Sierpniowe Mamusie ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Camille87, dziękuję kochana
Biorę Falvit Mama. Oo, USG 4D, jeszcze lepiej
Moje miasto to dziura zabita czterema dechami, tu nawet lekarze prywatnie nie mają aparatu 3D, dowiadywałam się
Jest tylko jedna placówka obok mojego domu, ale koszt badania 170 zł, bez płytki, tylko kilka zdjęć i pracuje tam lekarz, do którego nie pałam sympatią. Oznajmił mi kilka miesięcy temu, że mam "jakąś zmianę na jajniku" (z którego zawsze miałam owulację, więc się załamałam), wziął za taką diagnozę i pomoc 60 zł, bo to był monitoring cyklu i kazał mi przyjść w następnym miesiącu, żeby zobaczyć czy zniknęła. Pognałam przerażona do mojego gina na NFZ, na USG, chociaż nie byłam umówiona, a ta zmiana okazała się ogromną torbielą, na którą musiałam brać tabletki anty, odstawiłam je w październiku i w tym cyklu zaszłam
A z czego masz licencjat?Mi zależy na magisterce, tylko jeszcze się waham czy wybrać specjalizację tłumaczeniową czy nauczycielską.
Ruda27, dziękujęJeszcze tylko 2 dni stresu (jutro i piątek) i nie myślę o szkole
Zamierzam przez 2 tygodnie czytać książki, oglądać głupie seriale, spać, jeść, dbać o siebie
Tylko dzisiaj i jutro mam sporo nauki, chwilę jeszcze z Wami posiedzę i biorę się za metody nauczania i historię USA
Aniołek (*) 12.03.2013
Lilianna ur. 09.08.20143700 g, 56 cm
Pola ur. 24.04.20163650 g, 55 cm
-
Camille87 wrote:Fajna data - ja mam 8 sierpnia rcznice slubu
(08.08.2008
)
Witam
U mnie dziś zawierucha taka na dworzu ze nawet nie wychodze!!
Jak się dziś czujecie?
Milego dnia dziewczynki
Camille87 lubi tę wiadomość
http://avatars.zapodaj.net/images/1e838c757e81.gif -
nick nieaktualnyFalvit Mama znam kiedys bralam
Wiesz ja tez mieszkam w malym miescie niecale 30tys mieszkancow a znam przynajmniej dwoch ginekologow ze sprzetem 4d.. kurde szkoda ze nie masz takiej mozliwosci, moj gin wzial ode mnie 100zl jak za zwykle badanie tylko ze nagrywal filmiki w miedzyczasie ktore potem wrzucil nam na pendriva
Ja mam licencjat z germanistyki
Jesli chodzi o specjalizacje ja wybralam tlumaczeniowa ale niestety moj uniwersytet po ukonczeniu studiow nie dawal uprawnien do bycia tlumaczen.. bez sensu .. upewnij sie jak jest u ciebie bo koncAc specjalizacje nauczycielska mozesz uczyc a nie wiadomo czy bedziesz miec zawod tlumacza konczac sp.translatorska ( u mnie trzeba bylo zdac panstwowy egzamin)
A jak plamienia? Przeszly??Lanusia93 lubi tę wiadomość
-
celia, nie bolą, bolą podczas gorącego prysznica. Ale zrobiłam coś głupiego, też chodzi o piersi
Kupiłam sobie gąbeczkę, taką raczej szorstką, postanowiłam ją przeznaczyć do masażu pośladków i ud wraz z takim peelingiem antycellulitowym. Podczas kąpieli kilka dni temu tarłam ciało bardzo mocno tą gąbeczką i wpadłam na jakże genialny pomysł- poszoruję sobie piersi, żeby tam nie pojawiły się niechciane rozstępy. Do dziś łuszczy mi się skóra na piersiach, po prostu odpada płatami, teraz jest lepiej, smaruję kremem Nivea, ale pierwszego dnia miałam zdartą skórę, tak jak wygląda czasem skóra schodząca z ust po szorowaniu jej szczoteczką do zębów (jako nastolatka robiłam to, żeby optycznie powiększyć usta)
Aniołek (*) 12.03.2013
-
nick nieaktualnyamela wrote:A ja 8.08 się urodzilam
Witam
U mnie dziś zawierucha taka na dworzu ze nawet nie wychodze!!
Jak się dziś czujecie?
Milego dnia dziewczynki
Mnie dzis troche pobolewa glowa ale poza tyk jest ok
Wgl wczoraj gin powiedzial ze jak te nieprzechodzace silne bole gpowy nadal mi beda dokucza zalecal konsultacje z neurologiem..amela lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMnie sutki nie bola.. Ogolnie mnie piersi nawet nie bola, jedynie sutki jak dotke mocno to wrazliwe sa, albo jak zimno i stoja :p
Od dzisiaj zaczynam brac femibion 2
Zaczynam sie cieszyc i poprawia mi sie dzisiaj humor
Lanusia93, pekinka82 lubią tę wiadomość
-
Camille87, więc też filologia
A już się poświęcę na to USG 4D, wybierzemy się do Łodzi, na połówkowe może pójdę do mojego lekarza, a jak maluszek będzie miał ładniejszą, wyraźniejszą buźkę to około 24-26 tygodnia pojedziemy na lepsze USG
Chyba przeszły, teraz tylko troszkę kapnie, dosłownie kropelka. To na pewno przez stres, bo wczoraj długo się uczyłam, a dzisiaj wmówiłam sobie, że nie zdam. Niestety jeszcze nie informowałam żadnego z wykładowców o ciąży, więc po feriach będą mieli niespodziankę, a ja odmienne traktowanie. Brzuszek będzie już widoczny, więc ta ciąża nie będzie tylko na papierku, ale stanie się dla wszystkich bardziej realna
W moim mieście mamy tylko kolegium, tutaj uczymy się przez 3 lata, nie mamy po tej szkole nic, dopóki nie zdamy licencjata w Warszawie. Moja uczelnia ma umowę z Uniwersytetem Warszawskim i to oni będą weryfikować naszą wiedzę, bo moje kolegium tylko przygotowuje, ale bez niego nie moglibyśmy podejść do licencjata, liczy się durny papierek. I magisterkę będę musiała robić w Warszawie albo innym większym mieście.
A, więc pewnie się orientujesz. Licencjat to egzamin na poziomie FCE? Obecnie jesteśmy na poziomie znajomości języka Advanced, na magisterce robi się chyba ten ostatni, Proficiency, ale nie wiem jak to wygląda w tych egzaminach państwowych. Wiem, że w niemieckim na pewno są inne nazwy egzaminów, ale jakiemu certyfikatowi odpowiada Twój licencjat?Aniołek (*) 12.03.2013
-
nick nieaktualny
-
Camille87 wrote:Mnie dzis troche pobolewa glowa ale poza tyk jest ok
Wgl wczoraj gin powiedzial ze jak te nieprzechodzace silne bole gpowy nadal mi beda dokucza zalecal konsultacje z neurologiem..
Lanusia jak się czujesz ? Plamienie ustało?
Wiecie co dziś zauwazylam, na skutkach taka jakby skorupka się zrobila, jakby cos tam wycieklo z nich, wiecie co to może być ?
amela, ustały już, dziękuję
Dokładnie o tej skorupce napisałam troszkę wyżej, ale ja je wyszorowałam gąbką. Może stanik Cię obtarł, warto zainwestować w bardziej pojemny
amela lubi tę wiadomość
Aniołek (*) 12.03.2013
-
nick nieaktualny
-
Lanusia93 wrote:amela, ustały już, dziękuję
Dokładnie o tej skorupce napisałam troszkę wyżej, ale ja je wyszorowałam gąbką. Może stanik Cię obtarł, warto zainwestować w bardziej pojemny
trzeba będzie
A ile razy dziennie smarujecie brzuszki ??
nick nieaktualny
-
amela, siara może się pojawić kiedy chce, może w 2 trymestrze, może w 3, może wcale
Ja smaruję całe ciało co 2 dni, bo zapominam albo mi się nie chce maślić tą oliwką jak użyję ładnego pachnącego płynu i soli do kąpieli
amela lubi tę wiadomość
Aniołek (*) 12.03.2013