X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie ;)
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie ;)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2014, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala mi mi pedoatra mowila o jakis kropelkach na ulewanie. Ale nie pamietam nazwy niestety..
    Watek racja wyciszyl sie i to bardzo, na fb ciagle dziewczyny sa aktywne, wiec moze mala mi zaloz konto tylko dla nas? Madzikovy tez tak zrobila :D

• Dodi Autorytet

Wysłany: 19 września 2014, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam sie :)

podczytuje ale czasu wciaz malo :/
    mala_mi u nas zoltaczka odchodzi w niepamiec tzn. na buzi jeszcze nieco widac, ale pediatra powiedziala ze ladnie znika i nie bedziemy tego kontrolowac ;) oby Klarce tez niedlugo zniknela ;)

pozdrawiam Was wszystkie :*

genoweffa, amela, mala_mi lubią tę wiadomość

29.04.13(8t 2d) [*]/kolejna szansa 24.11.13relgh371jzp75q9n.png
    1995fd7a4d57bc6e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2014, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mala_mi wrote:
    Dodi, Genoweffa, jak sprawa żółtaczki??? My ciągle walczymy.
    Mala_mi, my ostatnio sprawdzaliśmy poziom bilirubiny i obhniżył się z 11,5 na 4,75. Spadek spory, ale nadal za wysoko, bo powinno być <1. Na szczęście próby wątrobowe wypadły pomyślnie. W czwartek mamy szczepienie i pediatra zadecyduje co dalej z tą nieszczęsną bilirubiną. Mam nadzieję, że nie będzie chciała kolejnego kłucia by zbadać jej poziom.

mala_mi lubi tę wiadomość

• amela Autorytet

Wysłany: 21 września 2014, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej kochane
    ale mnie dawno nie bylo tu, ledwo mi starcza czasu zeby na fb wejsc i to i tak jedna reka pisze w telefonie ..
    u nas wszystko dobrze, Nelka rosnie w oczach :)caly czas jej najlepiej u mamy na rekach :) jutro idziemy na usg bioderek a 29 na szczepienie.
    My sie jeszcze nie przeprowadzlismy, pewnie w przyszłym tygodniu sie uda:)

Lista sierpniowek zamknieta :) ostatnio moj maz sie pytal czy juz wszystkie urodzily z forum :)

Ruda27, Dodi lubią tę wiadomość

ex2btrd8qii9i9cu.png
    http://avatars.zapodaj.net/images/1e838c757e81.gif
  • amela Autorytet

Wysłany: 21 września 2014, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas mala miala w 3 tyg morfologie powtarzana i bilirubina byla caly czas niewielka
    Genowefa a lekarz mowil czemu ona opada tak wolno ?

mala mi u mnie to samo mala tylko by na tekach siedziala..moj kręgosłup pomału wysiada :/ a co do ulewania to moja tez ulewa, staram sie ja zawsze odbic wtedy duzo mnie a prawie wcale nie ulewa!

mala_mi, genoweffa lubią tę wiadomość

ex2btrd8qii9i9cu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2014, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda jak wózek zadowolona?

• amela Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej hej

mamusie odwiedzajcie belly :)
    my na szczepienie idziemy 24 a nie 29..cos mi sie jak zwykle pomylilo ;)
    dzis po usg, bioderka ok :)

ex2btrd8qii9i9cu.png
  • Diablo Ekspertka

Wysłany: 22 września 2014, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    <edit>

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 września 2014, 00:40

f2w3rjjgx4qe9e4w.png

c55fsek2cpmnrsgq.png
  • amela Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a co to takiego to hnb ?

ex2btrd8qii9i9cu.png
  • Diablo Ekspertka

Wysłany: 22 września 2014, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    <edit>

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2014, 01:23

f2w3rjjgx4qe9e4w.png

c55fsek2cpmnrsgq.png
  • Diablo Ekspertka

Wysłany: 22 września 2014, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    <edit>

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2014, 01:23

f2w3rjjgx4qe9e4w.png

c55fsek2cpmnrsgq.png
  • amela Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no u nas stanęło chyba na te refundowane plus rotawirusy..chyba bo jeszcze tez sie caly czas wachamy. jakos sie boje tych skojarzonych... ;/

no u mnie mala tez jest terrorystka, non stop potrzebuje uwagi .. caly czas na rekach..

ex2btrd8qii9i9cu.png
  • Diablo Ekspertka

Wysłany: 22 września 2014, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    <edit>

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2014, 01:24

amela lubi tę wiadomość

f2w3rjjgx4qe9e4w.png

c55fsek2cpmnrsgq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2014, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amela wrote:
    u nas mala miala w 3 tyg morfologie powtarzana i bilirubina byla caly czas niewielka
    Genowefa a lekarz mowil czemu ona opada tak wolno ?
    Mowiła, że pokarm matki może powodować wolniejsze opadanie bilirubiny i w niektórych przypadkach zaleca się odstawienie od piersi na 24-48h. Ale u nas nie trzeba, bo mały przestał być Chińczykiem :P

My szczepienie mamy w czwartek, zdecydowałam się na refundowane. Za wiele się naczytałam złego na temat tych skojarzonych. W szpitalu dostał standardowe i nic mu nie było, więc po co zmieniać...

Jeśłi idzie o spanie to od jakiegoś tygodnia, mały prawie wcale nie śpi w dzień. Dziś na przykład przespał może ze 2 godz. Widać, że jest zmęczony, ale jednak coś mu nie daje spać. W nocy śpi super, nie mogę narzekać. Teraz go położyłam i odpaliłam suszarkę i teraz zasnął :) Może coś go denerwuje...

amela lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2014, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diablo tez miałam ciezki porod ale nie myślałam o tym ze to przez to powiem Ci ze to niestety u nas nie mija ale idzie sie przyzwyczaić :D i jest łatwiej ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2014, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najgorsze według mnie jest to ze nie śpi w dzien i późno chodzi spać miedzy 21-23 czasem nawet o 1 w nocy ale śpimy do 9 ;) razem oczywiście o łóżeczku nie ma mowy ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2014, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam jestem zadowlona z wozka :)
    Cos mamu felerny bo krzywa gondola ale olalam to :p tzn maly ma prosto ale z zewnatrz cos zle zrobione jest
    Synek spi w wozku prawie od razu jak zejdziemy ze schodow na dwor :D ale ze urodzilam koksika, to mysle ze w listopadzie trzeba bedzie juz zmienic na spacerowke bo malo miejsca zostalo :P
    Aaa i adapter do parasolki tez mamy jakis felerny bo sie nie trzyma :/

Wspolczuje wam ze dzieciaczki takie absorbujace..
    Moj od 3 dni ma taki rytm ze nie spi od rana czyli ok 6-7 do ok 14-15 a pozniej juz ladnie spi ok 3 h i pobudka na jedzneie i zas sen az di kapieli ok 19-19.30 potem je i do 20 spi juz :) pobudka jest znowu ok 23.30-1.30 z tym roznie i w nocy ok 2-3 nad ranem juz gorźej bo ok 5-6-7... Ale jest ok, w dzien jak nie spi to lezy, patrzy na karuzele, w jakies punkty, buja sie w bujaku troche.. Wiadomo tez czasami sie domaga o uwage, ale ogolnie jest grżeczniutki i kochany :)

Co do szczepien, to bierzemy 6w1 i zastanawiam sie nad pneumokomami, bo maly mial zapalenie pluc.. Musze o tym poczytac jeszcze

• Camilia Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam wrote:
    Najgorsze według mnie jest to ze nie śpi w dzien i późno chodzi spać miedzy 21-23 czasem nawet o 1 w nocy ale śpimy do 9 ;) razem oczywiście o łóżeczku nie ma mowy ;)
    Widzę, że mamy podobnie :-P

Miriam lubi tę wiadomość

ex2bi09kagxa44s8.png
    ex2bdf9hh28r1eq2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2014, 23:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj tez malo spi w dzien jedynie na rekach bo jak go odloze do lozeczka to ocy otwiera i koniec spania :( wieczorem ok 19 juz ma dobry czas na sen noc przesypia ladnie budzi sie na karmiwnie i od razu spi, gorzej nad ranem jak kupa idzie :P qtedy jeat niespokojny i sie prezy..

My myslelismy nad refundowanymi szczepionkami ale pedoatra dzis nam poradzila 5w1 i maz nie jest przekonany ale ja rozwazam.. kolezanka szczepila 6w1 i jej synkowi nic nie dolegalo wiec moze te skojarzone nie sa takie zle.. my mielismy szczepic jutro ale okazalo sie ze synek ma zapalenie ucha wiec leczymy :(

genoweffa lubi tę wiadomość

• Diablo Ekspertka

Wysłany: 23 września 2014, 01:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    <edit>

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2014, 01:24

genoweffa lubi tę wiadomość

f2w3rjjgx4qe9e4w.png

c55fsek2cpmnrsgq.png
‹‹ 1831 1832 1833 1834 1835 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ