Sierpniowe Mamusie ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyHej dziewczyny!
Ańitka udanych zakupow!
U nas tez nocka by byla ok, gdyby nie to ze maly chory mnie to tak boli jak on sie meczy, oddychac nie moze
Ja jestem wykonczona ale tez dlatego ze pozńo poszlam spac..
Teraz drzemka
Milej niedzieli mamuski!amela, genoweffa, Dodi lubią tę wiadomość
-
Daria a synek przyjmuje jakies leki ? kurcze to dziwne ze jest chory, nam pediatra mowila ze dokad karmimy piersia to dziecko nie powinno chorowac, ale pewnie nie dokonca to prawda.
my zaraz wyjezdzamygenoweffa, Dodi lubią tę wiadomość
http://avatars.zapodaj.net/images/1e838c757e81.gif -
Dzień dobry
Ruda życzę Natusiowi dużo zdrówka i by się boroczek nie musiał męczyć :*
Amela Ty to dalej na pełnych obrotach jedziesz?
u nas ok, Mała w nocy śpi, na jedzenie robi zazwyczaj 2 przerwy ale musze Ją oduczać wiszenia na cycku bo w tydzień przbyrała 280g a max niby 200
my niedługo jedziemy na obiad do rodziców
życzę Wam miłej niedzieli :*Ruda27 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDodi 280 to dobry prxyrost. Napiersj nie powinno sie oduczac, karmi sie na zawolanie
Amels jedynie wir c i wapno bierze. Katar ma straszy i jak kaszke to sie zanosi tak sie mecxy nie eiem czemu jest chory ehh
Aicha ja nie odciagam. Nie mam kiedy bo regularnir daje cyca. W nocy spi ladnie, zasypia po jedżeniu dosc szybkoDodi lubi tę wiadomość
-
A czy wasze dzieciaczki w dzień czuwaja? Moja zasypia na cycku mimo budzenia i tak ja odkladam i drzemie z godzinke czasem 2 jedyna jej aktywnośc to prZy początku jedzenia ewentualnie zmianie pampersa.... Zadko kiedy prawie wcale nie leży i sie np spokojnie rozgląda... A wydaje ki się ze powinna nie?
-
nick nieaktualnyAicha na tym etapie dzieci wiecej spia.. Mysle ze na dnaich zacznie czuwac moze staraj sie ja pobudzac, mowic do niej itd
Moj coraz wiecej lezy, w sumie juz od jakiegos czasu lezy i sie rozglada czy slucha jak sie mowi.
I juz zaczal sie swiadomie usmiechacCamille87, Dodi, aicha lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyA u mnie nocka straszna, maly niespokojny nie mogl kupy zrobic wiercil sie prezyl a od 5 to juz nawet cycek nie pomagal bo podczas jedzenia plakal i machal nozkami i tak wzielam go do nas a ten jak zasnal to sie budzil po pol godzinie albo godzinie a ja czuwalam i prawie zasypialam, jak sie zbudzil o 7:30 tak nosilam go i uspokajalam do 10 plakal tak mocno ze az mi sie ryczec chcialo, potem obudzil sie o 11:30 zrobil kupe i zasnal obudzilismy sie po 13 dopiero dzis pod wieczor tez byl niespokojny ale dostal czopek sab simplex nakarmilam go i spi od 20:30 mysle ze do 23-24 powinie pospac
Musze koniecznie jechac z nim do neurologa bo wydaje mi sie ze ma to wzmozone napiecie miesniowe, nawet przy cycu jest tak spiety ze az sztywny caly i raczki i cialko dopiero po pewnym czasie sie rozluznia, a czasem jak siw denerwuje wypluwa piers caly az sie trzesiw i sztywny ehh wasze dzieciaczki zawsze rozluznione? -
nick nieaktualnyDziewczyny, jak u Was objawia sie kolka?
Nie wiem czy Alutka nie ma- ostatnimi czasy, 3 wieczory, młoda jest marudna, płacze nawet przy jedzeniu, trwa to jakieś 2h, uspokaja sie na rękach, ewentualnie na kolanach jak ja bujam
Wyczytałam ze to wcale nie musi byc kolka, bo brzuszek ma miekki i nie napina się, ale w ciagu dnia moze miec zbyt duzo bodźców, z którymi jej układ nerwowy nie jest sobie w stanie poradzic albo moze miec problem ze zgraniem parcia, zwieraczem i robieniem kupy. Czy któraś z Was miała takie problem?
Dodam ze w ciagu dnia Ala pieknie spi, po jakies 3h, czasem sobie tylko poleguje i rozglada sie, noce tez sa ok- budzi sie raz, czasem dwa razy w nocy, w zaleznosci od tego jak karmienie sie rozłoży. Tylko ten wieczór jest ciężki. -
Hej dziewczyny.
Ja też za dużo czasu nie mam dlatego rzadko zaglądam na belly.
łatwiej mi na FB
Zaczełam czytac na temat aktywności fizycznej po cc i mała załamka, bo zeby zacząć konkretnie ćwiczyć trzeba ok 5-6 miesięcy poczekać , a mialam nadzieję ze przynajmniej na rowerze pojeżdze :-(chyba w tym roku już nie da rady
http://parenting.pl/portal/cwiczenia-po-cesarskim-cieciuWiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2014, 10:21
-
Hej Kochane!
I tutaj zapytam. Jak często jedzą Wasze maluszki? Mi się wydaje, że przekarmiam małego.. On cały dzień najchętniej wisiałby na cycku. W trakcie karmienia zasypia ale na 15-20 minut i za chwilę od nowa karmienie... Położna powiedziała, że karmić powinno się co 2,5-3h ale co mam zrobić jak widzę, że mały pcha pięści do buźki?! Próbuję go jakoś zajmować, żeby zwiększyć przerwy między karmieniami, ale czym zająć noworodka?! Moje cycki nie nadążają z produkcją, cały czas są miękkie ale z drugiej strony nawet jak mały wisi na cycku 1,5h to i tak z niego leci.. Już nie wiem co mam myśleć... Wydaje mi się, że taki maluch powinien więcej spać... -
nick nieaktualnySylka spokojnid wszystko sie unormuje! U mnie na poczatku bylo to samo juz powoli zaczynalam wariowac i chcialam przejsc na mm ale polozna mnie uspokoila zeby przystawiac tak czesto jak chce dziecko i tyle. Kubus przysypial przy cycu jadl dosc krotko nie chcial spac i ciavle plakal. Zauwazylam ze z kazeym tygodniem Kubus je dluzej i dzieki temu ma dluzsze przerwy miedzy karmieniami. Teraz nawet daje dwie piersi na jedno karmienie. Rozumiem ze prpby rozbudzania nie powiodly sie tak?
Pamietaj ze oprocz zaspokojenia glodu dziecko potrzebuje tez bliskosci i moze dlatego tak krotko je, moze chce sie poprzytulac a cycus przy okazji potrzebe bliskosci tez zaspokajaj a czeste przystawianie wrecz rozkreci laltacje wiec nie martw sie ze piersi miekkieDodi lubi tę wiadomość
-
Witam dziewczynki rzadko tu zaglądam bo teraz czas inaczej płynie, w każdym razie Gratuluje wszystkim mamusią pociech. My radzimy sobie chyba całkiem oki jedynie z karmieniem mam problemy; karmie mieszanie bo mały na moim melku nie przybiera-zresztą chyba nie am go za dużo brałam prze kilkanaście lat Bromergon na zbicie prolaktyny i przez pierwsze 3 miesiące ciązy z powodu gruczolka przysadki i chyba jakaś przyblokwana jestem...a karmić bardzo bym chciała tylko piersią...Franko uwielbia być przy cycu ( ale mam wrażenie że on bardziej traktuje mnie jak smoczek niż je (zasypia bardzo szybko przy nim)...mam wrażenie, że podawana butla rozleniwiłą go na tyle, że już nie ssie tak jak powinien...macie jakieś sposoby na poprawę tej sytuacji?! pozdrawiamFranuś 19.08.2014 👦🏻
Edytka 29.08.2017👧🏼
Przemuś 27.10.2021 👶
Aniołki: 15/16.10.2013💔, 14.09.2016 💔👼 -
nick nieaktualnyHej Gosiaczek, nie jestem specjalistka ale wydaje mi sie (tak na logike) ze jedynym rozwiazaniem jest jak najczestsze przystawianie do piersi i zredukowanie ilosci karmien z butelki, choc skoro my nie przybiera prawidlowo to nie wiem czy jednak nie warto zostac przy butelce..? Mysle ze to normalne ze jak dziecko zasmakuje butli to z piersi je leniwie choc zalezy jak czesto butle dostaje. Ja karmie piersia i Kubus je dosc dlugo i intensywnie - na szczescie.
Gosiaczek lubi tę wiadomość
-
Długo szukałam naszego wątku. Tak jest zapomniany, że prawie wskoczył już na drugą stronę tematów!
Dziewczyny, nie opuszczajcie tego miejsca. Cóż, czyżbym musiała założyć konto na fb, by mieć z Wami kontakt?
U nas trwa okres noszenia na rękach. Gdy mała nie śpi domaga się ciągłej uwagi i trzeba ją nosić.. Uciążliwe, ale mam nadzieję, że to przejściowe.
Dodi, Genoweffa, jak sprawa żółtaczki??? My ciągle walczymy.
No i mam straszny problem z ulewaniem. Każdy ciuszek od razu jest mokry, bo Klara stale wypluwa resztki jedzenia - zarówno już przetrawione, jak i świeże tuż po jedzeniu. Podobno to niedojrzałość układu pokarmowego. Czekam niecierpliwie na poprawę.
genoweffa, amela lubią tę wiadomość