Sierpniowe Mamusie ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
positive - Dziękuje za przywitanie
Lanusia93- Czy jest to badanie obowiązkowe? przeprowadzane u wszystkich kobiet ? . Szczerze mówiąc to moja prowadząca nic nie mówiła na ten temat . Czy jest możliwość że miałam je robione a nawet nie zdaje sobie z tego sprawy ? -
mamuunia, to bardzo ważne badanie, jedno z najważniejszych w całej ciąży, ocenia ryzyko wielu chorób genetycznych, które można wykryć akurat na tym etapie, bo tak jak pisałam przezierność jest dobrze widoczna tylko dopóki dziecko ma mniej niż 8,5 cm. Jeżeli miałaś wykonywane USG pomiędzy 11 tygodniem a 13t6d to było właśnie to badanie, z oceną przezierności karkowej i kości nosowej.Aniołek (*) 12.03.2013
Lilianna ur. 09.08.20143700 g, 56 cm
Pola ur. 24.04.20163650 g, 55 cm
-
A ja dzis zaczelam 12 tydz. mialam miec spotkanie z polozna, niestety zaszlo jakies jeb*ne nieporozumienia o adres na ktorym juz nie mieszkam ponad dwa lata i przesuneli mi spotkanie na 14/02/14... a to polozna tu mnie umawia na kolejne usg
jak sie nie wkurwic dziewczyny??? wyc sie chce...
MILA lubi tę wiadomość
-
Lanusia93- Usg miałam robione w 12 tyg. ciąży. Ale teraz w tym momencie jestem zszokowana że miało miejsce takie badanie a nic mi o tym nie powiedziano, nie poinformowano mnie o tym że będzie miało miejsce takie o to badanie. (jeśli jest to naprawdę bardzo ważne badanie to dlaczego mnie nie powiadomiono) ..
-
Aggie - nie ma co się denerwować .. zostało tylko czekanie w spokoju na kolejny termin. Zobaczysz czas szybciutko zleci
zanim się obejrzysz.
Rozumiem twoje zdenerwowanie teraz w tym momencie i zdaje sobie sprawe z tego że jesteś naprawde wkurzona...
Pewnie gdyby mi się coś takiego zdarzyło także była bym zdenerwowana. Ale nie ma co się denerwować tak jak napisałam powyżej trzeba myśleć o dziecku
pozdrawiamAggie lubi tę wiadomość
-
MILA wrote:ja zaczełam sie ważyć rano, na golasa, zaraz po przebudzeniu. Bo okazało się ze tak sie powinno bo wtedy waga pokazuje prawidłowe kg. a mi też jest lepiej jak widze rano np. 60,3 kg bo wieczorem jest np 61
MILA moja taktykaTeż ważę, się goła z rańca i wynik nie straszy
Tylko niestety jak przychodzi do ważenia u położnej przed wizytą, maaaaasakra bywa i 2 kilo różnicy
MILA lubi tę wiadomość
-
pekinka skąd tys się urwala? no pewnie że usg może :inaczej wyliczyć wiek płodu
luz, blues, gitara
Celius oczywiście że taktyka z ważeniem sie to twoja szkoła
zapomniałam o tym wspomnieć z
Aggie kur.. ka wodna, wierzę że jesteś na maksa wk........ a
ktora z nas by nie byłanaprawdę nie da się nic zrobić?
-
Kochane moje jest cudownie
byłam u lekarza, mam zapalenie pochwy, ale co tam widziałam swoje Maleństwo kochane. Nie wiem jakie ma wymiary ani nic, ale widziałam serduszko i skakał mój Skarb (piłam wcześniej sok pomarańczowy) tak się tego bałam a teraz jestem już spokojna i Wam tego życzę jestem najlepszym dowodem na to że jak objawy ustanął to nie znaczy że coś się z ciążą złego dzieje.
pekinka82, celia, Aggie, Gosiaczek, Ruda27, Lanusia93 lubią tę wiadomość
-
MILA wrote:pekinka skąd tys się urwala? no pewnie że usg może :inaczej wyliczyć wiek płodu
luz, blues, gitara
Celius oczywiście że taktyka z ważeniem sie to twoja szkoła
zapomniałam o tym wspomnieć z
Mila żadna moja szkoła, stosuję, żeby się podnieść na duchuA już miałam nadzieję, że gdzieś to napisali w jakimś mądrym artykule
Jus super !!!!!!Jus1985 lubi tę wiadomość
-
MILA wrote:Aggie kur.. ka wodna, wierzę że jesteś na maksa wk........ a
ktora z nas by nie byłanaprawdę nie da się nic zrobić?
Nic, kompletnie nic nie da sie zrobictermoniw lajzy nie maja
tylko to ich blad, bo jak lasce przez tel powiedzialam ze nie mieszkam na starym adresie od lolaboga nie wiadomo ile, to podala moj poprawny adres, jakby miala go przed soba, ja do niej mowie, ze 12 tydz i ze chce sie zalapac na usg jeszcze, twierdzi ze sie zdarzy, tak, mozliwe, ale bez listu to ja wolnego nie dostane jak mi przypadnie w dniu pracy:/ jestem strasznie rozzalona, niedosc ze z tym problemy, to jeszcze mamusia jak tredowata mnie dalej traktuje, wyobrazcie sobie, ze miala ostatnio okazje kupic wozek za bezcen (50 funtow) nie uzywany 3w1, unisex kolory, ale jak to okreslila "nie dzwonilam bo chcialas nowy sobie kupic" nosz do kury nedzy
toc to nowy wozek byl, gosciu tylko pudelko otworzyl!
Nawet nie wspomne o tym, ze w ogole sie nie zainteresuje mna i dzidzia
Ehh sorry dziewuszki za mazianie sie tu na forum, ale ile mozna do swojego o tym gadac? siostra twierdzi ze nie chce wchodzic miedzy mnie a mame
MILA lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyLo matko ale zescie sie rozpisaly
Lanusia co do poziomu - byl dosc wysoki ze 120 osob do 3 roku doszlo tylko 24!ja mam certyfikat FCE z angielskiego i porownujac poziom egzaminu do studiow byl nizszy w moim odczuciu ale co z tego jak studia skonczylam w 2009 r i do dzis sporo mi wypadlo z glowy
Co do pracy licencjat sam w sobie sie nie przydal ale znajomosc jezyka tak - bylam stazystka w firmie prod meble na rynek niemiecki i potem zostalam zatrudniona i pracowalam do grudnia zeszlego roku az zaszlam w ciaze
Amela co do bolu glowy zawsze jak mnie taki dopadl mierzylam cisnienie i bylo w normie (ok 120/80) ale dzis mialam masakrycznie niskie - 99/57 ! Nigdy tak niskiego nie mialam.. napilam sie troche pepsi i dwoe cherbaty z cytryna i przeszlo
Co do mdlosci ja jestem w 15 tc a ciagle mi dokuczajamoja dzidzia szczegolnie nie lubi tlustego - nawet teraz bylismy u tesciow i jadlam kawalek smazonego karpia - byl smazony w glebokim tluszczu i czuje ze ja zaraz zwroce
I smaruje sie codziennie wieczorem ale tylko brzuch i biodra -
nick nieaktualnyAggie staraj sie nie denerwowac a problemy rozwiazywac konstruktywnie
nerwy nic nie pomoga a moga tylko zaszkodzic jeszcze Ty nie daj Boze dostaniesz jakiegos plamieni czy cos
musimybstarac skupiac sie na pozytywnych rzeczach nie rozgrzebywac tych negatywnych sytuacji
Aggie lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny