X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie ;)
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie ;)

Oceń ten wątek:
  • Madzikovy Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2014, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulia, współczuje strasznie. Myślałam ze limit Twoich nieszczęść już sie wyczerpał. Jejku, ręce opadają. Nawet nie wiem co pisać.
    Moj debil usilnie przeprasza.... Kur...nie dam rady. Mama obrażona... Ja pierdziele.... Modlę sie tylko żeby Maluch to wszystko wytrzymał ....

Kochana Złośnica...:*
    n59ydf9htvnd6yuy.png
  • Madzikovy Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2014, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieska nie wiem co mu odwala, nie mam już sily

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2014, 18:10

n59ydf9htvnd6yuy.png
  • Lanusia93 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2014, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieska, w moim przypadku kreska jest dość widoczna, ale jest pozostałością po poprzedniej ciąży, nie dałam rady jej opalić. Teraz jeszcze mocniej ściemniała.
    Madzikovy, oby ten Twój mężczyzna się ogarnął... Dziecko zasługuje na pełną rodzinę, a jemu chyba faktycznie jest potrzebny silniejszy bodziec do działania. Na którą jutro masz wizytę? Oczywiście mocno zaciskam kciuki <3
    Paulia87, nie denerwuj się, poradzi sobie :) Teraz oboje będziecie odpoczywać.

Aniołek (*) 12.03.2013

Lilianna ur. 09.08.2014 <3 3700 g, 56 cm

Pola ur. 24.04.2016 <3 3650 g, 55 cm
  • Madzikovy Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2014, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana wizytę mam na 15.20. Boje sie strasznie i mam złe przeczucia.

n59ydf9htvnd6yuy.png
  • Lanusia93 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2014, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzikovy, odezwij się od razu po wizycie. Jako pierwsza masz prenatalne, więc musisz rozpocząć dobrą passę :) Wszystko będzie dobrze, zobaczysz. Tylko się nie stresuj. Narzeczony pamięta o USG, pyta?
    Chyba nie masz żadnych chorób w rodzinie?

Aniołek (*) 12.03.2013

• Madzikovy Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2014, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Okey dam na pewno znać. Nie mam żadnych chorób w rodzinie. Ale bardziej strach mnie ogarnia, ze serduszko przestało bić tfu tfu tfu.... Cholera no co ja zrobię ze sie boje i obawiam... A narzeczony pyta, chce sie zwolnić z pracy .... Teraz mu sie przypomniało ze ma dziecko... Ale nie chce z nim iść teraz, po tych kłótniach...

n59ydf9htvnd6yuy.png
  • MILA Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2014, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzikovy a ty masz jutro prenatalne/?

f2wlwn15lxmguqd1.png
  • MILA Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2014, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DZIEWCZYNY JAK BY TO KOGOŚ INTERESOWAŁO TO ZNALAZŁAM TO:

http://www.familie.pl/tool/pregnantcalc/weight

FAJNE DLA TYCH KTÓRE CHCĄ WIEDZIEĆ ILE POWINNY PRZYTYĆ W CAŁEJ CIAZY :-D

Lanusia93 lubi tę wiadomość

f2wlwn15lxmguqd1.png
  • Lanusia93 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2014, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MILA, dziękuję :) Według tego kalkulatora do niedzieli mam czas, żeby przytyć 5 kg :D Chyba nie skorzystam. Pozwala na więcej niż kalkulator belly, bo wyznacza mi maksymalną wagę końcową 75 kg :D

Aniołek (*) 12.03.2013

• celia Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2014, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulia najważniejsze, że krwawienie przeszło, będzie dobrze :) Z mężem faktycznie pech, ale dacie radę :)

Aggie, moja mama umarła jak miałam 9 lat i naprawdę trudno mi postawić się w Twojej sytuacji. Ale pamiętaj, że teraz Ty i Twoje dziecko jesteście najważniejsi, a takie zachowanie świadczy o niej jak najgorzej. Myśl o sobie i zadbaj o swoje potrzeby.

Madzikovy tak samo jak wcześniej pisałam, zadbaj o siebie. Znasz go pewnie na tyle dużo, że jesteś w stanie stwierdzić czy te obietnice poprawy są realne.

Mila my przez tego krwiaka mamy zakaz sexu, ale czuję podskórnie, że mielibyśmy taki sam finał. Cały czas myślałabym czy aby nic złego się nie dzieje, o moim niemałżu nie wspomnę ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2014, 19:47

p19ucsqvqom8u4oa.png
    wnid9vvjzm38tk1g.png
  • Madzikovy Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2014, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak MILA. Mam jutro prenatale.
    Celia nie wiem juz ale w nosie mam te przeprosiny...

n59ydf9htvnd6yuy.png
  • MMA Przyjaciółka

Wysłany: 19 stycznia 2014, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć dziewczyny, rzadko piszę ale codziennie was czytam :Pja tez jutro mam prenatalne, 12 tydzien sie zaczal, ciekawe czy to nie a wczesnie, no ale tak wyznaczyla. czytam o Waszych facetach i jakos szkoda mi sie niektorych zrobilo, ze tez kazdy nie moze w zyciu trafić no te druga idealnie pasująca połówkę jabłka. ja trafilam i nie wyobrazam sobie zycia bez mojego M. życze wam tego samego. ale jestem ciekawa jutrzejszej wizyty ;/;/;/ale przedtem czeka mnie duzo stresu zwiazanego z praca:(juz chce wiosne ...

celia lubi tę wiadomość

uwo9gov3korvf4ga.png
  • MMA Przyjaciółka

Wysłany: 19 stycznia 2014, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a co do seksu to u mnie chyba najgorzej bo ja ochoty to w ogole nie mam ;/ od zajscia to tylko 2 razy było serduszkowanie i to mega krotkie, przekichane w sumie faceci maja przez to :D

uwo9gov3korvf4ga.png
  • Madzikovy Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2014, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MMA to nie za wczesnie, to akurat, tez 3mam za Ciebie kciuki, daj znac jak bedziesz mogla po badaniach.

n59ydf9htvnd6yuy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2014, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny powodzenia jutro na prenatalnych!! Ja nie robie, ale w pt mam wizyte i doczekac sie nie moge :)

Paulia trzymaj sie kochana!
    Madzikovy badz twarda, nie daj sie.. Napewno sie w koncu ulozy. A jak dlugo razem jestescie?

Milej nocki :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2014, 20:43

• celia Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2014, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda w ogóle nie planujesz tego usg prenatalnego z badaniem przezierności itp? Bo to zdaje się obligatoryjne. Pomaga wykluczyć różne wady, w tym takie, które na tym prenatalnym etapie da się wyleczyć.

MMA ściskam mooooooooocno kciuki :)

p19ucsqvqom8u4oa.png
    wnid9vvjzm38tk1g.png
  • Madzikovy Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2014, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda jesteśmy razem 6 lat, tzn w kwietniu minie 7

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2014, 20:46

n59ydf9htvnd6yuy.png
  • Niebieska Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2014, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odnośnie tych prenatalnych... Ostatnio ginekolog mi o nich powiedział i powiedział też, że musiałabym zdążyć przed tym 14 tygodniem.
    Ja nie chciałam robić tego testu PAPPA ale myślałam o tych badaniach na kości nosowej i przezierności. Bo to jest widoczne na normalnym USG prawda?

No i zapytałam ginekologa, czy takie normalne badanie na USG, które coś wykazuje to też muszę zdążyć do 14 tygodnia. A on na to, że nie... USG mogę zrobić później..

Ale właśnie nie wiem, czy mnie dobrze zrozumiał. Czy Wy wiecie coś na ten temat dziewczyny? O tej przezierności?
    Czy ta przezierność to jest takie badanie, które też ocenia to ryzyko ?

ckaiflw1up047qr9.png
  • celia Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2014, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieska znalazłam taką informację "Pod koniec 11. tygodnia płód osiąga długość około 5 cm, wagę około 7 gramów. Od tej chwili możliwe jest wykonanie pierwszego badania USG, które pozwala uzyskać wiele istotnych informacji. Badanie to wykonywane jest w 11-13 tygodniu ciąży. Jednak to nie wiek ciąży, a długość siedzeniowo-ciemieniowa (CRL) ma kluczowe znaczenie dla wartości badania. Długość ta wynosić powinna od 45 do 84 mm. W tym badaniu oceniana jest między innymi przezierność karku (NT) oraz obecność kości nosowej (NB), jak również wiele innych parametrów. Niekiedy to badanie USG nazywane jest „genetycznym USG” – jest to uproszczenie, ale zamysłem badania jest wykrycie, a raczej wykluczenie obecności tzw. „markerów ultrasonograficznych aberracji chromosomalnych”, czyli po prostu wskaźników mówiących o możliwości wystąpienia chorób genetycznych."

p19ucsqvqom8u4oa.png
    wnid9vvjzm38tk1g.png
  • celia Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2014, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I taką :) USG genetyczne - podczas badania lekarz ocenia kilkadziesiąt parametrów budowy płodu, oglądając i mierząc poszczególne narządy. Pozwala ono wykryć większość wad serca, wodogłowie, przepukliny rdzeniowe i brzuszne. Dla wykrycia zespołu Downa i zbliżonych do niego wad ważne jest badanie USG robione między 11. a 14. tygodniem, bo wtedy da się zmierzyć szerokość przezierności karkowej (tzw. NT), czyli zbiorniczka płynu na karku płodu, zanikającego w późniejszym okresie rozwoju dziecka. Jego poszerzenie może świadczyć o zespole Downa. Żeby badanie było miarodajne, powinien je przeprowadzić doświadczony lekarz na dobrym sprzęcie, gdyż o interpretacji wyniku przesądzają milimetry. Ale i wtedy mówi się jedynie o podejrzeniu wady i zaleca bardziej szczegółowe badania prenatalne.

p19ucsqvqom8u4oa.png
    wnid9vvjzm38tk1g.png
‹‹ 202 203 204 205 206 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ