X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie ;)
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie ;)

Oceń ten wątek:
  • Madzikovy Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2014, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do 13t6d ciazy powinnas mieć zrobiona przeziernosc karkowa i kość nosowa. Pożądanie zmierzona!!! Teraz po tych badaniach ja np. mam znowu zlecone morfologie krwi i moczu. I z wynikami na następna wizytę. Teraz miałam badanie ginekologiczne, od środka ze tak powiem, czy z szyjka wszystko okey itd. Potem bedzie polowkowe. Kurcze, ja bym sie na Twoim miejscu nie zastanawiała bo ten lekarz ewidentnie nie interesuje sie Twoja ciąża tylko ciągnie kasę. Zmien go dla dobra siebie i Twojego dziecka!! Nie chciałabym mieć z nim nic wspólnego bo jeszcze wam zrobi krzywdę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2014, 15:48

Lanusia93 lubi tę wiadomość

Kochana Złośnica...:*
    n59ydf9htvnd6yuy.png
  • Madzikovy Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2014, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I niezłe Cię Klaudia na kasę ciągnie. Ja mam wizyty co 3 tygodnie bo tak moj lekarz prowadzi ciążę i obojętnie co by mi robił, USG, badanie ginekologiczne, przeziernosc karkowa czy cokolwiek innego ZAWSZE płace 100 zł a mam naprawdę dobrego lekarza.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2014, 15:47

MILA, Lanusia93 lubią tę wiadomość

n59ydf9htvnd6yuy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2014, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha a test Pappa (to ten podwojny co Ci lekarz mowil) to test z krwi - jesli przeziernosc byla w normie a kosc nosowa obecna (kosc mozna w kazdej chwili sprawdzic) to wlasciwie nie ma sie co na koszty naciagac bonprawdopodobienstwo nieprawidlowosci jest i tak male.. ale najlepiej jak zmienisz lekarza i nowego gina popros o wszlkie informacje :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2014, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzikovy: przeziernosc, nie przeziernistosc ;)

Madzikovy lubi tę wiadomość

• Madzikovy Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2014, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehehehehehehe no :) pisze na ipadzie i czasem nie zauważe i wstawi mi inne słowo :) już poprawiam :)

Camille87, Jus1985 lubią tę wiadomość

n59ydf9htvnd6yuy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2014, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spoko najwazniejsze ze wiemy o co chodzi :)

• Madzikovy Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2014, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale ja czasem nie wiem ze walne byka :) heh tak sie zastawiawiam i poproszę lekarza aby nagrać USG polowkowe.

Lanusia93 lubi tę wiadomość

n59ydf9htvnd6yuy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2014, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie! Moj nagrywa i w pamieci usg ma :) jak jest problem z pendrakiem czy plyta to mozna pozniej podejsc i nagrywa :)

MILA, Madzikovy, Lanusia93 lubią tę wiadomość

• Moni& Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2014, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pare godzin mnie nie bylo i juz tyle nadrabiania:P ale to dobrze:) przyjaciolka mnie odwiedzila i poplotkowalysmy troszke. dzisiaj mi bardziej brzuszek wywalilo ajj jak sie ciesze:D a teraz smaze rybke na obiad bo moj M zaraz przyjdzie z pracy

Monis
    relgi09k3028465t.png[/link]
    8b9686f91d.png
  • Madzikovy Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2014, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie nie wiem czy płytę wziąć czy pen driva?

n59ydf9htvnd6yuy.png
  • amela Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2014, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz po wizycie:-)
    Lekarz zbadal mnie dokladnie, wszystko jest ok, podejrzelismy jednak dzidzie, ale tylko zbadał tętno malucha, jest idealne 150 , strasznie skakala i się wiercila :-) na nastapena wizytę mam krew, mocz i tokso. 17 marca USG połówkowe :-) a i wazę juz 58,6 czyli caly czas do przodu :-)

Głowa mnie dziś boli, ale wypilam inke i przeszlo :-) ogólnie dziś jest chyba jakiś taki dzień , nic się nie chce, ponuro u mnie i mokro za oknem :-\

Paulinko daj znać jak u Ciebie po wizycie :-)

Camille87, Ruda27, Jus1985, MILA, Kasieńka:), Lanusia93 lubią tę wiadomość

ex2btrd8qii9i9cu.png
    http://avatars.zapodaj.net/images/1e838c757e81.gif
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2014, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzikovy chyba plytka pewniejsza..

Amelka super wiesci, ja sie zastanawiam czy tez bede teraz powtarzac badania.. na ostatniej wizyce mowil ze poki co nie ma takiej potrzeby.. ciekawe jak moje tsh...

amela lubi tę wiadomość

• amela Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2014, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez póki co tylko krew i mocz a tokso mam ujemne i muszę kontrolować . Myślę ze w polowie 2 trymestru będziemy powtarzać resztę, no i ta glukoza nieszczesna :-\
    Myślę ze jeżeli lekarz mówi ze nie ma potrzeby powtarzać TSH to chyba nie masz się o co martwić :-)

Camille87 lubi tę wiadomość

ex2btrd8qii9i9cu.png
  • celia Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2014, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dziś chyba malutkaeve ma prenatalne. Trzymam kciuki :) Posprzątałam całe mieszkanie, wymyłam podłogi ... i chyba zaraz umrę ze zmęczenia ;)

Camille87, Gosiaczek, MILA lubią tę wiadomość

p19ucsqvqom8u4oa.png
    wnid9vvjzm38tk1g.png
  • Moni& Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2014, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny mi wyszla tokso jakies 3 tyg temu ujemna ale czytalam ze trzeba kontrolowac co jakis czas skoro nie mam przeciwcial. pytalam lekarza to stwierdzil ze ju nie trzeba powtarzac

Monis
    relgi09k3028465t.png[/link]
    8b9686f91d.png
  • amela Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2014, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni& wrote:
    dziewczyny mi wyszla tokso jakies 3 tyg temu ujemna ale czytalam ze trzeba kontrolowac co jakis czas skoro nie mam przeciwcial. pytalam lekarza to stwierdzil ze ju nie trzeba powtarzac
    kochana jasne że trzeba, to jest bardzo ważne ponieważ tokso nie daje żadnych objawów i dlatego przy braku przeciwciał trzeba ją często kontrolować.

Camille87, Macca, Lanusia93 lubią tę wiadomość

ex2btrd8qii9i9cu.png
  • Jus1985 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2014, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny Wy już połówkowe, napewno wszystkie mamy sierpieñ?! :-O
    Piszcie jak tam po wizytach bo dzisiaj jeszcze chyba ktoś będzie miał dobre wieści :-)

3jgx3e3k7wsnebz7.png
  • Jus1985 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2014, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni& wrote:
    Tak trzeba, ja mam podobnie i mam nawet za bardzo nie zbliżać się do kotków

3jgx3e3k7wsnebz7.png
  • amela Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2014, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekamy na wieści od Pauli i Malutkiejeve :)

Camille87 lubi tę wiadomość

ex2btrd8qii9i9cu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2014, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe Jus bo ten czas tak szybko leci ze ani sie nie obejrzymy a juz sierpien bedzie :P

amela, Jus1985, Lanusia93 lubią tę wiadomość

‹‹ 341 342 343 344 345 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ