X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie ;)
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie ;)

Oceń ten wątek:
  • amela Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2014, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej

Ja wlasnie wstalam, sny jak zwykle jakieś glupie ze aż szkoda pisać.
    Zaraz zabieram się za śniadanie
    Witam nowa koleżankę :-)

Paulina czekam na dobre dwieście od Ciebie, będzie dobrze kochana <3

Mlenka, MalutkaEve lubią tę wiadomość

ex2btrd8qii9i9cu.png
    http://avatars.zapodaj.net/images/1e838c757e81.gif
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2014, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala mi napisz jakie ma rozmiary malenstwo :)
    Dasz zdjecie??

mala_mi lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2014, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny! Ja tez dopiero wstalam!
    Mala mi supernze dzidzia zdrowa i rosnie :) dawaj zdjecie!!

Ja dzis spalam na raty budzilam sie kilka razy nad ranem. Teraz boli mnie glowa a na dodatek sasiadka gotuje jakas grochowke chyba smrod w calym bloku zaraz sie pozygam :(

mala_mi lubi tę wiadomość

• mala_mi Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2014, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wrzuciłam fotkę (nasz Okruszek). Niestety, zdjęcia nie są zbyt wyraźne, ale co tam, mam w pamięci widok tego ciałka na monitorze :D Ma stópkę rozmiaru 1,1 cm ;) a ogólnie mierzy 6,54cm i co daje 12t6d ciąży - cały tydzień do przodu. Trochę dużo.. czekam na przyszłotygodniową wizytę u mojego lekarza, by wypytać czy to nic złego (bo oczywiście zaczęłam czuć lekki niepokój).

Teraz oczekuję samych pozytywnych newsów od WAS! :D

celia, Lanusia93 lubią tę wiadomość

9f7jzbmhwqv82yrb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2014, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala mi czemu niepokoj? Moj tez jest wieksZy, raz o 5 dni a ostatnio a tydzien, ale to ju inny sprzet byl i nie wiem czy poprawny :p
    Mysle ze nie ma sie czym martwic, duze zdrowe dzieci nam rosna :)

mala_mi, Lanusia93 lubią tę wiadomość

• Moni& Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2014, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/286e08027d319b3f.html

Fotka mojego malenstwa. Zastanawia mnie jak jest liczony wiek ciąży, na usg 3 stycznia 7t6d maluch miał 14mm a na usg 29 stycznia maluch miał 5,5 cm i wiek 12t3d czyli wychodzi na to ze moja owulacja nie musiala sie przesunąc o cale 2 tygodnie a o tydzien. Mala_mi, ty masz podobny wiek ciąży a maluch jest wiekszy nie wiem jak to lekarze liczą, usg miałm robione na tym samym aparacie. I termin porodu na 9 sierpnia.

Paulia nie martw sie wszystko bedzie dobrze, ja tez ie schizowałam bo od 2 stycznia nie miałam usg az do wczoraj a przy moich objawach nie umiałam wyczuc czy jeszcze są jakies czy ustały i dopiero miałam stress. Głowa do góry z malenstwem wszystko bedzie dobrze!

Co do snów to tez miałm dzisiaj takie porąbane, ale juz nie pamietam nawet:P Czasem to nawet sie z krzykiem obudze w nocy bo snią mi sie jakies potwory czego nie miałam juz od kilku dobrych lat.

Lanusia93 lubi tę wiadomość

Monis
    relgi09k3028465t.png[/link]
    8b9686f91d.png
  • Kasieńka:) Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2014, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry mamuśki <3 ja tez dopiero wstałam i ide coś zjeść :) cieżko was nadrobic tyle naskrobałyście :) trzymam kciuki za udane wizyty :) i gratuluje udanych wizyt :)

celia lubi tę wiadomość

km5skrhmrg59zoqt.png
    2nn3skjotohf1cr5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2014, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni jak patrze na to zdjecie to sobie mysle ze dzidzia nawet wieksza jest bo tu na zdjciu jest dosc zwinieta a gdyby sie bardziej wyprostowala to CRL pewnie wiekszy by bylo ;)
    Ja nie wiem jak te aparaty to mierza ale czy to wazne? To ze kasz termin na 9 sierpnia wcale nie musi oznaczac ze tego dnia urodzisz tylko orientacyjnie ze na poczatku sierpnia :) najwaznijsze jest czy dzidzia jest zdrowa a nie czy jest wieksza na swoj wiek czy nie ..

Lanusia93 lubi tę wiadomość

• Magda2013 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2014, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Poszlam dzisiaj do lekarza po L4 no i oczywiscie nie wypisal mi nic bo takie zwolnienie moze tylko ginekolog wypisac-tak powiedzial :/ On moze wypisac tylko jak sie ma katar...kaszel..itp. Nawet na te 2 tyg. do mojej wizyty 20.02.u gina nie chcial wypisac. Powiedzial ze ciaza to nie choroba. Co za lekarz :/ Wiec musze znowu isc do mojego gina prywatnie. Czlowiek tylko chodzi po tych lekarzach i sie musi prosic o wszystko.

Kada przez te Twoje plamienia mialam dzisiaj straszny sen o Tobie. Ale dobrze ze juz wszystko w porzadku.
    Kurcze te moje sny sa takie wyraziste. Wszystko pamietam.
    Mala Mi-swietna fotka,fajnie ze jest ok.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2014, 10:48

mjvydf9hx78lq90r.png
    822_20150427_223558.png
  • Magda2013 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2014, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mlenka-witam :)
    Paulia nie denerwuj sie,po powrocie czekamy na dobre wiesci ! :)

Ja dzisiaj sie umowilam z moim gin.na 18. Chce tylko zeby mi wypisal L4, nie wiem czy USG mi bedzie robil..chyba nie ma takiej potrzeby. 2 tyg.temu bylam ostatnio.

mjvydf9hx78lq90r.png
    822_20150427_223558.png
  • Mlenka Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2014, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziś idę do swojej gin, ale niestety bez zapisu, więc będę koczować pod gabinetem :/. Musi mi koniecznie dać skierowanie na to usg prenatalne, bo to zaraz czas będzie.
    Kłuje mnie lewy jajnik, lekarz wczoraj pęcherzyk 17mm w nim znalazł. Niby powiedział, że to nie ma znaczenia, ale ja się zastanawiam skąd on tam się wziął i czy się z tym coś robi..

• kada24 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2014, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj magda... paula moj maz nie pojdzie bo ma dyzur na dyspozytorni buu wiec moze nastepnym razem

a tak nawiasem kupilam sobie dzis watrobke wieprzowa mmmmmmmm juz mi slinka leci

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2014, 11:04

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    countdown-1431234000z1455429600zp.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2014, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda2013 wrote:
    Hej dziewczyny. Poszlam dzisiaj do lekarza po L4 no i oczywiscie nie wypisal mi nic bo takie zwolnienie moze tylko ginekolog wypisac-tak powiedzial :/ On moze wypisac tylko jak sie ma katar...kaszel..itp. Nawet na te 2 tyg. do mojej wizyty 20.02.u gina nie chcial wypisac. Powiedzial ze ciaza to nie choroba. Co za lekarz :/ Wiec musze znowu isc do mojego gina prywatnie. Czlowiek tylko chodzi po tych lekarzach i sie musi prosic o wszystko.

Kada przez te Twoje plamienia mialam dzisiaj straszny sen o Tobie. Ale dobrze ze juz wszystko w porzadku.
    Kurcze te moje sny sa takie wyraziste. Wszystko pamietam.
    Mala Mi-swietna fotka,fajnie ze jest ok.

A mi wypisala zwykla lekarka - nascimnialam ze mam okropne mdlosci zawroty glowy i w ogole i wypisala :P tylko ze ja ja poprosilam zeby nie pisala ciazowego bo w pracy nie wiedza jeszcze i tak tez zrobila ;) niby ciaza nie choroba ale w Twojej pracy gdzie dzwigasz to nie bardzo dzwigac :( jak widac nie wszyscy lekarze stoja na strazy zdrowia pacjenta :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2014, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko tak sobie mysle ze kobieta kobiete zrozumiala a Ty chyba u faceta bylas tak?

• ninkapa Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2014, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wy to dziewczyny macie bardzo dobrze z tymi zwolnieniami w Uk w ogole nie wypisza no chyba ze ciaza zagrozona itp ale na mdlosci itp nie wypisza bo ciaza to nie choroba ale u nas jest tak ze mozemy choroac do tygodnia bez zwolnienia lekarskiego....na maciezynski mozna isc od 29 tyg ciazy i u nas jest platny az 39 tyg....ja takze w pierwszej ciazy nie bylam na zadnym zwolnieniu lekarskim pracowalam do 29 tyg pozniej wzielam bodajze 2 tyg zaleglego urlopu i zaczelam swoj maciezynski a tez mialam lekkie problemy bo ja sprzatalam pokoje w malym prywatnym hoteliku i musialam np szafki przestawic przesuwac dzwigac brudna posciel i mialam przez to bole kregoslupa moja polozna wystosowala odpowiedni list do pracodawcy i wtedy wszystko sie zmienilo mialam lzej itp....

relgh371blt2rdpa.png

relgsg18glt7yrrj.png

1usa9vvjzcjrn0lc.png[
  • Magda2013 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2014, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camille,tak u faceta...moglam lepiej isc do babki. Eh...
    Tylko mowie,ze on nawet nie chcial mi zwyklego L4 wystawic,nie ciazowego. Chodzilo mi o to zeby byc conajmniej do 20 lutego na zwyklym l4 :/ Mialam ze soba karte ciazy,powiedzialam ze mam miesniaki ze biore duphaston a on powiedz. ze ciaza to nie choroba. Palant

mjvydf9hx78lq90r.png
    822_20150427_223558.png
  • kada24 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2014, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda a mu trzeba bylo powiedziec ze on nie jest lekarzem kolo zamkniete

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    countdown-1431234000z1455429600zp.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2014, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to fakt - palant :/ ja bym go tam chyba rozniosla :/ pewnie stary jeszcze to juz w ogole ..
    Ja wczoraj bylam po skierowanie do neurologa u takiego starca to sie zdziwil ze robilam badanie ja przeciwciala rozyczkowe! Powiedzial ze to niepotrzebne itp jaki debil :/ i ze duzo zaplacilam za te badania to ja mu powiedzialam ze jestem po jednym poronieniu i dla mnie pieniadze ktore zaplacilam za te badania maja mniejsza wartosc niz zdrowie i zycie mojego dziecka.
    Oj Magda pojdz do gina na pewno nie zaplacisz za wiYte jak tylko l4 wypisze
    A na stronie nfz warto podejrzec czy ten lekarz ktory nie chcial wypisac dostanie kase za wizyte! :/

• positive Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2014, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej kobietki...

Paula trzymam kciuki... pewnie teraz się badacie...

trudno was nadrobić a tylko jeden dzień tu nie zaglądałam

wózeczki fajne ... ja strasznie byłam nakręcona na emaljungę ale okazało się że nie ma regulowanej rączki i jakoś mi zbrzydł...

mam nadzieję że do marca namówię mężusia na jakąś większą wyprawę do dużego sklepu z art dziecięcymi i będę mogła coś pooglądać... bo tam w necie to ani się nie przejadę ani nie sprawdzę kolorystyki...

Czekamy na Alicję naszą Kruszynkę
    34bw3e3k2fqbxgb6.png
  • Paulia87 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2014, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już jestem...... Mój maluszek jest zdrowy nie potwierdził nam płci za 9 tygodni połówkowe i wtedy nam powie na 100% mój skarb ma 57mm jest to 12t i 2 d nie za bardzo chciał się ruszać mój skarb lekarz musiał go walnąć parę razy haha ale trzymał się za główkę rączkami nóżki miał skrzyżowane profil twarz jest prześliczny podobny do mnie hahahahahahah.......

1,3 przezierność karkowa nosowa obecna CRL 57mm 12,2 hbd FHR 166 ud/min
    Dostałam płytę jest piękny kocham bardzo moje słoneczko kochane!!!
    Mam brak objawów a dziecko żyje i rośnie...
    Całuję Was moje kochane nie umiem tu wrzucić zdjęcia i nie mam skanera:(

pekinka82, Camille87, Kasieńka:), Gosiaczek, Magda2013, celia, MILA, MalutkaEve, Lanusia93, Nadia, Kajoni lubią tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]relg2n0a30cpa83g.png[/link]
‹‹ 292 293 294 295 296 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ