X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie ;)
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie ;)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2014, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez sie zbieram bo pozno sie klade a potem spie do 10 :O
    Dobranoc Kochane <3

Lanusia93 lubi tę wiadomość

• Madzikovy Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2014, 01:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie moge zasnąć... Troche mnie brzuch boli, troche myśle o Maluchu... A wpadlam zobaczyć czy Kada sie odezwała. Kada, mam nadzieje ze u Ciebie wszystko dobrze!! Odezwij sie jak bedziesz mogła.

Kochana Złośnica...:*
    n59ydf9htvnd6yuy.png
  • Quendi Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2014, 06:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieska wrote:
    Ja idę spać dziewczyny:) Dzisiaj strasznie męczący dzień za mną. Jeszcze na wieczór gotowałam gar gołąbków i to był gwóźdź do... mojego wyrka :)
    Dobranoc :)
    Chyba te gołąbki to danie ciężarnych :-) ja też ze 3 dni temu gotowałam gołąbki i mnie wykończyły :-)
    Miłego dnia

Niebieska lubi tę wiadomość

tb736iyeli5hckvm.png
  • Aggie Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2014, 07:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzien dobry kochane :) ja zle spalam :( brzuch mialam napiety cala noc, i dalej mam, martwi mnie to, ale staram sie nie myslec o tym bo nie plamie, nie wiem co robic, bo lekarza prowadzacego nie mam (uk), z polozna spotkanie (pierwsze!!) mam dopiero 14/02, a i do nospy dostepu nie mam :(

7a4akrhm7fw1jhk0.png
  • MILA Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2014, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc dziewczyny !

ja czekam na wizytę i mam nadzieję wyjść do domu.

aggie do dupy w tej Anglii Masz. Ja myślęże ja to pod względem ciąży miałabym tam ciężko, bo tu mamy tylu lekarzy ze na usg tylko gdyby co, to prywatnie można iść w każdej chwili do byle jakiego gina. a ty bidulko teraz musisz czekac do 14.02. a czy tam usg też położne robią?

f2wlwn15lxmguqd1.png
  • kada24 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2014, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam was doszłam czemu trochę plamiłam bo 2 lutego powinnam dostać @ więc to z tego a jutro idę do lekarza więc mu o tym powiem

Lanusia93 lubi tę wiadomość

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    countdown-1431234000z1455429600zp.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2014, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dIewczyny!
    Madzikovy widzisz wszystko jest dobrze :) kurde wczoraj zasnelam i nie zdazylam przeczytac wypowiedzi..ale w nocy sie budzilam i chcialam przeczytac, ale balam sie ze meza obudze a biedak o 4 wstaje, wiec do rana wytrzymalam,, :p
    Mnie dalej boli troche podbrzusze, czasami brzuch, ale to w nocy i cos jak Ty Anggie twardy byl.. Moze to tez troche przez moja wyobraznie :/ za duzo o tym mysle i sie stresuje :/

Mam podobnie jak Aggie, tez za granica jestem, co prawda tu lepiej bo od razu uznaja ciaze za ciaze, ale co mowilam lekarzom ze brzuch mnie boli to uznaja ze to nirmalne :/ ze twardnieje tez normalne, wiec wiem ze nie ma sensu jechac nigdzie.. Poczekam na wizyte w plmnajwyzej ja przyspiesze..

Co do usg ja mialam dosc czesto robione, ale teraz juz mysle bd miala ok i mniej wiecej co 3 tyg lub miesiac..

Kada czekamy na wiesci co z Toba !

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2014, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O Kada napisalas, a to juz nie plamisz??

• kada24 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2014, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja jutro ide na prenatalne to sie dowiem co i jak

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2014, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aggie a moze w aptece zapytaj o jakies tabletki rozkurczowe doa kobiet w ciazy? Moze akurat cos podobnego jak nospa jest?
    Ja chyba tez tak zrobie, albo moja nospe max na pol bede lamala :p

• Aggie Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2014, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mila, polozne nie robia usg, one wysylaja prosne do szpitala o ustalenie terminu, dlatego ostatnio tak klnelam ze pozno mam bo juz nie zdarze zalapac sie na prenatalne :/ i znow mi cisnienie skoczylo jak sobie o tym pomyslalam :/ fcuk :/ polozna moze pozwolic mi posluchac serduszka, podobno dopiero od 16 tyg ale ja nie wyjde poki mi nie da posluchac... noz kuzwa, powinnam miec juz kolejne usg a tak pewnie jeszcze okolo miesiaca :/ z ich zakichanej winy

7a4akrhm7fw1jhk0.png
  • kada24 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2014, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no jak narazie dzis nie zobaczymy jak pozniej bedzie bo wieczorem raczej w nocy przestało.

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• Aggie Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2014, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda, tu zabraniaja brania tego typu tabletek, jak sie staralam z kliniki juz, i mowie doktorkowi ze mam strasznie bolesne miesiaczki (tak raz na dwa trzy cykle) to sie mnie zapytal czy chce dziecko czy rozkurczowe oO w szoku bylam

7a4akrhm7fw1jhk0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2014, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kada nio to dobrze!

Aggie, kurde lipa.. A nie moze Ci ktos z pl wyslac pare tabletek nospy? Zawsze to dobrze miec troche w zapasie.

• ninkapa Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2014, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aggie nie wiem na jakich lekarzy trafilas ale ja w sumie nie narzekam usg i wizyte mam 12 lutego. Kolejne spotkanie sama u owilam sobie z polozna w przychodni nospe kupuje w pl skleie dziwi mnie ze tak pozno masz wizyte ja jednak bym sie wyklocala a maternity record masz juz?

relgh371blt2rdpa.png

relgsg18glt7yrrj.png

1usa9vvjzcjrn0lc.png[
  • Niebieska Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2014, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też dzisiaj źle spałam.
    Za dużo myślę o pracy i ponoć mówię o niej przez sen :/
    Zamiast na maluszku to skupiam się na jakiś głupotach, echh

ckaiflw1up047qr9.png
  • celia Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2014, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :)

Kada dobrze, że już nie plamisz :)

Dziewczyny ja już mam biegunkę i strasznie się stresuję przed prenatalnym :/ Widziałam moje maleństwo 3 tygodnie temu i stąd te czarne scenariusze :( Trzymajcie proszę kciuki, żeby tylko wszystko było dobrze...

MILA, mala_mi, Gosiaczek, Camille87, Aggie, Lanusia93, Kajoni lubią tę wiadomość

p19ucsqvqom8u4oa.png
    wnid9vvjzm38tk1g.png
  • Niebieska Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2014, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślę, że u wszystkich nas będzie już dobrze. W końcu tak długo wytrzymałyśmy, to już nie jest początek ciąży :)
    Ja mam badanie w przyszłym tygodniu i też się stresuję.
    Najlepiej byłoby podglądać maluszka codziennie a nie co 3-4 tygodnie :) hehhe
    No ale jak się nic nie dzieje, to dlaczego miałoby być źle? :)
    Chyba musimy wyluzować :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2014, 08:52

celia lubi tę wiadomość

ckaiflw1up047qr9.png
  • MILA Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2014, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    celius pewnie że trzymamy kciuki :-) wszystko z maluszkiem jest ok :-)

celia lubi tę wiadomość

f2wlwn15lxmguqd1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2014, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Celia trzymamy kciuki! Napewno jest dobrze :)

Paulia na wiesci od Ciebie tez czekamy :)

celia lubi tę wiadomość

‹‹ 290 291 292 293 294 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ