X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie ;)
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie ;)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2014, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala mi mi pedoatra mowila o jakis kropelkach na ulewanie. Ale nie pamietam nazwy niestety..
    Watek racja wyciszyl sie i to bardzo, na fb ciagle dziewczyny sa aktywne, wiec moze mala mi zaloz konto tylko dla nas? Madzikovy tez tak zrobila :D

• Dodi Autorytet

Wysłany: 19 września 2014, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam sie :)

podczytuje ale czasu wciaz malo :/
    mala_mi u nas zoltaczka odchodzi w niepamiec tzn. na buzi jeszcze nieco widac, ale pediatra powiedziala ze ladnie znika i nie bedziemy tego kontrolowac ;) oby Klarce tez niedlugo zniknela ;)

pozdrawiam Was wszystkie :*

genoweffa, amela, mala_mi lubią tę wiadomość

29.04.13(8t 2d) [*]/kolejna szansa 24.11.13relgh371jzp75q9n.png
    1995fd7a4d57bc6e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2014, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mala_mi wrote:
    Dodi, Genoweffa, jak sprawa żółtaczki??? My ciągle walczymy.
    Mala_mi, my ostatnio sprawdzaliśmy poziom bilirubiny i obhniżył się z 11,5 na 4,75. Spadek spory, ale nadal za wysoko, bo powinno być <1. Na szczęście próby wątrobowe wypadły pomyślnie. W czwartek mamy szczepienie i pediatra zadecyduje co dalej z tą nieszczęsną bilirubiną. Mam nadzieję, że nie będzie chciała kolejnego kłucia by zbadać jej poziom.

mala_mi lubi tę wiadomość

• amela Autorytet

Wysłany: 21 września 2014, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej kochane
    ale mnie dawno nie bylo tu, ledwo mi starcza czasu zeby na fb wejsc i to i tak jedna reka pisze w telefonie ..
    u nas wszystko dobrze, Nelka rosnie w oczach :)caly czas jej najlepiej u mamy na rekach :) jutro idziemy na usg bioderek a 29 na szczepienie.
    My sie jeszcze nie przeprowadzlismy, pewnie w przyszłym tygodniu sie uda:)

Lista sierpniowek zamknieta :) ostatnio moj maz sie pytal czy juz wszystkie urodzily z forum :)

Ruda27, Dodi lubią tę wiadomość

ex2btrd8qii9i9cu.png
    http://avatars.zapodaj.net/images/1e838c757e81.gif
  • amela Autorytet

Wysłany: 21 września 2014, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas mala miala w 3 tyg morfologie powtarzana i bilirubina byla caly czas niewielka
    Genowefa a lekarz mowil czemu ona opada tak wolno ?

mala mi u mnie to samo mala tylko by na tekach siedziala..moj kręgosłup pomału wysiada :/ a co do ulewania to moja tez ulewa, staram sie ja zawsze odbic wtedy duzo mnie a prawie wcale nie ulewa!

mala_mi, genoweffa lubią tę wiadomość

ex2btrd8qii9i9cu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2014, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda jak wózek zadowolona?

• amela Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej hej

mamusie odwiedzajcie belly :)
    my na szczepienie idziemy 24 a nie 29..cos mi sie jak zwykle pomylilo ;)
    dzis po usg, bioderka ok :)

ex2btrd8qii9i9cu.png
  • Diablo Ekspertka

Wysłany: 22 września 2014, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    <edit>

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 września 2014, 00:40

f2w3rjjgx4qe9e4w.png

c55fsek2cpmnrsgq.png
  • amela Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a co to takiego to hnb ?

ex2btrd8qii9i9cu.png
  • Diablo Ekspertka

Wysłany: 22 września 2014, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    <edit>

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2014, 01:23

f2w3rjjgx4qe9e4w.png

c55fsek2cpmnrsgq.png
  • Diablo Ekspertka

Wysłany: 22 września 2014, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    <edit>

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2014, 01:23

f2w3rjjgx4qe9e4w.png

c55fsek2cpmnrsgq.png
  • amela Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no u nas stanęło chyba na te refundowane plus rotawirusy..chyba bo jeszcze tez sie caly czas wachamy. jakos sie boje tych skojarzonych... ;/

no u mnie mala tez jest terrorystka, non stop potrzebuje uwagi .. caly czas na rekach..

ex2btrd8qii9i9cu.png
  • Diablo Ekspertka

Wysłany: 22 września 2014, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    <edit>

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2014, 01:24

amela lubi tę wiadomość

f2w3rjjgx4qe9e4w.png

c55fsek2cpmnrsgq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2014, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amela wrote:
    u nas mala miala w 3 tyg morfologie powtarzana i bilirubina byla caly czas niewielka
    Genowefa a lekarz mowil czemu ona opada tak wolno ?
    Mowiła, że pokarm matki może powodować wolniejsze opadanie bilirubiny i w niektórych przypadkach zaleca się odstawienie od piersi na 24-48h. Ale u nas nie trzeba, bo mały przestał być Chińczykiem :P

My szczepienie mamy w czwartek, zdecydowałam się na refundowane. Za wiele się naczytałam złego na temat tych skojarzonych. W szpitalu dostał standardowe i nic mu nie było, więc po co zmieniać...

Jeśłi idzie o spanie to od jakiegoś tygodnia, mały prawie wcale nie śpi w dzień. Dziś na przykład przespał może ze 2 godz. Widać, że jest zmęczony, ale jednak coś mu nie daje spać. W nocy śpi super, nie mogę narzekać. Teraz go położyłam i odpaliłam suszarkę i teraz zasnął :) Może coś go denerwuje...

amela lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2014, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diablo tez miałam ciezki porod ale nie myślałam o tym ze to przez to powiem Ci ze to niestety u nas nie mija ale idzie sie przyzwyczaić :D i jest łatwiej ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2014, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najgorsze według mnie jest to ze nie śpi w dzien i późno chodzi spać miedzy 21-23 czasem nawet o 1 w nocy ale śpimy do 9 ;) razem oczywiście o łóżeczku nie ma mowy ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2014, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam jestem zadowlona z wozka :)
    Cos mamu felerny bo krzywa gondola ale olalam to :p tzn maly ma prosto ale z zewnatrz cos zle zrobione jest
    Synek spi w wozku prawie od razu jak zejdziemy ze schodow na dwor :D ale ze urodzilam koksika, to mysle ze w listopadzie trzeba bedzie juz zmienic na spacerowke bo malo miejsca zostalo :P
    Aaa i adapter do parasolki tez mamy jakis felerny bo sie nie trzyma :/

Wspolczuje wam ze dzieciaczki takie absorbujace..
    Moj od 3 dni ma taki rytm ze nie spi od rana czyli ok 6-7 do ok 14-15 a pozniej juz ladnie spi ok 3 h i pobudka na jedzneie i zas sen az di kapieli ok 19-19.30 potem je i do 20 spi juz :) pobudka jest znowu ok 23.30-1.30 z tym roznie i w nocy ok 2-3 nad ranem juz gorźej bo ok 5-6-7... Ale jest ok, w dzien jak nie spi to lezy, patrzy na karuzele, w jakies punkty, buja sie w bujaku troche.. Wiadomo tez czasami sie domaga o uwage, ale ogolnie jest grżeczniutki i kochany :)

Co do szczepien, to bierzemy 6w1 i zastanawiam sie nad pneumokomami, bo maly mial zapalenie pluc.. Musze o tym poczytac jeszcze

• Camilia Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam wrote:
    Najgorsze według mnie jest to ze nie śpi w dzien i późno chodzi spać miedzy 21-23 czasem nawet o 1 w nocy ale śpimy do 9 ;) razem oczywiście o łóżeczku nie ma mowy ;)
    Widzę, że mamy podobnie :-P

Miriam lubi tę wiadomość

ex2bi09kagxa44s8.png
    ex2bdf9hh28r1eq2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2014, 23:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj tez malo spi w dzien jedynie na rekach bo jak go odloze do lozeczka to ocy otwiera i koniec spania :( wieczorem ok 19 juz ma dobry czas na sen noc przesypia ladnie budzi sie na karmiwnie i od razu spi, gorzej nad ranem jak kupa idzie :P qtedy jeat niespokojny i sie prezy..

My myslelismy nad refundowanymi szczepionkami ale pedoatra dzis nam poradzila 5w1 i maz nie jest przekonany ale ja rozwazam.. kolezanka szczepila 6w1 i jej synkowi nic nie dolegalo wiec moze te skojarzone nie sa takie zle.. my mielismy szczepic jutro ale okazalo sie ze synek ma zapalenie ucha wiec leczymy :(

genoweffa lubi tę wiadomość

• Diablo Ekspertka

Wysłany: 23 września 2014, 01:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    <edit>

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2014, 01:24

genoweffa lubi tę wiadomość

f2w3rjjgx4qe9e4w.png

c55fsek2cpmnrsgq.png
‹‹ 1831 1832 1833 1834 1835 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ