X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie ;)
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie ;)

Oceń ten wątek:
  • amela Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2014, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camille87 wrote:
    U mnie dzis marnie.. niby nie pada ale slonca nie ma..
    Ale dzwonil juz kurier ok 12 bedzie moj rogal hi!! :)

A ja mam pytanko: ktoras z was (niestety nie pamietam ktora :() pisala ze bierze Prenaral classic - Amela??
    Czy mialas jakies wskazania od gina do brania tych tabletek albo problem z hemoglobina?
    Bo te witaminy ponad podwojnie przekraczaja zalecana dawke zelaza a ja wyczytalam ze przedawkowanie zelaza tez nie jest dobre :( niby pierwsze moje badania z grudnia byly ok i teraz nie wiem czy brac :/
    Nie kochana ja biorę lady vit i pytalam się lekarza o nie to mówi ze są bardzo dobre !
    To dzisiaj śpisz na rogalu :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2014, 10:09

Camille87 lubi tę wiadomość

ex2btrd8qii9i9cu.png
    http://avatars.zapodaj.net/images/1e838c757e81.gif
  • kada24 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2014, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja jade do mojej kuzynki ma wozek do sprzedania z anglii silver cross

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    countdown-1431234000z1455429600zp.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• Moni& Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2014, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja dalej biore kwas foliowy, lekarz na razie nie zalecił żadnych witamin. na wizycie w srode zapytam o to.

Monis
    relgi09k3028465t.png[/link]
    8b9686f91d.png
  • marderkowa Ekspertka

Wysłany: 10 lutego 2014, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co myslicie?
    http://allegro.pl/poduszka-do-spania-na-boku-40x120-pikowana-gratisy-i3923456452.html

Zastanawiam się czy jej nie kupić...

Moni& lubi tę wiadomość

relgcwa176gulxrh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2014, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W prenatalu classic jest 60 mg a wg ksiazki ktora mam zalcana dawka to 27mg..
    Ja wyczytalam w M jak Mama ze zelazo powinny brac kobiety z anemia czyli te ktorych hemoglobina we krwi wynosi ponizej 11 g/dl (ja mialam 13).. pisza ze dlugotrwale przyjmowanie tabletek z zelazem powoduje silne zaparcia bole brzucha i ze wg badan zwieksza ryzyko niskiej wagi urodzeniowej i zatrucia ciazowego i przedwczesnego porodu ehhh..

Kajoni a jak dlugo bierzesz te tabletki?

Lanusia93 lubi tę wiadomość

• Moni& Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2014, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marderkowa fajna ta podusia!

Monis
    relgi09k3028465t.png[/link]
    8b9686f91d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2014, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amela wrote:
    Nie kochana ja biorę lady vit i pytalam się lekarza o nie to mówi ze są bardzo dobre !
    To dzisiaj śpisz na rogalu :-)

Hehe co zle to Amela :P
    Nie no zartuje ale teraz sobie faktycznie przypomnialam ze pisalas o lady vit moj gin mi je polecal ale mial ulotki tych tabletek i uznalam ze to reklama i ze chodzi mu tylko o profity :P

amela lubi tę wiadomość

• amela Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2014, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sprawdzilam u mnie jest wlasnie 27 mg żelaza. Może zapytaj o to lekarza? Te ladee vit nie są takie drogie, farmaceutka w aptece tez je polecala.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2014, 10:16

ex2btrd8qii9i9cu.png
  • Kajoni Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2014, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camille87 wrote:
    W prenatalu classic jest 60 mg a wg ksiazki ktora mam zalcana dawka to 27mg..
    Ja wyczytalam w M jak Mama ze zelazo powinny brac kobiety z anemia czyli te ktorych hemoglobina we krwi wynosi ponizej 11 g/dl (ja mialam 13).. pisza ze dlugotrwale przyjmowanie tabletek z zelazem powoduje silne zaparcia bole brzucha i ze wg badan zwieksza ryzyko niskiej wagi urodzeniowej i zatrucia ciazowego i przedwczesnego porodu ehhh..

Kajoni a jak dlugo bierzesz te tabletki?

uuu, to mnie nastraszyłaś. Ja robiłam miesiąc temu morfologię to hemoglobinę też miałam 13. Miałam wtedy też robione badanie anty TG, tarczycę, co lekko za dużo miałam (4,91 a norma 4,11) a te tabletki mają Jod. Teraz (w czwartek) robiłam FT4 i TSH, które wyszło idealne, a to już po zażywaniu tych tabletek a biorę je dokładnie 10 dzień. Do wizyty będę je brać, to jeszcze tydzień, zapytam co i jak i najwyżej zmienię, bo tam wartości poszczególnych witamin są naprawdę spore.

Camille87 lubi tę wiadomość

relgi09k4o218c6j.png
  • Sylka Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2014, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie Kochane!
    Po wczorajszej ciszy miło znów Was zobaczyć na forum ;)
    Ja za chwilę idę do lekarza na kontrolę. Mam nadzieję, że wszystko będzie ok... Trzymajcie kciuki! :)

Camille87, amela, Ruda27, marderkowa, MILA lubią tę wiadomość

f2w39jcgqwt6nja8.png
    relg3e5e7k7mhx6f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2014, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak myslalam ale raz juz go pytalam o tabletki to powiedzial ze wszystkie suplementy witaminowe dla kobiet w ciazy sa dla kobiet w ciazy i nie moga im zaszkodzic.. na razie wzielam jedna wczoraj i myslalam nad sprzedaza ;) ale poczekam do wizyty i go spytam moze przez tyzien sobie nie zaszkodze...

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2014, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajoni wlasnie wiem ze tam jest jod i poza tym wit a w postaci beta karotenu ponoc lepsza :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2014, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylka trzymam kciuki :)

• Kajoni Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2014, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camille87 wrote:
    Tak myslalam ale raz juz go pytalam o tabletki to powiedzial ze wszystkie suplementy witaminowe dla kobiet w ciazy sa dla kobiet w ciazy i nie moga im zaszkodzic.. na razie wzielam jedna wczoraj i myslalam nad sprzedaza ;) ale poczekam do wizyty i go spytam moze przez tyzien sobie nie zaszkodze...
    a to właśnie masz ten prenatal classic?

relgi09k4o218c6j.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2014, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camille az sie wystraszylam i polecialam sprawdzic :p ja mam hemoglobine 12 wiec jest ok, biore femibion plus, i zezala jest 28 :) takze mysle ze spoko.. Nie wiem jak z pozostalymi dawkami, mam nadzieje ze jest ok. Ile powinno byc jodu? Tu jest 150.. Biore leki na tarczyce bo ostatnio mialam 2.30

• Niebieska Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2014, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aggie wrote:
    Niebieska, widac roznice :) ale Ty chyba bardzo wysportowana jestes, co? :)

Jestem po AWF- ie i do tego jestem instruktorką aerobiku :) Ale nie pracuję w tym zawodzie, bo skończyłam jeszcze architekturę wnętrz i zajmuję się projektowaniem.
    Ale może coś z tej figury po awfie zostało, no i czasem chodzę na aerobik jako uczestnik, to może trochę trzymam formę.
    Ale genetycznie mam dużo mięśni, taka budowa :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2014, 12:45

Ruda27, Camille87, Aggie, Gosiaczek lubią tę wiadomość

ckaiflw1up047qr9.png
  • amela Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2014, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spokojnie myślę ze nie zaszkodzisz ani sobie ani maluszkowi, ale zapytaj o to gina !! A beta karoten jest lepszy niż wit a bo chyba rozpuszcza sie w wodzie a nie tluszczach :-)
    Ja juz zrobilam zdjęcie brzuchala, zaraz wystawie, ale kurcze pamiętam ze to pierwsze robilam po śniadaniu wiec nie porównań czy urósl :-\

ex2btrd8qii9i9cu.png
  • Niebieska Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2014, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam hemoglobinę 11.9 g/dl :(

ckaiflw1up047qr9.png
  • Kasieńka:) Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2014, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki :) U mnie dzis piękny dzien... słoneczko świeci więc pasuje iśc na jakiś spacer :) Wizyta umowiona na czwartek. juz sie doczekac nie mogę :) Mam nadzieję, że u Lanusi wszystko w porządku i że niebawem się odezwie.
    Miłego dnia <3

Lanusia93 lubi tę wiadomość

km5skrhmrg59zoqt.png
    2nn3skjotohf1cr5.png
  • MILA Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2014, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny .

Ja dzisiaj pierwszy raz jestem tak niewyspana że ta noc była dla mnie masakrą !!!!! :-( Zasnęłam dopiero o 2.30 do pracy wstawałam o 6.00 :-(
    kręciłam się, wstawałam, nie mogłam pozycji do spania znaleźć :-( poryczałam się w końcu :-P a zaczęlo się od tego ze jak się kładłam to strasznie zachciało mi się serduszkowania :-( wiadomo że mam zabronione, ale wiecie co..... dawno nie czułam takiej chcicy na sex :-( :-P
    wiem ze nie możemy się kochać, ale musze zapytać lekarza czy można się wiecie..... :-P czy orgazm przez pieszczoty może mi teraz zaszkodzić ???
    czytałam, że taki orgazm też może doprowadzić do krwawienia :-P i boję się :-(

Sylka powodzenia :-D

Celia ty masz krwiaczka nie? jak to jest u was?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2014, 10:36

f2wlwn15lxmguqd1.png
‹‹ 351 352 353 354 355 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z poczuciem winy i ze wstydem?

Poczucie winy i wstydu może wpływać na to, jak postrzegasz siebie, jakie decyzje podejmujesz i jak budujesz relacje z innymi. Jeśli nie umiesz ich rozpoznać i zrozumieć, mogą Cię przytłaczać, odbierać energię i podcinać pewność siebie. Nie musisz w tym tkwić. Nauka rozróżniania tych emocji i skutecznego radzenia sobie z nimi pomoże Ci odzyskać wewnętrzny spokój i lepszy kontakt ze sobą.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ