X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie ;)
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie ;)

Oceń ten wątek:
  • MILA Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2014, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja zaczełam sie ważyć rano, na golasa, zaraz po przebudzeniu. Bo okazało się ze tak sie powinno bo wtedy waga pokazuje prawidłowe kg. a mi też jest lepiej jak widze rano np. 60,3 kg bo wieczorem jest np 61 :-P

f2wlwn15lxmguqd1.png
  • mamuunia Debiutantka

Wysłany: 29 stycznia 2014, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    positive - Dziękuje za przywitanie :)

Lanusia93- Czy jest to badanie obowiązkowe? przeprowadzane u wszystkich kobiet ? . Szczerze mówiąc to moja prowadząca nic nie mówiła na ten temat . Czy jest możliwość że miałam je robione a nawet nie zdaje sobie z tego sprawy ?

• Lanusia93 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2014, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamuunia, to bardzo ważne badanie, jedno z najważniejszych w całej ciąży, ocenia ryzyko wielu chorób genetycznych, które można wykryć akurat na tym etapie, bo tak jak pisałam przezierność jest dobrze widoczna tylko dopóki dziecko ma mniej niż 8,5 cm. Jeżeli miałaś wykonywane USG pomiędzy 11 tygodniem a 13t6d to było właśnie to badanie, z oceną przezierności karkowej i kości nosowej.

Aniołek (*) 12.03.2013

Lilianna ur. 09.08.2014 <3 3700 g, 56 cm

Pola ur. 24.04.2016 <3 3650 g, 55 cm
  • Aggie Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2014, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzis zaczelam 12 tydz. mialam miec spotkanie z polozna, niestety zaszlo jakies jeb*ne nieporozumienia o adres na ktorym juz nie mieszkam ponad dwa lata i przesuneli mi spotkanie na 14/02/14... a to polozna tu mnie umawia na kolejne usg :/ jak sie nie wkurwic dziewczyny??? wyc sie chce...

MILA lubi tę wiadomość

7a4akrhm7fw1jhk0.png
  • mamuunia Debiutantka

Wysłany: 29 stycznia 2014, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lanusia93- Usg miałam robione w 12 tyg. ciąży. Ale teraz w tym momencie jestem zszokowana że miało miejsce takie badanie a nic mi o tym nie powiedziano, nie poinformowano mnie o tym że będzie miało miejsce takie o to badanie. (jeśli jest to naprawdę bardzo ważne badanie to dlaczego mnie nie powiadomiono) ..

• mamuunia Debiutantka

Wysłany: 29 stycznia 2014, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aggie - nie ma co się denerwować .. zostało tylko czekanie w spokoju na kolejny termin. Zobaczysz czas szybciutko zleci :) zanim się obejrzysz.
    Rozumiem twoje zdenerwowanie teraz w tym momencie i zdaje sobie sprawe z tego że jesteś naprawde wkurzona...
    Pewnie gdyby mi się coś takiego zdarzyło także była bym zdenerwowana. Ale nie ma co się denerwować tak jak napisałam powyżej trzeba myśleć o dziecku

pozdrawiam :)

Aggie lubi tę wiadomość

• celia Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2014, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MILA wrote:
    ja zaczełam sie ważyć rano, na golasa, zaraz po przebudzeniu. Bo okazało się ze tak sie powinno bo wtedy waga pokazuje prawidłowe kg. a mi też jest lepiej jak widze rano np. 60,3 kg bo wieczorem jest np 61 :-P

MILA moja taktyka ;) Też ważę, się goła z rańca i wynik nie straszy ;) Tylko niestety jak przychodzi do ważenia u położnej przed wizytą, maaaaasakra bywa i 2 kilo różnicy :/

MILA lubi tę wiadomość

p19ucsqvqom8u4oa.png
    wnid9vvjzm38tk1g.png
  • pekinka82 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2014, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .....co aparatura USG to określa inny wiek płodu...Czy też tak macie??

• MILA Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2014, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pekinka skąd tys się urwala? no pewnie że usg może :inaczej wyliczyć wiek płodu ;-) luz, blues, gitara :-)

Celius oczywiście że taktyka z ważeniem sie to twoja szkoła ;-)
    zapomniałam o tym wspomnieć z :-P

Aggie kur.. ka wodna, wierzę że jesteś na maksa wk........ a
    ktora z nas by nie była :-( naprawdę nie da się nic zrobić?

f2wlwn15lxmguqd1.png
  • pekinka82 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2014, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .....No wiem wiem....Chyba z choinki Mila :) ale to takie wkurzające :P ale cóż....

MILA, Jus1985 lubią tę wiadomość

• Jus1985 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2014, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane moje jest cudownie :-D byłam u lekarza, mam zapalenie pochwy, ale co tam widziałam swoje Maleństwo kochane. Nie wiem jakie ma wymiary ani nic, ale widziałam serduszko i skakał mój Skarb (piłam wcześniej sok pomarańczowy) tak się tego bałam a teraz jestem już spokojna i Wam tego życzę jestem najlepszym dowodem na to że jak objawy ustanął to nie znaczy że coś się z ciążą złego dzieje.

pekinka82, celia, Aggie, Gosiaczek, Ruda27, Lanusia93 lubią tę wiadomość

3jgx3e3k7wsnebz7.png
  • celia Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2014, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MILA wrote:
    pekinka skąd tys się urwala? no pewnie że usg może :inaczej wyliczyć wiek płodu ;-) luz, blues, gitara :-)

Celius oczywiście że taktyka z ważeniem sie to twoja szkoła ;-)
    zapomniałam o tym wspomnieć z :-P

Mila żadna moja szkoła, stosuję, żeby się podnieść na duchu :P A już miałam nadzieję, że gdzieś to napisali w jakimś mądrym artykule ;D

Jus super !!!!!! :D

Jus1985 lubi tę wiadomość

p19ucsqvqom8u4oa.png
    wnid9vvjzm38tk1g.png
  • Aggie Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2014, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MILA wrote:
    Aggie kur.. ka wodna, wierzę że jesteś na maksa wk........ a
    ktora z nas by nie była :-( naprawdę nie da się nic zrobić?

Nic, kompletnie nic nie da sie zrobic :( termoniw lajzy nie maja :( tylko to ich blad, bo jak lasce przez tel powiedzialam ze nie mieszkam na starym adresie od lolaboga nie wiadomo ile, to podala moj poprawny adres, jakby miala go przed soba, ja do niej mowie, ze 12 tydz i ze chce sie zalapac na usg jeszcze, twierdzi ze sie zdarzy, tak, mozliwe, ale bez listu to ja wolnego nie dostane jak mi przypadnie w dniu pracy:/ jestem strasznie rozzalona, niedosc ze z tym problemy, to jeszcze mamusia jak tredowata mnie dalej traktuje, wyobrazcie sobie, ze miala ostatnio okazje kupic wozek za bezcen (50 funtow) nie uzywany 3w1, unisex kolory, ale jak to okreslila "nie dzwonilam bo chcialas nowy sobie kupic" nosz do kury nedzy :/ toc to nowy wozek byl, gosciu tylko pudelko otworzyl!
    Nawet nie wspomne o tym, ze w ogole sie nie zainteresuje mna i dzidzia :(
    Ehh sorry dziewuszki za mazianie sie tu na forum, ale ile mozna do swojego o tym gadac? siostra twierdzi ze nie chce wchodzic miedzy mnie a mame :(

MILA lubi tę wiadomość

7a4akrhm7fw1jhk0.png
  • celia Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2014, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aggie to najlepsze miejsce do wygadania się. Wspieram mocno, bo faktycznie bym się wkurzyła :/ A z mamą to brak mi słów, trzymaj się kochana

Aggie lubi tę wiadomość

p19ucsqvqom8u4oa.png
    wnid9vvjzm38tk1g.png
  • Jus1985 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2014, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aggie wysyłam Ci moc pozytywnych fluidów bo mam ich teraz tyle że mogłabym wszystkim rozdawać. Żeby Ci się wszystko ułożyło bo nie można Ci się denerwować

Aggie, celia, Camille87 lubią tę wiadomość

3jgx3e3k7wsnebz7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2014, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lo matko ale zescie sie rozpisaly :)
    Lanusia co do poziomu - byl dosc wysoki ze 120 osob do 3 roku doszlo tylko 24! :O ja mam certyfikat FCE z angielskiego i porownujac poziom egzaminu do studiow byl nizszy w moim odczuciu ale co z tego jak studia skonczylam w 2009 r i do dzis sporo mi wypadlo z glowy ;)
    Co do pracy licencjat sam w sobie sie nie przydal ale znajomosc jezyka tak - bylam stazystka w firmie prod meble na rynek niemiecki i potem zostalam zatrudniona i pracowalam do grudnia zeszlego roku az zaszlam w ciaze :)

Amela co do bolu glowy zawsze jak mnie taki dopadl mierzylam cisnienie i bylo w normie (ok 120/80) ale dzis mialam masakrycznie niskie - 99/57 ! Nigdy tak niskiego nie mialam.. napilam sie troche pepsi i dwoe cherbaty z cytryna i przeszlo :)

Co do mdlosci ja jestem w 15 tc a ciagle mi dokuczaja :( moja dzidzia szczegolnie nie lubi tlustego - nawet teraz bylismy u tesciow i jadlam kawalek smazonego karpia - byl smazony w glebokim tluszczu i czuje ze ja zaraz zwroce :(

I smaruje sie codziennie wieczorem ale tylko brzuch i biodra :)

• Aggie Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2014, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juz ciesze sie ze z malenstwem wszystko dobrze :)

celia, Jus1985 lubią tę wiadomość

7a4akrhm7fw1jhk0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2014, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aggie staraj sie nie denerwowac a problemy rozwiazywac konstruktywnie :) nerwy nic nie pomoga a moga tylko zaszkodzic jeszcze Ty nie daj Boze dostaniesz jakiegos plamieni czy cos :( musimybstarac skupiac sie na pozytywnych rzeczach nie rozgrzebywac tych negatywnych sytuacji <3

Aggie lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2014, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i wykrakalam - zwymiotowalam karpia :/ :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2014, 22:03

Jus1985 lubi tę wiadomość

• kada24 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2014, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    camila mowie bedzie coraaa

Camille87 lubi tę wiadomość

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    countdown-1431234000z1455429600zp.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

‹‹ 257 258 259 260 261 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ