X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie ;)
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie ;)

Oceń ten wątek:
  • Macca Ekspertka

Wysłany: 8 lutego 2014, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jus, a ja Tobie z kolei zazdroszczę tego, że możesz spać (i to 12 godzin pod rząd?! ;)). Ja od początku ciąży sypiam okropnie, 2-3 godziny w nocy prześpię a potem pobudka i "czuwanie" przez kolejne 3-4 godzinki, nad ranem znów mała drzemka i tyle... :/ mam tylko nadzieję, że w związku z tym, że ja tak niewiele śpię, mój Szkrab nie urodzi się jakiś super hyper pobudliwy? Podobno, jeśli kobieta w ciąży dużo śpi i odpoczywa to dziecko po urodzeniu też jest spokojne i śpi dobrze, a u mnie wszystko na odwrót (Mamma Mia! ;)).

Jus1985 lubi tę wiadomość

3jgxe6hhu1fhfd0i.png
    1o4uky9zj69e3xdg.png
  • amela Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2014, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane wczoraj gin powiedział mi ze stopniowo będziemy od stawiać duphaston, trochę się boje czy to nie za wcześnie, gin mówi ze to juz jest 15 TC i wszystko jest ok . Ale ja i tak się martwie czy to nie za wcześnie, nie pytalam się go o to no bo wytlumaczyl mi ze juz lozysko przejmuje funkcje i dostarcza dziecku progesteron ale na ulotce jest napisane ze do 20 TC powinno się brać, za 2 tygodnie mam wizytę u giną na NFZ zobaczymy co on powie do tego czasu jeszcze mi wystarczy chyba tabletek bo kazal mi brać jeszcze 2x1 a ostatnie 4-5 po 1x1

ex2btrd8qii9i9cu.png
    http://avatars.zapodaj.net/images/1e838c757e81.gif
  • marderkowa Ekspertka

Wysłany: 8 lutego 2014, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda27 wrote:
    Marderkova swietne wiesci ! ;))
    A ile cm ma malenstwo? :) !

Hej,

7,2 cm, na ostatniej wizycie dwa tygodnie temu miało 4,2, więc prawie dwukrotnie urosło!
    Jedynie to co jest w normie, ale w dolnych granicach to bicie serduszka 150 uderzeń na minute.

Miłego dnia dziewczyny!
    U nas dziś wspaniała pogoda (Szczecin)!

Moni&, Jus1985, Lanusia93 lubią tę wiadomość

relgcwa176gulxrh.png
  • Moni& Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2014, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wow to duze to Twoje malenstwo! gratulacje! a serduszko tez przeciez mocniutko bije:)
    nie umiem sie znowu dostac do kompa dlatego narazie zdjecia nie wrzuce, ze slubu tez wrzuce potem dla tych ktore nie maja fb:) bo na smarcie to niechce mi sie tyle bawic.
    a ja czym blizej wizyty tym bardziej sie stresuje, sroda sie zbliza:)

Monis
    relgi09k3028465t.png[/link]
    8b9686f91d.png
  • kada24 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2014, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kuzwa juz dzis mam dosc mam dola jak h** nie ma jak to cie tesciowa wkurwi od samego rana raczej maz bo tesciowa dzowni do niego z jakies aplikacji i mi sie obrywa bo ja nie slyszy maz nie moze normlanie dzwonic bo ma tel zablokowany no zesz dzis tam jedziemy po zakupach bo drugi szwagier z holandi przyjechal na urlop... a mam taka ochote jej wszytsko wygarnac wrrrrr cisnienie na maksa podniesione

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    countdown-1431234000z1455429600zp.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• Magda2013 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2014, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)
    Marderkowa super wiadomosci,i gratuluje coreczki. Faktycznie...duzo dziewczynek nam sie szykuje :D zobaczymy przy porodach.

Mojej kolezance do samego konca mowili ze bedzie dziewczynka a urodzil sie chlopak !! Pozniej jezdzili po sklepach i wymieniali m.in.rozek,jakies tam ubranka na niebieskie bo pokupywali wszystko rozowe.

Amela ja bralam duphaston do 12 tc,bo mam miesniaki. Tez sie zdziwilam ze lekarz kazal mi go odstawic (dokladnie bralam od 2t3d do 11t1d).Powiedzial ze jak bedzie sie cos dzialo to mam dzwonic. Odstawilam z dnia na dzien praktycznie,bo przed ostatni tydzien brania bralam po 3x1 a w ost.tyg. 2x1.

Co do spania to nie dosc ze w nocy wstaje 3 razy siku to jeszcze sie budze o 6 wyspana i juz nie umiem zasnac :/ nigdy wczesniej tego nie mialam. Chyba to podswiadosmosc....albo czujnosc jakas sie zalacza...

amela lubi tę wiadomość

mjvydf9hx78lq90r.png
    822_20150427_223558.png
  • mala_mi Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2014, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MARDERKOWA, super wieści :D Gratuluję :)
    A przy okazji, dostałam odpowiedź z mojego USC a propos imienia. Cytuję Ci całego maila:

Droga Pani,
    Szef Rada Języka Polskiego, na pytanie czy można nadać imię MiLA, napisał :

"Odpowiadając na pytanie o imię Mila albo Miła, stwierdzam, że współczesne słowniki imion nie notują go jako odrębnego pełnego imienia, występuje ono natomiast jako forma zdrobniała od licznych imion, takich jak Emilia, Milena, Bogumiła, Ludmiła, Miłosława. Prawo o aktach stanu cywilnego [...] nie pozwala zaś nadawać dzieciom m.in. imion w formie zdrobniałej. Z tego powodu wyrażam opinię, że imię Mila/Miła nie powinno być nadane jako oficjalne imię żeńskie. Oczywiście nic nie stoi na przeszkodzie, by w codziennych kontaktach używać tego imienia."
    ( zob. : http://www.rjp.pan.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=506:mila-mia-&catid=76:opinie-o-imionach&Itemid=58)

Ja, w USC Katowicach na pisemną prośbę kilku rodziców, wyraziłem zgodę na MiLę. ( Rodzice obiecali, że jak się urodzi syn, nie będzie na zwany za kilka lat KiLometr :)
    Ale odradzam - nie zabraniam ! Pozdrawiam i dobrego wyboru życzę !

Czyli, że od razu trzeba iść z pismem w ręku. Ale na wszelki wypadek lepiej mieć inne imię w zapasie. Tylko, że nam się póki co żadne inne imię nie podoba...

marderkowa, MILA, Gosiaczek, Lanusia93 lubią tę wiadomość

9f7jzbmhwqv82yrb.png
  • positive Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2014, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    morderkowa gratuluję pomyślnych badań...no i córci...!!!

Malutkaevie a co u ciebie? jak po badaniu??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2014, 11:30

Czekamy na Alicję naszą Kruszynkę
    34bw3e3k2fqbxgb6.png
  • marderkowa Ekspertka

Wysłany: 8 lutego 2014, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki Mala_mi!
    czytałam tą opinię Rady Języka Polskiego już w Internecie kiedyś.
    CZyli nie odmówił, to ważne.

Zaraz lecimy z Ursusem (naszym psem) do weterynarza, a potem do dziadka na urodziny.
    Wpadne pózniej.

Miłego!

mala_mi lubi tę wiadomość

relgcwa176gulxrh.png
  • Moni& Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2014, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kada czasem na takie ciśnienie pomaga po prostu sie wyżyc. Albo na spokojnie pogadaj z tesciowa i powiedz jej co Ci sie nie podoba (wiem, łatwo sie mówi) ale na pewno Ci ulży:)
    ja jestem ciekawa kiedy sie dowiem co bedziemy mieli :)

Monis
    8b9686f91d.png
  • kada24 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2014, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    normalnie rycze lzy same leca eh mam dosc ;(

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    countdown-1431234000z1455429600zp.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• Moni& Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2014, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eh te nasze hormony, ja tez ostatnio rycze z byle powodu i nie umiem tego powstrzymac, a zawsze byłam twarda:P

Aggie lubi tę wiadomość

Monis
    8b9686f91d.png
  • Moni& Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2014, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wybieram sie dzis na zakupy i pomyslalam DOPIERO o jakims kremie na rozstepy...trzeba w koncu zacząc bo niedługo bedzie za późno i potem dopiero bede płakac. Polecacie MUSTELE? Na forum chyba któraś polecała ;)

Monis
    8b9686f91d.png
  • Jus1985 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2014, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie hormony buzuja ale tylko od rana do południa jestem nie do zniesienia i płacz mam na zawołanie. U mnie jeszcze nie wiedza o ciàży i muszą mieć mnie za straszną zołze :-P

3jgx3e3k7wsnebz7.png
  • Jus1985 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2014, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni& wrote:
    wybieram sie dzis na zakupy i pomyslalam DOPIERO o jakims kremie na rozstepy...trzeba w koncu zacząc bo niedługo bedzie za późno i potem dopiero bede płakac. Polecacie MUSTELE? Na forum chyba któraś polecała ;)
    Co do kremu ja mam lirene będę mamą i jestem zadowolona pókico, ładny zapach, gęsta konsystencja i szybko się wchłania a co najlepsze dobrze nawilża bo ja to za bardzo nie dbałam o nawilżenie przed ciążà

3jgx3e3k7wsnebz7.png
  • positive Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2014, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kada daj spokój z wariatami nie wygrasz... tylko nerwy stracisz...

Jus1985, Lanusia93 lubią tę wiadomość

Czekamy na Alicję naszą Kruszynkę
    34bw3e3k2fqbxgb6.png
  • MILA Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2014, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :-D

Marderkowa cieszę się ogromnie że wszystko ok :-D

Mała mi widze ze wdrażasz się co będzie z tym imieniem :-D
    powodzenia wam życzę dziewczyny :-D

Malutka Eve napisz jak badania, bo sie martwię :-/

Kada nie rycz bo ci to nic nie da

Za to ja też rycze o byle co. Np wczoraj poryczałam sie kilka razy jak oglądałam otwarcie olimpiady w Soczi pfffffffff wystarczyło że szła reprezentacja Polski i się poryczałam, jacy oni piękni :-( a za chwilę ryczałam bo takie piękne sztuczne ognie ........maskara jakaś :-P

No i rano wstałam z takim bólem kręgosłupa że też sie poryczałam, Matko jak mnie napier ......ał od góry do dołu :-(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2014, 11:27

mala_mi lubi tę wiadomość

f2wlwn15lxmguqd1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2014, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry :)
    Ja dzis wstala ok 9 z lekkim bolem glowy ale wypilam filizanke slabej kawy rozp z mlekiem i jest git :) chyba znalazlam sposob na moje bole glowy!! :D zastanawialam sie czy nie szkodze ta kawa ale wydaje mi sie ze dzidzia gorzj sie czuje jak ja umieram z bolu niz jak delikatnie podniose sobie cisnienie ;)

Pogoda u nas piekna jedziemy z mezem na zakupki :)
    Milego dnia Kochane!!! <3

MILA lubi tę wiadomość

• amela Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2014, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda2013 wrote:
    Hej :)
    Marderkowa super wiadomosci,i gratuluje coreczki. Faktycznie...duzo dziewczynek nam sie szykuje :D zobaczymy przy porodach.

Mojej kolezance do samego konca mowili ze bedzie dziewczynka a urodzil sie chlopak !! Pozniej jezdzili po sklepach i wymieniali m.in.rozek,jakies tam ubranka na niebieskie bo pokupywali wszystko rozowe.

Amela ja bralam duphaston do 12 tc,bo mam miesniaki. Tez sie zdziwilam ze lekarz kazal mi go odstawic (dokladnie bralam od 2t3d do 11t1d).Powiedzial ze jak bedzie sie cos dzialo to mam dzwonic. Odstawilam z dnia na dzien praktycznie,bo przed ostatni tydzien brania bralam po 3x1 a w ost.tyg. 2x1.

Co do spania to nie dosc ze w nocy wstaje 3 razy siku to jeszcze sie budze o 6 wyspana i juz nie umiem zasnac :/ nigdy wczesniej tego nie mialam. Chyba to podswiadosmosc....albo czujnosc jakas sie zalacza...

Dzięki kochana za odpowiedz :-)
    Co do siusiania to u mnie to samo! Ale ja to spać mogę czasami nawet do 10 się zdarzy.

ex2btrd8qii9i9cu.png
    http://avatars.zapodaj.net/images/1e838c757e81.gif
  • celia Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2014, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kobitki, ja właśnie strasznie się dziwię, bo wszędzie pisali, że w 2 trymestrze siły wracają, mija zmęczenie. A mnie straszna senność od jakichś 3 dni ogarnia, o 22 już jestem gotowa do spania ;)

Co do siku, to już w ogóle w nocy nie wstaję. Strasznie jestem ciekawa, jak sobie poradzę po powrocie do pracy :) W ogóle jakoś tak z radością i bezstresowo podchodzę do tego. Mam jednak perspektywę, tylko kilku miesięcy pracy, no i jednak trochę bardziej ulgowego traktowania :P

Malutka Eve jak po badaniach???

p19ucsqvqom8u4oa.png
    wnid9vvjzm38tk1g.png
‹‹ 345 346 347 348 349 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikrobiom intymny a infekcje - wakacyjny niezbędnik

Mikrobiom pochwy to złożony ekosystem mikroorganizmów, który pełni kluczową rolę w utrzymaniu zdrowia intymnego. Jego zaburzenie może prowadzić do różnorodnych dolegliwości, które są szczególnie uciążliwe podczas podróży. W tym artykule przyjrzymy się, jak działa mikrobiom pochwy, jakie czynniki mogą go zaburzyć podczas wakacji, a wreszcie jak skutecznie chronić zdrowie intymne w trakcie podróżowania oraz kiedy warto sięgnąć po sprawdzone wsparcie z apteki.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ