Sierpniowe Mamusie ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Camille87 wrote:U mnie dzis marnie.. niby nie pada ale slonca nie ma..
Ale dzwonil juz kurier ok 12 bedzie moj rogal hi!!
A ja mam pytanko: ktoras z was (niestety nie pamietam ktora) pisala ze bierze Prenaral classic - Amela??
Czy mialas jakies wskazania od gina do brania tych tabletek albo problem z hemoglobina?
Bo te witaminy ponad podwojnie przekraczaja zalecana dawke zelaza a ja wyczytalam ze przedawkowanie zelaza tez nie jest dobreniby pierwsze moje badania z grudnia byly ok i teraz nie wiem czy brac
To dzisiaj śpisz na rogaluWiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2014, 10:09
Camille87 lubi tę wiadomość
http://avatars.zapodaj.net/images/1e838c757e81.gif -
nick nieaktualnyW prenatalu classic jest 60 mg a wg ksiazki ktora mam zalcana dawka to 27mg..
Ja wyczytalam w M jak Mama ze zelazo powinny brac kobiety z anemia czyli te ktorych hemoglobina we krwi wynosi ponizej 11 g/dl (ja mialam 13).. pisza ze dlugotrwale przyjmowanie tabletek z zelazem powoduje silne zaparcia bole brzucha i ze wg badan zwieksza ryzyko niskiej wagi urodzeniowej i zatrucia ciazowego i przedwczesnego porodu ehhh..
Kajoni a jak dlugo bierzesz te tabletki?Lanusia93 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyamela wrote:Nie kochana ja biorę lady vit i pytalam się lekarza o nie to mówi ze są bardzo dobre !
To dzisiaj śpisz na rogalu
Hehe co zle to Amela
Nie no zartuje ale teraz sobie faktycznie przypomnialam ze pisalas o lady vit moj gin mi je polecal ale mial ulotki tych tabletek i uznalam ze to reklama i ze chodzi mu tylko o profityamela lubi tę wiadomość
-
Sprawdzilam u mnie jest wlasnie 27 mg żelaza. Może zapytaj o to lekarza? Te ladee vit nie są takie drogie, farmaceutka w aptece tez je polecala.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2014, 10:16
Camille87 wrote:W prenatalu classic jest 60 mg a wg ksiazki ktora mam zalcana dawka to 27mg..
Ja wyczytalam w M jak Mama ze zelazo powinny brac kobiety z anemia czyli te ktorych hemoglobina we krwi wynosi ponizej 11 g/dl (ja mialam 13).. pisza ze dlugotrwale przyjmowanie tabletek z zelazem powoduje silne zaparcia bole brzucha i ze wg badan zwieksza ryzyko niskiej wagi urodzeniowej i zatrucia ciazowego i przedwczesnego porodu ehhh..
Kajoni a jak dlugo bierzesz te tabletki?
uuu, to mnie nastraszyłaś. Ja robiłam miesiąc temu morfologię to hemoglobinę też miałam 13. Miałam wtedy też robione badanie anty TG, tarczycę, co lekko za dużo miałam (4,91 a norma 4,11) a te tabletki mają Jod. Teraz (w czwartek) robiłam FT4 i TSH, które wyszło idealne, a to już po zażywaniu tych tabletek a biorę je dokładnie 10 dzień. Do wizyty będę je brać, to jeszcze tydzień, zapytam co i jak i najwyżej zmienię, bo tam wartości poszczególnych witamin są naprawdę spore.Camille87 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyTak myslalam ale raz juz go pytalam o tabletki to powiedzial ze wszystkie suplementy witaminowe dla kobiet w ciazy sa dla kobiet w ciazy i nie moga im zaszkodzic.. na razie wzielam jedna wczoraj i myslalam nad sprzedaza
ale poczekam do wizyty i go spytam moze przez tyzien sobie nie zaszkodze...
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Camille87 wrote:Tak myslalam ale raz juz go pytalam o tabletki to powiedzial ze wszystkie suplementy witaminowe dla kobiet w ciazy sa dla kobiet w ciazy i nie moga im zaszkodzic.. na razie wzielam jedna wczoraj i myslalam nad sprzedaza
ale poczekam do wizyty i go spytam moze przez tyzien sobie nie zaszkodze...
-
nick nieaktualnyCamille az sie wystraszylam i polecialam sprawdzic :p ja mam hemoglobine 12 wiec jest ok, biore femibion plus, i zezala jest 28
takze mysle ze spoko.. Nie wiem jak z pozostalymi dawkami, mam nadzieje ze jest ok. Ile powinno byc jodu? Tu jest 150.. Biore leki na tarczyce bo ostatnio mialam 2.30
-
Aggie wrote:Niebieska, widac roznice
ale Ty chyba bardzo wysportowana jestes, co?
Jestem po AWF- ie i do tego jestem instruktorką aerobikuAle nie pracuję w tym zawodzie, bo skończyłam jeszcze architekturę wnętrz i zajmuję się projektowaniem.
Ale może coś z tej figury po awfie zostało, no i czasem chodzę na aerobik jako uczestnik, to może trochę trzymam formę.
Ale genetycznie mam dużo mięśni, taka budowaWiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2014, 12:45
Ruda27, Camille87, Aggie, Gosiaczek lubią tę wiadomość
-
Spokojnie myślę ze nie zaszkodzisz ani sobie ani maluszkowi, ale zapytaj o to gina !! A beta karoten jest lepszy niż wit a bo chyba rozpuszcza sie w wodzie a nie tluszczach
Ja juz zrobilam zdjęcie brzuchala, zaraz wystawie, ale kurcze pamiętam ze to pierwsze robilam po śniadaniu wiec nie porównań czy urósl
Hej dziewczynki
U mnie dzis piękny dzien... słoneczko świeci więc pasuje iśc na jakiś spacer
Wizyta umowiona na czwartek. juz sie doczekac nie mogę
Mam nadzieję, że u Lanusi wszystko w porządku i że niebawem się odezwie.
Miłego dniaLanusia93 lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczyny .
Ja dzisiaj pierwszy raz jestem tak niewyspana że ta noc była dla mnie masakrą !!!!!Zasnęłam dopiero o 2.30 do pracy wstawałam o 6.00
kręciłam się, wstawałam, nie mogłam pozycji do spania znaleźćporyczałam się w końcu
a zaczęlo się od tego ze jak się kładłam to strasznie zachciało mi się serduszkowania
wiadomo że mam zabronione, ale wiecie co..... dawno nie czułam takiej chcicy na sex
wiem ze nie możemy się kochać, ale musze zapytać lekarza czy można się wiecie.....czy orgazm przez pieszczoty może mi teraz zaszkodzić ???
czytałam, że taki orgazm też może doprowadzić do krwawieniai boję się
Sylka powodzenia
Celia ty masz krwiaczka nie? jak to jest u was?Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2014, 10:36