Sierpniowe Mamusie ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Kochane...daaaaawno mnie nie było...nie zaglądam często, bo nie mam za bardzo kiedy. Ale dziś poczytałam troszkę. Przepraszam. ..
Łączę się z Wami w chorobie...ja też od dwóch dni się męczę...pije syrop prenalen a dziś się zmuszę do syropu z cebuli który już się tworzy.
Pierwsze usg-uczucie nie do opisania:-) dzidzia 2, 32cm lekarz powiedział że jest o tydzień młodsza (dzidzia na 9t0d a ja byłam w 10t0d na tym usg) serduszko 171 uderzeń na minutke.
Teraz mam 17 lutego kolejne, mam nadzieję że dzidzia podrośnie.
Co do objawów-to kiedyś ktoś napisał że jakby nas ciągle coś bolało to ciężko by się wspominało ciąże. U mnie mniejszy ból piersi ale mdłości różnie...wczoraj nawet pojawiły się wymioty.kada24, Camille87, MILA, karm3lka, Lanusia93 lubią tę wiadomość
-
H30 wrote:kochane a możecie mi podpowiedzieć jak dodać suwaczek
Wystarczy że klikniesz na któryś nasz suwaczek i dalej przejdź krok po kroku i skopiuj do swoich ustawień na belly link na forum
Quendi najważniejsze, że z maleństwem wszystko dobrzeKiedy na prenatalne?
Paulia87 lubi tę wiadomość
-
Jus1985 wrote:Cześć dziewczyny
Wiecie czy można pić sok z malin w ciąży?
Nie ma żadnych przeciwskazań! Ja też naczytałam się różnych bzdur na temat soku z malin, czosnku.. nie dajmy się zwariować! !
Na prenatalne...jeszcze o tym myślę...
Jus1985 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyCzesc dziewczyny !! A ja mialam jakies koszmary i pierwszy raz nie wstawalam w nocy ja siku ! Ale wstalam o 7 jak maz sie do pracy szykowal.
Obudzil mnie domofon..
Jus sok mozna pic przeciez nawet w syropie prenalen sa maliny
Ja jak bylam chora to cala buteleczke soku z malin wypilam do wody i cherbaty
I dzien dobry !!Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2014, 10:12
Jus1985 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnykada24 wrote:Camila bo widać co ma między nóżkami cypelek patrzy w dol na dziewczynkę a jak by do góry to chłopczyk lanusia kiedyś posłała jakiś artykuł o tym
Nie wiem gdzie Ty to widzisz ale zapamietam i zobaczymy czy mazz racjeza jakis czas sie wyjasni
-
nick nieaktualny
-
Magda2013 wrote:Camille ciesze sie ze z malenstwem wszystko w porzadku
Gratulacje.
Mi sie dzisiaj snilo ze tancowalam w sukni slubnej hehe ciekawe co to oznacza.
A czemu to niby nie mozna pic soku z malin? -
POSITIVE ma rację. To herbatka z liści może rzekomo powodować skurcze i co bardziej niecierpliwe dziewczyny piją ją czasem pod koniec ciąży, by przyspieszyć poród (nie wiem czy faktycznie tak działa, ale generalnie nie jest zalecana w trakcie wcześniejszych miesięcy ciąży).
Za to sok malinowy można pić bez obaw. Zresztą, i tak (niestety) zawiera on mikroskopijne ilości malin (na etykiecie widnieje czasem 0,1% maliny...). -
hej dziewczyny
mam do was pytanie... jutro mam wizytę u lekarza ale strasznie się nie pokoje i chciałabym zapytać was czy może lepiej dziś skonsultować się z lekarzem
jestem w 14 tyg. ciąży właśnie skoczyłam zażywać tabletki dopochwowe na zapalenie i właśnie dziś pojawił mi się rożwowy śluz. czy któraś z was miała z nim do czynienia ? i wie co na jego temat..