X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie ;)
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie ;)

Oceń ten wątek:
  • mamuunia Debiutantka

Wysłany: 29 stycznia 2014, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a tak na marginesie to termin mam na 8 sierpnia. ja w raz z moim partnerem także jesteśmy z tego miesiąca. cóż za zbieg okoliczności ;)

pekinka82, Niebieska, Camille87, Lanusia93, celia, Paulia87 lubią tę wiadomość

• pekinka82 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2014, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ...Proponuję zapytać lekarza ...

I WITAMY CIĘ :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2014, 13:59

mamuunia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2014, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamuunia witamy :) wstaw suwaczek :)

Co do sluzu nie wiem, ale lepiej dzisiaj przelez ten dzien i jutro dowiesz sie u gina, nie ma co panikowac, krwi nie ma a bole jakies sa?? Ja mam tez plamienia, chociaz teraz przez naruszone cos w srodku przez lekarza ehhh... Az sie boje globulki na grzybka dawac..

Wlasnie dziewczyny czy przy plamieniach mozna stosowac jakies taki leki dopochwowe?

mamuunia lubi tę wiadomość

• pekinka82 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2014, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda27 wrote:
    Mamuunia witamy :) wstaw suwaczek :)

Co do sluzu nie wiem, ale lepiej dzisiaj przelez ten dzien i jutro dowiesz sie u gina, nie ma co panikowac, krwi nie ma a bole jakies sa?? Ja mam tez plamienia, chociaz teraz przez naruszone cos w srodku przez lekarza ehhh... Az sie boje globulki na grzybka dawac..

Wlasnie dziewczyny czy przy plamieniach mozna stosowac jakies taki leki dopochwowe?

RUDA27....tak czytam Twoje ostatnie wpisy...Podejrzewam, ze masz bardzo unaczyniony środeczek... i po prostu pękło jakieś naczynko, stąd plamienia. Poczekaj dzień, dwa jak ustanie plamienie i śmiało możesz stosować globulki.

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2014, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje pekinka. Wlasnie wczoraj juz przerwalam te globulki z uwagi na te plamieńia.. Dzisiaj jest ich mniej, ale widze ze wyplywaja z luteina... Mam nadzieje, ze jak zrobie 2 dni przerwy w globulkach to nic sie nie stanie.
    Dziekuje za odpowiedz i zainteresowanie :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2014, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamuunia wrote:
    a tak na marginesie to termin mam na 8 sierpnia. ja w raz z moim partnerem także jesteśmy z tego miesiąca. cóż za zbieg okoliczności ;)

Fajna data - ja mam 8 sierpnia rcznice slubu :) (08.08.2008 :) )

Lanusia93, mamuunia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2014, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda a Ty chodzisz do gina prywatnie czy na nfz??

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2014, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camille ja chodze i tak i tak. W pl prywatnie do mojego zaufanego gina, a tu w austrii panstwowo do takiego niebzyt lekarza, ale musze zby chociaz miec wizyty w ksiazeczce, bo pozniej problemy moga byc... Bo rodzic chce w pl, ale jeszcze o tym nikt nie wie :p a czemu?

• mika1987 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2014, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej Kochane:)pisalam tu chyba w grudniu i teraz bezpiecznie potwierdze ze tez mam termin na sierpien:)nie mam tego suwaczka bo cos mi sie nie udaje go wstawic:/

Lanusia93, MILA lubią tę wiadomość

iv09krhme1fe56cn.png

f2w3rjjgc0akmsfq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2014, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika ja pamietam :)
    Napisz cos wiecej o maluszku :) ktory tydz jestes? Kiedy bylas u lekarza?

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2014, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda bo chodzi o to ze takie sprawy jak odstawienie globulek czy rozowy slu mozesz przeciez obgadac z ginem przez tel ;) kazdy tu na forum ma na pewno dobre intencje ale lepiej sie zawsze skonsultowac ginem.. :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2014, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem Camille ze masz racje, ale ja tak nie lubie ciagle wydzwaniac, z reszta teraz akurat nie mam mozliwosci jak jestem za granica.. Skoncyzly sie nam minuty do pl heh.. To nie jest antybiotyk, wiec mysle ze jak na 2 dni przerwe nic sie nie stanie..

• mika1987 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2014, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana 12 tydz.:)bylam dzis po skierowania na badania a usg mam 13 lutego takze zobacze juz maluszka lepiej, bo ostatnio to serduszko:)

iv09krhme1fe56cn.png

f2w3rjjgc0akmsfq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2014, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super mika :) a to prenatalnych nie robisz?

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2014, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A globulki na grzybice lekarz Ci przepisal?? Przepraszam ze tak wypytuje ale zastanawiam sie po prostu czy nie nalezaloby brac antybiotyku.. rozumiem kwestie brakujacych minut do pl ale tego ze jie lubisz wydzwaniac wgl nie rozumiem.. ja mojemu ginowi place 100zl za 15min wizyte wiec laski nie robi ze odpowie na kilka pytan przez tel ;) mj osobiscie nie robi problemu ale nawet jakby to zdrowie Malenstwa jest wazniejsze niz fochy lekarza :P

Lanusia93 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2014, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wiem masz racje. Moj problemow nie robi, jak moze to odbiera zawsze..
    A to antybiotyk nie jest, tak lekarz mi go przepisal jest to na grzybice.. A mysle ze globulki takie nie powinny nie laczyc z plamieniami jesli jakies male uszkodzenie zaszlo niedaleko szyjki, czy gdzies tam w srodku..

• Lanusia93 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2014, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)
    Camille87, ale cudaśny, fajny człowieczek <3 Ja też chcę USG 3D :D
    A z tym kwasem foliowym no to pewnie, że musztarda po obiedzie, do 10 tygodnia powstają wady cewy nerwowej, dlatego na przykład mój preparat witaminowy ma już tylko 0,2 mg kwasu ;)
    Jus1985, tak, na przeziębienie sok z malin jest super :) Mi też się śniła dzisiaj @ i sobie wywróżyłam...

Plamię na brązowo... Mam nadzieję, że to od stresu, więc nie biegam po lekarzach jak szalona, wzięłam no-spę i zaraz będę się uczyć w łóżeczku. Dzisiejsze egzaminy zaliczone na 4+ i 4, stresu było niemało, brzuch mnie boli, to na pewno od tego... Jeszcze tylko jutro i pojutrze dzień pełen męczarni, dziś do późnej nocy nauka i robienie prezentacji i nie licząc zaliczenia semestralnego z pedagogiki 6.02 mogę się od tej soboty lenić do 17.02. Kocham ferie <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2014, 15:25

celia lubi tę wiadomość

Aniołek (*) 12.03.2013

Lilianna ur. 09.08.2014 <3 3700 g, 56 cm

Pola ur. 24.04.2016 <3 3650 g, 55 cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2014, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lanusia jakie Ty witaminy bierzesz? Nie wiem czy pisalas tyle wpisow ze juz sie w glowie miesza :(
    Ja mialam nawet usg 4d bo w ruchu podgpadalismy Dziobaska :)

Nie zazdroszcze Ci ze musisz jeszcze te studia meczyc ja skonczylam licencjat mialam wrocic na magisterke ale juz mi jakos po drodze nie bylo :P

4+ i 4 to super oceny! Gratulacje!! :)

Lanusia93 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2014, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda27 wrote:
    Ja wiem masz racje. Moj problemow nie robi, jak moze to odbiera zawsze..
    A to antybiotyk nie jest, tak lekarz mi go przepisal jest to na grzybice.. A mysle ze globulki takie nie powinny nie laczyc z plamieniami jesli jakies male uszkodzenie zaszlo niedaleko szyjki, czy gdzies tam w srodku..

Ja sie nie wymadrzam bo sie nie znam :( mam nadzieje ze Ci sie wszystko unormuje u Ciebie <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2014, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camille tak mi przemowilas, ze moja sis zadzwońi do ginekologa zapytac heh :)

Lamusia gratuluje ocen :) tylko ni stresuj sie tak ta nauka, niewskazany stres pamietaj :)

Camille87, Lanusia93 lubią tę wiadomość

‹‹ 254 255 256 257 258 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ