X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie ;)
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie ;)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2014, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez sie boje caly czas.. mysle o tych wszystkich zakazach w ciazy, nie wszystkich przestrzegam bo sie nie da a potem rozmyslam czy dzidzi nie zaszkodzilam...
    Mojemu mezowi snil sie dzis ok dwuletni SYN o imieniu Konrad ;) a w pracy i najblizszi znajomi wroza nam coreczke :) ciekawe co bedzie..

MILA, Moni&, Lanusia93 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2014, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja az tak sie nie martwie.. Wierze ze jest dobrze i tak juz bedzie!
    Oczywiscie jak cos sie dzieje niedobrego to tez mam stresa i panikuje. Ale i tak mysle ze sie dobrze trzymam :p

Moni&, Aggie lubią tę wiadomość

• MILA Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2014, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JA MYŚLĘ ZE BARDZIEJ USPOKOJE SIE PO PRENATALNYCH :-/

Camille87, Moni& lubią tę wiadomość

f2wlwn15lxmguqd1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2014, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie no moze caly czas to nie ale czasem zastanawiam sie czy aby wszystko ok.. jak to moj gin powiedzial ze po porodzie sie uspokoje a moze i tez niekoniecznie hehe

MILA lubi tę wiadomość

• Moni& Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2014, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kazda z nas si boi o malenstwo, tak ju chyba zostanie do konca ciazy, a co dopiero bedzie potem. chociaz teraz sie troche uspokoilam bo wiem ze maluszek sie dobrze rozwija a to juz drugi trymestr oby wszystko bylo dobrze do konca. moja nastepna wizyta w srode ale pewnie bez usg bedzie chociaz powiem mu o przeziernosci i pwinien zrobi. ja chodze z nfz bo nie moge sobiebpozwolic na prywatne wizyty ale to nie zwalnia lekarza z odpowieniej opieki. co do toxo to sama sobie bede robic dla pewnosci co jakis czas wole miec pewnosc. kota nie mam innych kotow nie glaszcze o higiene dbam miesa surowego i niedopieczonego nie jem no ale zawsze trzeba uwazac. paulus nie placz kochana najwazniejsze ze Twoj maluszek sie dobrze rozwija jest dobrze i bedzie! mnie cieszy to ze dzisiaj mi sie brzuszek zaokraglil bardziej:D

Ruda27, Camille87, Paulia87, MILA, Lanusia93 lubią tę wiadomość

Monis
    relgi09k3028465t.png[/link]
    8b9686f91d.png
  • Quendi Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2014, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki!
    Ja właśnie wróciłam do domu. Miałam męczący dzień. Ale byłam na balu karnawałowym "Dziki Zachód" :-)

Moni&, Ruda27, MILA lubią tę wiadomość

tb736iyeli5hckvm.png
  • Madzikovy Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2014, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulia kochana nie martw sie, najważniejsze ze nie masz plamien. I spokojnie, ja tez myślałam ze zobaczę teraz Malucha, a musiałam iść tydzień wcześniej do gina ze względu na bole podbrzusza. I co? Zrobił mi tylko badanie ginekologiczne bez USG!! Byłam wkurzona jak piorun, a niedosc to następna wizyta za 3 tygodnie, czyli tez nie będę widzieć swojego dziecka przez 5 Tygodni. Moj ginekolog na początku przy każdej wizycie robił USG, a teraz mówi ze nie będziemy tak często zaglądać skoro ciąża rozwija sie prawidłowo.

Kochana Złośnica...:*
    n59ydf9htvnd6yuy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2014, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni wrzucnfotke brzuszka ;) chetnie popatrzymy :)

Ruda27 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2014, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dolaczam do Camille :) Monis prosimy fotke :)

Camille87 lubi tę wiadomość

• Quendi Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2014, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam usg co 4 tygodnie i wiem że muszę wytrzymać!!!
    Staram się nie myśleć. A dzisiaj już tylko 10 dni do usg-a niedawno były 3 tygodnie. ..
    Paaadam...i kątem oka oglądam "Ostatniego Samuraja" :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2014, 21:19

Camille87, Lanusia93 lubią tę wiadomość

tb736iyeli5hckvm.png
  • Kasieńka:) Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2014, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczyny... ja dopiero do domu wróciłam... i jestem mega zmeczona... rano byłam na zakupach z mamą i z babcią a po południu z mężem na jakieś ciuszki bo w nic się już nie mieszczę :) Byliśmy też w sklepie dla dzieci i nie mogłam się oprzec i kupiłam 2 body... takie białe uniwersalne ale za to jakie kochane ahh :) a w czwartek mam wizyte u gina i ciekawe czy mi juz coś powie odnośnie płci :) mam nadzieję, że dzidzia pokaże co ma między nózkami :)
    Miłej nocki dziewczy <3

Ruda27, Camille87, MILA, Lanusia93 lubią tę wiadomość

km5skrhmrg59zoqt.png
    2nn3skjotohf1cr5.png
  • Madzikovy Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2014, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już chyba wszyscy śpią :)

Kochana Złośnica...:*
    n59ydf9htvnd6yuy.png
  • marderkowa Ekspertka

Wysłany: 7 lutego 2014, 23:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,

dopiero do domu wróciłam. USG prenatalne miałam dopiero na 18:30, a że było opóźnienie to dopiero po 19 weszlismy, potem poszlismy jeszcze coś zjeść i po psiaka do rodziców.
    Dzieciątko jest bardzo zdrowe i wszystko ma na miejscu, kość nosowa jest i niska przeziernosc karkowa.
    Ryzyko zespołu Downa 1:11980, więc OK.
    Liczyliśmy nawet paluszki i jest 5! obie stópki też na miejsu, jest też załądek i nerki.
    Zapytalismy o płeć i powiedział, że jest jeszcze bardzo wcześnie, ale ma dość duże przypuszczenie i zapytał, czy chcemy na tym etapie wiedzieć. Zaznaczył, że to oczywiscie nie pewne. Oczywiscie chcielismy!
    Prawdopodobnie będziemy mieć córeczkę Mile!
    Dzieciątko fajnie tańczyło w brzuszku i machało rączkami. Fajnie przezycie.

To było dopiero moje 3 USG (2 dowcipne, a to było przez brzuch)
    Na wizytę chodzę raz w miesiącu, natomiast trzy razy będzie wykonywane to bardzo dokładne USG, czyli to pierwsze prenatalne, potem połówkowe, no i pod koniec. Wiec wtedy będą wypadały mi dwie wizyy w miesiącu, bo własnie teraz to USG prenatalne + standartowa wizyta, gdzie będę miała badanie ginekologiczne i USG dowcipne.

Pozdrawiam!

Camille87, Macca, Ruda27, Niebieska, Aggie, Quendi, Jus1985, Paulia87, amela, mala_mi, MILA, Lanusia93 lubią tę wiadomość

relgcwa176gulxrh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2014, 00:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marderkowa gratulacje :) kurde jaki wysyp dziewczynek na naszym watku :)
    Super wiadomosci!! <3

• Aggie Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2014, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie chyba zastrzele :( wczoraj praca, i wrocilam do domu po 18, dzis pracai tez nie predko do domu wroce, jutro praca a po praca do brata na urodziny... jestem juz padla :( zle sypiam, wstaje po kilka razy, za kazdym razem nie moge usnac, i te mdlosci dalej mnie mecza, plus bol glowy od wczoraj ;( ehhh... Milego dnia dziewczyny :*

7a4akrhm7fw1jhk0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2014, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marderkova swietne wiesci ! ;))
    A ile cm ma malenstwo? :)

Aggie wspolczucia! Ja nie mialabym sil teraz pracowac codziennie, chociaz juz lepiej sie czuje to i tak jak dlugo chodze czy stoje to mnie brzuch boli.. Trzymaj sie kochana!

Aggie lubi tę wiadomość

• Jus1985 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2014, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulia87 wrote:
    Ze jest ok i nie bedzie robił USG jak miałam we wtorek nie o to beczalam tylko ze zobaczę moja mała dopiero 4.03 to tak długo:-(
    I tu się zgodzę z Twoim lekarzem, niby usg nie jest szkodliwe ale to zawsze jakies naswietlanie. Nie płacz bo najważniejszą zasada w ciąży to: szczęśliwa mama to zdrowe dziecko!

Paulia87, Aggie lubią tę wiadomość

3jgx3e3k7wsnebz7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2014, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde a u mnie bez problemu robia usg w ciagu 1,5 tyg mialam 3 razy! I mowilam juz ze mialam to i tak mi robili:/ zla bylam troche o to no ale nic nie poradze nie bede sie klocila w szpitalu skoro sama do nich poszlam ze brzuch pobolewa...
    Teraz przynajmniej prawie 3 tyg przerwy i pozniej chyba ju co miesiac..

Ja jade na zakupki :D ale sie ciesze, w koncu siw troche rozerwe :D

Aggie lubi tę wiadomość

• Jus1985 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2014, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda zazdroszcze Ci. Ja nie mam siły na zakupy. Wczoraj o 19już się położyłam i dopiero dzisiaj o7wstałam i już mogłabym iść spać znowu.

3jgx3e3k7wsnebz7.png
  • amela Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2014, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry
    Moderkova wspaniale wieści :-)
    Paulinko jak się dziś czujesz ?
    Malutkaeve odezwij się koniecznie do nas jak po prenatalnych !!!

ex2btrd8qii9i9cu.png
    http://avatars.zapodaj.net/images/1e838c757e81.gif
‹‹ 344 345 346 347 348 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ