X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie ;)
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie ;)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2014, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez sie boje caly czas.. mysle o tych wszystkich zakazach w ciazy, nie wszystkich przestrzegam bo sie nie da a potem rozmyslam czy dzidzi nie zaszkodzilam...
    Mojemu mezowi snil sie dzis ok dwuletni SYN o imieniu Konrad ;) a w pracy i najblizszi znajomi wroza nam coreczke :) ciekawe co bedzie..

MILA, Moni&, Lanusia93 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2014, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja az tak sie nie martwie.. Wierze ze jest dobrze i tak juz bedzie!
    Oczywiscie jak cos sie dzieje niedobrego to tez mam stresa i panikuje. Ale i tak mysle ze sie dobrze trzymam :p

Moni&, Aggie lubią tę wiadomość

• MILA Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2014, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JA MYŚLĘ ZE BARDZIEJ USPOKOJE SIE PO PRENATALNYCH :-/

Camille87, Moni& lubią tę wiadomość

f2wlwn15lxmguqd1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2014, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie no moze caly czas to nie ale czasem zastanawiam sie czy aby wszystko ok.. jak to moj gin powiedzial ze po porodzie sie uspokoje a moze i tez niekoniecznie hehe

MILA lubi tę wiadomość

• Moni& Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2014, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kazda z nas si boi o malenstwo, tak ju chyba zostanie do konca ciazy, a co dopiero bedzie potem. chociaz teraz sie troche uspokoilam bo wiem ze maluszek sie dobrze rozwija a to juz drugi trymestr oby wszystko bylo dobrze do konca. moja nastepna wizyta w srode ale pewnie bez usg bedzie chociaz powiem mu o przeziernosci i pwinien zrobi. ja chodze z nfz bo nie moge sobiebpozwolic na prywatne wizyty ale to nie zwalnia lekarza z odpowieniej opieki. co do toxo to sama sobie bede robic dla pewnosci co jakis czas wole miec pewnosc. kota nie mam innych kotow nie glaszcze o higiene dbam miesa surowego i niedopieczonego nie jem no ale zawsze trzeba uwazac. paulus nie placz kochana najwazniejsze ze Twoj maluszek sie dobrze rozwija jest dobrze i bedzie! mnie cieszy to ze dzisiaj mi sie brzuszek zaokraglil bardziej:D

Ruda27, Camille87, Paulia87, MILA, Lanusia93 lubią tę wiadomość

Monis
    relgi09k3028465t.png[/link]
    8b9686f91d.png
  • Quendi Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2014, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki!
    Ja właśnie wróciłam do domu. Miałam męczący dzień. Ale byłam na balu karnawałowym "Dziki Zachód" :-)

Moni&, Ruda27, MILA lubią tę wiadomość

tb736iyeli5hckvm.png
  • Madzikovy Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2014, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulia kochana nie martw sie, najważniejsze ze nie masz plamien. I spokojnie, ja tez myślałam ze zobaczę teraz Malucha, a musiałam iść tydzień wcześniej do gina ze względu na bole podbrzusza. I co? Zrobił mi tylko badanie ginekologiczne bez USG!! Byłam wkurzona jak piorun, a niedosc to następna wizyta za 3 tygodnie, czyli tez nie będę widzieć swojego dziecka przez 5 Tygodni. Moj ginekolog na początku przy każdej wizycie robił USG, a teraz mówi ze nie będziemy tak często zaglądać skoro ciąża rozwija sie prawidłowo.

Kochana Złośnica...:*
    n59ydf9htvnd6yuy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2014, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni wrzucnfotke brzuszka ;) chetnie popatrzymy :)

Ruda27 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2014, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dolaczam do Camille :) Monis prosimy fotke :)

Camille87 lubi tę wiadomość

• Quendi Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2014, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam usg co 4 tygodnie i wiem że muszę wytrzymać!!!
    Staram się nie myśleć. A dzisiaj już tylko 10 dni do usg-a niedawno były 3 tygodnie. ..
    Paaadam...i kątem oka oglądam "Ostatniego Samuraja" :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2014, 21:19

Camille87, Lanusia93 lubią tę wiadomość

tb736iyeli5hckvm.png
  • Kasieńka:) Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2014, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczyny... ja dopiero do domu wróciłam... i jestem mega zmeczona... rano byłam na zakupach z mamą i z babcią a po południu z mężem na jakieś ciuszki bo w nic się już nie mieszczę :) Byliśmy też w sklepie dla dzieci i nie mogłam się oprzec i kupiłam 2 body... takie białe uniwersalne ale za to jakie kochane ahh :) a w czwartek mam wizyte u gina i ciekawe czy mi juz coś powie odnośnie płci :) mam nadzieję, że dzidzia pokaże co ma między nózkami :)
    Miłej nocki dziewczy <3

Ruda27, Camille87, MILA, Lanusia93 lubią tę wiadomość

km5skrhmrg59zoqt.png
    2nn3skjotohf1cr5.png
  • Madzikovy Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2014, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już chyba wszyscy śpią :)

Kochana Złośnica...:*
    n59ydf9htvnd6yuy.png
  • marderkowa Ekspertka

Wysłany: 7 lutego 2014, 23:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,

dopiero do domu wróciłam. USG prenatalne miałam dopiero na 18:30, a że było opóźnienie to dopiero po 19 weszlismy, potem poszlismy jeszcze coś zjeść i po psiaka do rodziców.
    Dzieciątko jest bardzo zdrowe i wszystko ma na miejscu, kość nosowa jest i niska przeziernosc karkowa.
    Ryzyko zespołu Downa 1:11980, więc OK.
    Liczyliśmy nawet paluszki i jest 5! obie stópki też na miejsu, jest też załądek i nerki.
    Zapytalismy o płeć i powiedział, że jest jeszcze bardzo wcześnie, ale ma dość duże przypuszczenie i zapytał, czy chcemy na tym etapie wiedzieć. Zaznaczył, że to oczywiscie nie pewne. Oczywiscie chcielismy!
    Prawdopodobnie będziemy mieć córeczkę Mile!
    Dzieciątko fajnie tańczyło w brzuszku i machało rączkami. Fajnie przezycie.

To było dopiero moje 3 USG (2 dowcipne, a to było przez brzuch)
    Na wizytę chodzę raz w miesiącu, natomiast trzy razy będzie wykonywane to bardzo dokładne USG, czyli to pierwsze prenatalne, potem połówkowe, no i pod koniec. Wiec wtedy będą wypadały mi dwie wizyy w miesiącu, bo własnie teraz to USG prenatalne + standartowa wizyta, gdzie będę miała badanie ginekologiczne i USG dowcipne.

Pozdrawiam!

Camille87, Macca, Ruda27, Niebieska, Aggie, Quendi, Jus1985, Paulia87, amela, mala_mi, MILA, Lanusia93 lubią tę wiadomość

relgcwa176gulxrh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2014, 00:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marderkowa gratulacje :) kurde jaki wysyp dziewczynek na naszym watku :)
    Super wiadomosci!! <3

• Aggie Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2014, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie chyba zastrzele :( wczoraj praca, i wrocilam do domu po 18, dzis pracai tez nie predko do domu wroce, jutro praca a po praca do brata na urodziny... jestem juz padla :( zle sypiam, wstaje po kilka razy, za kazdym razem nie moge usnac, i te mdlosci dalej mnie mecza, plus bol glowy od wczoraj ;( ehhh... Milego dnia dziewczyny :*

7a4akrhm7fw1jhk0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2014, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marderkova swietne wiesci ! ;))
    A ile cm ma malenstwo? :)

Aggie wspolczucia! Ja nie mialabym sil teraz pracowac codziennie, chociaz juz lepiej sie czuje to i tak jak dlugo chodze czy stoje to mnie brzuch boli.. Trzymaj sie kochana!

Aggie lubi tę wiadomość

• Jus1985 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2014, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulia87 wrote:
    Ze jest ok i nie bedzie robił USG jak miałam we wtorek nie o to beczalam tylko ze zobaczę moja mała dopiero 4.03 to tak długo:-(
    I tu się zgodzę z Twoim lekarzem, niby usg nie jest szkodliwe ale to zawsze jakies naswietlanie. Nie płacz bo najważniejszą zasada w ciąży to: szczęśliwa mama to zdrowe dziecko!

Paulia87, Aggie lubią tę wiadomość

3jgx3e3k7wsnebz7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2014, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde a u mnie bez problemu robia usg w ciagu 1,5 tyg mialam 3 razy! I mowilam juz ze mialam to i tak mi robili:/ zla bylam troche o to no ale nic nie poradze nie bede sie klocila w szpitalu skoro sama do nich poszlam ze brzuch pobolewa...
    Teraz przynajmniej prawie 3 tyg przerwy i pozniej chyba ju co miesiac..

Ja jade na zakupki :D ale sie ciesze, w koncu siw troche rozerwe :D

Aggie lubi tę wiadomość

• Jus1985 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2014, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda zazdroszcze Ci. Ja nie mam siły na zakupy. Wczoraj o 19już się położyłam i dopiero dzisiaj o7wstałam i już mogłabym iść spać znowu.

3jgx3e3k7wsnebz7.png
  • amela Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2014, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry
    Moderkova wspaniale wieści :-)
    Paulinko jak się dziś czujesz ?
    Malutkaeve odezwij się koniecznie do nas jak po prenatalnych !!!

ex2btrd8qii9i9cu.png
    http://avatars.zapodaj.net/images/1e838c757e81.gif
‹‹ 344 345 346 347 348 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ