Sierpniowe Mamusie ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Mała mi tu sie nie zgodzę bo w poprzedniej ciązy z córką w ogóle nie mialam mdłości.
Bardziej wierzę w to na co masz ochotę w ciązy - słodkie czy słoneja kolejny raz lece na słodycze więc mam nadzieje ze bedzie znowu dziewczynka, ale modlę się oby tylko było zdrowe !!
mala_mi, Lanusia93 lubią tę wiadomość
-
Mala mi ok
ja myslalam ze mdlosci powoli ustapily a tu dzis wymiotowalam
dobrze ze mam dzis wolne
Ja tez sie nie moge doczekac az bede wiedziec co nosze pod sercemPowiem wam ze wczesniej,zanim zaszlam w ciaze to mowilam ze nie chce wiedziec co bedzie...dopiero przy porodzie. Ale teraz z czasem ciekawosc urosla
-
Kada aha rozumiem,to Ty jestes w innej sytuacji niz ja. Ty wiedzialas od razu ze Ci umowe przedluza,wiec co Ci szkodzilo dac zwolnienie na poczatku ciazy. Ja niestety musialam byc powyzej 12tc ale i tak juz jestem :)wiec teraz i tak jak dam zwolnienie to mi przedluza umowe do porodu. No i wynagrodzenie 100%.
-
Camille87 wrote:Amela nie tylko te tabletki maja witamine A, np prenatal tez ma. Witamina A jest bardzo potrzebna !! Tylko nie wolno jej przedawkowac. Dzienne zapotrzebowanie na ta wit to 770ug w moich tabletkach jest jej 180ug wiec spokojnie nie ma szans na przedawkowanie
Camille87 lubi tę wiadomość
http://avatars.zapodaj.net/images/1e838c757e81.gif -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
MILA, dla mnie to wszystko jest trochę wróżeniem z fusów, a najpewniejszym dowodem jest usg
Ale ciekawość mnie zjada, więc kombinuję jak mogę, by coś "przewidzieć"
Przeczuć co do płci nie mam żadnych.
Masz rację: najistotniejsze, by maleństwo było zdrowe!
Lanusia93, MILA lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJestem zalamana
Bylam u gin, badal mnie bral wymaz i nie wiem czyz a mocnoc zy co, ale teraz lrwawie.. Nie jest to malo.. Zywa czysta krww. Jestem przerazonana usg bylo dobrze, tzn dzidzia zdrowa.. Ale ten lekarz nic wiecej nie pow,. Nir wiem czy cos sie okdleja czy co
leze i rycze
-
Witam Was
MILA, ja piję codziennie rano normalną kawkę ze śmietankąBo moje ciśnienie 90/45 rozniosłoby mi głowę.
mala_mi, przykro mi z powodu Twoje straty, moja babcia miała podobną sytuację, konflikt serologiczny, dziecko zmarło po 1 dniuLepiej dla Ciebie, żebyś miała CC :*
celia, nie mierz temperatury! Na co Ci to?I niczym się nie martw, wszystko gra.
Zaraz doczytam resztę, tylko muszę skoczyć na xero uzupełnić notatki ze studiów, to jest jakaś paranoja, trzej wykładowcy poobniżali mi oceny na semestr o połowę ( mam 3.5) z powodu nieobecnościNastępnym razem zwieję ze szpitala, przecież są sprawy ważne i ważniejsze. Śmiech na sali
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2014, 16:53
celia lubi tę wiadomość
Aniołek (*) 12.03.2013
Lilianna ur. 09.08.20143700 g, 56 cm
Pola ur. 24.04.20163650 g, 55 cm
-
Camila czekamy kochana
Ruda kochana nie denerwuj sie , mi gin powiedzial ze po badaniu ginekologicznym może wystąpić jakieś plamienie i nie należy się tym martwić. Może faktycznie jakoś mocno cie zbadal a wiesz ze mamy tam teraz wszystko bardzo mocno ukrwione i takie rzeczy mogą się zdarzać. Zaobserwuj to myślę ze powinno to szybko ustac !Lanusia93 lubi tę wiadomość
http://avatars.zapodaj.net/images/1e838c757e81.gif -
nick nieaktualny
-
Jus1985, polecam Falvit Mama, nasze polskie witaminy. Skład ten sam co Femibion, a o niebo tańszy i ma w składzie żelazo i kwas foliowy. Też mają witaminę A, dostarczają 99,6 % zapotrzebowania, czyli dawka nie jest w żaden sposób przekroczona. Jedyny minus to brak magnezu, który muszę brać osobno. Nie ma po nim żadnych mdłości, skutków ubocznych.
mala_mi, z tym wróżeniem płci to ruletka, typowa zabawa ciężarnych (ale jaka uciecha!)Ja nie mam mdłości, miałam słabe i ani razu nie wymiotowałam, ale za to polubiłam słodycze i mam potworny trądzik. Po prostu zbrzydłam
Ruda27, możliwe, że to od badania. Pisałam Wam, jakie miałam bóle po USGNie mogłam się wyprostować, krzyczałam z bólu. Odpoczywaj i w razie wątpliwości zadzwoń do lekarza jeśli masz tylko taką możliwość
Ja też nie czuję się ciążowo, czasami o tej ciąży zapomnę. Piersi bolą tylko kiedy ścisnę, narzekam jedynie na brak koncentracji (nie umiem zadać podstawowych pytań w języku angielskim...). I apetytu nie da się nie zauważyćWiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2014, 17:04
Jus1985 lubi tę wiadomość
Aniołek (*) 12.03.2013
-
Ruda kochana wiesz że ja tak miałam spokojnie tylkoz była to żywa krew a dziś znów plamilam troszkę... Najważniejsze że dzidzia żyje.... Bierzesz jakieś leki rozkurczowe??? Boli Cię brzuch??
Lanusia93, Ruda27 lubią tę wiadomość
[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
-
Ja juz umowilam się na prenatalne na 4.02 na 11 ju się nie mogę doczekać aż zobaczę moją Maję albo Tymona haha jak lekarz się pomylił choć był pewien że kobitka Ale ja przymrozam oko na płeć jeszcze....
Mam nadzieje że to chorobsko puści mnie boję się bardzo o dzidzie nie dobrze że na tym etapie jestem chora[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
-
MILA, nie, że ciąża ma tyle, ale że dziecko ma tyle, od zapłodnienia. Niżej jest ile trwa ciąża od miesiączki
Też się na początku wkurzyłam, że dopiero za 2 tygodnie zaczynam 2 trymestr
Aniołek (*) 12.03.2013