W piątek mieliśmy kontrolę i pani pediatra powiedziała -na oko, że ustępuje. ..ja nadal się martwię.
    U mnie poziom żółtaczki wynosił 20 i miałam transfuzje.

tb736iyeli5hckvm.png
  • Dodi Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila a Wy podajecie Kubusiowi jakies antykolkowe mm? Moze mleko Mu nie pasuje? Ciezko mi sie wypowiedziec w tym temacie bo na szczescie nie mamy takiego problemu.

Quendi to i tak szybko wypisali Was ze szpitala bo z tego co wiem to norma do 12 jest. Kurcze kto by pomyslal ze to takie dziadostwo :-/ mam nadzieje, ze nasze dzieciaczki szybko sie tego pozbeda :) u Ciebie kochana widze bylo nieciekawie i oby zadnemu z naszych dzieci nie bylo to potrzebne :|

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2014, 10:08

1995fd7a4d57bc6e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2014, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dodi podajemy zwykly bebilon ale to raz na dzien albo wcale.. wcześniej dostawal czesciej i nie bylo takiej reakcji :( moze to jakas alergia czy cos :( kuzwa martwie sie o niego :(

• Dodi Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masakra Ci powiem Kama :/ takie maleństwo nie powie co Mu jest :( ale jeśli się nie mylę jutro macie wizytę prawda? pewnie lekarz Ci coś doradzi. Trzymam kciuki by się słodziak nie męczył tak :*

1995fd7a4d57bc6e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2014, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak Dorotko mam jutro wizyte, chcialam jeszcze dzis sie wcisnac na wizyte zeby chociaz pediatra wykluczyl jakas chorobe alw w przychodni nikt nie odbieral telefonu :/ dziekuje Kochana, tez mam nadzieje ze sie wszyatko wyjasni i Kubusiowi przejdzie..

Dodi lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2014, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda, jak to robisz że Maja przesypia Ci tyle godzin??? Kurcze, zazdroszczę :)
    My jesteśmy na etapie że mała / zwykle, choć nie jest to regułą/ po nocnym karmieniu od razu zasypia, czyli- tak to sobie tłumacze, zaczyna odróżniać dzien od nocy ;), w ciagu dnia po karmieniu ok godzinki jestesmy sobie razem, we 3, a potem młoda pada i śpi. Nocne karmienie wciaz dwa razy- koło 24 i koło 4. +- oczywiście bo czasem chwile wcześniej, czasem troche później. Ale generalnie dłużej niz 4h nie zdarzyło jej się przespać. Zastanawiam się czy to kwestia tego ze ona jest takim żarłokiem :) i po prostu ssie ją po tym 4h. Zrobiły jej się nawet ssawki na ustkach, a to własnie od zachłannego jedzenia. Jutro zamówiłam sobie dodatkowa wizyte u pediatry/neonatologa zeby ja obejrzała, byłam co prawda w zeszłym tygodniu u wybranego pediatry z nfz, ale jakoś po paru dniach doszłam do wniosku ze zbyt ogólnie ja obejrzała ;) i chce jeszcze raz sie upewnic ze wszyztko jest ok, a przy okazji zapytam o to spanie :)
    Ale- w ciagu dnia coraz częściej robi sobie przerwy w drzemce i po prostu sobie lezy i obserwuje, pewnie tez dlatego lepiej przesypia noce.
    No i liczę na ten magiczny skonczony miesiac, bo wtedy sporo dzieci znajomych zaczęło lepiej sypiac w nocy :)
    Pozdrowienia dla Was wszystkich mamuśki!

Dodi, Magda2013 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2014, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaa i jeszcze miałam się zapytać- jak myślicie, czy miesięczne dziecko nie jest za małe żeby robic trasy 150 km? Mamy jechac do teściów w nastepny weekend a ja sie troche boje ze to dla niej za daleko. Na razie robimy trasy do parku, na plaze, to max 30 km w obie strony. Któraś z Was juz gdzieś wyruszała?
    My np wczoraj pojechalismy na obiad i w drodze do parku Ala zaczęła sie strasznie drzeć, myslałam ze jest głodna, a ona biedna w foteliku chyba kupki nie mogła zrobić, bo jak wpadłam do domu i ja wyjełam to od razu był spokój i duszenie ;). Ale potem bidulka jeszcze długo się zanosiła, taki ryk był wcześniej. No i dlatego troche sie boje ją ciaglac tyle km. Z drugiej strony fajnie jak zacznie szybciej jeździc bo my dość dużo sie przemieszczamy, no i nie chce byc nadopiekuńcza matka co przez parę miesięcy siedzi z dzieckiem w domu :)
    Doradźcie! :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2014, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Quendi wrote:
    Mała mi, Dodi, Genowefa-my też walczymy z żółtaczka :-(
    W 3 dobie w szpitalu 16, 35. Po dwóch dniach naświetlania spadła do 13, 75 i puścili nas do domu. W piątek mieliśmy kontrolę i pani pediatra powiedziała -na oko, że ustępuje. ..ja nadal się martwię.
    U mnie poziom żółtaczki wynosił 20 i miałam transfuzje.
    No właśnie w szpitalu mówili, że 70-80% dzieciaków przechodzi żółtaczkę i żebym się nie martwiła, bo u Grzesia jest ona znikoma. No ale jak widać ciągnie siuę to za nami już ponad miesiąc i końca nie widać ... wrrr
    Zła jestem, bo jedni to bagatelizują, a inni robią problem rangi międzynarodowej. Ogłupieć można.

• Magda2013 Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogolnie to raz jej sie udalo tak przespac ;) Dzis np. od 22:50 do 6 wstawalam 4 razy do niej. Takze nie mam tak dobrze ciagle :D

Nadia mi sie wydaje ze to nie jest za daleko. 150 km to z 2 h jazdy. Jeszcze zalezy jakimi drogami lub czy autostrada. A jak sie mala przebudzi to po prostu staniecie gdzies po drodze i ja nakarmisz :) A moze miala raz taki incydent z kupka? :)

A Maja dzis od 15 marudna :( nie chce za bardzo spac. Jakas pobudzona dzisiaj.

Bylam dzis z nia na spacerze :) Tata mi pomogl zniesc wozek ale spowrotem juz sama musialam sobie radzic. Najpierw wnioslam mala do domu,potem polecialam po zakupy a na koncu zeszlam po stelaz. Jakos poszlo :D

Ruda27, Dodi lubią tę wiadomość

mjvydf9hx78lq90r.png
    822_20150427_223558.png
  • Magda2013 Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A piersi mnie nie bolaly :)

mjvydf9hx78lq90r.png
    822_20150427_223558.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2014, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny :) Byłam dziś z małym na usg bioderek. Wyniki niby w normie, ale i tak lekarz zalecił podwójne pieluchowanie, a po 2 miesiącach kontrolne usg. Stwierdził, że jedno bioderko jest na granicy normy, tzn.wynik powinien być większy lub równy 60. A mały ma w 1 biodrze 65, a w 2 - 62. Czy wy pieluchujecie swoje pociechy?

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2014, 04:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Genoweffa ja jeszcze nie bylam z synkiem na usg bioderek wiec nie pomoge a w tym temacie jestem zupelnie zielona :(

Moj synek po calodniowym marudzeniu calkiem ladnie spal :) kupilismy mu mleko Enfamil ha i maz podal ok 24 i spal prawie do 4- wybudzilam go :)
    A na 10 wizyta u pediatry zobaczymy co powie na jego placz krostki i strupki na brwiach..

genoweffa lubi tę wiadomość

‹‹ 1827 1828 1829 1830 1831 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ