Sierpniowe Mamusie ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Lanusia to tak jak i ja, tez staram się smarowac codziennie ale czasami mi się nie chce. A jak w ciągu dnia się nie posmaruje to wieczorem na pewno tego nie zrobię bo jestem za bardzo śpiącą
Lanusia93, MalutkaEve lubią tę wiadomość
http://avatars.zapodaj.net/images/1e838c757e81.gif -
amela wrote:Lanusia to tak jak i ja, tez staram się smarowac codziennie ale czasami mi się nie chce. A jak w ciągu dnia się nie posmaruje to wieczorem na pewno tego nie zrobię bo jestem za bardzo śpiącą
Ja w ciągu dnia nie smaruję, bo mam w domu trochę zimno, mimo że kaloryfery grzeją porządnieMam na sobie 2 bluzy i musiałabym iść się smarować do łazienki, a potem znowu zakładać ciepłą odzież. A po kąpieli jest mi trochę łatwiej jak oliwka stoi akurat w łazience. Obiecuję sobie poprawę- od 16 tygodnia będę robić to codziennie.
Lubię się smarować oliwką jak jestem u P., bo mogę mu prezentować brzuszek
Camille87, mam takie praktyczne pytanie. Czy licencjat przydał Ci się kiedyś do czegoś, pracowałaś w zawodzie? A może na innym stanowisku i znajomość niemieckiego była dodatkowym plusem dla pracodawcy? Wiadomo, że teraz mnóstwo ludzi zna angielski i ma przeróżne certyfikaty, a filologia sama w sobie to jakiś dowód znajomości języka na odpowiednim poziomie.amela, Camille87 lubią tę wiadomość
Aniołek (*) 12.03.2013
Lilianna ur. 09.08.20143700 g, 56 cm
Pola ur. 24.04.20163650 g, 55 cm
-
nick nieaktualny
-
amela, wiele stron poświęconych ciąży zawiera informację na temat siary w tak wczesnych miesiącach i że nie jest ona zwiastunem tego, że kobieta będzie miała pokarm, dzieje się to wyłącznie pod wpływem hormonów. Tutaj masz jedną z nich:
http://www.dreamgenii.pl/etapy-ciazy/4-etapy-ciazy/34-month-four-of-pregnancy-diary-
Tutaj jest napisane, że w 14-17 tygodniu: "Możesz zauważyć, że twoje piersi zmieniają się, mogą rozpocząć produkcję siary, czyli pierwszych składników odżywczych, którymi matka karmi swoje dziecko."
Ale lepiej nie uciskaj piersi, daj im odetchnąć.
amela, Jus1985 lubią tę wiadomość
Aniołek (*) 12.03.2013
-
Lanusia93 wrote:amela, wiele stron poświęconych ciąży zawiera informację na temat siary w tak wczesnych miesiącach i że nie jest ona zwiastunem tego, że kobieta będzie miała pokarm, dzieje się to wyłącznie pod wpływem hormonów. Tutaj masz jedną z nich:
http://www.dreamgenii.pl/etapy-ciazy/4-etapy-ciazy/34-month-four-of-pregnancy-diary-
Tutaj jest napisane, że w 14-17 tygodniu: "Możesz zauważyć, że twoje piersi zmieniają się, mogą rozpocząć produkcję siary, czyli pierwszych składników odżywczych, którymi matka karmi swoje dziecko."
Ale lepiej nie uciskaj piersi, daj im odetchnąć.
Ja juz bym tak chciala żeby wiosna przyszla, mam dosyć tego zimna!!
Zaraz będę jadla pomidorowke
Tez macie taki wilczy apetyt? Ja bym co chwila jadlaLanusia93, celia lubią tę wiadomość
MILA, więc odpiszę Ci króciutko
Kiedyś pisałam książki, takie dla siebie, do szuflady albo na różne konkursy, może dlatego lubię się rozpisać nawet tutaj. To forum odrywa mnie od nauki, jest miłym urozmaiceniem, więc szukam materiałów do mojej prezentacji i przy okazji piszę
MILA lubi tę wiadomość
Aniołek (*) 12.03.2013
-
nick nieaktualny
-
Dziękuje za miłe powitanie
Ruda27 - Postanowiłam zrobić sobie badanie moczu prywatnie aby jutro na wizycie omówić z gin wyniki badań
Jak na razie wygląda że nie potrzebnie martwiłam się .
Plamień brak, a bóle są podbrzusza ale to chyba dla tego że jestem w okresie gdzie macica zaczyna się już powiększać coraz bardziej:)
Ahh ten czas tak szybko leci, pamiętam jak dziś jak robiłam test a teraz moje maleństwo jest już coraz większe . Dzisiaj zaczełam 14 tydz i z dnia na dzień coraz bardziej nie mogę się doczekać większego brzuszka. W szczególności jak idę na zakupy i widzę te malutkie ubrankaaż uśmiech sam pojawia się na twarzy
A jak u was z objawami w szczegolnośći z mdłościami ? trzymają się dłużej niż 2 ms , czy dały już spokój?
Pozdrawiam mamuśki :]Ruda27, Camille87 lubią tę wiadomość
-
mamuunia, witaj
Miałaś już USG prenatalne? U mnie mdłości zawitały na krótko, bez wymiotów, były bardzo delikatne i już kilka tygodni temu odeszły w niepamięć.
Ja już powoli kupuję maleńkie czapeczki i śliniaczki, nie mogę się powstrzymać, a na brzuszek przyjdzie mi poczekać, jest tylko delikatnie wypukły, jakbym się porządnie najadłaAniołek (*) 12.03.2013
-
nick nieaktualnyamela wrote:Lanusia to tak jak i ja, tez staram się smarowac codziennie ale czasami mi się nie chce. A jak w ciągu dnia się nie posmaruje to wieczorem na pewno tego nie zrobię bo jestem za bardzo śpiącą
jeśli Was to pociesz to mam podobnie
mam tylko nadzieję, że nie będę z tego powodu cierpiećamela, Lanusia93 lubią tę wiadomość
-
Ruda27 wrote:Amela ja mam taki apetyt... Masakra!! Siedze w domu i tylko jem i jem i jek :p
Jutro sie zwaze, dzisiaj zapomnialam a szkoda bo bym wiedziala ile przytylam wchodzac w 2 trymestr :p
Mamunnia u mnie mdlosci minely ok 11 tygodnia, byly straszne od rana do wieczora, żyć się odechciewalo! Ale teraz jest juz super, czuje się bardzo dobrze
MalutkaEve wrote:jeśli Was to pociesz to mam podobnie
mam tylko nadzieję, że nie będę z tego powodu cierpiećMusimy chyba się zmobilizować bardziej !!
A co do brzuszkow to mój jest dosyć spory. Mialam wrzucić zdjęcie ale przez tablet chyba nie da rady, musiala bym do kompa podejśćMalutkaEve lubi tę wiadomość
Lanusia93 - Hej
nie nie miałam jeszcze usg prenatalne. A czy Ty już miałaś ? W moim przypadku objawy pojawiły się dość późno bo pod koniec 2 ms , byłam już zadowolona że nie będę musiała się zmagać z wymiotami ... A tu nagle pojawiło się niskie ciśnienie ; 80na40 , wymioty, zawroty głowy . Było naprawdę strasznie.. Pojawiłam się na kontroli w szpitalu gdzie powiedzieli mi że takie objawy mogą mnie trzymać nawet przez cala ciąże ale także mogą zniknąć już za miesiąc . Szczerze mówiąc przestraszyłam się że mogę aż tak cierpieć . W 3 ms ciązy uświadomiłam sobie iż jest lepiej ...lecz okazało się że nie do końca .. do tej pory zdarzają mi się wymioty , na szczęście nie tak często
Ja także powoli biorę się za zakupy dla maleństwa, ale rodzina cały czas powtarza że lepiej poczekać na płeć dziecka.. ale ja mam chyba jakaś manie na punkcie tych ciuszków
gdzie nie jestem a widzę malutkie ciuszki od razu muszę złapać za portfel
A jeśli chodzi o mój brzuszek to już coraz bardziej się zaokrągla:)
Pozdrawiam -
mamuunia, miałam w 12t3d, już wiele z Nas miało. Pytam, bo można je zrobić do 13t6d, póki dziecko ma odpowiednie wymiary, ponieważ CRL nie może przekraczać 85 mm. Więc nie zostało Ci dużo czasu, ponieważ fałd karkowy ulega zazwyczaj wchłonięciu w II trymestrze. Ciśnienie też mam nieciekawe- 95/45. Moja rodzina jest przeciwna zakupom na tak wczesnym etapie, ach, te babcine przesądy... Ale rozczulają się na widok maleńkich czapeczek, więc nie dyskutują
amela, na apetyt nie narzekamA przytyłam ok. 3 kg
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2014, 18:04
Aniołek (*) 12.03.2013
-
mamuunia witaj !!!
Lanusia... co to 3 kg dla twojej postury ??? zazdraszczam figury...
amela ja mam na sutkach takie żółte kropeczki w pierwszej ciży też je miałam tylko dużo później... pamiętam że ginekolog mi mówił że to moje piersi a ściślej pisząc kanaliki mlekowe przygotowują się do laktacji...
jeżeli się martwisz pogadaj ze swoim ginem niech ci zbada piersi.amela lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyamela wrote:Heh
Musimy chyba się zmobilizować bardziej !!
A co do brzuszkow to mój jest dosyć spory. Mialam wrzucić zdjęcie ale przez tablet chyba nie da rady, musiala bym do kompa podejść
Kochana mnie też już trochę urósł...nie mieszczę się w wiele spódnic i spodni. Wszystkie mialam mega dopasowane, więc teraz mam problem bo zapiąć się nie mam szansWiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2014, 18:36
amela lubi tę wiadomość
-
positive, te 3 kg raz są, a raz znikają, o różnych porach dnia ważę inaczej- rano 56 kg, wieczorem 58. Najgorsze jest to, że nie wiem nawet w co mi poszły te kilogramy, bo brzuszek lekko wystaje tylko wieczorem.
Uciekam od Was, bo standardowo się zasiedziałam, a nikt się za mnie nie nauczy
A, tylko Wam napiszę, że przećwiczyłam P., tym razem ja się zawzięłam, rozmawiamy raz dziennie przez telefon, są to krótkie, nic nieznaczące rozmowy, bardziej ja się żalę na wykładowców albo informuję go czy plamienia ustały. Zrozumiał swój błąd, przeprosił, ale to nie znaczy, że od razu będzie kolorowo. Czuję, że musimy od siebie odpocząć, chyba się trochę sobą zmęczyliśmy. Przeczekam ferie i czuję, że wtedy wszystko wróci do normy.MalutkaEve, amela, Camille87 lubią tę wiadomość
Aniołek (*) 12.03.2013